ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. dalitli1
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 7
    • פוסטים 17
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

dalitli1

@dalitli1

0
    מוניטין
    43
    צפיות בפרופיל
    17
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3097588 גיל 56

dalitli1 הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי dalitli1

• RE: סיור בהארלם ניו יורק

@עינת-19

עדיין לא הייתי- מצרפת לך את התכנון שלי- אני מתכוונת לעשות עצמאית עם נער בן 13

הארלם- עיקר החוויה של הארלם בימי ראשון - בעיני - זה לצאת לרחובות לקראת 12-13 ולראות את כל המקומיים יוצאים מהכנסיות לבושים במיטב המחלצות .הנשים עם כובעים ושמלות מיוחדות , הגברים עם חליפות ועניבות בצבעים הזויים ( טורקיז , ירוק מנטה , וכאלה ) כולם לבושים כמו בסרטים . תצוגת אופנה ברחוב . מקסים.

ווי מטרו A B C D לרדת בתחנה של רח 125

להגיע סביב 9.30- 10.00 . יש כנסיות גדולות יותר ויש קטנות .

בגדולות - בעיקר בחבשית - משתרך תור ענקי להיכנס .

ניתן לצאת תוך כדי הדרשות - לא מוכרחים להישאר עד הסוף . אחרי מספר מזמורים מבינים את הפואנטה . תיכנסו לכמה כנסיות .

קיימות מספר כנסיות הפותחות את שעריהן לתיירים, למשל, הכנסייה הבפטיסטית החבשית (רחוב 138 מערב מספר 132), הכנסייה הבפטיסטית כנען (רחוב 116 מערב, מספר 132) ועוד. המיסות מתקיימות בשעות הבוקר ותוכלו לזהות את המקום לפי התור הארוך בכניסה לכנסייה, שמורכב מתיירים נוספים ממש כמוכם. לא ניתן להיכנס למיסה עצמה עם תיקים ועל כן משאירים אותם בכניסה ואין אפשרות לצלם. מושיבים את כל האורחים שהגיעו לצפות במיסה בצורה מאוד מסודרת, במרפסות הצפייה בקומה השנייה. הרגשה שהגעתם למופע אופרה ייחודי ויוצא דופן.

כנסיה- united house of prayer for all people 10027 125 st. 2320 Frederick Douglass Blvd, New York, NY 10027, ארצות הברית, להגיע ב11 בערך, בניין רגיל קומה שניה

לאחר המיסה, ניתן ללכת לרחוב הראשי של הארלם - שדרות מלקולם איקס (Malcolm X Boulevard), בו נמצא תיאטרון אפולו (Apollo Theatre) הידוע. המועדון שימש במה לאמנים חשובים ונגני ג'אז גדולים. בין השמות המפורסמים שהופיעו באפולו: מייקל ג'קסון, בילי הולידיי, בייסי סמית', ג'יימס בראון, סטיבי וונדר ועוד. גם כיום, תוכלו לשמוע זמרים מתחילים, להקות, קומיקאים ואף מתקיימים סיורים במקום. תיאטרון אפולו הוא מוסד חשוב בשכונת הארלם ויש לו מקום של כבוד בעיר ניו יורק ואף בתרבות האמריקאית כולה.

כתובת: 253 West 125th Street, New York, New York, USA 10027

ATMOS בוטיק סניקרס 203w 125th street על רחוב 125 חנויות, שדרות מלקולם אקס- הראשיות

במרכז התרבותי להיפ-הופ (Hip Hop Cultural Centre, כתובת: Frederick Douglass Boulevard מס' 2309,

ממשיכים על רחוב Frederick Douglas –מסעדות ובארים. ברחוב 125 פונים ימינה בלוק וחצי ל Studio Museum. קצת קלטורה מקומית. המוזיאון מציג אומנות של אומנים אפריקאים

144 West 125th Street

מסעדה- ב"סוקובולי" (Sokobolie, השדרה השמינית 2529,

עוד מסעדה-

Red Rooster

310 Lenox Avenue

(between 125th and 126th)

Levain Bakery

2167 Frederick Douglass Blvd.

מסעדה נוספת המומלצת וידועה בהארלם היא Amy Ruth's, המגישה אוכל ביתי ואותנטי של תושבי הארלם. בין המנות המוצעות בתפריט: מקרוני עם גבינה, וופלים, אוכל מטוגן ועוד. כדאי להזמין מקום מראש, בדרך כלל, המסעדה מאוד עמוסה בשעות הצהריים.

כתובת: 113 W 116th St, New York, 10026, United States

אתר אינטרנט: www.amyruthsharlem.com

"באובב" היותר אלגנטי, מצפים בכיליון עיניים לקינוח הקוסקוס וניל – אננס הידוע בשם טיארקי (Baobab, רחוב 116 מערב מס' 120).

דרך פארק morninside park ל-

The Cathedral of St John the Divine

1047 Amsterdam Avenue at 112th Street

New York, NY 10025

עוברים ליד פינת הרחוב של Toms Restaurant האגדי מסיינפלד. אפילו על המחיצות בחוץ יש את השמות Jerry, George – את אילו של Elaine ו Kramer לא ראיתי. די מדליק (מילה שהומצאה בערך כשהסידרה החלה). על הפינה של רחוב 112.

Charles' Country Pan Fried Chicken (כתובת: Frederick Douglass Blvd מס' 2839) או ל- A Taste of Seafood (רחוב 125 מזרח מס' 59). לקינוח, בקרו במאפיה של לילי (Lee Lee's Baked, רחוב 118 מערב מס' 283), שמתפארת ברוגעלך מעולים

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • RE: בקשת עזרה בתכנון מסלול טיול

@מוני

תודה רבה! אשב ואעדכן את התוכנית!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • RE: בקשת עזרה בתכנון מסלול טיול

@עמיחי13

תודה רבה על הטיפ!!! מה כותבים בחיפוש?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • בקשת עזרה בתכנון מסלול טיול

הי לדרי הפורום, נוסעים בעונת השלכת (תחילת אוקטובר) אמא ובן מצווה. החוף המזרחי. עוגנים- אורלנדו 6 ימים, משם לבוסטון יומיים וחצי מוקדשים לעיר ואז שישה ימי טיול ומקנחים במנהטן. אני מנסה לבנות את השישה ימים האלו וזקוקה לעזרה- רכב שכור-יש. התכנון שלי- מבוסטון בבוקר/צהריים מוקדמים לסאלם- שעתיים שלוש שם וללינה ביורק , יום 2- לקייפ אליזבת, פריפורט ונסיעה לנורת קונווי, יום 3- נורט קונווי (שופינג, איך לא?) ונסיעה במסלולי נוף לפרנקויה, יום 4 ההרים הלבנים- מסלולי נוף והליכה קלים, נסיעה למנצסטר ללינה, יום 5 ממנצסטר לפלימות ולקייפ קוד, יום 6 קייפ קוד ויציאה לכיוון ניו יורק, לינה כ150-200 קמ מניו יורק, יום 6 הגעה למנהטן.

האם סביר?

ראפטינג/קייקים/פארקי חבלים מצנחי רחיפה- מישהו יכול להמליץ באחד האזורים?

האם פספסתי משהו או הגעתי למקומות מיותרים?

שוב זה שלד ראשוני, שחוץ מקייפ קוד נתון מבחינתי לכל שינוי. 6 ימים, מתחילים בבוסטון, מסיימים במנהטן ורוצים קצת לצאת מערים גדולות, לראות שלכת, טבע, עיירות

תודה לעונים ולמקדישים זמן

דלית

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • RE: בוסטון- מיקום לינה

@מוני

תודה, אין לי כתובת מדוייקת כל זמן שלא הזמנתי. …..

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • RE: בוסטון- מיקום לינה

@רוני-סופר

תודה. נסתובב בעיקר ביום, חשוב לי שזה אזור בטוח ולא אזור פשע…. פחות בונה על בילויים ליליים….

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • בוסטון- מיקום לינה

בוקר טוב, אמא ובן 13 מגיעים לבוסטון. מצאתי דירת airbnb באזור תחנת הרכבת beachfront station. האם זו סביבה בטוחה ונעימה גם בשעות הערב? 

תודה! דלית

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dalitli1
      dalitli1
    • RE: מופע דה ווילד בברלין
      מופע דה ווילד בברלין

עוד לא הייתי אבל קניתי באתר של המופע. בשלב המחיר יש רובריקה של הנחה של 20 יורו נדמה לי.

תהנו!

פורסם בפורום אירופה
      dalitli1
      dalitli1
    • עזרה- מדריד עם ילד בן 10 כדורגל ועוד

שוב שלום לדרי הפורום- הפעם מדריד על הכוונת

נוסעים  בתחילת מרץ אמא וילד בן 10 - ראשון עד שישי - בתוכנית- משחק כדורגל (ריאל מול רומא) וביקור באיצטדיון. יש כבר כרטיסי טיסה, דירה מairbnb וכרטיסים למשחק.

מחפשת בעיקר- אזורים/רחובות שכדאי להסתובב בהם, חנויות מעניינות לילדים (ספורט, צעצועים, מחשבים וכו' מצאתי פה המלצה לחנות רובוטים...), אם יש מוזיאון מדע  מגניב, פארקים עם רוכבי סקייטבורד, מופעי רחוב ......

טיול אוירה ופחות אתרים.....

וכמובן- המלצות שונות ומשונות בנושאי ריאל מדריד, שחקניה וכל מה שקשור בכדורגל- יתקבלו ממש בשמחה

תודה

פורסם בפורום טיולי משפחות
      dalitli1
      dalitli1
    • RE: מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....
      מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....

תודה לעונות!

רקס עלה לשלב הגמר.

הפעילות במתנס הצרפתי נראית חביבה באינטרנט ננסה לנסות אותה.... 

יער בולון זכור לי לטובה מהביקור הקודם....

ובנתיים מצאתי גם קרקס ככה שאנחנו מסודרים.

רשמים עם שובנו.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      dalitli1
      dalitli1