ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. netabendavid
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 10
    • פוסטים 18
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

netabendavid

@netabendavid

0
    מוניטין
    33
    צפיות בפרופיל
    18
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3110357 גיל 56

netabendavid הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי netabendavid

• RE: תכנון טיול קולומביה וארגנטינה

@rmatarasso

תודה!

לא אכפת לנו לזגזג ורכב בהחלט בא בחשבון. 

בקולומביה אני לבד, בארגנטינה אנחנו מטיילים כזוג.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • תכנון טיול קולומביה וארגנטינה

אהלן כולם! אני ובן זוגי נפגשים לטיול של חודש מסוף מרץ עד סוף אפריל בארגנטינה. 

בגלל מחירי טיסות אני אגיע שבוע לפניו ונוחתת בקולומביה בוגטה. 

אשמח לעזרה בתכנון המסלול- שבוע לבד בקולומביה וארבעה שבועות בארגנטינה,בסוף מרץ. 

אנחנו בני 30 פלוס, אוהבי טבע נופעם ובעלי חיים, אבל לא טרקים קשים מדי. פחות בקטע של נסיבות וחופים. יותר בקטע של מפגשים עם אנשים לאו דווקא ישראלים, תרבות אוכל וטיולי יום. 

לא פוחדים מקצת קור. 

תודה!

פורסם בפורום דרום אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • עזרה בתכנון מכסיקו וקובה

שלום, אני נמצאת בוואחקה שבמכסיקו ועוד כשבוע רוצה לנסוע לקובה.

1. הייתי כשבוע בוואחקה סיטי ויומיים בסיירה נורטה. אשמח לרעיון ליעד הבא שיהיה שלו ורגוע אבל שנחמד לפגוש בו מטיילחם. הכי טוב אם זה איכשהו בדרך לקנקון שמשם אני אטוס לקובה. המליצו לי על מרידה או בקלאר אבל לא בטוחה שזה בכיוון? אני פחות בקטע של לרבוץ בחוף כל היום.בכללי מעדיפה מזג אויר קריר ולא חם.

2. קובה! לעשרה ימים-שבועיים, איך הייתם ממליצים לחלק? מתחילה בהוואנה. 

יש משהו שאני צריכה לדעת בקובה מבחינת ויזה/כרטיס יציאה או משהו אחר?

תודה

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • מסן פדרו לסן קריבטובל

אהלן!

אני צריכה להגיע מאגם אטיטלן סן פדרו, לסן קריבטובל מכסיקו.

הבנתי שהדרך היחידה היא לקחת סירה לפנחצל ומשם שאטל (ואן) של 10-12 שעות ובחלק מהמקרים החלפת רכב אחרי מעבל הגבול…

האם יש דרך קלה יותר?

אם לא- אשמח להמלצה על סוכנות או חברה, הבנתי שלפחות רמת הואנים משתנה ואני די סובלת בנסיעות ארוכות אז אם ידוע לכם עם מי כדאי לקחת אני אשמח... 

)מניחה שכולם דומים אבל בכל זאת, מוכנה לשלם יותר אם הרכב יותר נוח ובכלל אם יש בו שרותים למשל).

תודה!

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • לאן להמשיך מחאקו

אהלן כולם.

קצת נתקעתי ואשמח לעזרתכם. הגעתי לקוסטה ריקה והייתי בלה פורטונה ומשם נסעתי לחאקו. קצת משתעממת פה ורוצה להמשיך לגואטמלה לפגוש יותר מטיילים בגילי (33) מהעולם ולאו דווקא ישראלים ולהרגיש פחות בלב התיירות…

אבל חבל לי לעזוב את קוסטה ריקה אחרי שני יעדים בלבד. 

שני יעדים שחשבתי לנסות להגיע אליהם לפני העזיבה הם אוביטה ומנואל אנטוניו.

השאלה היא כזו-

האם כדאי לי לעבור לאוביטה כ"בסיס אם" לכמה ימים, ומשם לעשות טיול יום אחד למנואל אנטוניי ובסוף את הנסיעה לשדה תעופה בסן חוזה?

או שכדאי לי להישאר בחאקו, לעשות טיול יום אחד למנואל אנטוניו, אחד לאוביטה ואז לחזור לשדה?

במילים אחרות האם שווה להיות כמה ימים באוביטה?

אשמח גם לפירוט הגעה ואם יש שאטלים שמקלים על הנסיעה אפילו אם המחיר יקר יותר. 

תודה!

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • RE: טסה לבד למרכז אמריקה, אשמח לעזרה בתכנון

תודה רבה על התשובות!

לגבי כרטיס יציאה, האם קוסטה ריקה היא אחת המדינות שדורשת כרטיס יציאה? המליצו לי יום לפני הטיסה לרכוש כרטיס פיקטיבי לאנשהו ואחכ לבטל אותו כשאני נוחתת.

הנחתי שאעבור בין המדינות בטיסות פנים אז האם זו שיטה מומלצת והאם ידוע על מקומות ספציפים שמבקשים או לא מבקשים כרטיס יציאה?

לגבי תחבורה ציבורית ובטיחות, זה בדיוק השיעורי בית שאני מנסה לעשות. מה הכוונה מונית משותפת? האם עדיף לעלות על מונית לבד? יש אפליקציות כמו גט טקסי שעוזרות במצבים האלה לזהות האם זו מונית מורשית וכו'? 

ולא חשבתי בכלל על נושא התיק מקדימה והזהירות מכספומטים אז תודה. בהוסטלים בטוח להשאיר ציוד? נניח דרכונים כדאי שיהיו עלי או להשאיר בהוסטל?

באילו מדינות ידוע שפחות בטיחותי? 

לינה- הוסטלים. לא רוצה להתכלב אך ממש לא מחפשת מלונות. אבדוק אם המקום שהצעת ליד השדה, תודה! האם לא עדיף לנסוע לסן חוזה ולישון שם בלילה הראשון?

מגיעה ב30.12 אז נראה לי שכן שווה להזמין מראש. ובטח גם ל31.12 כי זה ערב השנה החדשה. אז צריכה גם לחשוב איפה יהיה נחמד לחגוג אותו. 

חשבתי בגדול להתחיל בקוסטה ריקה ולהגיע לגואטמלה ולקובה. אני לא יודעת אם אספיק גם למכסיקו. זה קצת תלוי בסאנשים שאפגוש בדרך, לא נעולה על כלום. אבל הבנתי שבשביל להתארח אצל מישהו בקובה צריך להזמין מראש? 

בכלל, לאילו אטרקציות היית ממליץ לי להזמין מראש?

תודה!

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • טסה לבד למרכז אמריקה, אשמח לעזרה בתכנון

אהלן. אני טסה לטיול-הרבה-אחרי-צבא (בגיל 33) של 3-4 חודשים ומתחילה בקוסטה ריקה. 

חוץ מכרטיס טיסה פתוח וחיסונים לא עשיתי בינתיים כלום, והטיסה עוד חודש(:

הרעיון הוא לנסוע ולזרום, להישאר איפה שטוב, לזוז מאיפה שפחות. אבל בכל זאת חשבתי שאולי כשאי שכן תהיה לי תכנית כללית ואיזושהי התחלה רכה, אז כמה שאלות-

1. איפה הייתם ממליצים להתחיל את הימים הראדונים? נוחתת בסאן חוזה בסביבוץ 15:30.

2. מסלול כללי ל3 חודשים: אני מאד אוהבת טבע (טיולי יום), אוכל, תרבויות, מוזיקה, בעלי חיים ואנשים חדשים... פחות מתחברת לצלילות גלישות וספורט אקסטרים. ונראלי שבטן גב לבד זה קצת משעמם. 

איזה מקומות במרכז אמריקה לדעתכם נותנים את המענה הכי טוב לדברים האלה?

3. התניידות ובטיחות- מתחילה בקוסטה ריקה כי הבנתי שהיא הכי בטוחה וקלה לטיול... האם יש מקומות שכדאי להימנע מהם? טיפים לבחורה שמטיילת לבד באופן כללי?

אני לא מתכוונת לנהוג ולכן צריכה להתנייד בתחב"צ..כמה זה מסובך? (גניבות/נסיעות לילה מפרכות/אוטובוסים נדירים..)  לא אכפת לי לשלם יותר על התניידות יותר קלה ובטוחה אם יש אופציה לכזו. 

4. מה כדאי להזמין מראש? האם לרוב המסלוחים יוצאים עם מדריך? האם אפשר לנחליט באותו יום לאן לנסוע ואמצא כבר מקום לישון או שכדאי לחלק מהמקומות להזמין מראד? כנל אטרקציות או כל דבר אחר שעולה שכדאי לבדוק עוד מהבית…

תודה לעונים!

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      netabendavid
      netabendavid
    • RE: מבקשת המלצה למלונות בבנגקוק ובריילי ביץ'
      מבקשת המלצה למלונות בבנגקוק ובריילי ביץ'

אני לא יודעת מה נחשב גבוה או נמוך בתאילנד כי אף פעם לא הייתי שם...

אבל בגלל שזה ירח דבש לא אכפת לנו להתפנק קצת. ללילה הראשון בבנגקוק ראיתי מלון שנקרא Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport, האם הוא מומלץ?

פורסם בפורום תאילנד
      netabendavid
      netabendavid
    • מבקשת המלצה למלונות בבנגקוק ובריילי ביץ'

שלום,

אנחנו חוזרים מירח דבש בניוזילנד דרך תאילנד, ונוחתים בבנגקוק ב2.2 בשעה 21:00 בערב. 

מחפשים מלון נחמד בקרבת שדה התעופה, לישון בו אחרי הטיסה הארוכה ולצאת ממנו למחרת לריילי ביץ'. זה לילה אחד אז אין דרישות גבוהות חוץ ממיקום וניקיון.

לאחר מכן מעוניינים לשהות חמישה לילות בריילי ביץ (3.2-7.2) ומחפשים שם מלון מפנק ונעים- בכל זאת ירח דבש.

בסוף אנחנו מעוניינים בעוד יומים (לילה אחד) בבנגקוק - הטיסה חזרה לארץ יוצאת מבנגקוק בלילה שבין ה9-10 לפברואר, אז יהיה לנו עוד יום שלם להעביר בעיר. בשביל זה אנחנו מחפשים מלון במיקום מרכזי שיאפשר לנו להשאיר בו את החפצים ביום השני עד שנצטרך לנסוע לשדה.

נשמח מאד להמלצות!

תודה

פורסם בפורום תאילנד
      netabendavid
      netabendavid
    • RE: שבוע בתאילנד בפברואר- לאן הכי כדאי לנסוע?
      תודה לכולם ועוד שאלות

מבחינת התניידות לאן יותר נוח להגיע מבנגקוק (נוחתים ב9 בערב) - לקראבי/ריילי ביץ' או לקופיפי? כי זה יכול להיות שיקול משמעותי בבחירה בין השניים... ואיך הכי מומלץ להגיע?

פורסם בפורום תאילנד
      netabendavid
      netabendavid