ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טסה לבד למרכז אמריקה, אשמח לעזרה בתכנון

פורום מרכז אמריקה
    אוטובוסים טיסות פנימיות בטיחות מרכז אמריקה תכנון טיול
    2
    5
    716
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • netabendavid
      netabendavid נערך לאחרונה על ידי

אהלן. אני טסה לטיול-הרבה-אחרי-צבא (בגיל 33) של 3-4 חודשים ומתחילה בקוסטה ריקה. 

חוץ מכרטיס טיסה פתוח וחיסונים לא עשיתי בינתיים כלום, והטיסה עוד חודש(:

הרעיון הוא לנסוע ולזרום, להישאר איפה שטוב, לזוז מאיפה שפחות. אבל בכל זאת חשבתי שאולי כשאי שכן תהיה לי תכנית כללית ואיזושהי התחלה רכה, אז כמה שאלות-

1. איפה הייתם ממליצים להתחיל את הימים הראדונים? נוחתת בסאן חוזה בסביבוץ 15:30.

2. מסלול כללי ל3 חודשים: אני מאד אוהבת טבע (טיולי יום), אוכל, תרבויות, מוזיקה, בעלי חיים ואנשים חדשים... פחות מתחברת לצלילות גלישות וספורט אקסטרים. ונראלי שבטן גב לבד זה קצת משעמם. 

איזה מקומות במרכז אמריקה לדעתכם נותנים את המענה הכי טוב לדברים האלה?

3. התניידות ובטיחות- מתחילה בקוסטה ריקה כי הבנתי שהיא הכי בטוחה וקלה לטיול... האם יש מקומות שכדאי להימנע מהם? טיפים לבחורה שמטיילת לבד באופן כללי?

אני לא מתכוונת לנהוג ולכן צריכה להתנייד בתחב"צ..כמה זה מסובך? (גניבות/נסיעות לילה מפרכות/אוטובוסים נדירים..)  לא אכפת לי לשלם יותר על התניידות יותר קלה ובטוחה אם יש אופציה לכזו. 

4. מה כדאי להזמין מראש? האם לרוב המסלוחים יוצאים עם מדריך? האם אפשר לנחליט באותו יום לאן לנסוע ואמצא כבר מקום לישון או שכדאי לחלק מהמקומות להזמין מראד? כנל אטרקציות או כל דבר אחר שעולה שכדאי לבדוק עוד מהבית…

תודה לעונים!

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @netabendavid נערך לאחרונה על ידי

@netabendavid

היי נטע.

אני אתחיל לענות על חלק מהשאלות. בגלל שבטלפון אני לא רואה את כל הפוסט והיו הרבה שאלות..

קודם כל את לא הראשונה או האחרונה שעושה דבר דומה, נכון שאצל הישראלים רואים יותר מטיילים אחרי צבא בטיול ארוך, אבל בקרב האירופאים תוכלי למצוא הרבה יותר מגוון גילאים.

אתייחס קודם דווקא לכרטיס הטיסה הפתוח- שימי לב שיהיו מדינות שלא יאפשרו לך כניסה ללא כרטיס יציאה ולכן כל פעם שתהיי לקראת מעבר מדינה כדאי שתבדקי אם את לא זקוקה לכרטיס אוטובוס ( בדכ זה מספיק) בשביל להראות יציאה מתוכננת.

לגבי התחלת הנסיעה- עד שתצאי מהשדה יהיה אזור 16:30.. מחשיך בסביבות 6.. ככה שסביר שלא תרצי להגיע רחוק. מרכז אמריקה המרחקים קטנים וכמעט ואין אוטובוסים לילה. מה גם שזה נחשב לפחות בטיחותי לנוע בחושך במדינות רבות.

אני באופן אישי ובלי לדעת אם יש לך ידע בספרדית, לא הייתי נכנס בכלל לסן חוזה בהתחלה. הייתי ישן לילה ראשון באלחואלה שליד שדהת.  מדובר בעיירה לא משהו ואף פעם לא מצאתי בה מקום לינה ששוה שימליצו עליו ... אבל זה לילה אחד ומוצאים משהו עם המלצות סבירות.

למחרת הייתי יוצא לפורטונה. עיירה מתוירת עם הרבה אופציות לבחירה. לא ציינת איפה את חושבת לישון וסגנון טיול, אבל תוכלי למצוא הוסטלים או לענות שבהם תוכלי לפגוש מטיילים אחרים מכל העולם ולהתארגן על עצמך.

כתבת עוד חודש טיסה- אני אניח שזה אחרי הראשון לינואר... כי אם לפני יש מצב שצריך לתקופת כריסטמס הזמנת לינה מראש. מעבר לכך מציע להגיע לפני הצהריים ואת אמורה למצוא. אלא אם יש לך דרישות מיוחדות ללינה ואת לא מוכנה לאלתר אם צריך…

לגבי מדריכים וכו. אני הזמנתי דברים כאלו מראש רק כשהם היו ממש חשובים לי. זא שבשבילם באתי ואולי אין לי עודף זמן לחכות שיהיה מקום/ זמינות וכו" . נראה שלך יש קצת פחות בעיה עם זה.

לגבי תחבורה- ברוב המדינות יש שאטלים שהתיירים משתמשים בין מוקדי תיירות. למקומות פחות  תיירותיים תהיי חייבת תחב צ  או מונית פרטית או סידור פרטי אחר.  אני נסעתי כמעט תמיד בתחב צ או שאטל. בקוסטה ריקה אין למשל שום בעיה עם תחבורה ציבורית. היא די אמינה מבחינת זמנים,  ולא מצאתי אותה בעייתית. אם את יוצאת מאלחואלה לפורטונה יש מצב שתצטרכי לעשות החלפת אוטובוס בעיר באמצע שצריך לדעת מה הכינוי שלה ( למיטב זכרוני היא קרויה סן קרלוס ולאחר עצמה קוראים קדסה..אני אצטרך לבדוק את זה).  

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

מתקן לגבי העיר באמצע- שמה קסדה והיא אכן קרויה סן קרלוס ( ע״ג האוטובוסים).
          לגבי אופי של טיול- יש בארצות מרכז אמריקה מגוון אופציות מלבד החופים, תוכלי לבחור את המסלול שמתאים לך ( אני באופן אישי גם לא הכי חובב ים מעבר לנוף שלו ותמיד מצאתי מה לעשות)
          לגבי בחורה לבד- כמובן שצריך לחדד את החוקים והחושים יותר מכרגיל. יש מדינות פחות נעימות ( שאפילו מדורגות מאוד גבוה מבחינת אלימות עולמית) ויש יותר קלילות. להימנע מלשוטט לבד בלילה זה תמיד טוב ככלל. לעשות שיעורי בית במדינות שאת נכנסת אליהן לגבי תחב״צ- יש כאלו שאין בעיה ( קוסטה ריקה למשל) ויש כאלו שצ׳יקן באס הפכו לפחות בטוחות עם השנים. אם את נכנסת לניקרגואה- אז להימנע מהתקהלויות, מאחר והמצב שם עדיין מאוד רגיש, למרות שכבר עברו שנה וחצי מהמהומות העיקריות... ויש כללים רגילים- ללכת עם תיק הגב מקדימה, להיזהר בהוצאה מכספומטים ( שאין מישהו שמחכה לך בחוץ), לא ללעלות למוניות משותפות ( יש מדינות שזה מקובל ולפעמים מהווה מלכודת שוד לתייר), לעלות על מוניות מורשות וכו׳ וכו׳....
          פגשתי בכל טיוליי במרכז אמריקה בחורות שטיילו לבד, זו גם שאלה של אופי. יש מי שמתאים לה ויש מי שפחות וצריכה יותר לחבור לאחרים.

בשלושה- 4 חודשים , תלוי כמובן בקצב הטיול, וכמה את רוצה לצאת מהמסלולים התיירותים הרגילים, אבל אפשר להספיק לא מעט ( בעיקר אם נשארים רק על המסלול של האטרקציות המרכזיות במדינות).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • netabendavid
            netabendavid נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התשובות!

לגבי כרטיס יציאה, האם קוסטה ריקה היא אחת המדינות שדורשת כרטיס יציאה? המליצו לי יום לפני הטיסה לרכוש כרטיס פיקטיבי לאנשהו ואחכ לבטל אותו כשאני נוחתת.

הנחתי שאעבור בין המדינות בטיסות פנים אז האם זו שיטה מומלצת והאם ידוע על מקומות ספציפים שמבקשים או לא מבקשים כרטיס יציאה?

לגבי תחבורה ציבורית ובטיחות, זה בדיוק השיעורי בית שאני מנסה לעשות. מה הכוונה מונית משותפת? האם עדיף לעלות על מונית לבד? יש אפליקציות כמו גט טקסי שעוזרות במצבים האלה לזהות האם זו מונית מורשית וכו'? 

ולא חשבתי בכלל על נושא התיק מקדימה והזהירות מכספומטים אז תודה. בהוסטלים בטוח להשאיר ציוד? נניח דרכונים כדאי שיהיו עלי או להשאיר בהוסטל?

באילו מדינות ידוע שפחות בטיחותי? 

לינה- הוסטלים. לא רוצה להתכלב אך ממש לא מחפשת מלונות. אבדוק אם המקום שהצעת ליד השדה, תודה! האם לא עדיף לנסוע לסן חוזה ולישון שם בלילה הראשון?

מגיעה ב30.12 אז נראה לי שכן שווה להזמין מראש. ובטח גם ל31.12 כי זה ערב השנה החדשה. אז צריכה גם לחשוב איפה יהיה נחמד לחגוג אותו. 

חשבתי בגדול להתחיל בקוסטה ריקה ולהגיע לגואטמלה ולקובה. אני לא יודעת אם אספיק גם למכסיקו. זה קצת תלוי בסאנשים שאפגוש בדרך, לא נעולה על כלום. אבל הבנתי שבשביל להתארח אצל מישהו בקובה צריך להזמין מראש? 

בכלל, לאילו אטרקציות היית ממליץ לי להזמין מראש?

תודה!

• גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @netabendavid נערך לאחרונה על ידי

@netabendavid

לפי מה ששמעתי לאחרונה גם בקוסטה ריקה התחילו לדרוש כרטיסי יציאה. אני מניח שאפשר גם לקנות כרטיס אוטובוס בינ״ל הכי זול לצאת ממנה ולהראות את ההזמנה. מקווה שזה תופס. לא מכיר את הנושא של כרטיס פיקטיבי.
              המדינה שלדעתי הכי מחמירה בכרטיס יציאה היא פנמה. בעיקר הבעיה שלך עשויה להתעורר בטיסה הלוך. אם קוסטה ריקה מחזיקה עכשיו מדיניות מחמירה- חברת התעופה לא תרצה להעלות אותך כי העלות להחזיר אותך ישר משם אם תסורבי כניסה עליהם...
              הזמנת לינה מראש גם ל-31.12 רצוי ואפילו ל 1.1 כי הרבה לא זזים באותו יום ממקומות הלינה.
              מונית משותפת- בעיקר נתקלתי בניקרגואה- אתה חולק במונית- מעלים עוד נוסעים איתך או אותך למונית שכבר יש מישהו והנהג מחבר נסיעות....
              אני לא חושב שאת צריכה לחשוש מלהיות על מונית לבד- כל עוד היא מונית מורשית ( כאלו הרבה פעמים יהיו בכניסה למלונות למשל, בקוסטה ריקה בשדה למשל זה המוניות הכתומות למיטב זכרוני ישר מצד שמאלל עם היציאה...)
              עוד טיפ למרכז אמריקה בנושאי כסף- תדאגי שיהיו לך קצת שטרות נמוכים של דולרים ( 1,5,10) במרכז אמריקה מקבלים דולרים במלא מקומות ( עודף במטבע מקומי). שדה התעופה בסן חוזה הוא אחד הגרועים ביותר מבחינת שער- תוכלי לשלם לנהג המונית בדולרים- כמעט בטוח...) באחת הנסיעות שילמנו באוטובוס הראשון באלחואלה בדולרים כי הערכנו לא נכון את העלות...
              בהרבה הוסטלים יש לוקרים- את יכולה לחפש כאלו. כדאי שיהיה לך צילום דרכון להסתובב איתו- אם השארת במלון ( קבלה או לוקר) את הדרכון, וגם צילום בטלפון ולהשאיר גם עותק בישראל למישהו. על כל צרה שלא תהיה.
              אני באופן אישי לא חובב ערים גדולות ( ולא את הזן של מרכז אמריקה בפרט) ולכן אם יש לי אפשרות לא להגיע לאחת כזו בלילה הראשון שלי במדינה- עדיף לי. אבל זה אני- ולכן נראה לי משהו קטן יותר נוח להתחיל מלהסתובב בסן חוזה בלילה הראשון בשילוב ג׳ט לג.
              מדינות פחות בטוחות יחשבו הונדורס, גווטמאלה ואל -סלבדור וגם חלקים של מכסיקו. אבל זה בגדול. ניקרגואה נחשבת למדינה בטוחה לתייר, אבל נמצאת עדין במתיחות בגלל מה שארע לפני שנה וחצי-שנה. המקורות שלי שם אומרים ששקט, אבל לא ממש חזרו התיירים והעוני גובר.
              אם המדינות שציינת הן אלו שתבחרי בסוף- יכול להיות שרוב התנועה שלך תהיה במטוסים בין מדינות. אבל את עוד לא סגורה על כלום- אז יכול להיות שבסוף תתקדמי יבשתית את המקטעים...
              קובה תצטרכי הזמנת לינה ללילה הראשון וגם להראות ביטוח רפואי ( רצוי משהו עם כיתוב באנגלית, למקרה שתדרשי להציג), וסביר שאת כרטיס התייר תרכשי בשדה ממנו תטוסי- אבל תהיי מודעות שצריך להגיע עם כרטיס תייר ( יש חברות תעופה שמוכרות אותו)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון