ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Sharon_3305670
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 13
    • פוסטים 64
    • הגבוה ביותר 7
    • קבוצות 0

Sharon_3305670

@Sharon_3305670

7
    מוניטין
    52
    צפיות בפרופיל
    64
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3305670 גיל 56

Sharon_3305670 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Sharon_3305670

• RE: 6 ימים לטיול משפחתי עם 3 ילדים בניו יורק

לא רשמת אם בנים/בנות ובמה מתעניינים…

נסיעה בסטייטן איילנד ferry עוברת קרוב לפסל החירות וזה בחינם, אצלי מאוד אהבו, אפשר לזלול פרצל וכו על הספינה וזה כיף, בחזור יש את הנוף לעיר.

גני שעשועים – פחות לגיל 16, אבל 6 ו12 בטוח יהנו, יש בעיר גני שעשועים מדליקים, שונים מאוד ממה שיש בארץ, בכל שכונה. אצלנו אהבו את המגלשה הענקית בteardrop park למשל בטרייבקה. 

בכלל לבלות בחוץ – 

ברוקלין בריג׳ פארק – חדש מהמם!

באוגוסט יש המון אירועים, הרב חינמיים בפארקים

סנטרל פארק בסופש – כיף גדול, לראות את רוכבי הרולר בליידס רוקדים למשל

הייליין כמובן

מוזיאונים – נטורל היסטורי חובה כמובן ועוד מוזיאון אמנות לפי מה שיש שהילדים יכולים להתחבר אליו…

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: כרטיס דולרים נטען

אני השתמשתי פעם. למיטב זכרוני השתלם כשטוענים את הסכום הגבוה ביותר שהדואר מציע, לעומת השערים והעמלות של הבנק בכרטיס אשראי. 

גם איבדתי אותו בניו יורק, ואז התקשרתי מיד לדואר, והם מיידית מבטלים אותו, ואח״כ מקבלים הכסף חזרה בארץ (כמובן שמקבלים בשקלים אז מאבדים את ההפרש בין השערים, קצת מעצבן). הבעיה היתה שלאחר חצי יום מצאתי את הכרטיס במעיל, ולא היה אפשר להפעילו מחדש, וזה היה מבאס!

כיום כשאני משתמשת בכרטיס האשראי שלי בחשבון מט״ח בבנק, זה כבר לא נראה לי משתלם. אולי אם יש בעיה במסגרת הכרטיס אשראי וצריכים עוג כרטיס.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: שבוע בניו יורק - התייעצות

יום 4 ברוקלין – וויליאמסבורג לא קשור מבחינת מיקום לכל השאר. אפשר להגיע לשם באחד הערבים לבילוי.

חנויות – סנטרי21, מייסיס וכו – האם שניכם אוהבים להסתובב ביד בחנויות? יש לך שבלנות לקניות? מבחנתי הסיוט הכי גדול שבן זוגי יסתובב אחרי בחנויות. חנויות זה זמן הלבד שלי. סנטרי21 – מקום שצריך המון סבלנות וגם  להכיר כדי להצליח למצוא שם דברים נורמליים – ממש סיוט לגברים שלא אוהבים קניות. כשאני בניו יורק, אוהבת להתחיל את היום שם כי זו חנות שנפתחת נורא מוקדם בבוקר (שבע ומשהו אאל״ט) ואני עם הג׳טלג תמיד כבר מחמש ערה. כמובן בלי בן הזוג.

אצלנו עובד טוב שהבן זוג מבלה שעה שעתיים בברנס אנד נובלס בקריאת מגזינים ושתיית קפה בזמן השופינג שלי.

מבחינת החלוקה – קצת שרירותית למשל מדיסון סקוור גרדן ובניין המגהץ ממש ממול eataly – תחילת השדרה החמישית.

ליטל איטלי – אין מה לעשות שם 

קוריאה טאון – (לדעתי) כנ״ל מלבד לאכול – אבל תמצאו מראש שם של מסעדה ותלכו אליה. מתאים לשלב עם קניות ברחוב 34 (מייסיס ועוד המון חנויות) והאמפייר סטייט.

יום 7 סנטרל פארק ומוזיאון הטבע – לא תספיקו יותר מזה כלום. המוזיאון ענק ומעניין אפשר לבלות שם יום שלם, וסנטרל פארק בטח שבוקר שלם.

יום 1 קחו בחשבון שהחדר במלון לא יהיה מוכן לכם עד בערך 14 בצהריים. אפשר לשים את המזוודות באחסון ולצאת. לא תהיו כ״כ עייפים, אני מניחה שזו טיסה ישירה שמגיעה ב6 בבוקר, ובעצם ישנתם כל הלילה במטוס (אם אתם מאלה שישנים במטוס). אפשר לבלות בכיף את היום כיום מלא, אחה״צ כבר תהיו עייפים.

ממליצה מאוד לשלב מוזיאון אמנות מודרנית אחד – או מומה או הוויטני החדש, יותר ממוזיאון המטרופוליטן , אבל זה עניין של טעם.

בקיצור אני ממליצה לכם לזרום יותר, לדעתי לא תצליחו לעשות את כל הדברים שרשמתם.

בהצלחה תהנו!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: באיזה כרטיס אשראי כדאי להשתמש בארצות הברית ?

כאשר אני קונה בארהב מכרטיס אשראי אני מחוייבת בשקלים כלומר גם יש שער המרה, הרי הם לא גובים לפי שער יציג… ובנוסף ישנה שורת עמלה של כך וכך אחוזים. 

בכרטיס אשראי בחשבון הדולרי מחייבים בדולרים ואין עוד שורת עמלה, אני אכן שילמתי את ההמרה כשהעברתי את הכסף שלי משקלים לדולרים.

כלומר לפי הבנתי בכל מקרה יש המרה של מטבעות, ובכרטיס שאינו מקושר לחשבון דולרי שלי יש בנוסף עוד שורת עמלה.

אז מה לא הבנתי??? איפה הבנק עובד עלי?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
      אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלה

קודם כל תודה על האינפורמציה, הייתי בטוחה שכל כרטיסי האשראי גובים שער המרה גבוה ולא יציג…

בדקתי מול הלאומי קארד שלי – העמלה שלהם היא 3% וזה מה יש. בתור אדם פרטי אין לי יכולת מיקוח איתם.

בדקתי עכשיו בבנק העברה של 1000 דולר לחשבון מטח – יוצא לי עמלת שער + עמלה פעולה באינטרנט 1.43 אחוז.

אז לי זה עדיין יותר משתלם. מי שיש לו כרטיסי אשראי עם תנאים מועדפים – כיף לו!!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
      אז זהו שבחיוב בכרטיס אשראי הם כן גובים לפי שער יציג + עמלה

עבור קניית 1000 דולר  באתר של הבנק הייתי צריכה לשלם 3628 שח כולל עמלה. (עשיתי רק בדיקה, לא ביצעתי את הפעולה)

שער יציג 3.577=1 דולר

באתר הבנק 3.628=1 דולר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: ניו יורק בינואר

מאוד מאוד קר ביונואר, יכול להגיע לרמת המינוס 10 שמרגיש כמו מינוס 15 עם הרוחות החזקות ברחובות.

קחו בחשבון שיהיה לא כיף ללכת בחוץ.

חוץ ממעיל ממש חשוב נעליים חמות כי הרגליים קופאות! נעלי התעמלות לא מספיק טוב. כפפות, כובע צמר, הכל!!

בהצלחה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Sharon_3305670

• RE: טיול שלכת משפחתי באוקטובר

@מוני

מנסהלהבהיר:

אני מחפשת איך מה לעשות לאחר שהייה בלייק פלאסיד (אחרי ההרים הלבנים וצפון ורמונט) באוקטובר. רשמת שתוכל לתת מיפוי ל טיול שמסתיים בניו יורק (דרום מערב ורמונט, מערב מסצוסטס עד לדרום עמק ההדסון).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: טיול שלכת משפחתי באוקטובר

הי מוני

נשמח מאוד מעניין. אני גם מחפשת להשלים את המסלול שלי בין לייק פלאסיד לדרום עמק ההדסון (מה שרשמת בהודעה הקודמת בין 9-11 לאוקטובר)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: campground מומלץ ביוסמיטי

@dregev03

אז בוא אני אספר לך שבאמצע ספטמבר היתה שם סופה, כולל שלג בכל איזור טולומי מדווז... והיה קפוא בלילה. אני לא ראיתי את כל סוגי המגורים שאתה מדבר עליהם, אלא רק אנשים שבאו עם אוהלים שלהם מהבית. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: campground מומלץ ביוסמיטי
      היינו ב upper pines בספטמבר לפני שנתיים. אנחנו היינו עם קראוון. היה ממש קפוא בלילה ואני זוכרת שריחמתי על השוהים באוהלים. תצטיידו בהתאם. האתר מאוד בסיסי. אין תאורה וכו (טבע..) המיקום מצויין מרחק הליכה מתחילת מסלולים. אין משמעות ממש לסייט ספציפי… אגב המקלחות רחוקות ובתשלום. לא יודעת איך זה ב2 האתרים האחרים של הקמפינג.
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: נסיעה מיוסמיטי (טיוגה) לציון. יש משהו לראות בדרך? או יום נסיעה?

@dregev03

תודה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: נסיעה מיוסמיטי (טיוגה) לציון. יש משהו לראות בדרך? או יום נסיעה?

@Sharon_3305670

מקפיצה למקרה שלמישהו יש תובנה בנושא

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • נסיעה מיוסמיטי (טיוגה) לציון. יש משהו לראות בדרך? או יום נסיעה?

הי

שואלת הפעם בשביל אבא שלי… 

מתוכננת נסיעה בספטמבר (ל.א. – כביש 1 – סאן פרן – יוסמיטי – ציון וברייס – וגאס).

הדרך מטיוגה פאס לציון לפי גוגל כ8 שעות. האם יש איפה לחלק את הדרך ל2? משהו לראות ביניהן?

אנחנו עשינו בעבר את הטיול הזה אבל נסענו מיוסמיטי לוגאס ואז המשכנו לפארקים, והוא מסיים בוגאס (טס משם).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: עזרה בתכנון טיול שלכת באוקטובר

@מוני

למה קראוון? טיילנו בקראוון במערב לפני שנתיים והיה לנו מדהים. אנחנו עם ילדים ולכן צ׳ק ין וצ׳ק אאוט ואריזת מזוודות כמעט כל יום מייגעת מאוד. נהנים שיכולים לאכול ולבשל לעצמנו לא תלויים במסעדות כל הזמן, אוהבים לאכול בריא וממש קשה רק במסעדות/אוכל מוכן. בעינינו חוסך הרבה זמן וכאב ראש. גם נוחות לילדים, בכבישים נידחים נותנים להם להמשיך לישון. בקיצור אנחנו אוהבים!

הכוונה לנחות ב 27.9 ולקחת קראוון ב28.9 ולהחזיר ב14.10 כלומר יש לי  16 ימים .

בחלוקה גסה

3 ימים להגיע לפארק אכדיה (יומיים וחצי כי לוקחים את הקראוון ביום הראשון) 28 29 30

3 ימים פארק אכדיה 1 2 3

1 יום מעבר להרים לבנים 4

3 ימים הרים לבנים 5 6 7 

1 יום מעבר 8

3 ימים איזור סטואו, שמפליין, לייק פלאסיד 9 10 11

3 ימים לדרך חזרה 12 13 14  (בעצם יומיים וביום האחרון מחזירים)

אנא תגיד לי אם זה לדעתך צפוף מידי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • עזרה בתכנון טיול שלכת באוקטובר

שלום לכולם

אנא עזרתכם. אנחנו מנסים לתכנן טיול שלכת מעגלי ( עם קראוון) של שבועיים. לקיחת הקראוון והחזרתו בניו גרזי.

רב המלולים המעגלים שראיתי עוברים באיזור החוף וכוללים את בוסטון. מכיוון שהיינו בבוסטון מספר פעמים בעבר, ואנחנו גם עם קראוון אני לא מעוניינת לעבור שם הפעם. האם תוכלו להמליץ לי דרך להגעה לאיזור פארק אכאדיה? האם בכל זאת ליסוע דרך ערי החוף זאת הדרך היפה/טובה ביותר? 

אני מצרפת כאן את המסלול שהתחלתי להכין כאשר מפארק אכאדיה נוסעים להרים הלבנים ומשם לורמונט לאגם שמפליין וחזרה דרך עמק ההדסון. לא משהו שלא ראיתם עשרות פעמים..

אשמח לתובנות. כאמור הטיול הוא לשבועיים (ואחכ עוד שבוע בניו יורק סיטי). כרגע המסלול החסר מונה כ800 מייל.

https://drive.google.com/open?id=1hJCvzNUP9uxgADHCyL6M578t60bHs8_Y&usp=sharing

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670
    • RE: סיכום טיול משפחתי בווייטנאם

תודה על סיכום מפורט ומעניין!

אנחנו מתכננים ליסוע בספטמבר הבא גם עם 3 ילדים, 2 בני נוער ואחת שתהיה בת 2.5

לגבי השייט בהלונג ביי – שמעתי שיש גם אתר בהלונג ביי שיותר קרוב להנוי – רק כשעתיים וחצי נסיעה וגם שם ניתן לעשות את השייט במקום באתר המרכזו שהמרחק באמת כ4-5 שעות נסיעה. האם שמעת על זה? איך מחליטים עם איזו חברת שייט לצאת?

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Sharon_3305670
      Sharon_3305670