התקופה היא תחילת ספטמבר 2020 ערב ראש השנה.
אז קנינו שנה מראש (אוגוסט 2019) כרטיסים לשבוע זוגי באירלנד ביולי ולשבוע משפחתי בבולגריה באוגוסט.
אבל כידוע לכל תושב בכדור הארץ בערך היום, העסק התפקשש...
אני עוקב מטורף אחרי כל עדכון של המגיפה, התפשטות ברחבי הגלובוס.
בעיקר משנן בעל פה את מספר התושבים בכל מדינה כפריט טריוויה לכל עת, אבל גם את אחוז הנדבקים, אחוז הנרפאים וכמות הבדיקות.
גבירתי הנאווה מיואשת ממצב העניינים והטיסות שהתבטלו ומתחילה ללחוץ...
טיסה לבולגריה עולה 200 יורו, טיסה לסרביה עולה 400.
לבסוף גם, טיסה לאתונה שעולה פחות מ200 יורו.
ניסע לשבועיים, ותוך כדי גם נעבוד ונלמד, רק לצאת קצת להתאוורר.
בשלב הזה הנשימות שלי רגילות ואני בטוח שלבסוף היא תרד מזה...
משרד הבריאות מודיע שייתכן וייתן הודעה לחזור 4 ימים מראש ממדינה שהופכת מירוקה לאדומה.
החלטתי שאם כך, אין טעם לנסות.
הלחצים של היקרה לי ממשיכים, מתחילות להגיע ממנה הודעות של כרטיס זול, אני חייבת לצאת, רק ננסה, והנה תראה, קמה לה קבוצה בפייסבוק ומטרתה לעזור לישראלים שרוצים להגיע ליוון.
אני כבר פחות רגוע, ומחליט לבדוק בעצמי הכצעקתה…
בפועל, כשמגיעים למחיר הסופי, שהתחיל ב180 יורו, טיפסנו לאיזור ה600...נו מילא...אנחנו לא מתכוונים לעשות אטרקציות יקרות ומצאנו דירה בזול, אז נתקזז...
הטיסה מוזמנת לעוד שבוע, לתקופה של שבועיים פחות יום. גם זה השתנה בהמשך...
יחד עם הזמנת הטיסה, בודקים אופציה לדירה נחמדה ולא יקרה באיזור העיר יואנינה, וממלאים טופס PLF,
טופס שממשלת יוון דורשת למלא למבקשים להכנס בתחומה, ובו פרטים גם על הטיסה וגם על מקום השהייה.
יש לחכות לאישור הטופס והאישור אכן מגיע תוך מספר דקות.
עכשיו צריך ממש להיזהר לא להדבק, מודיעים שלא נגיע לארוחת ראש השנה שתוכננה עם מספר חברים, גם כי החל הסגר השני וגם כי לא לוקחים סיכון.
עכשיו מגיעה הבדיקה שצריך לעשות 72 שעות לפני ההגעה יוון.
בהדסה מזמינים לנו תור למרפאה שלהם בתל אביב. המחיר לאדם כמעט 600 ₪, ולא מעניין אותם שמשרד הבריאות הוציא הוראה שאסור לגבות יותר מ297.
אז אמרו.
לחוצים מאוד, מבצעים את הבדיקה היקרה יומיים טרם הטיסה בידיעה שכבר שילמנו על הטיסה ויש מצב שהכול ילך לטמיון.

), יודע כבר לבד שזו הנקודה הכי חשובה ומוסר ההשכל מהסיפור שלנו: