ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Orit N
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 12
    • פוסטים 72
    • הגבוה ביותר 8
    • קבוצות 0

Orit N

@Orit N

10
    מוניטין
    50
    צפיות בפרופיל
    72
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3538420 גיל 56

Orit N הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Orit N

• מה שקורה בדרום קוריאה

מה פתאום דרום קוריאה? איזה מין יעד זה? תגידי יש שם אינטרנט? מותר להסתובב חופשי?

אלה רק כמה מהשאלות, שהופנו אליי כשסיפרתי שהיעד הבא לטיול המשפחתי בחגים הוא דרום קוריאה…

חזרנו מטיול של שבועיים בדרום קוריאה (זוג + שלוש בנות: 17, 15 ו 10).

תוכלו לקרוא על הטיול בפירוט בפוסט החדש שלי.

הטיול עלה על כל הציפיות (שהיו גבוהות מלכתחילה) ואנחנו מאוד ממליצים על דרום קוריאה כיעד משפחתי או זוגי, לכל גיל.

אשמח לענות על שאלות ספציפיות.

אורית

פורסם בפורום טיולי משפחות
      Orit N
      Orit N
    • מה שקורה בדרום קוריאה

אלה רק כמה מהשאלות, שהופנו אליי כשסיפרתי שהיעד הבא לטיול המשפחתי בחגים הוא דרום קוריאה…

אני בדרך כלל פעילה יותר בפורום טיולי משפחות, אבל לרגל היעד חשבתי שכדאי לפרסם גם בפורום אסיה, בטוחה שתארחו אותי יפה 😉

תוכלו לקרוא על הטיול בפירוט בפוסט החדש שלי.

הטיול עלה על כל הציפיות (שהיו גבוהות מלכתחילה) ואנחנו מאוד ממליצים על דרום קוריאה כיעד משפחתי או זוגי, לכל גיל.

אורית

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Orit N
      Orit N
    • RE: טעימה קטנה מהרי הדולומיטים בצפון איטליה.

מיכל הי,

התמונות פשוט יפהפיות!

נראה לי שאחרי טיול כזה העיניים צריכות מנוחה מכל היופי angel

אורית

Orit N
      Orit N
    • RE: חגיגה בריגה - או בעקבות המפה המסתורית.

יעד לא שיגרתי ותמונות מקסימות וצבעוניות. בהחלט עושה חשק לנסוע.

תודה ומזל טוב!

Orit N
      Orit N
    • RE: מלון מומלץ ליד שדה התעופה ברומא

הי,

אנחנו שהינו לילה אחד, אחרי טיסת ערב, לפני שלוש שנים בערך, במלון מקסים בשם: Domus Lina בעיירה Fumicino (היינו שתי משפחות עם ילדים ולקחנו 3 חדרים). אנחנו הגענו עם מכוניות שכורות והיתה חנייה ברחוב, נדמה לי שיש להם גם סידור הסעה משדה"ת.

אולי לא הכי זול שיש בסביבה אבל אף אחד מאיתנו לא רצה לעזוב בבוקר ובמיוחד אחרי ארוחת הבוקר על הגג. החדרים היו מדהימים, המלון מעוצב ויפהפה והצוות ידידותי וחביב.

אני מאוד מקווה לחזור לשם בהזדמנות לפני או אחרי טיסה (חבל ש Easyjet סגרו את הקו לרומא indecision).

אורית

Orit N
      Orit N
    • RE: מה שקורה בדרום קוריאה

@איריס-ס

תודה לכם ניב, סמדרולה ואיריס על התגובות האוהדות, זה לא מובן מאליו!

לגבי מופע KPOP, בהחלט רציתי שננסה ללכת לאחד ונתתי את האחריות למציאת מופע כזה לבנות הגדולות שלי, שמתמצאות  בנושא. הן לא הצליחו למצוא הופעות של להקות הבנות, שהן אוהבות (הן לא ילכו לסתם מופע של להקה אחרת ובטח לא ללהקות בנים 😆) במקומות ובמועדים שבהם היינו שם. אני משוכנעת שזאת חוויה אחרת ואני יודעת שרוב ההופעות הן Sold Out שניות מפתיחת המכירה, לא רק במזרח, גם באירופה ובארה”ב. מקווה שבכל זאת נצליח לראות מופע כזה מתישהו...

אורית

Orit N
      Orit N
    • RE: רכב בבולגריה

אנחנו היינו בשנה שעברה עם רכב רגיל והצטערנו על כך. הכבישים לא טובים ויש גם מקומות שבהם ממש נוסעים בדרכי עפר ועל אבנים.

מאוד ממליצה לשכור רכב 4*4 גבוה.

אפשר לראות מדוע אני חושבת כך בפוסט שלי על הטיול (מאוד נהנינו ואהבנו את בולגריה).

אורית

Orit N
      Orit N
    • RE: כמה שאלות על רומא

קודם כל איזה כיף לכם! 

לא כתבת כמה ימים יש לכם ברומא…

בכל מקרה, אני לא הייתי מוותרת על הקולוסיאום. כשאנחנו היינו לפני כמה שנים היה שם Underground Tour (באנגלית), שבו אפשר לראות מה שיש מתחת לרצפת הקולוסיאום וגם נותן גישה למפלס גבוה יותר מזה של המבקרים הרגילים. עבורי, בתור חובבת היסטוריה, היה מרתק. הבנות הגדולות שלי, שהיו אז בנות 10 ו 8 גם נהנו. אני מניחה שלילדים גדולים זה אפילו ידבר יותר. גם ביקור רגיל בקולוסיאום מרשים מאוד.

הפורום קצת יותר מאתגר לביקור ולטעמי מחייב הדרכה או לפחות Audio Guide, כי אחרת קשה להבין מה רואים.

אנחנו קנינו את הכרטיסים המשולבים (קולוסיאום+פורום+גבעת פלטין) בפורום, שם לא היה תור בכלל ואחר כך נכנסנו לקולוסיאום בלי לעמוד בתור.

סיור בותיקן גם נשמע מצויין, קחו בחשבון שזה מאוד מעייף ולא הייתי מתכננת עוד פעילויות כמו מוזיאונים או סיורים באותו יום.

אם היסטוריה וארכיאולוגיה מעניינים אתכם, אז יש עוד המון אפשרויות ברומא. אם לא, אני הייתי מסתפקת בותיקן ובקולוסיאום.

אם אתם מתעניינים באוכל איטלקי ורוצים לראות שכונות מעניינות או אפילו לקחת שיעור בישול, תבדקו את חברת Eating Italy. אנחנו עשינו איתם סיור מקסים ואפילו גילינו את הפירמידה של רומא וקיבלנו טיפים על איך יודעים שהג’לטו טוב (הסיורים לא זולים אבל מאוד מומלצים).

אני לא מכירה את מוזיאון ליאונרדו דה וינצ’י ברומא.

רומא יפהפיה ורק להסתובב ברחובות ובכיכרות עושה טוב לנשמה. תהנו מהיופי ואל תוותרו על הגלידות.

אורית

Orit N
      Orit N

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Orit N

• RE: מי בא ליפן?

@איריס-ס

איריס, תודה רבה!

הפוסטים שלך כתובים נהדר, מלאים במידע חיוני וממש תענוג לקרוא אותם.
      יפן בהחלט נראית לי כיעד מצוין, במיוחד אחרי שעשינו את טבילת האש במזרח בדרום-קוריאה במקביל אליכם (והטייפונים המאוחרים היו חלק גם מהחוויה שלנו).
      מעניין אותי לדעת האם בדיעבד היית הופכת את המסלול ומגיעה לטוקיו בסוף?

אורית

Orit N
      Orit N
    • RE: כמה זמן כדאי להקציב לסיאול וסביבתה? ואם יש מדריך מומלץ בעיברית

@לא-להציג

אנחנו היינו שבוע בסיאול עם כל המשפחה. סיאול היא עיר ענקית וכמובן שיש בה אינספור דברים לראות ולעשות (ממש כמו בלונדון, פריז, ברלין וכד’).

אני חושבת ש 4-5 ימים יכולים לתת טעימה מגוונת מהעיר החיה והמרתקת הזאת (אני באופן אישי אשמח מאוד לחזור לשם).

פירוט לגבי מה שאנחנו עשינו בסיאול ניתן לקרוא בפוסט הזה.

אורית 

Orit N
      Orit N
    • RE: הזמנה לסיפור טיול - בעיקר מזרח קנדה - 3 שבועות של טבע נפלא

@segev17

תמונות נהדרות וטיול מיוחד. כל הכבוד לילדים ששיתפו פעולה!

גם אני שקלתי את האזור לפני שנה שנתיים בהרכב משפחתי אבל הטיול המתגלגל והמרחקים הגדולים בין המקומות המעניינים הרתיעו אותי.

נראה לי שעבורנו לפחות, הרכב זוגי יהיה מתאים יותר.

תודה רבה על השיתוף!

אורית

Orit N
      Orit N
    • RE: קניות וכסף מזומן

@המלצות-ספרים_3571632 אמר:

איך מומלץ לשלם בסיאול? עד כמה צריך להסתובב עם כסף מזומן? בכל החנויות/ מסעדות/ מוניות מכבדים כרטיס אשראי?

כמו כן, מה מקובל לגבי טיפים? במסעדות ועוד

היינו באוקטובר האחרון, לדעתי מומלץ מאוד לשלם בכרטיסי אשראי; כדאי כמובן לבדוק את העמלות ולבחור את הכרטיס המשתלם ביותר לקניות בחו”ל. מקבלים אשראי כמעט בכל מקום (מסעדות, חנויות נוחות, חנויות רגילות, אטרקציות ועוד). לא נסענו במוניות, רק בתחב”צ המצויינת גם בסיאול וגם בבוסאן.

המקומות שבהם לא ניתן לשלם באשראי הם הטענת כרטיסי נסיעה בתחב”צ (את הכרטיס עצמו ניתן לרכוש באשראי, אבל ההטענה רק במזומן) ואוכל רחוב.

זה לא טריוויאלי למצוא כספומט (Global ATM) שמוציא מזומן לכרטיסים בינ”ל. אנחנו מצאנו בעיקר בבנקים. כדאי מאוד למשוך סכומים גדולים, גם בגלל נדירות הכספומטים וגם בגלל שיש עמלה של כ 10 ש”ח למשיכה, ללא קשר לגובה הסכום.

לא מקובל להשאיר טיפים, מה שכתוב בחשבון הוא מה שמשלמים.

אפשר לקרוא פירוט נוסף על הטיול שלנו בדרום קוריאה.

אורית

Orit N
      Orit N

@איריס-ס

תודה לכם ניב, סמדרולה ואיריס על התגובות האוהדות, זה לא מובן מאליו!

לגבי מופע KPOP, בהחלט רציתי שננסה ללכת לאחד ונתתי את האחריות למציאת מופע כזה לבנות הגדולות שלי, שמתמצאות  בנושא. הן לא הצליחו למצוא הופעות של להקות הבנות, שהן אוהבות (הן לא ילכו לסתם מופע של להקה אחרת ובטח לא ללהקות בנים 😆) במקומות ובמועדים שבהם היינו שם. אני משוכנעת שזאת חוויה אחרת ואני יודעת שרוב ההופעות הן Sold Out שניות מפתיחת המכירה, לא רק במזרח, גם באירופה ובארה”ב. מקווה שבכל זאת נצליח לראות מופע כזה מתישהו...

אורית

Orit N
      Orit N

@דנה135

אני חושבת שהטיול שאנחנו עשינו כמשפחה עובד גם בזוג.

זה באמת תלוי בהעדפות שלכם.

המסלול שלנו נראה לי די קלאסי לטיול ראשון בדרום קוריאה, כשאפשר להוריד את בוסאן, למרות שאנחנו מאוד אהבנו אותה.

סיאול + ג’ג’ו זה בהחלט טיול נחמד ומגוון לסדר גודל של 8-10 ימים.

אפשר כמובן גם לשכור רכב ולעשות סיבוב מקיף יותר, שיכלול את Daegu ואת הפארק הלאומי Seoraksan, שוב תלוי מהן ההעדפות שלכם (טיול עירוני, טיול בטבע, שילוב של שניהם).

לגבי המלונות, כזוג תהיה לכם בחירה הרבה יותר גדולה משהיתה לנו כמשפחה של 5. המלון שבו היינו בבוסאן (Uniqstay Bed&Breakfast) מאוד מומלץ בגלל המיקום הנהדר והיחס המקסים של הצוות.

תהנו,

אורית

Orit N
      Orit N

@karnielr

בשמחה!

ביקור של 3 ימים בסיאול נראה לי כמו פתיחה של התיאבון לטיול יותר מקיף בדרום קוריאה.

מקווה שבאמת תיסעו ותיהנו 

אורית

Orit N
      Orit N
    • מה שקורה בדרום קוריאה

אני בדרך כלל פעילה יותר בפורום טיולי משפחות, אבל לרגל היעד חשבתי שכדאי לפרסם גם בפורום אסיה, בטוחה שתארחו אותי יפה 😉

תוכלו לקרוא על הטיול בפירוט בפוסט החדש שלי.

אורית

Orit N
      Orit N
    • מה שקורה בדרום קוריאה

תוכלו לקרוא על הטיול בפירוט בפוסט החדש שלי.

אורית

Orit N
      Orit N
    • כרתים, אהובתי

הי,

נכון שעכשיו חורף וכרתים נתפסת כיעד של קיץ ושמש, אבל סוף סוף מצאתי את הזמן והאנרגיה לקבץ את הרשמים והתובנות שלי מטיולינו המשפחתיים באי בשנים האחרונות לפוסט חדש בבלוג.

אנחנו אוהבים להגיע לכרתים דווקא בתחילת העונה (אפריל-מאי) או לקראת סיומה (ספטמבר – אוקטובר) אז אם מישהו מתכנן טיול פסח זה בהחלט יכול להתאים.

כרתים, אהובתי

אורית

Orit N
      Orit N