הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי mts7376
-
RE: טיול 5 ימים לרומא אשמח לעזרהפורסם בפורום אירופהשלום שירני,הפעם האחרונה שהייתי ברומא הייתה לפני 20 שנה, אבל גם אני מתכננת טיול ברומא אז אולי בכל זאת אוכל לעזור...על פניו נראה שהתכנון שלך די רגוע והשארת מספיק זמן "ללכת לאיבוד", מה שנראה לי שהכי כיף לעשות ברומא.את מצודת סנט אנג'לו הייתי מעבירה ליום של הותיקן, כי היא קרובה יותר לשם.מקומות נוספים שנמצאים בתכנון שלי הם: וילה בורגזה ופיאצה דל פופולו (ליד המדרגות הספרדיות).פסל משה של מיכאלאנג'לו שנמצא בבזיליקת סנט פטרוס אין וינקולי (קרוב לקולוסאום).פה האמת, גן הורדים וגן התפוזים, חור המנעול של אבירי מלטה.תהנו ואל תשכחו לחזור עם המלצות וטיפים

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי mts7376
-
RE: יוניברסל לוס אנג'לספורסם בפורום צפון אמריקה
לגבי כרטיסים, כדאי לבדו ק באתר הזה: https://www.klook.com/ או זה: https://www.arestravel.com/
לגבי העומסים, יש כמה אתרים שמנסים לחזות אותם, זה אחד מהם: https://www.isitpacked.com/
לפי מה שהוא אומר, ב-9/9 אמור להיות ריק יחסית

-
RE: ניו-יורק ב24.09פורסם בפורום צפון אמריקה
כן, יש אסיפה כללית של האו"ם מה-17.9 עד ה-30.9.
המשמעות מבחינת לינה היא שהיא יקרה יותר בתאריכים האלה והתפוסה של המלונות גדולה יותר.
לגבי תחבורה ואטרקציות, הבנתי שאין שינוי גדול ביחס לימים רגילים.
-
RE: התלבטות לגבי פיזור ימיםפורסם בפורום צפון אמריקה
אנחנו מתכוונים לטוס לבאפלו אחרי הטיול במערב, להיות יום וחצי במפלי הניאגרה ולנסוע דרך אגמי האצבעות למנהטן (עוד יומיים).
במנהטן נהיה עוד 4 וחצי ימים.
-
RE: המלצה על מלון או דירה בניו יורקפורסם בפורום צפון אמריקה
אנחנו מצאנו את הדירה הזאת בבוקינג:
היא תעלה לנו 974$ כולל מיסים ל-5 לילות ונמצאת בלואר איסט סייד.
היא נראית דירה מאוד בסיסית אבל מספקת. עוד לא היינו, אז אני לא יכולה להמליץ...
-
RE: טיול ארה"ב למפחה 4.20019 האם זה נכון? אשמח לעצהפורסם בפורום צפון אמריקה
הי מיכל,
אני גם מתכננת עכשיו טיול משפחתי לקליפורניה וניו יורק. אנחנו ניסע בחגי תשרי.
הטיול שלנו לא כולל את לאס וגאס והפארקים שסביבה אז אני לא כל כך בקיאה באזור הזה, אבל ניסיתי, לפי מה שכתבת, לארגן את הטיול שלכם בטבלה שעשיתי לטיול שלנו (עם כמה שינויים כמובן).
זה צילום מסך של הטבלה (אני גם לא יודעת להעלות לכאן טבלאות...), מקווה שיעזור.

-
RE: שוב התייעצות מסלול חוף מערבי - השוואת חלופותפורסם בפורום צפון אמריקהתאריכים
הי רונה,
לא כתבת תאריכים, אבל קחי בחשבון שעד ה-30 בספטמבר נערך כנס האו”ם השנתי בניו יורק, מה שעשוי להקשות על מציאת לינה בעיר, וסוף השבוע של יום קולומבוס יוצא ב-12-14 באוקטובר, מה שגם יעלה בטח את המחירים בעיקר בניו-יורק. ביום קולומבוס נערכת תהלוכה בניו יורק והבנתי שיש בלגן גדול. (מה שיכול להיות גם פלוס וגם מינוס, תלוי איך מסתכלים על זה...).
תהנו!
מיכל.
-
RE: תכנון טיול - קליפורניה וניו-יורק - מה דעתכם?פורסם בפורום צפון אמריקה
תודה שירליץ ואנשיםטובים!
נתתם הרבה חומר למחשבה. טוב שיש עוד זמן…
הסתכלתי באירועי הספורט שיש עכשיו, יש משחק של ה-NBA כמעט כל יום בל”א. זה נראה מעניין, אבל יקר (מתחיל ב-90$ ומגיע גם למעל 1000$ למקומות טובים).
נחשוב גם על זה...
-
שום דבר עדיין לא סגור, הכל פתוח (גם טיול לדרום אפריקה זה עדיין אופציה...).
לאס וגאס פחות מושך אותנו, מעדיפים את ניו-יורק.
השיקול של הנסיעה ברכב לניו יורק הוא בעיקר כלכלי.
בכל אופן, אתה צודק, יש לנו עוד זמן לחשוב, בגלל זה רציתי להתייעץ איתכם כבר עכשיו, כל עוד הכל בר שינוי.
תודה
-
תודה שירליץ!
אני יודעת שעשית את 49 המייל, ממך קיבלתי את הרעיון…

האמת שזה בעצם כסת”ח, לראות ולעשות V על כל ה”היי לייטס” של סן פרנסיסקו.
האקספלורטוריום זו גם אפשרות שחשבתי עליה, נזרום.
הילדים שלי אמנם לא היו בכלא אמיתי אף פעם (מקווה שגם לא יהיו...), אבל הם כן היו בבית מעצר (אבא שלהם שוטר). בכל אופן, הצעתי להם את אלקטרז ולא נרשמה התלהבות. יש לנו עוד זמן לחשוב על זה.
איך לדעתך עדיף להתנהל בסן פרנסיסקו, עם רכב או בתח”צ? (בלי להחשיב את הקטע המפותל בלומברד כמובן).
אם אין מה לעשות בסנטה קרוז הרווחתי עוד טיול בפארק, סבבה. יש לך המלצה על פארק מסויים באזור הזה?
קודם אמרו לי שליום 8 אני יכולה להוסיף (בלחץ) גם את מלהולנד דרייב ווילה גטי…
מאמינה שנוותר על גינס או ריפלי ומה שלא נספיק נעשה ביום אחר. אולי נוותר גם על מוזיאון הרכב פטרסון.
-
תודה רבה לכל המגיבים! בעקבות הערותיכם עשיתי כמה שינויים במסלול.
הוספתי יום לסן פרנסיסקו וחצי יום לכביש 1 והורדתי יום מלוס אנג'לס. כמו כן, העברתי את לוס אנג'לס ללפני אנהיים כך שנהיה בסנטה מוניקה בסופ"ש.
לגבי טבע - תכלס אני היחידה שבאמת רוצה לטייל בטבע... לכן התפשרתי על הפארקים בכביש 1 ואגמי האצבעות. אם יש לכם המלצות על מקום מסויים לאורך הכביש שידהים את כולם ויגרום להם להגיד חבל שלא הלכנו גם ליוסמיטי וסקוייה, אשמח לשמוע.
החלום של ילדי בר המצווה הוא להיות באולפני הקולנוע, לכן בחרנו בלוס אנג'לס וסביבה בנינו את הטיול.לגבי שופינג – יש את קמרילו, אבל ממש לא נורא אם לא יהיה בכלל…
לגבי ספורט – אמנם התאומים הם בנים, אבל מהסוג שפחות מתעניין בספורט (יש גם כאלה...). עם זאת, אם תהיה הזדמנות לצפות במשחק של ה-NBA, סביר להניח שאף אחד מהמשפחה לא יתנגד. אנשיםטובים, איפה אני יכולה לברר לגבי זה?
לגבי הדלילות בלוס אנג'לס אני פחות דואגת. זו תהיה הזדמנות לקום מאוחר, לעשות קניות בסופר, לכבס, לראות סרט בקולנוע (או משחק של ה-NBA) וכו'. זמן רגוע בין כל הנסיעות והאטרקציות.
לגבי השכרת הרכב המאוחרת - הבנתי שיש בעיות חניה בסן פרנסיסקו ובמפלי הניאגרה וקיוויתי להסתמך על שאטלים ותח"צ. אתם אומרים שעדיף שם רכב?
לגבי הנסיעה מבאפלו לניו יורק - צריכה להתייעץ עם הנהג העיקרי...
בניו-יורק יש לי יומיים להשלמות (הטיסה חזרה היא גם בלילה) כי בהחלט יש אפשרות שלא נספיק את כל הרשימה, וגם זה בסדר...
וזה המסלול אחרי השינויים:
1. יום ו', 27.9 הגעה בבוקר לסן פרנסיסקו. התאקלמות וסיבוב בפיר 39 ורציף הדייגים. לינה - ס"פ.
2. יום ש' 28.9 מגדל קויט, פארק גולדן גייט (הגן היפני, אחו הבאפלו) וגשר שער הזהב (גיחה רגלית קצרה). לינה - ס"פ.
3. יום א' 29.9 השכרת רכב, מסלול 49 המייל והשלמות (צ'יינה טאון, הסמטאות עם ציורי הקיר וכו'). לינה - ס"פ.
4. יום ב' 30.9 נסיעה לטיול בפארק ביג באסין רדווד ולפארק הנרי קאוול או Fall Creek Unit ו/או סנטה קרוז (תלוי בזמן ובהיענות). לינה - מונטריי.
5. יום ג' 1.10 האקווריום במונטריי או סיבוב ברציף, כרמל וממשיכים על כביש 1 לקמבריה עם עצירות קצרות לתצפית בביג סר ופיידרה בלאנקס. לינה - קמבריה.
6. יום ד' 2.10 נסיעה ללוס אנג'לס דרך מורו ביי, סולבנג, סנטה ברברה וקמרילו. (לא חייבים לעבור בכולם). לינה - ל"א.
7. יום ה' 3.10 אולפני יוניברסל. לינה - ל"א.
8. יום ו' 4.10 אולפני וורנר, שלט הוליווד, פארק ומצפה הכוכבים גריפית', שדרות הוליווד, מאדאם טוסו, שיאי גינס, ריפלי. לינה - ל"א.
9. יום ש' 5.10 בורות הזפת לה בראה, מוזיאון הרכב פטרסון, שוק האיכרים והגרוב. לינה - ל"א.
10. יום א' 6.10 תעלות ונציה, חוף ונציה ורכיבה באופניים לסנטה מוניקה וחזרה. וילה גטי. לינה - ל"א.
11. יום ב' 7.10 נסיעה לאנהיים דרך מרכז המדע של קליפורניה / מוזיאון הטבע ומגדלי וואטס. לינה - אנהיים.
12. יום ג' 8.10 פארק דיסני קליפורניה אדוונצ'ר. לינה - אנהיים.
13. יום ד' 9.10 .נסיעה לסן דייגו דרך ניו פורט/נמל דאנה לשייט לווייתנים ודרך חוף לה-הוייה. לינה - סן דייגו.
14. יום ה' 10.10 פארק בלבואה, מוזיאון החלל / מוזיאון הטבע ,סיפורט וילג' ושכונת מנורות הגז. לינה - סן דייגו.
15. יום ו' 11.10 נושאת המטוסים USS Midway, אולד טאון, נסיעה לשדה"ת בל"א, החזרת הרכב וטיסת לילה ישירה לבאפלו. לינה - במטוס...
16. יום ש' 12.10 הגעה למפלי הניאגרה, התאקלמות וסיבוב באזור ובקליפטון היל. לינה - מפלי הניאגרה (לא הוחלט איזה צד עדיין).
17. יום א' 13.10 אחת האטרקציות במפלים, שכירת רכב בבאפלו ונסיעה לאגמי האצבעות (כנראה ווטקינס גלן). לינה - אגמי האצבעות.
18. יום ב' 14.10 (יום קולומבוס) טיול בווטקינס גלן ונסיעה לניו יורק. החזרת הרכב בנ"י. לינה - נ"י.
19. יום ג' 15.10 מרכז הסחר העולמי (One World), סוהו, פארק באטרי, פסל החירות, גשר ברוקלין, צ'יינה טאון, איטליה הקטנה, פארק וושינגטון. לינה - נ"י.
20. יום ד' 16.10 צ'לסי, בניין האמפייר סטייט, פארק בראיינט, מרכז רוקפלר (Top of the Rock) , שער גוליבר, פסלי LOVE ו-HOPE, כיכר טיימס, מוזיאון אינטרפיד. לינה - נ"י.
21. יום ה' 17.10 סנטרל פארק ומוזיאון הטבע. לינה - נ"י.
22. יום ו' 18.10 השלמות - ההיי ליין / אזור ברוקלין / The Ride? לינה - נ"י.
23. יום ש' 19.10 השלמות נוספות וטיסה הביתה.שוב, המון תודה על העזרה וההתייחסות של כולם!
אשמח גם לתשובות לשאלות שכתבתי בסוף השירשור הפותח