תודה:) כנראה באמת נשקול טיסות פנים
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Ella_3570820
-
בואנוס איירס ביוניפורסם בפורום דרום אמריקה
הי חברים,
מתכננים טיול ביוני (אם הקורונה לא תתפשט עד אז בעזרת ה).
הנחיתה בבואנוס איירס וגם ההמראה, יוצא נטו לא כולל טיסות 13 יום, נראה לי יותר מדי לעיר עצמה, נראה לי 6 ימים יספיקו.
יש מקומות מחוץ לעיר? משהו יחסית קרוב? והאם כדאי לשכיר רכב מטעמי ביטיחות/חוקים שם? אני דוברת ספרדית שוטף יחסית למרות שבעלי ינהג אבל לא יודעת אם זה נחשב למקום שבסדר בו לנהוג לתיירים? אם כן גם בתוך העיר עצמה?
חשבנו שאם כן מומלץ לנהוג שם אז להשכיר רכב ולנסוע למפלי איגואסו אבל זה 15 שעות! לקרדובה 9 שעות, בקיצור מרחקים רציניים… ביום אחד לא נצליח אז עם עצירות באמצע?
תודה מראש
-
RE: עזרה תיירות חינם בארגנטינה בואנוס איירספורסם בפורום דרום אמריקה
הולה הקטור,
בדיוק נכנסנו לפורום לשאלה על ארגנטינה, איזה מזל:)
אנחנו מתכננים טיול לבואנוס איירס ביוני ואשמח אם תוכל להמליץ על מקומות מחוץ לעיר, מגיעים ל15 יום ונראה יותר מדי רק לעיר עצמה.חשבנו על מפלי איגאוסו אבל זה 15 שעות נסיעה.....
והאם כדאי להשכיר שם רכב? מטעמי בטיחות אני מתכוונת.
אני דוברת די שוטף ספרדית אבל בכל זאת, ביטיחותי לנהוג?
גרסיאס
-
תכנון טיול בפרו- 3 שבועותפורסם בפורום דרום אמריקה
שלום,
אנחנו מתכננים טיול לפרו (בודקים טיסות כרגע) אבל לא כל יודעים איך להתכנן, מאיפה להתחיל. אין לנו חברים שנסעו דווקא לפרו ובאינטרנט יש הרבה מידע אבל מבולגן. אנחנו זוג נשואי בשנות ה30 אז לא כל כך טיול תרמילאים אלא משהו יותר נח….
לא בטוחים איפה כדאי לנחות, בלימה או ישר בקוסקו (עלות בערך אותה עלות טיסה מהארץ). אם ישר בקוסקו אז מפספים את לימה ליומיים-שלושה, אם כן ללימה אז צריך לקחת טיסה פנימית או אפשר באוטובוס?
חשבנו אולי ככה: נחיתה בלימה, יומיים-שלושה ואז אוטובוס/טיסה לקוסקו, בקוסקו עצמה יומיים-שלושה. ואז איך עדיף להגיע למצאו פיצו? רכבת, אוטובוס? הבנתי שכמה שעות מספיק שם? יום 1 שלם?
אז יש לנו עד כה 7 ימים גג, ומפה קצת נתקעו, מצד אחד אנחנו לא רוצים לנסוע מרחקים ארוכים מדי, בכל טיול שעשינו באירופה עד עכשיו לקחנו רכב, פה לא נראה לי יהיה חכם לקחת רכב…
אבל לאן עוד אפשר לנסוע באזור? לפחות עוד כ10-11 יום…
תודה מראש!
-
RE: מפריז לפרובאנס- מסלול ועצירותפורסם בפורום אירופה
ואם בכל זאת החלטנו ללכת על רכב, יש איזה כפר או עיירה מומלצת באמצע שאפשר להעביר שם לילה? כלומר נסיעה של נגיד 4 שעות, לעצור באיזה עיירה יפה לכמה שעות ולהעביר שם לילה ובבקר להמשיך ישר לפרובנס עוד 4 שעות
-
מפריז לפרובאנס- מסלול ועצירותפורסם בפורום אירופה
שלום, הזמנו כרטיסים לפריז מ13 עד 23 באוקטובר. מאוד רצינו מרסיי או ניס אבל במחירים היו מאוד גבוהים בתאריכים האלו.
המטרה להגיע לפרובנס, לא רוצים לבלות בפריז יותר מיומיים.
כמובן נשכיר רכב,העניין הוא שנסיעה מפריז לפרובנס בערך 7 או 8 שעות. חשבנו להישאר לילה 1 איפה שהוא באמצע כדי לנהוג כ3-4 שעות ביום, גם בהלוך וגם בחזור. יש למקומות מומלצים? או אולי ללכת על רכבת מהירה? היא יקרה מאוד? טיסות פנים לא רוצים, גם כי רוצים להינות מהדרך, לראות נופים.
אם להוציא את ימי הטיסות מפריז ולפריז יש לרשותינו 9 ימים מלאים. יומיים אחרונים חשבנו להשאיר לפריז ו7 ימים לפרוסנס כולל הנסיעה לשם ובחזרה. אשמח להמלצות לעצירה הלוך וחזור.
יש לנו כ16 שעות נסיעה בשני הכיוונים אבל בטח נופים באמצע שווים את זה?או עיירות יפות באמצע הדרך שאפשר להעביר כמה שעות או לילה?
תודה מראש
-
אנגליה- סקוטלנד 11 יוםפורסם בפורום אירופה
מתכננים טיול של כ11 יום בסוכות, הרעיון של שהייה של כ3 ימים בלונדון ואז להמשיך ברכב לאיידינבורג. אשמח לקבל המלצות לנקודות מומלצות, איפה כדי ללון ולהתעכב יום-יומיים?
כמה זה באמת מסובך לנהוג שם? בעלי נהג טוב אבל זה בצד שמאל אז קצת מדאיג אותי, כמו כן, מזג האוויר באוקטובר ממש קר?
תודה מראש
אנגליה
-
מסלול ארצות הברית cost to costפורסם בפורום צפון אמריקה
הי חברים,אנחנו מתכננים טיול של חודש בארצות הברית וצריכה עצה על המסלול.
הנחיתה היא בניו יורק והמראה בלוס אנגלס.
בעלי חושב שזה הכי כיף לקחת רכב ולנסוע לאורך החוף (העובדה שנשרוף בערך שבוע שלם על הניגה בממוצע לא ממש מפריעה לו, למרות שאם לחשוב פרקטי נראה לי זה לא ממש נחמד) אני יותר בעד טיסות פנים (עלות הטיול לא מפריעה לנו, עוד 3-4 אלף שקל על טיסות הפנים לא ישנו בטיול יקר כזה).
אנחנו רוצים ניו יורק, וגאס, קליפורניה (לוס אנגלס וסן פרנסיסקו) ומאמי.
השאלות הן:
*האם לקחת רכב כבר בניו יורק עצמה? בטוח יש בעיות חנייה? מתכננים לקפוץ גם לושינגטון, רכב או לקנות סיור באוטובוס?
*מניו יורק לפלורידה, רכב או טיסה פנים ולקחת רכב כבר בפלורידה עצמה?
*מפלורידה לקליפורניה?
*מקליפורניה לוגאס?
בתוך פלורידה, קליפורניה ווגאס נהיה ברכב בטוח.
ההתלבטות היא האם לקחת רכב גם בניו יורק? אם כן להחזיר בניו יורק ולעלות לטיסות פנים או להמשיך לשאר היעדים ברכב? והאם שאר יעדים גם ברכב או טיסות פנים?
מצד אחד זה גם יכול להיות מעייף בכל יעד לקחת אוטו ואחרי כמה ימים להחזיר ואז שוב לקחת אבל מצד שני נהיגה כל כך ארוכה מעייפת עוד יותר….
תודה!
-
RE: חוות דעת על מסלול בספרדפורסם בפורום אירופה
הבנתי, תודה רבה על העצות! אחליף את מרבלייה ביום 1 וחצי בסיביליה.
מה לגבי העצירה בפריז?
-
RE: חוות דעת על מסלול בספרדפורסם בפורום אירופה
מקומות לינה הם היעדים עצמם. גרנדה יומיים, (יום 1 הארמון ויום 1 העיר עצמה), גם מלגה, הבנתי שצריך לעיר הזאת יומיים. יום 1 מרבלה (נסיעה ממלגה ובחזרה) ואז למדריד. חשתי לשלב את רונדה אבל אז למלגה יהיה לנו רק יום 1, סיבילה זה רחוק מדי, אז הפעם נוותר נראה לי. חוץ מזה שמעתי שמלגה יותר יפה מסיביליה וזאת גם עיר די גדולה.
נניח שאחליף יומיים במלגה ביום 1 מלגה ויום 1 ברונדה אז סך הכל יש לנו יומיים מדריד, יומיים גרנדה, יום מלגה, יום רונדה ויום מרבלה=7 ימים.
זה 9 ימים אבל ביום הראשון נוחתים ב4 בצהריים ועד שנגיע ממדריד לגרנדה זה ייקח 4 שעות אז לא מחשיבה את היום הזה.
וביום 9 הטיסה ב2 ממדריד אז גם את היום הזה אני לא מחשיבה.