גם החוצפה שלך מעצבנת,
הזמנות כפולות פוגעות בבעל העסק ובתיירים אחרים שרוצים להזמין לאותם מקומות/תאריכים והאפשרויות שלהם ממצטמצות.
זה שבוקניג מאפשר את זה, לא הופך את זה לבסדר. מקווה שיקשיחו עוד יותר את התנאים.
גם החוצפה שלך מעצבנת,
הזמנות כפולות פוגעות בבעל העסק ובתיירים אחרים שרוצים להזמין לאותם מקומות/תאריכים והאפשרויות שלהם ממצטמצות.
זה שבוקניג מאפשר את זה, לא הופך את זה לבסדר. מקווה שיקשיחו עוד יותר את התנאים.
מה זה העם הלטיני? מוזיקה לטינית? פלמנקו? שכונות עוני? טלנובלות ארגנטינאיות? לא הבנתי למה ואיך בדיוק החיבור, יש המון המון הבדל בין המדינות השונות באמריקה הלטינית, תסבירי מאין באת ותדעי לאן את הולכת…
וברזיל בנשמה – זה אומר שהיית שם? כי אם לא, זה לא רק סמבה וגלישה כל היום, יש המון צדדים לברזיל.
והכי חשוב – באיזו עונה?
בגדול, ברזיל ופרו זה שילוב מצוין, – תרבות וטרקים לצד חופים ומסיבות
מקסיקו היא גם בחירה טובה, קוסטה ריקה אני פחות מתלהב, בעיקר כי לא מרגיש לי שם הכי תרבות לטינית, אז כדאי לשלב עם גוואטמלה
נתחיל מזה שלדעתי סוכנת הנסיעות שיקרה לך- יש לה אינטרס מובהק למכור לך כרטיס, סוכני נסיעות הולכים על חוסר הידע של הנוסעים. ואין מצב שהחזירו אותה מאירופה עם ילדים, ואין מצב שהיא קנתה כרטיס הלוך ללא חזור עם ילדים.
יחד עם זאת, כשאתה נכנס למדינה זרה, שוטר ההגירה שואל אותך מה התוכניות שלך -אם יש לו ספק בנוגע לדבריך, הוא יבקש לראות כרטיס יציאה. סתם לידיעה – גם עם כרטיס טיסה יוצא אפשר להכניס אותך לחדר חקירות ולגרש אותך.
הבעיה העיקרית פה היא שלפי מפלס הלחץ שלך בפורום, אני מנחש שגם הלחץ שלך שם יהיה משמעותי ושוטר ההגירה יריח את זה, למרות שבאת רק למטרות תיירות.
כתבת שיש לך לא יותר מחודש? תקנה כרטיס מיעד שלא רחוק מדי מפראג לארץ (נגיד בלגרד) במחיר זול שתמצא עכשיו (במקום לשלם יקר יותר קרוב לתאריך אקראי).
לא רואה סיבה שתסבול עד כדי כך שתרצה לחזור לארץ. מקסימום תמצא עיירה קטנה ונחמדה, ץשכיר דירת אייר בי אנד בי לשבוע ותשחק בטינדר בבתי קפה כל היום.
פעם היה כיף לטייל, הייתם מגיעים לעיר חדשה, הולכים להוסטל מוכר מבין 2, היו מכינים לכם מיטה מיד, יום לאחר מכן מחליטים אם נשארים או ממשיכים הלאה.
היום כבר כמעט כל המקומות בנויים על הזמנות מראש, ובשיא העונה (דצמבר-פברואר), הרבה זמן מראש למקומות החמים.
חבל לשוטט עם כל התיקים בבואנוס איירס ובברילוצ’ה ולחפש אחר המיטה האחרונה שנשארה בעיר. אני מבהיר, תמיד יש מיטה פנויה איפשהו, אבל הרבה פעמים זה כרוך בחיפושים ומחיר יקר יותר. אם אתן יודעות מראש יעד, תזמינו מראש לילה או שניים. אם לא יודעות, תדאגו שלפחות שבוע מראש תדעו לאן אתן הולכות.
2. אם מראש את מתכננת לאחסן ציוד, קצצי את הרשימה ודחוף. בסופו של דבר הכל על הגב שלך. תדאגי לצמצם בגדי יציאה, מוצרי בסיסיים שאפשר לקנות בדרך ואביזרים כבדים שאולי תשתמשי בהם פעם אחת. מוצ’ילה גדולה ותיק גב קטן זה המקסימום
3. יש לכן כבר יעד להתנדבות? כי אז מן הסתם תלונו שם… לא נשמע לי הגיוני שיש מסגרת של התנדבות של שבועיים ועוד בשיא החגים, הרי רוב המדינה עוצרת הכול בשביל הקרנבל.
אחרת, כן, ברזיל יקרה מאוד מאוד בתקופת הקרנבל ויש להערך הרבה זמן מראש.
לא חושב שצריך להסתכל על זה בתור להוסיף מדינה, הרי טיסה מבנגקוק לסינגפור היא כמעט אותו זמן כמו טיסה מבנגקוק לצפון, רק יש צורך לעבור הגירה ולהתרגל למטבע חדש.
טיול לא חייב להיות מגודר בתחומי מדינה, אלא להיות מוכוון ליעדים
יהיה להם גם קל להגביל לך כניסה בגלל שיש לך משפחה שם.
דמיין לך שאתה פקיד הגירה קשוח עם שפם,
בא מולך בחור צעיר ישראלי אחרי צבא (כנראה) ואתה שואל אותו לכמה זמן הוא בא ומה יעשה.
עונה הבחור :” חצי שנה, אטייל קצת ואהיה עם קרובי משפחה. לאחר מכו אלך לקנדה בשביל האווירה”.
אז א’ חושב הפקיד עם השפם: טוב, לבחור יש פה משפחה, כלומר בסיס להשתקעות.
ב’ :”הוא רוצה להישאר למשך כל זמן הוויזה. בטח הוא עשיר או שהוא ימצא עבודה. חצי שנה ללא מימון זה רציני במדינה הזאת”
ג’- “מה זאת האווירה הזאת שהוא רוצה לחוש במשך חצי שנה? הוא חושב שזה סרט אמריקאי פה?”
זה אחד מהדברים המעצבנים באיירביאנדבי, הרבה אנשים רוצים לגבות עוד קצת כסף או להיות יותר מבוקשים, אז הם מסמנים את הדירה שלהם כentire place
לרוב רואים שמדובר רק בחדר או שכתוב משהו בסגנון “תחלקו איתנו את...”,
מבחינתי זו הטעיה חד וחלק והיית צריך לדרוש את כל הסכום+ שאיירביאנדבי יכריחו אותה לשנות הגדרה
אבל מה אכפת לחברה מהטיסות הבינלאומיות?
אם אתה מבטל ביוזמתך את טיסות הפנים, זה לא נכנס לסעיף של ביטול ביוזמת הנוסע?
הייתי מוותר, המחיר נובע בגלל העונה יותר
הייתי בתחילת נובמבר השנה והגשמים היו נוראיים, נאפולי היא עיר עם תשתית ביוב נוראית, הרחובות היו מוצפים
ומניח שטיול בחוף האמאלפי גם לא יהיה נעים בגשם זלעפות
מצד שני, יכול להיות שיהיה לכם מזל כמו בטוסקנה
עדיין יהיו מחירים טובים לאירופה בעוד כמה חודשים, זה לא מחיר חריג לאיזיג’ט/רייאנאייר
ממליץ לחכות ולראות
@amitg26 אמר:
San Cristobal
כיוון שהם תקועים, לפחות שיפיקו את המיטב מהחוויה. גלפגוס הוא לא יקר במונחי הארץ ואני מניח שתמורת כמה מאות דולרים הם יוכלו למצוא דירה נוחה להשכיר או לפחות חדר. _מן הסתם יעלו להם את המחיר קצת, אבל יחסית לטיסות של 2000 דולר לפחות, עוד 200 דולר על דירה לא יישנו הרבה.
ה. שיפעילו את הרגליים, יסתובבו בין הבתים ויתחילו לשאול לפני שהכול נסגר הרמטית (היו צריכים לעשות את זה לפני כמה שבועות כבר, אבל זה מה יש)
לא חושב שיגועוו ברעב כי יש עוד כמה אלפי תושבי גלפגוס באזור, ותמיד יהיו דייגים.
דירה עם מטבח לדעתי זה הפתרון הכי טוב.
וויזאייר הפסיקו לטוס לארץ. עוד חודש הזה הרבה הרבה זמן, כנראה שמבחינת החברה הטיסה הזו מבוטלת כרגע, אבל אין להם מה לבטל מיוזמתם כיוון שמי שמבטל מייוזמתו משלם את המחיר. עוד חודש אולי גם ימצאו חיסון כבר והכול יסתיים. אני הייתי מחכה לפחות שבוע לפני הטיסה לפני שאנסה לדבר עם וויז אייר, שבטח ממילא שוקעים בטלפונים
חציית גבול קלאסית –
היינו 7 – 2 בנות ו-5 גברים בטיול במרכז אמריקה תרמילאי, רק שאני אוהב להסתובב עם מזוודה, צמטעמי נוחות לשליפת דברים.
כל הדרך ממקסיקו, גוואטמלה והונדורס עברה בערך בסדר, עם תחבורה מקומית כמו שצריך. בהגיענו בשעת ערב מאוחר לגבול הונדורס-ניקרגואה (אחרי החלפה של לא יודע כמה אמצעי תחבורה), גילינו שדרושה תחבורה מסוימת כדי להמשיך הלאה.
נהגי המוניות הציעו לנו נסיעה בדולר (לדעתי זה היה דולר לכלונו במונית) – סכום שהיה נראה לנו שערורייתי לגמרי, אז סירבנו בנימוס להצעה, מה גם שאנחנו די אנטי-מוניות. מפה לשם אחד החברים דיבר עם נהג משאית שהסכים שנעלה על המרכב שלו כולנו והוא יסיע אותנו לסומוטו. הספקנו לעלות כולם ולהצטלם, אבל אז אחד מנהגי המוניות המקסימים אמר לנהג המשאית שאם ייקח אותנו הוא יזמין משטרה כי הרי הוא גונב לו את העסק.
אז נהג המשאית הוריד אותנו ועכשיו עוד יותר לא רצינו לנסוע במונית ואמרנו לו שייסע לנו מהפרצוף כי אנחנו ברוגז.
אממ, השעה כבר מאוחרת ופתאום אנחנו רואים שאין מוניות, אז עשינו מה שתרמילאים עושים והתחלנו לצעוד על הכביש. הלילה מתחיל לרדת, מכוניות לא עוברות בכביש ואין שום כפר או עיר בסביבה. כשעברנו בדרך ליד איזשהו חצי כפר אמרו לנו שהעיר הקרובה במרחק 5 ק”מ. אצלי הגלגלים של המזוודה מזמן הפכו לעיסת גומי על האספלט החם אז היא עלתה על הכתף. בדרך בחצי הכפר שאלנו אם למישהו יש רכב שייקח אותנו, אבל זה קרא לזה שקרא להוא שאמר שהשכן אולי יוציא רכב תמורת 10 דולר או משהו מטורף כזה – אז אמרנו לא וביי ביי.
הכול נהיה חשוך חשוך ואנחנון הולכים בידיעה שאין סיכוי שנגיע בהליכה לכפר עם כל הציוד.
פתאום רואים אורות במרחק – רכב!
הסכמנו בינינו שנעשה פרצוף קשוח במשא ומתן אם יעלה, ולא נשלם סכום מופרך, נשתדל משהו קרוב לדולר שהיינו אמורים להוציא על מונית.
זקן חביב עוצר בטנדר ושואל אותנו לאן, אומרים, וזורק סכום. אנחנו עושים פרצוף לא מרוצה ואומרים שוואלה, אנחנו גם יכולים לישון על צד הכביש ולהמשיך ללכת ברגל. ואז החבר הצ’ילאני הצעיר רץ באמוק לרכב וכמעט בוכה: אדוני, בבקשה, תוציא אותנו מפה, אני אשלם מה שצריך.
יופי, הלך לנו הפוקר-פייס. הזקן שמח , 5 דולר מהחבר הצעיר, ונסענו לסומוטו, שם מצאנו מסעה עם פופוסה שפתוחה עד מאוחר
והלכנו לישון בתחנת אוטבוס כמו מלכים עד שיצא האוטבוס הראשון לליאון 
בלי להתייחס לעניין הקורונה –
קודם כל טיול זה לא מגורים, הכול שונה, זה כבר לא לחוות דברים בפעם הראשונה, הדברים הקטנים שהציקו בתאילנד פתאום גדלים והחוף נראה פחות מפתה מפעם.
מחירי מזון בחוץ אולי נראים זולים, אבל פתאום מגלים שלבשל בבית זול בהרבה יותר. במיוחד אם נמאס מפאד תאי כל היום.
עכשיו חוקית – אסור. פעם אחרונה שלי בתאילנד שמתי לה שההגירה אוספים יפה את הישראלים ובודקים טוב טוב מי מתכוון לצאת מהמדינה בזמן ומתי.
כמוך יש עוד מיליונים בכל העולם שרוצים להגר לתאילנד ויש להם הרבה יותר כסף, לכן הממשלה התאילנד הציבה הגבלות רציניות על הגירה למטרת מגורים/עבודה.
כמו שכתבו פה, אין משכורות תאילנדיות שיאפשרו לכם לחיות בכבוד. זרים שעובדים בתאילנד זה בחברות גדולות בינלאומיות או בעלי עסקים.
כל השאר בהכנסה ממדינות המוצא שלהם (פנסיונרים למשל) או מגרדים את הבאט, מדריכי צלילה, מתנדבים בגסט האוס וכדומה.
לפני שאתם עוברים לגור, שחקו לפי החוקים. קחו טיסה לחודש (או חודשיים דרך ויזה בשגרירות מראש), תשכירו איי-בי-אנד בי לתקופה באחד המקומות (גם בקומסמוי וגם בקופנגן גרים הרבה זרים), ותראו אם בגלל הפנטסיה מתאימה ואם עולות הזדמוניות תעסוקה.
אם כן, אנשים שם שחיים ייתנו לכם הרבה יותר מידע,
אם לא, תחזרו לארץ או תנסו את מזלכם באחת המדינות השכנות באותו פורמט.
לא מאמין שיש לכם אפשרות להקדים…
אולי עד התאריך שלו יסתדר, אני במקומו מוצא מקום גיבוי לשהות בו שבוע-שבועיים במידת הצורך
מאמין שעוד חודש טיסות כבר יתחילו להתחדש במתכונת מסוימת
נראה שהם עד עכשיו טמנו את הראש בחול
ועכשיו זה כבר עושה להם טעם מר בפה