ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. hadas2308
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 119
    • פוסטים 510
    • הגבוה ביותר 36
    • קבוצות 0

hadas2308

@hadas2308

38
    מוניטין
    169
    צפיות בפרופיל
    510
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3131477 גיל 56

hadas2308 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי hadas2308

• RE: רעיונות לטיול בת מצווה - לחודש- תקציב גבוה :-)

אני חייבת לכתוב את הדעה שלי על ענייני תקציב. יש אנשים שמטיילים שלושה שבועות בתקציב של 80,000 שקל ויותר למשפחה ויש אנשים שמטיילים בחצי מזה.וזה מטעה בעיני להגיד שזה לא תקציב מתאים לחודש – לא יודעת על ארצות הברית- כי לא טיילתי שם- אבל באירופה יש לי מספיק ניסיון...

אנחנו היינו עכשיו שבועיים וחצי בתאילנד- אמנם משפחה של 4, ואמנם ילדים קטנים אבל כל הטיול עלה 25,000 כולל טיסות מלונות ושהות(ואני בטוחה בזה כי הוצאנו כסף מזומן ולא השתמשנו בכלל באשראי- אז הכל מחושב) – סליחה- לא הכללתי בזה את הביטוח- עוד- 450 שקלים לכל המשפחה. אז נשמע לי הזוי שכותבים כאן ש80,000 לא יספיק לחודש למשפחה...- נשמע לי שזה תקציב שאפשר להתפנק איתו בתאילנד.

אז נכון שלא טיילנו חודש והמשפחה שלנו יותר קטנה- אבל חשוב לי לכתוב שיש משפחות שמטיילות עם תקציבים הרבה יותר נמוכים ממה שנכתב כאן וזה אפשרי. כמובן שלכל משפחה יש את האופי שלה ואת מה שהיא נהנית ממנו...אבל 80,000 נשמע כמו תקציב גדול לטיול של חודש בעיני (זה התקציב שהיה לי ולבעלי לחצי שנה של טיול בארגנטינה, ברזיל ומרכז אמריקה...אז אני בטוחה שהוא יספיק לחודש לחמש נפשות במדינה מערבית- ובטח שבתאילנד)

פורסם בפורום טיולי משפחות
      hadas2308
      hadas2308
    • RE: שבועיים באיטליה מנאפולי למילנו

מזג אוויר זה עניין של מזל...אבל אנחנו היינו בטוסקנה במרץ לפני כמה שנים והיה מזג אוויר מושלם. לא ירד גשם כמעט (ממש טפטופים קלים פעם או פעמיים) והטמפרטורות ביום היו בשיאן גם 20 מעלות. בדרך כלל נעו בסביבות ה16- 17 מעלות ביום. וכמובן – השמש זרחה…

סוף מרץ יכול להיות ככה ויכול להיות גם גשום וקר...

פורסם בפורום אירופה
      hadas2308
      hadas2308
    • RE: עזרה בתכנון מסלול לסלובקיה

הי,

אם יש לכם הרבה זמן לבלות בסלובקיה אז הייתי ממליצה לחלק לשני כוכבים. אחד בטטרה הגבוהים ואחד בנמוכים.

אנחנו הגענו לסלובקיה מבודפשט. אם לא הייתם בבודפשט הייתי מקדישה לה לפחות ארבעה ימים ועוד כמה ימים באגם בלטון.

ממליצה לגבי הצליאק לקחת הרבה דברים מהארץ, מאוד קשה להבין שם את המוצרים בסופר, שום דבר בסלובקיה לא כתוב באנגלית ובהרבה מקומות התקשינו למצוא מישהו שמבין אנגלית ויעזור לנו, ומה שבטוח למצוא בית/דירה עם מטבח ולבשל את רוב הארוחות לבד. בבודפשט יהיה לכם יותר קל למצוא אוכל ללא גלוטן.

אני הייתי ישנה חצי מהלילות ליד רוזמברוק ומשם מטיילים בטטרה הנמוכים כולל הר חופוק, מסלול מלון דיירי, טירת אורבה, פארק טרטלנדיה ועוד. ואחר כך הייתי מתמקמת באזור טרטנסקה לומניצה או אפילו יותר צפונה (אנחנו ישנו בזדיאר היה נפלא) ומטיילת באזור שם כולל גן העדן הסלובקי, שיט בנהר הדונייץ’ וכמובן האזור של טרטנסקה לומניצה שמלא במסלולי טיול נהדרים ויש בו גם אטרקציות. בנוסף, הייתי מוסיפה נסיעה לפולין לפחות ליום אחד. יש לכם הרבה זמן (אנחנו לא הספקנו...אבל אם היה לי זמן הייתי עושה זאת)

hadas2308
      hadas2308
    • RE: עזרה בתכנון נסיעה אמא ובת לברצלונה 04/17

הי- קודם כל ברצלונה נהדרת…

דבר שני- לפי מיטב ידיעתי יש שני ימים שבהם חנויות יהיו סגורות- אך הרבה מאתרי התיירות יהיו פתוחים (אולי בשעות אחרות). מסעדות וברים יהיו פתוחים כרגיל- אני לא יודעת את התאיריכם- אבל יש את יום שישי הקדוש ויש את היום שלאחר הפסחא.

בכל מקרה- זה לא צריך לשבש את התכניות כיוון שיש מספיק מקמות שיהיו פתוחים בימים אלה. לא הייתי בתקופה הזאת בברצלונה אבל הבנתי שיש גם מצעד כלשהו והעיר מקושטת לכבוד הפסחא.

לגבי הטיסות- אין שום בעיה להגיע מאוחר- העיר בטוחה ונעימה גם בחצות.

hadas2308
      hadas2308
    • RE: מסלול ונקודות עצירה בין רומא לפיזה

הכוונה שלכם היא לנסוע לפיזה ולחזור לרומא באותו יום? מקווה שלא...כי זה ממש נראה לי מטורף…

גוגל מפס בדרך כלל לא מדייק בכלל בזמן הנסיעה- ונסיעה שכתובה כשלוש שעות – תהיה לעיתים חמש...מה גם שאם יוצאים מרומא עם רכב בבוקר- אני מניחה שיש פקקים אדירים. אם כבר עושים את הדרך הזאת- אולי עדיף ברכבת…

בכל מקרה- בעיני גם לנסוע עם רכבת לפיזה, לישון שם ולחזור יום למחרת לא שווה את הנסיעה. המגדל בפיזה הוא אולי אטרקציה נחמדה...- אבל מעבר לזה אין שום דבר לעשות בפיזה. ולא הייתי נוסעת עד לשם כדי לראות את המגדל. יש הרבה דברים לראות מחוץ לרומא במרחק הרבה יותר קצר ולפיזה הייתי נוסעת רק אם הייתי בטיול בטוסקנה (ואישית- בטיול שהיינו בטוסקנה...הביקור בפיזה הרגיש לי קצת מיותר) 

hadas2308
      hadas2308
    • RE: מחפשת המלצה לטרק עם ילדים

אנחנו נוסעות לטרק בקרפטים שברומניה- אמנם ללא ילדים- אבל נראה לי שזה יכול להתאים. יש המון בקתות הרים- רק כדאי להזמין מראש באוגוסט (לדעתי בכל מקום כי אם אין אוהל ומגיעים לבקתה ואין מקום...זה בעיה)

ממליצה גם על סלובקיה- שבה היינו בשנה שעברה.

hadas2308
      hadas2308
    • RE: פארק עם מים תרמיים

גם בסלובקיה יש שני פארקים- בפופרד יש אחד קטן ויש את טרטלנדיה. לדעתי יש עכשיו טיסות ישירות לקושיצה שבסלובקיה

hadas2308
      hadas2308
    • RE: איי יוון או יעד אחר עם ילדים ותינוקת בת חודשיים

הי,

אני חושבת שנופש של בטן גב עם ילדים זה נפלא. זה זמן של להיות אחד עם השני נטו.

לא יודעת לגבי תינוקת בת חודשיים. אישית, לא הייתי עם ילדיי בגיל כזה על שפת הי כי הם לא נולדו בתאריכים המתאימים:)… אבל גם לא יודעת להגיד אם בגיל כזה הייתי נופשת על שפת הים, חם וחול ומלח....

אולי אגם באמת יותר מתאים? במקום טיפה פחות חם? אבל עדיין חם מספיק שהילדים יהנו מהמים. 

hadas2308
      hadas2308
    • RE: אתונה -דחוף

אני לא מספיק מכירה את אתונה. הייתי שם יום אחד...אבל אנחנו טסים בקיץ לחמישה ימים- מראשון בלילה עד שישי בלילה. נהיה יום אחד באתונה ועוד ארבעה ימים באי שנקרא אגיסטרי שנמצא כשעה הפלגה מאתונה- אין צורך ברכב כדי להגיע לשם. אז אולי זאת יכולה להיות אופציה בשבילכם… (אנחנו נוסעים עם ילדים ולכן לא נהיה באתונה יותר מיום)

יש עוד איים שנמצאים במרחק הפלגה קצר- אולי תשקלו אופציה של טיול של יומיים בין האיים? 

hadas2308
      hadas2308
    • RE: שאלות על קאפרי

גם אנחנו טיילנו בקפרי ולא טיילנו למערות. קפרי זה אי מקסים ונהננו פשוט לטייל בו ברגל ולעלות לפסגה. 

לגבי הזמן- האם 6 ימים לדרום זה כולל נסיעה לרומא וחזרה? כי קחו בחשבון שזאת נסיעה של שלוש שעות וזה אומר חצי יום הלוך וחצי חזור.

למרות זאת חמישה ימים מלאים לטייל בדרום עם הילדים יהיו מצויינים ולא יותר מידי בעיני- בהנחה שאתם מתכננים דם לעלות להר הגעש ולבקר בפומפיי.

אני מאוד מאוד אהבתי את האזור הזה- תהנו!

hadas2308
      hadas2308

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי hadas2308

• RE: ויזה לארצות הברית

@דוקטור-דו-ליטל

הי- תודה על המידע. היתה לי ויזה מזמן...התוקף נגמר לפני עשור לדעתי...מאז לא הוצאתי ויזה חדשה…

לבעלי יש ויזה - אני מבינה שהילדים לא צריכים ראיון...אבל לפי הבנתי אני כן צריכה…

אני חושבת שאתחיל את התהליך באתר בכל מקרה…

אבל רציתי לברר אולי מישהו כאן יודע לגבי התורים...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hadas2308
      hadas2308
    • ויזה לארצות הברית

הי לכולם- אני רוצה להוציא ויזה לארצות הברית, הבנתי שהתורים לראיונות הם רק לעוד חצי שנה…

האם זה נכון? האם כדאי להשתמש בשירותים של חברות שעוזרות בזה? 

תודה מראש...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hadas2308
      hadas2308
    • ויזה לארצות הברית

הי- שאלה- האם יש אפשרות להוציא ויזה חדשה(לתיירים) לארצות הברית? ניסיתי להבין מהאתר ומצד אחד יש אפשרות להתחיל את התהליך באתר ומצד שני כתוב שהם כרגע לא מפיקים ויזות – האם מישהו יודע משהו על זה והאם יש איזשהו צפי לעיניין….?

תודה מראש...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hadas2308
      hadas2308
    • RE: כניסה ליוון

@kalda01מה שמשנה זה מאיפה הגעת

פורסם בפורום אירופה
      hadas2308
      hadas2308

@hadas2308

כמובן שגם ה1/7- יכול להשתנות...כרגע בכל אופן אי אפשר להכנס ליוון עם דרכון ישראלי

פורסם בפורום אירופה
      hadas2308
      hadas2308

@haploכרגע אפשר יהיה להכנס ליוון ב1/7- אך זה כולל בידוד או בדיקת קורונה(לא ברור מה מהשניים)- מה1/8 אפשר יהיה כנראה (זה עוד יכול להשתנות...) להכנס ללא הבידוד.

פורסם בפורום אירופה
      hadas2308
      hadas2308
    • RE: כמה זה משוגע להזמין טיסה לשנה הבאה?

@אנשיםטובים

אני הזמנתי לפסח...ועשיתי ביטוח בטריפגרנטי....לא יודעת להגיד כמה זה משוגע...באמת שאין לנו מושג מה יהיה...ולכן אין כאן יותר מידי חשיבה רציונלית..לי זה עשה טוב ואני מאוד מקווה שבעוד שנה נוכל להנות מהטיול ושיהיה לנו כסף לטייל...

hadas2308
      hadas2308
    • שאלת ביטול- WIZZAIR

אני שואלת בשביל חברה- יש לה טיסה בWIZZAIR בעוד חודש- והיא לא קיבלה מהם שום הודעה על ביטול הטיסה והיא עדיין רואה באתר שהטיסה קיימת. השאלה שלי- מה כדאי לה לעשות (בהנחה שהיא לא רוצה לטוס בימים אלה)- אין לה ביטח ביטול…

האם לפנות אל החברה ולבקש להקפיא/ לדחות את הטיסה ? מישהו התנסה איתם בזה? 

האם וויזאייר ממשיכים באמת לטוס? הבנתי שהרבה חברות הקפיאו את הטיסות…

האם יש לה מה לדאוג – האם באמת לא יבטלו את הטיסה?

אשמח לתובנות...

פורסם בפורום אירופה
      hadas2308
      hadas2308
    • RE: ביטוח נסיעות לענייני קורונה - מישהו חקר?

@אנשיםטובים

אנחנו גם טסים בעוד שלושה שבועות (ללונדון – ששם התגלה כבר מקרה של קורונה) ואני בהחלט חוששת ובהתלבטות...כי אנחנו גם משאירים את הילדים עם סבא וסבתא- ומלחיצה אותי המחשבה שניתקע באיזשהו מקום- ואני חושבת ברצינות על ביטול- יש לנו ביטוח. אבל אם הזמנתם כבר טיסה לפסח- זה עדיין רחוק הייתי מחכה עוד קצת כדי לדעת מה המצב...ומזמינה מלונות עם ביטול חינם בכדי להמנע מהנזק של ביטול. ובכל מקרה- לא הייתי עולה על קרוז במצב הנוכחי...

hadas2308
      hadas2308
    • RE: ביטוח נסיעות לענייני קורונה - מישהו חקר?

@אנשיםטובים

שאלה שאולי תשמע קצת קלולס…

אם חברת תעופה מבטלת טיסה...אז היא לא אמורה להחזיר לפחות את הכסף ששילמת על הכרטיס? (לא מדברת על פיצוי...)?

hadas2308
      hadas2308