ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. GuyH
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 11
    • פוסטים 34
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

GuyH

@GuyH

1
    מוניטין
    61
    צפיות בפרופיל
    34
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3591280 גיל 56

GuyH הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי GuyH

• RE: ויזה לארהב

למה אתה מתבלט אם לחכות עד שתשתחרר מהצבא?

אני חושב שככל שאתה נמצא תחת יותר מסגרות בארץ (עבודה, לימודים, צבא) ככה הסיכוי שתקבל ויזה גבוהה יותר (מנסיון אישי/חברים, וקריאה של תגובות כאן בפורום). לכן לדעתי עדיף לך להגיש כמה שיותר מהר (כאשר ההיגיון הוא שמועד השחרור מהצבא יהיה רחוק ממועד בקשת הויזה.)

אם אתה חושש שכשאתה בצבא תקבל ויזה קצרה יותר מאשר אם תבקש אחרי השחרור אז אתה יכול לחכות לאחרי הצבא, אבל לדעתי הסיכוי שתקבל ויזה יהיה נמוך יותר מאשר עכשיו (לדעתי).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי GuyH

• שאלה קטנה לגבי שטרות דולר (50/100) בארה"ב

יצא שהשטרות שאיתם אני מגיע לארה”ב הם של 50 דולר / 100 דולר… אבל עקרונית מתכנן לשלם הכל בעזרת חשבון מט”ח.

אני לא הולך להשתמש בשטרות בכלל, למעט מקומות שלא מקבלים אשראי + טיפים – שזה אומר שאצטרך כמה שיותר שטרות קטנים של דולר/5/10, וכמה שפחות  שטרות של 50/100.

קראתי באחד הפוסטים בפורום הזה, שיש עסקים שלא מקבלים שטרות גבוהים מ20... 

אז חוץ מלשלם על מוצר ולקבל עודף, יש דרך נוספת לפרוט את השטרות הגדולים לכאלה של 1 דולר / 5 / 10?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • שאלה בנוגע לטיפים (תשר) בארה"ב + קטנה נוספת

היי חברים, אנחנו ממש לקראת הטיול שלנו בארה”ב באוגוסט 2019, ויש לי 2 שאלות קטנות שעלו תוך כדי קריאת ההודעות בפורום:

הראשונה – קראתי שארה”ב נהוג להשאיר טיפ במספר מקרים ואשמח אם תחדדו את הידע שלי בנושא – 

הבנתי שהטיפים בעיקרם – לאנשי המלון (חדרנית, בל בוי, שוער, בופה)

** לגבי בל בוי ושוער הטיפ זה די ברור לי שעל עזרה במזוודות או בהחניית הרכב אני נותן טיפ,  אבל רציתי לדעת מה המדיניות לגבי החדרנית / בופה של המלון – אנחנו הולכים להתארח בהרבה מלונות האם  זה דבר מאוד מקובל להשאיר כל בוקר טיפ לחדרנית כאשר עוזבים את החדר? – או טיפ ביום העזיבה?

ואיך עובד העניין עם הבופה של המלון? למרות שאני משלם על הארוחת בוקר אני משאיר טיפ על השולחן על השירות?

חוץ ממסעדות / בר / מוניות / סיורים  – האם יש מקומות נוספים ששכחתי שיראו בעין “לא יפה” אי השארת טיפ?

השנייה – אנחנו הולכים להתארח כ-4 אנשים (בוגרים) אצל משפחה, ובבדיקה עם “מקורבים” (חחח) למשפחה הבנתי שהמתנה הכי טובה זה בקבוק וייסקי טוב – אשמח להמלצות האם להביא אחד מהדיוטי ולהיסחב איתו כל סן פרנסיסקו + יוסמיטי + כביש 1 – זה נורמלי – או שעדיף לרכוש בקבוק כבר בארה”ב. אשמח להמלצות!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • RE: עדכון מהיוסמיטי

@orkosh אמר:

בקרנו שלשום ביוסמיטי פארק. הגענו ב 930 לגליישר פויינט היתה חניה קרובה מאד. כשיצאנו משם ב 1230 השתרך פקק עצום לבאים. תכננו לעשות את מסלול הפנורמה בירידה עד לעמק ומשם לחזור עם שאטל לגליישר פויינט.

בתחילת המסלול קידם את פנינו שלט שאין שאטלים המחברים את הגליישר עם העמק!!!! לתשומת לב הבאים לפארק.

נסענו ברכב לעמק....כמובן שהיה פקק אך לא וויתרנו

תודה על השיתוף

אשמח להתייעץ בשאלות קטנות,

כמו כן קראתי באחד הפוסטים שהתמונות מגליישר יוצאות קצת פחות טוב בבוקר בגלל השמש שזורחת ממולך (בערך) האם זה עד כדי כך מפריע?

האם יש לך המלצה על מסלולים בעמק יוסמיטי ביום ההגעה ליוסמיטי (שהוא יום קצר יותר מן הסתם (מגיעים בערך ב11:00))

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • RE: השפעות של שינויי טיסה (מטעם חברת התעופה) על מלון שהוזמן

אני מאמין שעד שאני לא עולה על המטוס (והוא מנתק גלגלים מהקרקע) אז קשה לדעת מה מצב הטיסה, ובכל זאת – הטיסה הזו מתוכננת לתחילת ספטמבר – כדאי לי להודיע כבר מעכשיו למלון על הגעה רק בבוקר למחרת? או ששבוע לפני הטיסה זהו גם בסדר? כך שהסיכוי שהטיסה תשתנה יותר נמוך (לא אומר שלא קיים) מאשר סיכוי שתשתנה עכשיו חודשיים לפני?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • RE: השפעות של שינויי טיסה (מטעם חברת התעופה) על מלון שהוזמן

תודה רבה, 

האם העובדה שאני מגיע ב6 בבוקר (ולא ביטלתי/שיניתי את ההזמנה – כלומר אני שילמתי על לילה בלי שהגעתי עדיין למלון), תאפשר לי לקבל את החדר שלי בבוקר, או שאצטרך לחכות לשעת צ’ק אין של המלון באותו יום? או שזה תלוי במלון.

בהתייחס לאפשרות של החזר לגבי הלילה הראשון זה מהלך שאנחנו לא כ”כ רוצים לעשות בשל השינויים שעוד יכולים לקרות בטיסה (מדובר על טיסה שמועדה הנוכחי הוא 3 בספטמבר 2019).

אני מאמין ששינויים בטיסות פנים זה דבר שכיח כנ”ל במדיניות של המלונות לאירועים מסוג זה – רק רוצה לדעת את ה”מובן מאליו”, אירועים שלי הם חדשים

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • השפעות של שינויי טיסה (מטעם חברת התעופה) על מלון שהוזמן

היי חברים,

אשמח לעזרתכם בהתלבטות הבאה:

הזמנו לפני שלושה/ארבעה חודשים טיסה מוגאס לניו יורק, במהלך השבוע האחרון מבדיקות שאנחנו ביצענו, גילנו (מבלי שהודיעו לנו) שהטיסה זזה בכמה שעות, במקום שננחת בניו יורק בשעה 20:00 (ביום שלישי לדוגמא) אנחנו רק יוצאים מלאס וגאס בשעה 22:00 ביום שלישי ועתידים לנחות בבוקר יום רביעי בניו יורק.

את המלון בניו יורק כמובן שהזמנו ליום שלישי, עכשיו ההתלבטות היא:

1.האם להודיע למלון שנגיע רק ברביעי כבר מעכשיו ובעצם לקבל החזר כלשהו על הלילה שלא נשהה במלון.

2.לעומת זאת, במידה ונשמור על ההזמנה כמו שהיא האם נוכל לקבל את החדר ישר בבוקר? מהסיבה שהוא עקרונית משעת הצ’ק אין ביום שלישי נחשב ל-”שמור לנו” או שבכל מקרה נוכל לקבל אותו ביום רביעי רק משעת הצ’ק אין (כי לא הגענו ביום שלישי)?

3.מצד שלישי, אנחנו לא בטוחים שאנחנו רוצים להודיע בשלב זה על שינוי הטיסה משום שאנחנו לא בטוחים כלל שלא יהיו שינויים נוספים בטיסה ואם נקצר את השהות במלון ואז אולי תשתנה הטיסה שוב למועד מוקדם יותר, יהיה יותר קשה לחזור ולקבל את החדר מיום שלישי באם בוצע קיצור השהייה.

בקיצור אשמח לדעת את אופן הפעולה שלדעתכם בו יש לנהוג במצב כזה. 

(לטענת חברת התעופה הטיסה המקורית שהזמנו בוטלה, ולכן העבירו אותנו לטיסה אחרת, טיסות אחרות שחיפשנו למועד המקורי יקרות בהרבה מהטיסה שהזמנו, ולכן אנחנו מוכנים לספוג את שינוי המועד מטיסה באמצע היום לטיסה בלילה [חברת התעופה אמרה שאם נרצה נוכל לבטל ולקבל החזר מלא על הכרטיס])

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • RE: יוסמיטי פארק - עזרה בתכנון

@dregev03

סליחה על ההדחפות לפוסט, אבל אשמח לשמוע ממך האם עשית את מסלול Clouds rest? במידה וכן האם ניתן להספיק באותו יום לבצע עוד מסלולים קצרים נוספים בעמק טולמיי?

(בהנחה שמתחילים את המסלול מוקדם בבוקר, והוא מבוצע על ידי צעירים בכושר D:)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • RE: ביטוחים רפואיים לחו"ל

תודה לכולם, בהחלט מסייע!!

הבנתי פחות או יותר איפה לשים את הדגש ומה מיותר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • ביטוחים רפואיים לחו"ל

היי,

לקראת הטיול (של כ- 33 יום) במערב ארה”ב באוגוסט 2019, התחלתי לעשות סקר בין חברות הביטוח השונות, ורציתי להתייעץ אתכם ולשמוע ממישהו קצת מנוסה יותר ממני בתחום, את הדעות שלו לגבי נושא הכיסויים שכל חברה כמעט מציעה.

מבדיקה בין כל חברות הביטוח ראיתי שכולן מציעות את הכיסויים הבאים שרלוונטיים לטיול שלי:

מהסקר שביצעתי החברה שמציעה לי את כל הביטוחים האלה במחיר הכי טוב היא חברת הראל, ולטיול של 33 יום, המחיר הוא 210$.

אשמח לשמוע מכם, האם אני היסטרי ומגזים מבחינת כמות הכיסויים, או שתמיד עדיף להיות מכוסה (מחיר הביטוח זול יותר מכל נזק אפשרי (חס וחלילה) שיכול לקרות).

המטייל (אני) בן 25 🙂 – לציין כי פעילות ה”אקסטרים” היא אומגה שאני הולך לעשות במהלך הטיול וגם נסיעה על טרקטורונים – פעילות של יומיים בלבד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH
    • שאלות בנוגע למזוודות בטיול של כחודש

היי, אשמח לעזרתכם בנושא הסתדרות עם ציוד במהלך טיול של כ-30 יום למערב ארה”ב.

הבנתי כבר לא לקחת הרבה בגדים ולדאוג לכבס את הבגדים שאיתם אני מגיע (כדי לחסוך במקום), אבל נאמר לי כבר שמזוודה אחת גדולה לא תספיק (בגלל השופינג) ואצטרך להגיע עם טרולי ותיק גב מלבד המזוודה הגדולה. החשש שלי הוא שבגלל שאנחנו מטיילים כ3 אנשים שלא יהיה מקום ברכב שלנו ל6 מזוודות (כל אחד עם מזוודה גדולה וטרולי) – אפילו שלקחנו רכב גדול (גרנד-שירוקי).

אז רציתי להתייעץ אתכם על עצות/טיפים מבחינת איך להסתדר עם מזוודות בטיול כזה, זה טיול ראשון שלנו לתקופה כזו ארוכה ואין לנו נסיון בכלל בלוגיסטיקה שמצריך טיול מתגלגל. 

כל עצה תתקבל בברכה!

תודה לעוזרים!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      GuyH
      GuyH