השפעות של שינויי טיסה (מטעם חברת התעופה) על מלון שהוזמן
-
היי חברים,
אשמח לעזרתכם בהתלבטות הבאה:
הזמנו לפני שלושה/ארבעה חודשים טיסה מוגאס לניו יורק, במהלך השבוע האחרון מבדיקות שאנחנו ביצענו, גילנו (מבלי שהודיעו לנו) שהטיסה זזה בכמה שעות, במקום שננחת בניו יורק בשעה 20:00 (ביום שלישי לדוגמא) אנחנו רק יוצאים מלאס וגאס בשעה 22:00 ביום שלישי ועתידים לנחות בבוקר יום רביעי בניו יורק.
את המלון בניו יורק כמובן שהזמנו ליום שלישי, עכשיו ההתלבטות היא:
1.האם להודיע למלון שנגיע רק ברביעי כבר מעכשיו ובעצם לקבל החזר כלשהו על הלילה שלא נשהה במלון.
2.לעומת זאת, במידה ונשמור על ההזמנה כמו שהיא האם נוכל לקבל את החדר ישר בבוקר? מהסיבה שהוא עקרונית משעת הצ’ק אין ביום שלישי נחשב ל-”שמור לנו” או שבכל מקרה נוכל לקבל אותו ביום רביעי רק משעת הצ’ק אין (כי לא הגענו ביום שלישי)?
3.מצד שלישי, אנחנו לא בטוחים שאנחנו רוצים להודיע בשלב זה על שינוי הטיסה משום שאנחנו לא בטוחים כלל שלא יהיו שינויים נוספים בטיסה ואם נקצר את השהות במלון ואז אולי תשתנה הטיסה שוב למועד מוקדם יותר, יהיה יותר קשה לחזור ולקבל את החדר מיום שלישי באם בוצע קיצור השהייה.
בקיצור אשמח לדעת את אופן הפעולה שלדעתכם בו יש לנהוג במצב כזה.
(לטענת חברת התעופה הטיסה המקורית שהזמנו בוטלה, ולכן העבירו אותנו לטיסה אחרת, טיסות אחרות שחיפשנו למועד המקורי יקרות בהרבה מהטיסה שהזמנו, ולכן אנחנו מוכנים לספוג את שינוי המועד מטיסה באמצע היום לטיסה בלילה [חברת התעופה אמרה שאם נרצה נוכל לבטל ולקבל החזר מלא על הכרטיס])
-
הי ! את המלון שילמתם מראש ? אי אפשר לבטל את הלילה הראשון ?
בכל אופן, גם אם יסכימו לבטל את הלילה הראשון בבית המלון, תגיעו לניו יורק בשעה 6 בבוקר שעת ניו יורק. מה תעשו אחרי טיסת לילה מעייפת, מה עוד שהכל סגור בשעות האלה בניו יורק ? אולי לא כדאי לבטל את המלון או לברר האם אפשר לקבל הנחה מסוימת להגעה מוקדמת ולא לשלם מלא על הלילה הראשון.
לפי “החוק” של טיסות הפנים בארה”ב נראה לי שאין הרבה מה לעשות, מה עוד שדיברתם עם השירות של חברת התעופה. או לקבל את הכסף חזרה ולשלם על כרטיס חדש באותה החברה או בחברה אחרת.
תבדקו מחירים באתר של חברת סאות’ווסט, אבל אין לה טיסות ישירות בין וגאס לניו יורק, רק עם קונקשן ורק לשדות התעופה ניווארק או לה גארדיה
הנה “החוק” המדבר על זכויות הטסים בארה”ב:
https://www.transportation.gov/airconsumer/fly-rights
-
שינויים בטיסות בארה"ב הן דבר שכיח ביותר, לכן רצוי להזמין מלון אם אפשרות ביטול.…
לא ציינת תאריכים אך אם זה עדיין רחוק לא הייתי עושה כלום בשלב זה שכן עדיין יכולים להיות שינויים, אם זה קרוב הייתי מעדכן את המלון להגעה מאוחרת (דהיינו בשעות הבוקר המוקדמות)
-
קח בחשבון שאתה חייב להודיע למלון מהסיבה הפשוטה שאי הגעה ללילה לפני יכולה להיחשב כ- no show ולבטל את כל ההזמנה. תדאג לקבל אישור כתוב מהמלון שהם מאשרים את זה שיכול להיות שתגיע רק בבוקר למחרת ההזמנה
-
תודה רבה,
האם העובדה שאני מגיע ב6 בבוקר (ולא ביטלתי/שיניתי את ההזמנה – כלומר אני שילמתי על לילה בלי שהגעתי עדיין למלון), תאפשר לי לקבל את החדר שלי בבוקר, או שאצטרך לחכות לשעת צ’ק אין של המלון באותו יום? או שזה תלוי במלון.
בהתייחס לאפשרות של החזר לגבי הלילה הראשון זה מהלך שאנחנו לא כ”כ רוצים לעשות בשל השינויים שעוד יכולים לקרות בטיסה (מדובר על טיסה שמועדה הנוכחי הוא 3 בספטמבר 2019).
אני מאמין ששינויים בטיסות פנים זה דבר שכיח כנ”ל במדיניות של המלונות לאירועים מסוג זה – רק רוצה לדעת את ה”מובן מאליו”, אירועים שלי הם חדשים
-
אתה צריך להודיע למלון שתגיע מוקדם בבוקר, זה הכל. כי אם לא תודיע, המלון יכול לבטל את ההזמנה בגלל no show
-
מה שלא תחליטו לעשות, תדברו עם המלון.
אל תניחו שאם לא תגיעו בלילה, החדר ישמר לכם. יכול להיות שיכריזו עליכם כno show ויתנו את החדר למישהו אחר תוך ביטול ההזמנה שלכם.
-
אם ממריאים מוגאס ב-10 בלילה לא תגיעו למלון ב-6 בבוקר. למלון תגיעו רק לקראת 8 בבוקר.
קודם כל – הרבה פעמים אפשר לעשות צ’ק אין גם ב-8 בבוקר בלי לשלם על עוד יום. הם החדר היה פנוי יום קודם, הם נוטים לאשר צ’ק אין מוקדם כי “מה אכפת להם”.
אם החדר לא היה פנוי בלילה הקודם, אז צריך לחכות שאנשים יעזבו והחדר ינוקה. אבל גם זה לא דורש לחכות לשתיים בצהריים. רבים רבים עוזבים את המלון על הבוקר (אנשי עסקים בסביבות 7-8, תיירים בסביבות 9). כך שגם חדר שישנו בו בלילה יש בהחלט סיכוי לקבל ב 9-10 בבוקר (מנסיון).
אם החדר פנוי – צ’ק אין, מקלחת והחלפת בגדים לוקחים חצי שעה בקלות (אפשר גם לנמנם שעתיים אם רוצים) – ואז אתם בעיר בשעות רלוונטיות ביותר
אם החדר לא פנוי – בתקווה שהוא אכן יתפנה עד 10 (יגידו לכם בקבלה מה הצפי), אז הולכים לאכול, שוטפים את העיניים, ואז ב-10 חוזרים לצ’ק אין ורענון ויוצאים לקרוע את העיר
גם ב-6 בבוקר יש מה לעשות בניו יורק – אני אוהב להסתובב בחוץ ולראות את העיר מתעוררת. כמובן שאפשר להשיג אוכל בבוקר, אפשר לראות את הרצים, את כל המשאיות שפורקות סחורה ועוד. בעיני זו חוויה מעניינת.
ב-8 בבוקר – וודאי שיש מה לעשות בעיר. החנויות ברובן עוד סגורות (נפתחות ב 9 או 10), וכך גם מוזיאונים, אבל לא כולם. קודם כל חלק מהחנויות הפרטיות (לא הרשתות) פותחות קודם, בייחוד אלו שמכוונות לתיירים בג’טלג, אבל גם מקומות גדולים. למשל החנות של old navy ב34 נפתחת ב-7 בבוקר. אפשר לעשות סיבוב קצר, לאכול משהו, לשטוף טיפה את העיניים.
-
הכי נכון לדעתי לחכות ולראות שאכן זו השעה הסופית של הטיסה. אם כן, כדאי להודיע למלון שתגיעו רק בבוקר ושלא יבטלו לכם את ההזמנה. אני לא בונה על קבלת חדר לא מוזמן השכם בבוקר לפני שעת הצ'ק אין (מנסיון) וגם לא חושבת שזה יעיל או מהנה לשוטט בבוקר בניו יורק אחרי לילה ללא שינה.
-
סתם תהיה בקול רם. נניח ששילמנו ומובטח לנו שהחדר יהיה פנוי. מה בפועל זה אומר? אני מבין שמקלחת, בגדים נקיים, ואולי גם חצי שעה במיטה של מנוחה יכולים לרענן ביותר (פחות משעה בסך הכל). השאלה היא אם נעשה משהו מעבר לזה?באתם הולכים לישון בשמונה בבוקר? ואם כן עד מתי?
התחושה שלי היא שלא. שמעבר למקלחת לא באמת ננוח, ופחות משעה מרגע שנכנסנו לחדר כבר נצא שוב לדרך. הן כי שינה זה בזבוז זמן. הן כי קשה להרדם בבוקר, והן כי כמה שעות נישן? שעתיים זה לא בהכרח מספיק, ו-5 שעות זה כבר יגרום לנו לסוג של ג’טלג.
כאמור – זה רק תחושה ומחשבות בקול רם. אשמח לשמוע דעות אחרות.
בכל מקרה, אם התחושה שלי נכונה – נראה לי חבל לשלם כדי לקבל התחייבות למיטה. אני מוכן לשלם 10 דולר בשביל מקלחת מרעננת בתנאים האלה. אבל 200 דולר (או כמה שלא עולה מלון במנהטן)? לא נראה לי. יהיה חדר – מעולה. לא יהיה – חבל, אבל לא נמות מזה.
אם מישהו באמת הולךלישון או חלילה עניין רפואי שמחייב מנוחה/מקלח ברור ששווה לשלם. אבל אם לא?
בעיניי זה הכיוון ההפוך של מי שחוזר לישראל בטיסת לילה. רובנו בוקר משאירים את המזוודה בשמירת חפצים ויוצאים לטייל. הייתי שמח לשמור על החדר עד 8 בערב, ואז להתקלח לפני הטיסה הארוכה, והייתי מוכן לשלם כמה שקלים בשביל צ’ק אאוט מאוחר. אבל לשלם 100 דולר ויוצר על צ’ק אאוט מאוחר באמת, או 200 דולר ללילה שלם –אני מוותר וכך גם רוב מי שאני מכיר.
-
אני מאמין שעד שאני לא עולה על המטוס (והוא מנתק גלגלים מהקרקע) אז קשה לדעת מה מצב הטיסה, ובכל זאת – הטיסה הזו מתוכננת לתחילת ספטמבר – כדאי לי להודיע כבר מעכשיו למלון על הגעה רק בבוקר למחרת? או ששבוע לפני הטיסה זהו גם בסדר? כך שהסיכוי שהטיסה תשתנה יותר נמוך (לא אומר שלא קיים) מאשר סיכוי שתשתנה עכשיו חודשיים לפני?
-
אם אתה משלם על הלילה לפני ולא מגיע – גם אם תודיע כמה שעות קודם זה בסדר גמור.אם אתה מתלבט עם לקצר את המלון, אז שינוי ההזמנה עשוי להיות כרוך בשינוי תעריפים. אם התעריף יעלה בחודשיים הקרובים, יתכן שתצטרך לשלם יותר על הימין שכן תהיה.
-
יש להניח שאתם לא הראשונים עם התלבטות כזו. אני הייתי מתקשרת ישירות למלון ומתיעצת איתם כיצד לנהוג. זה עדיין לא מחייב לקבל את עצתם אבל נותן כיוון לדרך ההתנהלות שלהם.