לכל החברים בפורום תאילנד , הוותיקים והחדשים
בראשית דבריי אני רוצה להתנצל בפנכם הגולשים הוותיקים שכבר מכירים אותי והגולשים החדשים שעדיין לא הספיקו להכיר .
אכן נעלמתי מהפורום , הפסקתי לכתוב והפסקתי לענות תשובות
מידי פעם הייתי נכנס לקרוא קצת , מטפל בדוחות שנשלחו אליי ועונה למי ששלח לי שאלות באופן פרטי דרך הפורום ובזה הסתכם הכל .
אתם צודקים ב 100% בדברכם , אין לי תירוצים לאי השתתפותי בפורום .
אני כן אשמח לשתף אתכם בסיבות שגרמו לי להיעלם מהשטח ( במידה וזה יעניין אתכם ותרצו לשמוע ) אבל בשום פנים ואופן לא אספר לכם מעשיות ואתרץ תירוצים.
דבר אחד שיהיה ברור וחשוב לי להגיד לכם
אין למצב שנוצר שום קשר לפורום עצמו ולמי ממשתתפיו ותיקים וחדשים
לא נטשתי כדי לרעות “בשדות זרים” ( קבוצות פייסבוק כאלה ואחרות ) , אני בטוח שחלקכם חברים ברבים מקבוצות הפייסבוק הקיימות בענייני תאילנד ויודעים בבירור שאני לא שותף פעיל בהם ולא כותב בהם .
כך שזה באמת לא קשור , הסיבות הן אישיות בלבד .
שקלתי מספר פעמים לעזוב באופן רשמי כי לא הוגן להישאר מנהל ולא להיות שותף פעיל וקבוע לכל המתרחש כאן בפורום .
נתתי לעצמי עוד ועוד הזדמנויות בתקווה שהמצב יהיה טוב יותר ואוכל לחזור חזרה
אבל הזמן לא עומד מלכת ובכל הזדמנות כזאת נכשלתי מחדש .
קשה מאוד לקבל החלטה לעזוב , אני מאוד אוהב , מעריך ומכבד את הפורום ואת גולשיו , זה פורום שיצרתי ובניתי במו ידיי לפני מספר שנים ואפילו כיוונתי את הולדתו לתאריך הולדתי .
ידעתי שאם אעזוב כבר לא אחזור יותר , אשים את זה מאחוריי ואמשיך הלאה , אבל זה לא פשוט כל כך , אפשר לדמות את זה לניסיון גמילה ממשהו ממכר
מסתבר שתאילנד זה סוג של התמכרות שקשה מאוד להיגמל ואולי גם לא כל כך
רציתי להיגמל .
אז הנה אני שוב פה ומקווה להישאר , להיות שותף ולתרום את חלקי אם רק תאפשרו לי זאת ותקבלו אותי בחזרה .
אני שוב מתנצל בפנכם גולשים יקרים ומקווה שנצליח לפתוח דף חדש ונמשיך מכאן והלאה לדרך חדשה כדי לתת לגולשים מענה מקצועי ואיכותי שלמענו הפורום הזה עוד קיים , נושם ובועט חזק מכל קבוצת פייסבוק שצצו להן כפטריות לאחר הגשם .
בהזדמנות זאת אני רוצה גם לאחל לכולם חג שמח וכשר .

הסלעים הורודים של תאילנד
לפי תוכנית השלבים תאילנד תיפתח למחוסנים החל מ 1/4 הגעה לפוקט עם שבוע בידוד 
שנזכה להגיע לתאילנד במהרה וללא בידוד