ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. yaelmif
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 11
    • פוסטים 34
    • הגבוה ביותר 2
    • קבוצות 0

yaelmif

@yaelmif

2
    מוניטין
    14
    צפיות בפרופיל
    34
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 182084 גיל 56

yaelmif הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי yaelmif

• RE: קוסטה ריקה באפריל

בהמשך למה שגדליהו כתב- אני מסכימה איתו לחלוטין לגבי לנדס אין לאב, ומה ש”כולם אומרים”

לא לוותר על מונטה ורדה.

ובלה פורטונה, בהתחשב בזה שאתם בירח דבש, הייתי לוקחת את אחד המלונות המפנקים שם לשני לילות, חשוב שיהיה עם בריכות חמות בתוך מתחם המלון!

אנחנו היינו גם עם רכב 4X4 וממונטה ורדה נסענו בדרך עפר (לא הדרך השיגרתית) לביג’אואה שם ישנו לילה, למחרת עשינו את ריו סלסטה- שהיה אחד המקומות המדהימים בטיול, ומשם נסענו ללה פורטונה. סה”כ 5 לילות.

בנוסף, היינו בפוארטו ויאחו בצד הקארבי, וזה היה אחד המקומות שהכי נהנו בו בטיול. עיירה עם אווירה מאוד מיוחדת

היינו באפריל שנה שעברה

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      yaelmif
      yaelmif
    • RE: טיול באמזונס

אנחנו היינו במרס שנה שעברה.

הזמנו דרך AMAZON GEROTOURS. אני ממליצה עליהם בחום. התכתבתי איתו במייל וכל מה שנאמר התקיים, ומעבר. ובמחיר ממש לא יקר, בלי שום מקדמה מראש. אתה יכול לראות באתר שלו את מגוון הטיולים לפי מס’ הימים שלוקחים. (תבקשו את בילי כמדריך!)

השהיה היא בלודג של החברה שממוקם באחד מיובלי האמזונס (הגעה קצת מורכבת). הלודג בסיסי מאוד (אין מיזוג/מים חמים) . אבל החדר היה נקי ועם שירותים וטוש צמודים. והחבילה כוללת 3 ארוחות ביום. 

לקחנו חבילה של 2 לילות . הייתי ממליצה על 3 . כאשר הטיולים מתבצעים מהלודג, בסירת קנו עם מנוע, מוקדם בבוקר, ואחה”צ, כי באמצע היום ממש חם. במהלך הטיולים ראינו המון דולפינים, כך שאני לא יודעת אם מומלץ לקחת טיול נפרד.

אחד מהימים היה חצי יום של טרייק בגונגל. והיה מדהים.

מנאוס מאוד מיוחדת. אבל בערב לא נעים להסתובב, מעבר לאיזור בית האופרה.

ביום א’ מתקיים בה שוק מקסים משעות הבוקר המוקדמות, של דוכנים של עבודות יד, טקסטיל, אוכל . במחירים מצחיקים, ואווירה מאוד מיוחדת. נסו לסדר את התכנית כך שתסיימו את הטיול באמזונס בשבת, או תתחילו בשני. 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי yaelmif

• פאריס מעבר בין CDG ל ORY

האם קיים שאטל בין שדות התעופה בפאריס- שארל דה גול ואורלי? וכמה זמן לוקחת הנסיעה?

פורסם בפורום אירופה
      yaelmif
      yaelmif
    • RE: גאורגיה- שאלות

תודה למשיבים. רשמתי בטעות באטומי. התכנית - להתחיל ולסיים בטביליסי, כשיש לנו 4 ימים מלאים לטיול עם הרכב (לא כולל את טביליסי שנעשה כשנחזור) האם זה ישים ? טביליסי- הדרך הצבאית (כולל עצירות ותצפיות ומסלולי הליכה קצרים) - קזבגי- בורגומי-ורדזיה- חזרה לטבליסי דרך צאלקה וגשר היהלום החדש. ובהקשר לגשר היהלום: האם מומלץ?

פורסם בפורום אירופה
      yaelmif
      yaelmif
    • גאורגיה- שאלות

היי, מתכננת טיול בגאורגיה בתחילת אוקטובר. מתחילים ומסיימים בטביליסי. שוכרים רכב 4X4 ל4 ימים

מבחינת מזג אוויר - אפשרי עדיין לנסיעה בדרך הצבאית עד קאזבגי?

לגבי עיר המערות: יש הבדל משמעותי בין אופליסציחה לורדזיה? תכננתי טיול מעגלי שנקודת תחילת חזרה לבטומי: בורג'ומי. ואז לכלול את אופליסציחה בדרך ובורגו'מי. האם יש הצדקה להאריך לורדזיה? (יבוא על חשבון טיול הליכה בפארק בבורגומי)

דרכים - אנחנו לא רוצים להכנס לדרכי שטח קשות. יותר בכיוון דרכים צדדיות/שבילים לא סלולים. איך אני מזהה במפת הכבישים את הדרכים הקשות?

תודה למשיבים 🙂

פורסם בפורום אירופה
      yaelmif
      yaelmif
    • RE: מאצ'ו פיצ'ו - לא לתרמילאים

הצטרפתי לבן שלי לחלק מהטיול שלו אחרי הצבא. 

הייתי איתו  שבוע באיזור קוסקו, העמק הקדוש, ומאצ’ו פיצ’ו, והייתי נשארת עוד.

לטוס כ”כ הרבה זמן והעלויות הגבוהות של הביקור במאצ’ו פיצ’ו,  אני ממליצה להקדיש לאיזור ימים, מעבר לביקור במאצ’ו פיצ’ו.

קוסקו מקסימה, ובעמק הקדוש יש עוד אתרים מרשימים מאוד.

אנחנו לקחנו מקוסקו יום טיול לאתרים בעמק הקדוש (לא כולל פיסאק שעשינו עצמאית היום א’ כולל השוק המדהים), ולא חזרנו עם הקבוצה לקוסקו אלא נשארנו לישון באוליטנטמבו, שהיא עיירה מקסימה ממנה יוצאת הרכבת לאגואס קליינטס, ולדעתי עדיף לישון בה מבחינת האווירה. יש בה גם אתר ארכיאולוגי מרשים ביותר, ושוק מקומי נחמד.

למחרת בבוקר יצאנו עם הרכבת, (הזמנתי מראש באינטרנט) היינו במאצ’ו פיצ’ו, ובערב חזרנו ללילה נוסף באוליטנטמבו. ולמחרת בבוקר חזרנו עם ואן “קולקטיבו” לקוסקו. 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif
    • RE: שבועיים ברוטו פרו ואקוודור - המלצות

גם לדעתי  שבועיים לשתי המדינות ממש לא מומלץ

ממליצה על אקוודור. נפגשתי באפריל עם הבן המטייל. היינו באקוודור שבועיים (שבוע במדינה ושבוע בגלפגוס) אקוודור מדהימה, ול רק הגלפגוס

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif
    • RE: טיול באמזונס

אנחנו היינו במרס שנה שעברה.

הזמנו דרך AMAZON GEROTOURS. אני ממליצה עליהם בחום. התכתבתי איתו במייל וכל מה שנאמר התקיים, ומעבר. ובמחיר ממש לא יקר, בלי שום מקדמה מראש. אתה יכול לראות באתר שלו את מגוון הטיולים לפי מס’ הימים שלוקחים. (תבקשו את בילי כמדריך!)

השהיה היא בלודג של החברה שממוקם באחד מיובלי האמזונס (הגעה קצת מורכבת). הלודג בסיסי מאוד (אין מיזוג/מים חמים) . אבל החדר היה נקי ועם שירותים וטוש צמודים. והחבילה כוללת 3 ארוחות ביום. 

לקחנו חבילה של 2 לילות . הייתי ממליצה על 3 . כאשר הטיולים מתבצעים מהלודג, בסירת קנו עם מנוע, מוקדם בבוקר, ואחה”צ, כי באמצע היום ממש חם. במהלך הטיולים ראינו המון דולפינים, כך שאני לא יודעת אם מומלץ לקחת טיול נפרד.

אחד מהימים היה חצי יום של טרייק בגונגל. והיה מדהים.

מנאוס מאוד מיוחדת. אבל בערב לא נעים להסתובב, מעבר לאיזור בית האופרה.

ביום א’ מתקיים בה שוק מקסים משעות הבוקר המוקדמות, של דוכנים של עבודות יד, טקסטיל, אוכל . במחירים מצחיקים, ואווירה מאוד מיוחדת. נסו לסדר את התכנית כך שתסיימו את הטיול באמזונס בשבת, או תתחילו בשני. 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif
    • RE: קוסקו ומאצו'ו פיצ'ו

זה כתוב בשני אתרי הרכבות. עד 30 לאפריל אתה קונה כרטיס רכבת באתר מקוסקו למאצו, אבל בפועל הקטע בין קוסקו לאולנטיבו מתבצע באוטובוס מיוחד שהרכבת מפעילה.

מסתבר שלרכבת ישראל יש מתחרים ביצירתיות 😁

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif

מסתבר שעד סוף אפריל, הם מגדירים כתקופת הגשמים, והרכבות מקוסקו מתחילות לפעול רק במאי

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif

תודה דורון על התשובה. השאלה אם נישן בollantaitambo במקום האקווס ונצא בבוקר ברכבת למאצו פיצו , יהיה לנו מספיק זמן לאתר? 

ממה שקראתי ollantaitambo מאוד מיוחדת, לעומת אקווס המתויירת. 

היתרון נוסף הוא שכך נוכל להינות מהנוף בדרך בנסיעה ברכבת.

מה דעתך?

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif
    • קוסקו ומאצו'ו פיצ'ו

האם יש רכבת שיוצאת מקוסקו למאצ’ו פיצו’. ממה שאני רואה הרכבת יוצאת מ OLLANTAYTAMBO ואת הדרך מקוסקו לעיירה ובחזרה עושים באוטובוס (כרטיס משולב שקונים)

לכן חשבתי לתכנן את החלק של מאצ’ו פיצ’ו כך שנעשה יום טיול בעמק הקדוש, שהתחנה האחרונה שלו היא OLLANTAYTAMBO. ואז לא לחזור עם הטיול לקוסקו אלא להשאר לישון ב OLLANTAYTAMBO וצאת למחרת בבוקר ברכבת למאצ’ו פיצו’ ובערב לחזור ברכבת ל OLLANTAYTAMBO. לישון בה עוד לילה או לחזור עוד באותו לילה לקוסקו. השאלה אם בטוח לעשות את הדרך מהעיירה לקוסקו בלילה.

שאלה נוספת, כמה שעות מומלץ להקצות למאצ’ו פיצו’? ניתן להגיע בבוקר (לא מאוד מוקדם ולהספיק ?

תודה

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yaelmif
      yaelmif