תודה לכולם. אם זה כזה פשוט וזול, פשוט אלך ואוציא אחד
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי shayms88
-
RE: האם צריך רישיון נהיגה בינלאומי - ספרד ופורטוגל?פורסם בפורום אירופה
-
האם צריך רישיון נהיגה בינלאומי - ספרד ופורטוגל?פורסם בפורום אירופה
היי
עוד שבוע אני ואשתי נגיע למלאגה שנמצאת בדרום ספרד, נשכיר רכב מחברת OK MOBILITY למשך 18 ימים
ונחזיר את הרכב בליסבון פורטוגל.
לא כל כך הצלחתי להבין - האם בספרד צריך רישיון נהיגה בינלאומי? או שהרישיון הישראלי אמור להיות מספיק טוב?
מה לגבי פורטוגל?
תודה!
-
RE: השכרת רכב בספרד (מלאגה) והחזרה בפורטוגל (ליסבון)פורסם בפורום אירופה
תודה @karnielr
האמת - הביקורות לא נראות משהו. אבל! בדקתי ביקורות גם עבור חברות השכרה גדולות אחרות והציונים של כולם אפילו נמוכים יותר בקטע מפתיע
OKMobility - 2.0 - https://www.trustpilot.com/review/okrentacar.es Avis - 1.4 - https://www.trustpilot.com/review/www.avis.com Sixt - 1.3 - https://www.trustpilot.com/review/www.sixt.com EuropeCar - 1.2 - https://www.trustpilot.com/review/www.europcar.com
משהו פה קצת מוזר לא? מה אתם חושבים ?
-
לאחר בדיקה שעשיתי גיליתי ש: א. לא כל החברות בכלל מאפשרות השכרה במלאגה והחזרה בליסבון ב. החברות שכן מאפשרות היו AVIS, SIXT, ו EUROPECAR ואכן כולם גבו קנס גבוה של 800-1000$ עבור החזרה במקום אחר ועוד עלויות אחרות. סה"כ דורשות באזור 2600$ ל17 ימים שזה יוצא 152$ ליום לא כולל דלק.
ג. כן גיליתי שיש חברה שנקראת OKMobility (https://okmobility.com/en/mobility-rent). הם מציעים דיל הרבה יותר זול ואני חושב מה הקאטץ' (הקנס אצלם הוא 500$). מישהו התנסה\מכיר את החברה הזו? האתר שלהם נראה לא כזה משו, מצאתי במנוע חיפוש לרכבים דיל ב1600$ כולל הכל, אפילו ביטול עד יומיים לפני https://www.discovercars.com/en/book/aggregator/9a00b176-c291-403d-9d75-cc0c61ae82c6/REPN
מה אתם חושבים? איך החברה הזו? לא יודע למה, מרגיש לי קצת חשוד.
-
תודה רבה על ההצעות חברים. אולי באמת זה מה שנעשה. או שנטייל רק בפורטגל או שנעשה טיסה פנימית, למרות שחבל כל הכיף זה לעבור את כל הדרך ברכב

אתם חושבים שאם נניח נשכיר רכב בפורטו ונחזיר בליסבון שסה"כ קרובות אחת לשניה, עדיין יהיה קנס? אם כן, הוא יהיה בסכומים נמוכים בהרבה? אולי זה מה שנעשה...
-
בוקר טוב, לשאלה האחרונה - רכב תמיד צריך לסגור מראש ולא להגיע לשדה התעופה ולשאול "מה יש לכם". המחירים יהיו זולים יותר, ההיצע משמעותית גדול יותר וכדומה.
סוג הרכב תלוי במספר הנוסעים, כמות המזוודות, סגנון הטיול (הררי או לא, עירוני וכדומה).
צריך להתחיל מהתאמה של חברת ההשכרה. כלומר יש למצוא אחת כזו שתהיה גם במלאגה (שדה תעופה קטן יחסית) וגם בליסבון. בדקתי את זה בגוגל מפות וראיתי מספר חברות כאלו: הרץ, יורופקאר, אוויס, סיקסט, באדג'ט ות'ריפטי. אלו החברות שיש לבדוק את את מחיר ההשכרה.
כעת נכנסים לאתר השכרת הרכב המדובר ומנסים לרשום את נקודת המוצא/יעד שלכם/ באתר של הרץ, למשל, נראה שזה לא אפשרי, לעומת האתר של סיקסט ששם זה נראה אפשרי.
אבל, שימו לב שהשכרה כזו (שנקראת חד כיוונית) תידרשו לשלם קנס על כך שאתם מחזירים את הרכב בנקודה אחרת . במקרה שלכם מדובר על קנס מאוד גדול! ממה שראיתי בסיקסט מדובר על למעלה מ- 1200$ תוספת למחיר ההשכרה עצמו! בערך פי 2 או שלוש מכל ההשכרה. מה שהופך את זה בעצם ללא כדאי מבחינה כלכלית למרבית האנשים.האם אתם בעצם מנסים לתכנן טיול באנדלוסיה ואז בפורטוגל? או רק ליסבון? שבועיים יכול להיות זמן נהדר לטיול באנדלוסיה לבדה מבלי להוסיף את פורטוגל. ואותם שבועיים יכולים להיות זמן נהדר לטיול גם בפורטוגל מבלי לטייל באנדלוסיה. אם בכל זאת תרצו "גם וגם" נסו לתכנן טיול מעגלי בספרד שמתחיל ומסתיים באותו מקום ומשם לקחת טיסה לליסבון ולעשות את תהליך השכרת הרכב, שוב
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת

וואו לא היה לי מושג שיש כזה קנס אכזרי ! זה מטורף! האם מישהו מכיר דרך לעקוף את זה? סתם לדוגמא אולי אם אקח בעיר מרכזית יותר [נניח מדריד ולא מלאגה] יכול להיות שגודל הקנס יירד?
זה ידוע שהקנסות כל כך גדולים בכאלו מצבים?
אני אתחיל לבדוק מחירים לעומק בכל האתרים.
לגבי מסלול הטיול, מתכננים טיול של בערך 18 ימים מתוכם כ13 ימים עם רכב:
נחיתה במדריד
לאחר 2 לילות, טיסה פנימית למלאגה, לילה במלאגה
לאחר לילה - השכרת רכב במלאגה וטיולי יום באזור אנדלוסיה (3-4 לילות)
לאחר מכן לחצות לדרום פורטוגל ברכב ולטייל שם (7-8 לילות)
לאחר מכן לעלות לטיול במרכז פורטגול (3-4 לילות)
ואז לסוע לליסבון, להחזיר את הרכב וללון שם עוד 2 לילות
אז באמת קצת יותר רוצים להתרכז בפורטגל.
אשמח אם מישהו נתקל בבעיה דומה ומה עשה כדי להימנע מתשלום כל כך יקר
תודה
-
השכרת רכב בספרד (מלאגה) והחזרה בפורטוגל (ליסבון)פורסם בפורום אירופה
היי
אני ואשתי מתכננים טיול של שבועיים או שלושה בספרד ופורטוגל.
מעולם לא השכרנו רכב בחו"ל ורציתי לוודא דבר ראשון שזה אפשרי - להשכיר במלאגה, לחצות את הגבול לפורטוגל ולהחזיר את הרכב בליסבון, התחנה האחרונה שלנו.
בנוסף - היינו ממש שמחים להמלצות לחברות השכרת רכב עם שירות טוב, אם מישהו התנסה באזורים אלו.
עוד שאלות:
- אני מניח שנרצה רכב בסגנון MAZDA2\OPEL CORSA וכו', אלא אם כן רכבים טובים יותר לא יהיו יקרים. כמה הייתם חושבים שרכב בסגנון הזה צריך לעלות ליום?
- האם יש כלל אצבע למחיר של דלק ליום (כמובן שתלוי כמה נוסעים... אבל הערכה גסה)
- האם לסגור מראש זה עדיף לדעתכם?
תודה
-
RE: זוג שרוצה לטייל בפיראנים הספרדיים וקוסטה בראווה ברכב - האם זה מסלול הגיוני?פורסם בפורום אירופה
תודה רבה לכולם על התגובות הבונות והמפורטות. זה באמת מאד מאד עוזר! אלופים אתם
על בסיס כל התגובות אחדד את המסלול עוד קצת, אוסיף גם זמני נסיעה לכל חלק [לפי GOOGLE MAPS, אנחנו מבינים שבפועל זה יהיה 20-25% יותר זמן] ואשתף. אנסה גם להכניס את המסלולים אותם נרצה לעשות כל יום +- (כלומר להיות יותר מדוייק מ"טיול יום בפארק אגואס"). לאחר קריאה על הצד הצרפתי באמת נשמע שלגמרי שווה להגיע גם לשם.
מה שעדיין הכי מטריד אותי זה העניין של הזמנת מקומות לינה מראש - מרגיש לי שזה DEAL BRAKER ויכול בקלות להיות מאד מעצבן.
אם ניסע בסוף יוני-תחילת יולי או בתחילת-אמצע ספטמבר, צפוי להיות פחות עמוס ונוכל להיות קצת יותר ספונטניים?
מניסיונכם - האם יש עיירות\אזורים שלא משנה מה כן עדיף להזמין בהם מקומות מראש (למשל כפרים מרוחקים שסביר להניח שמקום לינה אחר ידרוש שעה נסיעה)? לחילופין - האם באזורים שציינתי יש מקומות שאפשר להניח שיהיה קל יותר למצוא מקום לינה מהיום למחר (או מהיום לעוד יומיים שלושה)?
-
RE: זוג שרוצה לטייל בפיראנים הספרדיים וקוסטה בראווה ברכב - האם זה מסלול הגיוני?פורסם בפורום אירופה
@ח-ג
לגבי המקומות בקיץ-שווים ויפים.
במפות גוגל יש אפשרות לשנות את מועד היציאה ולהקליד/לבחור תאריך שרוצים. אבל אז ניתן להכניס מסלול בין 2 נקודות בלבד.
בviamichelin ניתן להכניס תאריך רצוי ולבחור מסלול שלמספר נקודות.
תודה רבה על התשובות המפורטות!
אולי באמת אוכל לשנות קצת את המסלול ולעשות אותו כך [להוסיף פירנאים צרפתיים ולהוריד את אזור VAL DE NURIA]
משהו בסגנון:
יום 1: נחיתה בברצלונה ונסיעה לעיירה AINSE - לינה ב AINSE
יום 2: טיול בקניון אניסקולו והמשך לעיירה TORLA - לינה ב TORLA
יום 3: טיול יום בפארק ORDESA - לינה ב TORLA
יום 4: נסיעה מ TORLA לפירנאים צרפתיים לאזור LUZ - לינה ב LUZ (לפי מה שאני רואה 3 שעות נסיעה), אולי ביקור בגשר ספרד (Pont D'Espange) ובאגם Gauve באותו יום.
יום 5: טיול יום ב Cirque de Gavarnie - לינה ב LUZ
יום 6: נסיעה דרך Col du Tourmalet חזרה לספרד לVielha - לינה ב Vielha (גם כ3 שעות)
יום 7: טיול יום בפארק אגואס (איפה בעצם כדאי לטייל אם באים מ Vielha? נסיעה משם ל ESPOT - לינה ב ESPOT
יום 8: עוד טיול בפארק אגואס והפעם מצד מזרח (איפה כדאי?) - לינה ב ESPOT
יום 9: יום ראפטינג\פעילויות והמשך לכיוון קוסטה בראווה - נראלי שנעדיף לעשות לינה במקום כלשהו בדרך כי זו חתיכת נסיעה עד לקוסטה בראווה
איך זה נשמע? זה נשמע לי קצת צפוף ויש כמה ימים ברצף של 3-4 שעות נסיעה ביום. זה די נפוץ בסוגים כאלו של טיולים לסוע ביום כמה שעות?
מעולם לא עשינו כזה טיול וכמו שאמרתי, קצת קשה לי לדמיין איך זה באמת...
לגבי הגעה מאזור ORDESA [נניח מ TORLA] לכיוון LUZ וגשר ספרד
GOOGLE MAPS מראה לי דרך של 3 ומשהו שעות למרות שעל פניו זה נראה ממש קרוב, פשוט מפריד הר. יש מצב שבקיץ יש מעבר מהיר יותר דרך ההרים?
או שזה הזמן שאתם מכירים - בערך 3-4 שעות ? -
תודה לכולם על התגובות, זה מאד עוזר!
[אגב אני לא מצליח להשתמש בציטוטים מדויקים, זה ככה לכולם?]
@nuritd"הייתי מצמצמת יום בקוסטה ברווה ויום בפירנאים הספרדיים לטובת קצת מהפירנאים הצרפתיים-אזור גוורני ו/או גשר ספרד."
מה הדרך היעילה \ הנפוצה לעבור לפירנאים הצרפתיים וכמה זמן בערך תיקח נסיעה מאזור אורדסה\איגואס? הסתכלתי ב GOOGLE MAPS וזה נראה מאד קרוב ל TORLA, אבל שאני עושה מסלול ברכב זה מראה לי 3:30 שעות, מניח שהאזור הררי מאד. נשמע קצת קשוח
האם 2 לילות יכולים להספיק שם אם נרצה לטייל שם? איזה מסלול (לא רחוק) יכול להיות מתאים?
"למה דווקא ריפול?"
האמת שאין סיבה מיוחדת בכלל. חיפשנו עיירה קרובה ל VAL DE NURIA וראיתי שהיא נפוצה אז זרמנו על זה. איזה מקומות יותר נחמדים ושקטים יכולים להיות שיתאימו לזוג [מעדיפים להתרחק ממשפחות
] ?