ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. yonyh
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 4
    • פוסטים 15
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

yonyh

@yonyh

2
    מוניטין
    16
    צפיות בפרופיל
    15
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 182457 גיל 56

yonyh הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי yonyh

• RE: הגעה משדה התעופה ארלנדה לשטוקהולם

ליהי שלום

אני כותבת את התגובה לא כמי שהייתה כבר בשטוקהולם, אלא כמי שטסה לשם בעוד כשבועיים ומתלבטת בדיוק באותה שאלה, כי גם אנו נוחתים ב 00:15.

רכבת האקספרס האחרונה היא בשעה 01:05. אפשר כנראה להספיק , אבל ממש צפוף, במיוחד למי שמחכה למזוודות.

בכל מקרה הרכבת הזו יקרה, במיוחד באמצע השבוע, כי בסופ”ש יש הנחות. ללא הנחה זה 280 SK למבוגר, ויש גם תוספת מחיר כשקונים על הרכבת, לעומת קניה מוקדמת. ראי https://www.arlandaexpress.com

אנחנו למשל 3, ולכן מונית אמורה להיות זולה יותר עבורנו. מונית אמורה להיות עד 520SK, בתקווה שהמחירים לא “קופצים” אחרי השעה הנ”ל.
      יש גם את סוגיית התחבורה בתוך העיר, אם הלינה לא קרובה לתחנה המרכזית. גם המטרו מפסיק לפעול בסביבות אחת בלילה באמצע השבוע. יש אוטובוסי לילה. אני לא יודעת יותר פרטים לגביהם.

פורסם בפורום אירופה
      yonyh
      yonyh

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי yonyh

• RE: באופן כללי - מה לגבי השכרת רכב

@aborit

בפרו לא שוכרים רכב .

אפשר לנסוע באוטובוס רגיל, או באוטובוס “תיירים”, שעולה יותר, אבל עוצר בדרך בכמה אתרים, והופך את יום הנסיעה ליום טיול.
      יש גם טיסות פנים לא יקרות.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • RE: מאצו פיצו במינמום הליכה

@gauntlet

בסוכנויות בקוסקו, מה שיציעו כסטנדרט זה  נסיעה בוואן/ אוטובוס תיירים שייקח אתכם לתחנת הרכבת שב Ollantaytambo ויחזיר אתכם ממנה בתום הביקור באתר, כי זה הפתרון הזול יותר. אפשר גם ברכבת ישירות מקוסקו.

האוטובוס שעולה להר עולה כל הזמן, אין שום צורך לעלות ב 5 או 6 בבוקר. אנחנו עמדנו בתור סביר ב 7:30 לאוטובוס של 8 . (הכרטיסים לאוטובוס נמכרים לפי שעות).

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • RE: פרו לשלושה שבועות באוקטובר

שלום רב

אנחנו זוג בגיל 60 -, חזרנו לאחרונה מטיול עצמאי שכלל שבועיים בפרו. ללא טרקים.

הלו”ז שלנו היה :

יומיים פונו (יום + יום נסיעה משם באוטובוס התיירים). אין מה לעשות  שם יותר מזה. הסיור באגם מעניין מאוד, אבל לאור המרחק כדאי לשקול האם לנסוע לשם, בכפוף לימים הפנויים.

5 ימים קוסקו – העמק הקדוש – מאצ’ו פיצ’ו

4 ימים בג’ונגל – כתבתי על זה פוסט ארוך כאן בלמטייל.

תוסיפו לזה את לימה / אריקיפה / הר הצבעים / טרק אחר  ומילאתם 3 שבועות בלי להספיק הכל.

בהצלחה, ואשמח לסייע במידת הצורך.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • RE: התלבטות לגבי פרו או אקוודור ?

@zvikamr

תודה על ההתייחסות, אולם לא הבנת את כוונתי. הזוג הצעיר נוסע במיניוואן את כל דרום אמריקה. אנחנו רוצים לנסוע ביחד איתם ולכן טיסות, אוטובוס ואפילו רכב עם נהג לא מתאימים לנו. (לצערנו יש רק 2 מקומות ברכב שלהם ולכן אנחנו לא נוכל לנסוע בו).

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • התלבטות לגבי פרו או אקוודור ?

אנחנו בני 58, רוצים לנסוע לדרום אמריקה (פעם ראשונה) לכ 3 שבועות ולהצטרף לבת והחבר שלה, שמטיילים שם טיול ארוך במיניוואן.
      רצינו לנסוע לאקוודור + גלפאגוס, אלא שהם מתכננים להגיע לשם ביולי, ואני חוששת שזו תהיה עונת שיא התיירות, צפוף, יקר, וצריך להזמין הכל מראש כי אולי לא יהיו מקומות (בעיקר לגלפאגוס).
      אופציה שנייה היא פרו: קוסקו -מאצו פיצו והסביבה + כמה ימים בלוד’ג בג’ונגל (Puerto Maldonado) + אולי  אריקיפה  / אגם טיטיקקה, בחודש יוני. 
      ממהשקראתי עד כה כל המטיילים לזמן קצר התניידו בטיסות פנים / אוטובוס תיירים או פעילות מאורגנת אחרת.
      השאלה היא האם זה אפשרי ומומלץ לשכור שם רכב ולנהוג עצמאית את הסיבוב הזה ? כי אחרת לא נהיה ביחד שזו אחת ממטרות הטיול.

נשמח לכל תובנה ועצה שתוכלו לתרום לנו בקשר לנ”ל.

תודה

פורסם בפורום דרום אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • RE: הגעה משדה התעופה ארלנדה לשטוקהולם

ליהי שלום

אני כותבת את התגובה לא כמי שהייתה כבר בשטוקהולם, אלא כמי שטסה לשם בעוד כשבועיים ומתלבטת בדיוק באותה שאלה, כי גם אנו נוחתים ב 00:15.

רכבת האקספרס האחרונה היא בשעה 01:05. אפשר כנראה להספיק , אבל ממש צפוף, במיוחד למי שמחכה למזוודות.

בכל מקרה הרכבת הזו יקרה, במיוחד באמצע השבוע, כי בסופ”ש יש הנחות. ללא הנחה זה 280 SK למבוגר, ויש גם תוספת מחיר כשקונים על הרכבת, לעומת קניה מוקדמת. ראי https://www.arlandaexpress.com

אנחנו למשל 3, ולכן מונית אמורה להיות זולה יותר עבורנו. מונית אמורה להיות עד 520SK, בתקווה שהמחירים לא “קופצים” אחרי השעה הנ”ל.
      יש גם את סוגיית התחבורה בתוך העיר, אם הלינה לא קרובה לתחנה המרכזית. גם המטרו מפסיק לפעול בסביבות אחת בלילה באמצע השבוע. יש אוטובוסי לילה. אני לא יודעת יותר פרטים לגביהם.

פורסם בפורום אירופה
      yonyh
      yonyh
    • RE: לינה באטלנטה

מבחינת הכרטיס אין בעיה לפצל..

.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • לינה באטלנטה

אני נוחתת באטלנטה כיעד ביניים לטיסת המשך, וחשבתי להישאר יומיים בעיר (לא הייתי בה אף פעם). מתלבטת האם לקחת מלון במרכז העיר, או סמוך לשדה התעופה, ואז בכל יום לנסוע במטרו לטייל בעיר.

היתרונות של לינה בסמוך לשדה הם שהמלונות בדירוג טוב יותר, ובמחיר נמוך יותר לעומת אלו שבמרכז, ושלא אצטרך להיסחב עם המזוודה מהשדה לעיר ובחזרה.

החיסרון הוא כמובן הנסיעות הנוספות, ואי הנגישות למלון במהלך היום.

אני אהיה שם לבד, ואני מניחה שלא אצא בשעות הערב.

אשמח לעצה ממי שמכיר טוב את העיר – מה עדיף ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      yonyh
      yonyh
    • RE: נזק שנגרם למזוודה

אני שמעתי על זה בעבר.

באופן אישי יצא לי לתקן מזוודות בחנות שגם מוכרת וגם מתקנת (באיזור תעשיה קרית ביאליק). אני מתארת לעצמי שחנות כזו יכולה לתת אישור, לא יודעת לגבי האנגלית.

פורסם בפורום ציוד טיולים
      yonyh
      yonyh
    • RE: הולנד - ליידן או דלפט ?
      הולנד - ליידן או דלפט ?

שכחתי לפרט: אנחנו זוג מבוגרים. רוצים בעיקר לשוטט בעיר, ופחות מוזיאונים (מדובר גם ביום ב  שהרבה מוזיאונים סגורים)

פורסם בפורום אירופה
      yonyh
      yonyh