ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. איש העולם
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 0
    • פוסטים 30
    • הגבוה ביותר 4
    • קבוצות 0

איש העולם

@איש העולם

4
    מוניטין
    53
    צפיות בפרופיל
    30
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3782685 גיל 56

איש העולם הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי איש העולם

• RE: מספר שאלות לגבי אוסטרליה וניו זילנד

@someguy1122

1. זה לא ממש משנה מאיזה אי להתחיל, אלא אם עניין ההגעה בטיסות. רוב הטיסות הבינלאומיות נוחתות באוקלנד באי הצפוני. אם זה ל/מאוסטרליה אז אין בעיה של טיסות גם מהאי הדרומי
      2. לא מכיר
      3. בניו זילנד כדאי להזמין זמן רב מראש. פברואר מרץ זה שיא עונה. אני מניח שיהיו רכב אבל עדיף להזמין הכל כמה חודשים מראש כשאתה יודע את המסלול. בניגוד לארה”ב או אירופה בהם גרים עשרות ומאות מיליוני אנשים- בניו זילנד גרים רק 4.5 מיליון איש. פחות מחצי מזה באי הדרומי. תעשה השווה (פחות או יותר) לכמות המלונות והשירותים והזמינות שלהם

אוסטרליה

2500$ זה לא תקציב גבוה. השכרת רכב תהיה יותר יקרה מתחבורה ציבורית אבל מאפשרת גמישות. בכל מקרה- אל תשכיר רכב לכל התקופה אלא אם אתה מתכוון לטייל באזור אחד- המרחקים אדירים.  אפריל זה קצת מוקדם לצפון אוסטאליה אלא אם אתה מתכוון למרכז ולמדבר.

תהנה בטיול 

ניב לוי 

https://www.ish-haolam.co.il/australia-and-new-zealand

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      איש העולם
      איש העולם

@someguy1122

שאלה טובה- זה מאוד תלוי מה אתה עושה ולאן אתה מגיע. לא יודע להגיד לך. גם בתור תרמילאי אני מניח שתרצה לטוס כדי להספיק, ולשלם על טיולים ואטרקציות

אני הייתי מתחיל ב2500$ אמריקאי ואפילו 3000$ אבל אני לא רוצה להשלות אותך. מה שרץ באתר זה משהו אחד. לא תמיד סומך על אלה שעושים הכי זול. כי אז ממוותרים על דברים שווים, בוחרים גם גסטהאוסים לא משהו. אתה בא לטיול כדי להוציא ולהנות לא כדי לחסוך

מקווה שעזרתי

ניב

איש העולם
      איש העולם
    • RE: אשמח לקבל המלצה על מערת גחליליות מומלצת באי הדרומי

יש גם באזור טה אנאו- כחלק מטיול בתשלום ושייט על האגם. אפשר גם בשעות היום לא רק בלילה

ניב לוי

איש העולם
      איש העולם
    • RE: טיול ליפן, איפה לנחות ומאיפה לחזור

מחיר לטוקיו חזרה מאוסקה נשמע מצויין. גם נכון לבנות טיול ליפן עם נחיתה בטוקיו וחזרה מאוסקה או ההפך

רכבת חזרה לטוקיו היתה עולה לך 130 ומשהו דולר. 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      איש העולם
      איש העולם

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי איש העולם

• RE: רכבת מהירה מהונג קונג - לגווילין

תבדוק גם אפשרות לרכבת מהירה מגואונגג’ו 

בשני המקרים צריך לעשות ביקורת גבולות עם ההגעה לתוך שטח סין (הונג קונג אינה סין מבחינת דרכונים ורשות גבולות)

תבדוק כמה עולה טיסה לגווילין מהונג קונג – יכול להיות שיהיה לך שווה. או מעבורת לשדה התעופה של שנז’ן וטיסה לגויילין משם

שים לב- אתה חייב ויזה לסין. אם הגעת להונג קונג בלי- ישראלים יכולים להוציא ויזה תוך יומם יומיים בJapan Travel שבקאולון.

ועוד דבר- אם הטיסה היא להונג קונג- לפעמים עושים בעיות בשדה בארץ אם אין לך כרטיס חזרה (כשהייתי מדריך בסין ונכנסתי בטיסה לכיוון אחד להונג קונג כמעט לא העלו אותי לטיסה של אלעל מהארץ עד שלחצתי והסברתי שאני נכנס לסין ברכבת ולכן אין לי צורך בכרטיס חזרה מהונג קונג)

תהנה בטיול 

ניב לוי

טיול לסין

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      איש העולם
      איש העולם
    • RE: 3 שבועות ארגנטינה,צילה ,לחוץ מדי?

זה לא עניין של לחוץ אלא מוקדם מידי אולי

צריך לבדוק אם הטיולים והשייט באזור קלאפאטה וטורס דל פאיינה פתוחים. אולי להגיע לשם בסוף הטיול

אני מניח שבארילוצ’ה יהיה בסדר וגם המעבר לצ’ילה משם. אפשר גם להכליל את חצי האי ואלדס, שם בכל מקרה אין טעם להגיע אחרי דצמבר כי לא תראו לוויתנים. בזמן הזה כן תוכלו לראותם ואת המושבה של הפינגווינים. 

לגבי פונטה ארנאס ואושואיה זה קצת מוקדם. יש מפונטה ארנאס שייט קרחונים באוניות מעולות שגם שוברות קרח- אפשר לבדוק מתי הם מתחילים אבל זה נשמע מוקדם

בכל מקרה – לחוץ זה עניין של מה רוצים להספיק. זה כן זמן טוב לאזור סלטה וחוחוי אין הרבה ישראלים שמגיעים לאזור החצי מדברי והצבעוני הזה. מנדוסה גם. והאיגוואסו- תמיד אפשר להגיע. או שתבקרו יותר בברזיל מאשר בדרום היבשת, תוכלו להכניס את ריו דה ז’ניירו ועוד יעד

תהנו

ניב לוי

טיול לארגנטינה

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איש העולם
      איש העולם
    • RE: אמזונס בברזיל

השאלה מה זה אומר לפשוט את הרגל?

החבילות שם די יקרות כי לנים בתוך הג’ונגל וזה כולל 3 ארוחות ביום כי אין איפה לקנות אוכל בתוך היער. יש כמובן טווח מחירים, אולי אפילו לינה על ערסל.

הדרך הנוספת היא להזמין שייט על האמזונס ליעד אחר. לא תראו כלום חוץ מאת הנהר והיער מרחוק. 

או – שאפשר גם לשוט לאחד הכפרים בחד מהיובלים הרבים ולהסתובב בעיירה או כפר שיש בו מלון פשוט. אולי אפילו “מאלוקה” של אינדיאנים. שימו לב שהם דורשים תשלום כדי לבדר בחווה שלהם.

טיול לברזיל

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איש העולם
      איש העולם
    • RE: עזרה בתכנון טיול לשבועיים

אתה צריך באמת לחזור מאל צ’לטן לקלפאטה ואז לטוס. 

לא שאל צ’לטן לא שווה, אבל יש עוד מקומות שלא כדאי לפספס- טורס דל פאיינה  כמובן ואם מעניין אתכם יש שייט קרחונים באזור ושייט לראות פינגווינים בפונטה ארנאס. רשמו בטח הכל- אזור האגמים ופוארטו וראס, אולי אפילו טיסה לשדה התעופה של בלמסדה (מפוארטו מונט הלוך חזור) וארבעה ימם או יותר בקרטרה אוסטרל). אם בא לכם משהו ממש שונה אז לנהוג כמה ימים באזור סלטה וחוחוי.

אל תפספסו את האיגוואסו בשום אופן.

מוזמן להיכנס לאתר שלנו לראות מסלולים

טיול לארגנטינה

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איש העולם
      איש העולם
    • RE: אשמח לקבל המלצה על מערת גחליליות מומלצת באי הדרומי

יש גם באזור טה אנאו- כחלק מטיול בתשלום ושייט על האגם. אפשר גם בשעות היום לא רק בלילה

ניב לוי

איש העולם
      איש העולם
    • RE: טיול פרטי בניו זילנד

אני מודה שאני לא מכיר אותם. זה אמור להיות Bespoke kiwi.

אין ממש צורך בטיול פרטי עם מדריך צמוד בניו זילנד. עדיף לנהוג או להזמין הסעות ממקום למקום. 

איש העולם
      איש העולם
    • RE: ניו זילנד טיסות מניו זילנד

חשוב מאוד- אל תחכו להזמין את הטיסות כשאתם בניו זילנד- תזמינו מראש הכל או שלפחות תצרו לעצמכם בסיס ממנו טסים ואליו חוזרים- תאילנד או הונגקונג הכי טוב. 

ניב לוי 

טיול לניו זילנד

איש העולם
      איש העולם

@someguy1122

שאלה טובה- זה מאוד תלוי מה אתה עושה ולאן אתה מגיע. לא יודע להגיד לך. גם בתור תרמילאי אני מניח שתרצה לטוס כדי להספיק, ולשלם על טיולים ואטרקציות

אני הייתי מתחיל ב2500$ אמריקאי ואפילו 3000$ אבל אני לא רוצה להשלות אותך. מה שרץ באתר זה משהו אחד. לא תמיד סומך על אלה שעושים הכי זול. כי אז ממוותרים על דברים שווים, בוחרים גם גסטהאוסים לא משהו. אתה בא לטיול כדי להוציא ולהנות לא כדי לחסוך

מקווה שעזרתי

ניב

איש העולם
      איש העולם
    • RE: ניו זילנד great walks

תזמין כמה שיותר זמן מראש

באתר של הטרקים אפשר לראות זמינות  של מיטות 

https://bookings.doc.govt.nz/Saturn/Facilities/SearchViewGW.aspx?placeId=465

אני מאוד ממליץ גם על Queen Charlotte Track

תכנס גם לאתר המרכזי של רשות הפארקים לעוד מידע

https://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/things-to-do/walking-and-tramping/great-walks/

תעשה חיים ותביא ביגוד חם ועמיד במים. מעיל גורטקס טוב זה חובה! אפשר גם להשכיר אם אין לך

ניב לוי

https://www.ish-haolam.co.il/about-new-zealand

איש העולם
      איש העולם

@someguy1122

1. זה לא ממש משנה מאיזה אי להתחיל, אלא אם עניין ההגעה בטיסות. רוב הטיסות הבינלאומיות נוחתות באוקלנד באי הצפוני. אם זה ל/מאוסטרליה אז אין בעיה של טיסות גם מהאי הדרומי
      2. לא מכיר
      3. בניו זילנד כדאי להזמין זמן רב מראש. פברואר מרץ זה שיא עונה. אני מניח שיהיו רכב אבל עדיף להזמין הכל כמה חודשים מראש כשאתה יודע את המסלול. בניגוד לארה”ב או אירופה בהם גרים עשרות ומאות מיליוני אנשים- בניו זילנד גרים רק 4.5 מיליון איש. פחות מחצי מזה באי הדרומי. תעשה השווה (פחות או יותר) לכמות המלונות והשירותים והזמינות שלהם

אוסטרליה

2500$ זה לא תקציב גבוה. השכרת רכב תהיה יותר יקרה מתחבורה ציבורית אבל מאפשרת גמישות. בכל מקרה- אל תשכיר רכב לכל התקופה אלא אם אתה מתכוון לטייל באזור אחד- המרחקים אדירים.  אפריל זה קצת מוקדם לצפון אוסטאליה אלא אם אתה מתכוון למרכז ולמדבר.

תהנה בטיול 

ניב לוי 

איש העולם
      איש העולם