ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. someguy1122
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 20
    • פוסטים 62
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

someguy1122

@someguy1122

0
    מוניטין
    95
    צפיות בפרופיל
    62
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3655584 גיל 56

someguy1122 הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי someguy1122

• RE: מתלבט לגבי גודל תיק

@aviyada אמר:

@someguy1122

הדרישות הן שלך ולא שלי…

אציע כמה מהדגמים הקלאסיים שנפוצים:

אם אתה בכיוון של האוספרי שווה לבדוק את הדגם Atmos AG 65 שאמנם קצת גדול יותר אבל לדעתי מאורגן בצורה נוחה יותר ועם מערכת גב וכתפיים רצינית יותר

AIRCONTACT 55 + 10 של דויטר, יש גם בגדלים קרובים נוספים , אני עם דגם נשים כבר כמעט 10 שנים ומרוצה מאוד.

דגם בולט ואיכותי של גרגורי BALTORO 65 – יחסית מאסיבי ולכן גם מעט כבד , יתאים למשקלים גדולים. 

שוב- הכל עניין של נוחות. בדוק איזה ציוד אתה לוקח ואיך אתה אורז אותו, בקש להשאיל תיקים מחברים כדי להתנסות. 

בחנות חשוב למדוד את התיק עם משקל כמובן. מעבר לנפח ולצורת האחסון שים לב שבין החברות השונות יש הבדל במבנה. התרמיל חייב להתאים בול לגב שלך כדי לחלק את המשקל בצורה נכונה. למשל הדגם של דויטר שהצעתי הוא צר וארוך לעומת הגרגורי שהוא יותר דחוס ורחב – בחר לפי מבנה הגוף שלך

תודה! אבדוק את הדגמים הנ"ל. 

תוכלי בבקשה להתייחס לשאלה על שק"ש פוך מתאים? הבנתי ש-7- מתאים למה שאני מחפש. יש משהו מומלץ במיוחד שכדאי לבדוק? 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      someguy1122
      someguy1122

@aviyada אמר:

@yushon אמר:

@aviyada

לא מסכים ש 60 ליטר זה 60 ליטר. הנפח אולי רשמית זהה, אבל החלוקה השונה משנה מהותית את התיק ואת אפשרויות האחסון.

זה בדיוק מה שאמרתי…

לגבי thule versant 50l – לא התנסתי איתו אבל שוב תרמיל שרובו שק ומעט תאי צד – לטעמי פחות נוח מבחינה ארגונית.

יש תיק מסוים שתוכלי להמליץ עליו שיתאים לדרישות הנ"ל? 

הזדמנות טובה לשאול גם על שק"ש פוך מתאים.. 

באתרים השונים לא מציינים לפעמים טמ' קומפורט מה שמקשה טיפה להבין מה רלוונטי. 

someguy1122
      someguy1122

@aviyada אמר:

@someguy1122

מסכימה עם הכבש ואוסיף משהו אחד-

נפח 60 ליטר הוא 60 ליטר בכל חברה, יכול להיות שהמראה מתעתע בגלל חלוקת התאים השונה. בדגם הזה של אוספרי כמעט ואין תאים צדדים ואלה שיש יחסית קטנים (לא אומרת את זה כחסרון בהכרח- זה עניין של נוחות ושיטת אריזה ואחסון). איזה תיק 50- ראית?

משהו נוסף לגבי האוספריי- יש להם כמה דגמים (ואני כמעט בטוחה שזה בינהם) שלא תואמים שקיות שתייה שאינן של אוספרי. אם אתה משתמש או מתכנן בעתיד להשתמש בכל שלוקר אחר (כולל שורש) כדאי לבדוק מראש את העניין הזה.

thule versant 50l. מכירה את התיק/חברה במקרה? 

לגבי השקית שתייה, אני חושב שאני בכיוון יותר של בקבוק. אבל מי יודע.. בכל מקרה, אכן שווה לבדוק.

someguy1122
      someguy1122

@keves160 אמר:

@someguy1122

אין דבר כזה. תיק בגודל 60 ליטר הוא תיק בגודל 60 ליטר. אין מה למדוד, 60 ליטר נשאר 60 ליטר. 

להגיד “גדול מדי” זה לא אומר הרבה אם לא בדקת מה בדיוק אתה מתכנן לקחת והאם אתה מסוגל להכניס את כל מה שאתה רוצה לתיק. תעשה רשימה, אפילו תניח ביחד בערימה את כל מה שאתה עומד לארוז פנימה, וזה ייתן לך אינדיקציה יותר טובה (כדאי גם לשקול את מה שאתה לוקח, כדי לראות שלא הגזמת, כי אתה הרי צריך לסחוב הכל על הגב).

לא אמרתי ש60 ליטר זה נפח משתנה.. משתמע שאני חושב שיש מספר אפשרויות ל"סדר" נפח של 60 ליטר ושאולי הדרך של אוספריי גורמת לתיק להיראות מסיבי. 

אם להיות קטנוני, מסתבר שבאמת עשוי להיות הבדל בפועל בין אותו נפח של חברות שונות, אבל זה באמת להיכנס לקטנות.. 

בכל מקרה ההשוואה היא בין 60 ליטר ל50 ליטר ופה עניין ההבדל בגודל הוא סובייקטיבי. 

פרקטית אתה צודק. הדרך היעילה להחליט היא הדרך שהצעת. 

תודה!

someguy1122
      someguy1122

@keves160 אמר:

@someguy1122

60 עדיף. חוץ מזה, אם תסתכל על שניהם אחד ליד השני, זה לא שה-60 הוא “ענק וכבד” וה-50 דקיק וזעיר. הם לא עד כדי כך שונים. 

גם “כבד” זה לא עניין של גודל התיק אלא של מה אתה שם בתוכו. אפשר לשים 7 ק”ג ואפשר לשים 20 קילו גם בזה וגם בזה. זה תלוי בך, ובאיך ומה אתה אורז. מקום ריק זה לא אסון, וזה לא כבד על הגב, גם אם זה יהיה 10 ליטר נפח ריק – ובכלל, לדחוף פנימה כי “עוד יש מקום ריק” זו לא דרך טובה לארוז. 

הכי חשוב, תבדוק איך כל תיק מרגיש על הגב שלך עם משקל בתוכו (תבקש בחנות שישימו משקל פנימה, רצוי כעשר קילו). לראות לא שווה הרבה. צריך להבין מה מידת הנוחות של זה על הגב, ואם לא נוח, לנסות תרמיל אחר. 

כן, ברור שהנפח הריק כשלעצמו הוא לא הבעיה העיקרית. יכול להיות שאוספריי מייצרים את התיקים שלהם ככה אבל ראיתי ומדדתי את הosprey aether 60 והוא נראה באמת גדול מדי (למרות שנוח חבל על הזמן). וראיתי תיק של 50 (גם נוח) וההבדלים בגודל כן משמעותיים יותר ממה שהייתי מצפה להבדל של סהכ 10 ליטר נפח. 

צריך באמת לראות תכלס כמה מקום כל הדברים תופסים ואם/כמה ניתן לצמצם.. 

תודה! 

someguy1122
      someguy1122
    • RE: מתלבט לגבי גודל תיק מומלץ

@aviyada אמר:

@someguy1122

60 זה גודל אידיאלי. 

יש הבדל משמעותי בציוד בטרק בנפאל לבין ניו זילנד: בנפאל אין צורך לסחוב ציוד בישול ואוהל (גם על שקש יש שמוותרים) כי אוכלים וישנים בגסטהואסים, גם מבחינת ביגוד אפשר להתספק בפחות ויש גם אפשרות לפורטר שסוחב את התרמיל. בניו זילנד צריך לקחת אוכל וכלי בישול , אוהל  ומזרון למי שלא ישן בבקתות, שקש חובה וגם יש מגוון מאוד רחב של מזגי אוויר במהלך היום מה שמאלץ לסחוב יותר ביגוד.

כשהגעתי לנפאל אחרי ניו זילנד פשוט שלחתי לארץ חבילה עם הציוד המיותר ולא הייתי צריכה להסחב איתו יותר

תחשוב שבמהלך הטיול התרמיל הוא הבית שלך, ולפעמים תצטרך לארוז ולפרוק אותו כמה פעמים ביום. לכן כדאי שיהיה נוח גם על הגב כמובן אבל גם מבחינת צורת האריזה. אפשר לחיות במצומצם עם נפח של 50 , לדעתי חבל ועדיף לטוס עם תרמיל מעט ריק (מן הסתם גם יצטברו לך חפצים במהלך הטיול...) מלחיות בדוחק במשך 8 חודשים

הנקודה של לשלוח/להיפטר מציוד זאת בדיוק הדילמה. אני מתחיל בניו זילנד ומתכנן להישאר שם בערך חודשיים. נראה שניו זילנד מצריכה הכי הרבה ציוד ולאחר מכן אמשיך לטייל במשך 6 חודשים נוספים. בגלל זה אני חושב שחבל לקחת תיק שיהיה אולי קצת גדול מדי מלכתחילה עבור ניו זילנד ואז כשאני שולח/מוותר על חלק מהציוד אני נשאר עם תיק שהוא כבר יותר מקצת גדול מדי לעוד 6 חודשים שהם בתכלס רוב הטיול. 

שוב, אין לי באמת ניסיון בטרקים.. אבל נראה שהרוב נוטים להמליץ על 60 ליטר ואפילו יותר אז נראה שזה באמת הכיוון.. 

תודה על התגובה המפורטת!

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      someguy1122
      someguy1122
    • RE: מתלבט לגבי גודל תיק מומלץ

@Sailor אמר:

@someguy1122

הפוך גוטה, לטרק אתה צריך לקחת מינימום, הרבה פחות מאשר לטיול ארוך.

כשחוזרים מטרק לנקודת המוצא רבים משאירים כל מה שלא נדרש באכסון באכסניה/מלון או במקום אחר שמאכסן ציוד.

לכן התאמת התרמיל לטרקים יכולה להקטין, אבל לא להגדיל אותו.

רק כדי להבין שהבנתי נכון, בגדול אם התיק מספיק לכל הדברים שאני אורז לכל הטיול אז הוא אמור להספיק גם לטרקים?

חשבתי שציוד לטרקים כמו ערכת בישול, אספקת אוכל וכו' לוקח יותר מקום מהציוד שמשאירים באכסניה.. 

ד.א, איך באמת עובד עניין השארת הציוד באכסניה?

אם התיק הגדול איתך בטרק איפה הציוד נשאר? 

someguy1122
      someguy1122
    • מתלבט לגבי גודל תיק

אהלן כולם, 

אני מתחיל בפברואר טיול של 8 חודשים באוסטרליה, ניו זילנד והמזרח. באיזור השלושה חודשים אוסטרליה וניו זילנד וכל השאר במזרח (יפן,סין,פיליפינים ונפאל).

הלכתי לראות תיקים וצמצמתי את הבחירה לשניים. אחד של 50 ליטר ואחד 60. אני מעדיף את ה50 אבל אין לי ניסיון לדעת אם זה מספיק. ה-60 נראה לי ענק אבל גם המוכרים וגם בבלוגים שונים טוענים ש60-70 זה הגודל המומלץ. למרות שראיתי לא מעט שנוטים לצד השני וטוענים ש70 זה המוגזם ואפשר להסתדר גם עם 40. אני איפשהו באמצע, לא מחפש להיסחב עם דברים מיותרים אבל גם לא להצטמצם באופן מוגזם.   

כעיקרון הטרקים יהיו בעיקר בניו זילנד ובנפאל שזה סהכ 3 חודשים מכל הטיול ואני יודע שאתבאס לקחת סתם תיק ענק וכבד שיפגום בחוויה במיוחד אם אין באמת צורך בנפח הזה. 

אתם חושבים ש50 ליטר עם שק"ש (בלי אוהל) מספיק למטייל בלי ניסיון או שאין מניעה לקחת את ה60? 50 ליטר נחשב ממש מצומצם לטיול כזה? אני מתכנן גם לקנות תיק יום של-20-30ליטר שאני מתכוון להכניס לתוך התיק הגדול כאשר אין בו צורך. 

מבחינת מזג אוויר נראה שרק ניו זילנד ונפאל יצריכו ביגוד חם מה שעוד יותר מעודד אותי לא לקחת סתם מקום שיישאר ריק רוב הזמן. 

תודה רבה ואחלה ערב לכולם!

someguy1122
      someguy1122
    • מתלבט לגבי גודל תיק מומלץ

אהלן כולם, 

אני מתחיל בפברואר טיול של 8 חודשים באוסטרליה, ניו זילנד והמזרח. באיזור השלושה חודשים אוסטרליה וניו זילנד וכל השאר במזרח. 

הלכתי לראות תיקים וצמצמתי את הבחירה לשניים. אחד של 50 ליטר ואחד 60. אני מעדיף את ה50 אבל אין לי ניסיון לדעת אם זה מספיק. ה-60 נראה לי ענק אבל גם המוכרים וגם בבלוגים שונים טוענים ש60-70 זה הגודל המומלץ. למרות שראיתי לא מעט שנוטים לצד השני וטוענים ש70 זה המוגזם ואפשר להסתדר גם עם 40. אני איפשהו באמצע, לא מחפש להיסחב עם דברים מיותרים אבל גם לא להצטמצם באופן מוגזם.   

כעיקרון הטרקים יהיו בעיקר בניו זילנד ובנפאל שזה סהכ 3 חודשים מכל הטיול ואני יודע שאתבאס לקחת סתם תיק ענק וכבד שיפגום בחוויה במיוחד אם אין באמת צורך בנפח הזה. 

אתם חושבים ש50 ליטר עם שק"ש (בלי אוהל) מספיק למטייל בלי ניסיון או שאין מניעה לקחת את ה60? 50 ליטר נחשב ממש מצומצם לטיול כזה? אני מתכנן גם לקנות תיק יום של-20-30ליטר שאני מתכוון להכניס לתוך התיק הגדול כאשר אין בו צורך. 

אם זה משנה שאר המדינות הן יפן,סין והפיליפינים. מבחינת מזג אוויר נראה שרק ניו זילנד ונפאל יצריכו ביגוד חם מה שעוד יותר מעודד אותי לא לקחת סתם מקום שיישאר ריק רוב הזמן. 

תודה רבה ואחלה ערב לכולם!

someguy1122
      someguy1122
    • RE: לגבי ויזה לסין

@ranamitai

תודה!

someguy1122
      someguy1122