הייתי בעונה האחרונה בניו זילנד במשך 5 חודשים, ברובם טיילתי לבד (כולל טרקים של כמה ימים)
דרך ההתניידות מאוד מכתיבה את אופי הטיול שלך . השכרה\קניית רכב מאוד שונה מטרמפים – 2 דרכים נהדרות לנצל את ניו זילנד . (להסתמך אך ורק על תחבורה ציבורית זה לא מאוד רלוונטי כי היא דלה ביותר ותיקח אותך רק בין ערים ראשיות ולא לאזורי טיול)
יש מן הסתם יתרונות וחסרונות לכל כיוון והכל שאלה של סגנון הטיול שאת רוצה, אני נורא נהנתי לקנות רכב משלי ולטייל לבד או עם חבר’ה שפגשתי תוך כדי טיול …
אבל לא לכל אחד זה מתאים, לי הייתה חשובה העצמאות והאפשרות לנהל את הטיול לפי הרצון שלי בלי תלות באף אחד.
לבנות על הצטרפות למטיילים אחרים, שוב- תלוי בך, את מגיעה יחסית בתחילת העונה אז לא יהיו המוני אנשים אבל אפשר למצוא שותפים טובים תמיד.
אם את מאוד חוששת מהטיול לבד תוכלי לנסות לחפש שותפ/ה לנחיתה רכה מהארץ, יעזור לך גם בתכנון הטיול וגם ירגיע אותך לקראת ההתחלה. תוכלו לשכור רכב לשבועיים-שלושה ולהתנסות. אח”כ אפשר להתפצל\ להאריך את ההשכרה\ לקנות או כל אפשרות אחרת שתעלה על דעתך
בניו זילנד מאוד נפוץ לישון ברכב באתרי קמפינג, שימי לב לזה בשיקולים שלך. לטרמפיסטים זה מחייב להצטייד באוהל (לא תמיד נעים לפתוח ולקפל אוהל בגשם שוטף) ועם שותפים זה מאוד אינטימי
אין צורך להתכלב, זה הטיול שלך ואת צריכה להנות ממנו!! תוכלי לוותר על מה שבעיניייך מותרות (אטרקציות או טרקים יקרים, לינה בהוסטל במקום קמפסייט וכו’) אבל לטוס לצד השני של העולם ולא להנות זה חבל..
בנושא ביטחון אישי לא ממש הבנתי את כוונתך, אבל ניו זילנד אחת המדינות הבטוחות בעולם! אין שום בעיה להסתובב או לישון לבד בכל מקום. לי יצא לעשות גם טרקים לבד במקומות מאוד נידחים ואם יודעים מה עושים (רצוי עם מכשיר לוויני ליתר בטחון) זו לא בעיה בכלל. תלוי כמה את סומכת על הנסיון שלך בשטח. לא הייתי ממליצה לעשות לבד את הטרק הראשון
העניין ה”בטחוני” היחיד זה שיש הרבה אזהרות על פריצות לרכבים- לי לא יצא להתקל
משך הטיול, שוב- תלוי במה תעשי. אני הייתי 5 חודשים והלוואי שיכולתי להשאר עוד, יש כלכך הרבה מה לעשות! לעומת זאת פגשתי אנשים שאחרי חודשיים הרגישו מיצוי וחתכו למזרח (לא ברור איך, ניו זילנד מושלמת
). 3 חודשים זו התקופה הממוצעת למטייל הממוצע ואפשר להנות ולנצל אותה טוב מאוד.
להגיע למזרח “רק כי ניו זילנד יקרה”, נשמע מבאס קצת
שוב- זה הטיול שלך, את צריכה להנות! אם את לא בקטע של המזרח לא צריך בכוח רק בגלל עלות.
“מזרח” זו מילה מאוד כללית, בכל מדינה יש היצע אחר, מה את מחפשת? להתפנן על חופי תאילנד ופיליפינים? לטרק בהרי נפאל ? תרבויות בוייטנאם ובורמה? וכו’ וכו’… אני באופן אישי קינחתי את ניו זילנד בנפאל, הבדל עצום בין 2 המדינות האלה בכל פרמטר…
יש פורום למזרח הרחוק- ממליצה לך לשאול שם אנשים שישמחו להכווין אותך בנושא ...
בהצלחה