ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. aviyada
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 2
    • פוסטים 202
    • הגבוה ביותר 60
    • קבוצות 0

aviyada

@aviyada

61
    מוניטין
    129
    צפיות בפרופיל
    202
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3316600 גיל 56

aviyada הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי aviyada

• RE: מתלבט לגבי גודל תיק מומלץ

@someguy1122

60 זה גודל אידיאלי. 

יש הבדל משמעותי בציוד בטרק בנפאל לבין ניו זילנד: בנפאל אין צורך לסחוב ציוד בישול ואוהל (גם על שקש יש שמוותרים) כי אוכלים וישנים בגסטהואסים, גם מבחינת ביגוד אפשר להתספק בפחות ויש גם אפשרות לפורטר שסוחב את התרמיל. בניו זילנד צריך לקחת אוכל וכלי בישול , אוהל  ומזרון למי שלא ישן בבקתות, שקש חובה וגם יש מגוון מאוד רחב של מזגי אוויר במהלך היום מה שמאלץ לסחוב יותר ביגוד.

כשהגעתי לנפאל אחרי ניו זילנד פשוט שלחתי לארץ חבילה עם הציוד המיותר ולא הייתי צריכה להסחב איתו יותר

תחשוב שבמהלך הטיול התרמיל הוא הבית שלך, ולפעמים תצטרך לארוז ולפרוק אותו כמה פעמים ביום. לכן כדאי שיהיה נוח גם על הגב כמובן אבל גם מבחינת צורת האריזה. אפשר לחיות במצומצם עם נפח של 50 , לדעתי חבל ועדיף לטוס עם תרמיל מעט ריק (מן הסתם גם יצטברו לך חפצים במהלך הטיול...) מלחיות בדוחק במשך 8 חודשים

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      aviyada
      aviyada
    • RE: ניו זילנד נובמבר 2017 אשמח לקבל חוות דעתכם

קצת קשה לעזור בלי שתסביר כמה זמן אתה מתכנן בניו זילנד,  מי המטיילים, איזה סגנון טיול ובמה אתה רוצה להתמקד... 

aviyada
      aviyada
    • RE: וגם- איזה רכב לקחת?

לגבי החלק החברתי בהוסטלים- בניו זילנד, שלא כמו במזרח\ דרום אמריקה הרבה מהווי החברתי נמצא בקמפסייטים, לא בהוסטלים … רוב האנשים ישנים ברכב ושם גם חיי החברה… בהוסטלים תמצאי בעיקר אירופאים שבאים לעבודה ופחות מטיילים (זו ממש מכליל אבל בגדול זה ככה)

אם את מחפשת את חברת המטיילים, הם בקמפסייטים ישנים בסטיישנים והוואניםblush

כמו שכבר כתבתי לך, אני ישנתי ברכב פרטי (NISSAN MAXIMA ) והיה נהדר

היתרון ברכב פרטי הוא בד”כ צריכת דלק, לא נראה של תיירים ולכן הפחית את סיכויי הפריצה, בקנייה- רכב עם פחות “עבר פלילי” של הרבה מטיילים שנסעו קילומטרים בדרכים-לא דרכים … (בהשכרה זה פחות בולט)

אם בכל זאת את רוצה לרכב קטן ולישון יותר בהוסטלים ומעט בקמפסייטים- אולי תקני אוהל 

בניו זילנד אין כלכך רכבים חדשים (לפחות בשוק הקנייה), רוב המטיילים מסתובבים עם רכבים שקרובים לגילם (שנות ה90). זה לא אומר שהם לא טובים, זה אומר שהם פשוט ישנים laugh

מנוע חזק=צריכת דלק, זה גם כן שיקול

הרבה כבישים “ראשיים” בניו זילנד הם בעצם דרך עפר , לפעמים עבירה יותר ולפעמים פחות, אבל לרוב פריווט בהחלט יכול לסוע שם- בזהירות כמובן. אני ממליצה לבחור רכב לא נמוך מאוד כדי לחסוך שפשוף בגחון (מה שבד”כ חברות השכרה לא כוללות בביטוח)

aviyada
      aviyada
    • RE: מישהו יכול לבצע הערכת מחיר זריזה?

זורקת מספר בהערכה גסה- סביב ה15000 ש"ח 

aviyada
      aviyada
    • RE: מישהו יכול לבצע הערכת מחיר זריזה?

לפרק זמן כזה- השכרה זו האופציה הטובה ביותר לדעתי…

סוג הרכב תלוי אם את רוצה לישון בו ועד כמה “להתפנק”. יש רכבי וואן גדולים, יש סטיישנים או פריווט קטן ולישון באוהל… 

יש חברות שמשכירות רכב עם ציוד לינה וקמפינג- חוסך לך זמן בהתארגנות וקניות של כל זה..

אני בחורה לא מגודלת במיוחד וישנתי נהדר ברכב פריווט-מנהלים (השכבתי את המושב ליד הנהג+מזרון ) מניחה שלמי שגבוה בעוד 10 ס”מ זה לא מתאיםdevil

יצא לי לשכור רכב לשבועיים באוקלנד בחברת Snap Rentals והיה ממש סבבה..

יש פה בטיפים חוות דעת שאנשים כתבו...

aviyada
      aviyada
    • RE: עד כמה זה נכון שבאמת צריך להזמין מקומות מראש?

אם את מטיילת לבד יותר קל למצוא מקומות לטרקים, תמיד יש ביטולים ועם קצת מזל והרבה ריפרש לאתר של הDOC אפשר להזמין גם לגרייט ווקס מקום בטווח הגיוני מראש

יש גם את האתר הזה שמודיע על מקומות שהתפנו בטרקים

לגבי הוסטלים בד”כ יום- יומיים מראש בשיא העונה זה בסדר, לרוב גם אם תתקשרי באותו בוקר יהיה לך מקום. כמו שנכתב מעליי, בחגים בערים הגדולות והתיירותיות יהיה קשה יותר (ובכל זאת מצאתי מקום בבוקר לפני New years הוסטל ל3 לילות בוואנקהangry) 

לגבי המעבורת בין האיים- זה מאוד פשוט, מזמינים יום- יומיים מראש באינטרנט\ I SITE (לשכת מידע לתיירים שיש בכל עיר)\ בהוסטלים. 

aviyada
      aviyada
    • RE: אשמח להתייעץ לגבי טיול לבד בניו זילנד

הייתי בעונה האחרונה בניו זילנד במשך 5 חודשים, ברובם טיילתי לבד (כולל טרקים של כמה ימים) 

דרך ההתניידות מאוד מכתיבה את אופי הטיול שלך . השכרה\קניית רכב מאוד שונה מטרמפים – 2 דרכים נהדרות לנצל את ניו זילנד . (להסתמך אך ורק על תחבורה ציבורית זה לא מאוד רלוונטי כי היא  דלה ביותר ותיקח אותך רק בין ערים ראשיות ולא  לאזורי טיול)

יש מן הסתם יתרונות וחסרונות לכל כיוון והכל שאלה של סגנון הטיול שאת רוצה, אני נורא נהנתי לקנות רכב משלי ולטייל לבד או עם חבר’ה שפגשתי תוך כדי טיול …

אבל לא לכל אחד זה מתאים, לי הייתה חשובה העצמאות והאפשרות לנהל את הטיול לפי הרצון שלי בלי תלות באף אחד. 

לבנות על הצטרפות למטיילים אחרים, שוב- תלוי בך, את מגיעה יחסית בתחילת העונה אז לא יהיו המוני אנשים אבל אפשר למצוא שותפים טובים תמיד.

אם את מאוד חוששת מהטיול לבד תוכלי לנסות לחפש שותפ/ה לנחיתה רכה מהארץ, יעזור לך גם בתכנון הטיול וגם ירגיע אותך לקראת ההתחלה. תוכלו לשכור רכב לשבועיים-שלושה ולהתנסות. אח”כ אפשר להתפצל\ להאריך את ההשכרה\ לקנות או כל אפשרות אחרת שתעלה על דעתךlaugh

בניו זילנד מאוד נפוץ לישון ברכב באתרי קמפינג, שימי לב לזה בשיקולים שלך. לטרמפיסטים זה מחייב להצטייד באוהל (לא תמיד נעים לפתוח ולקפל אוהל בגשם שוטף) ועם שותפים זה מאוד אינטימיangel

אין צורך להתכלב, זה הטיול שלך ואת צריכה להנות ממנו!! תוכלי לוותר על מה שבעיניייך מותרות (אטרקציות או טרקים יקרים, לינה בהוסטל במקום קמפסייט וכו’) אבל לטוס לצד השני של העולם ולא להנות זה חבל..

בנושא ביטחון אישי לא ממש הבנתי את כוונתך, אבל ניו זילנד אחת המדינות הבטוחות בעולם! אין שום בעיה להסתובב או לישון לבד בכל מקום. לי יצא לעשות גם טרקים לבד במקומות מאוד נידחים ואם יודעים מה עושים (רצוי עם מכשיר לוויני ליתר בטחון) זו לא בעיה בכלל. תלוי כמה את סומכת על הנסיון שלך בשטח. לא הייתי ממליצה לעשות לבד את הטרק הראשון 

העניין ה”בטחוני” היחיד זה שיש הרבה אזהרות על פריצות לרכבים- לי לא יצא להתקל

משך הטיול, שוב- תלוי במה תעשי. אני הייתי 5 חודשים והלוואי שיכולתי להשאר עוד, יש כלכך הרבה מה לעשות! לעומת זאת פגשתי אנשים שאחרי חודשיים הרגישו מיצוי וחתכו למזרח (לא ברור איך, ניו זילנד מושלמתsurprise). 3 חודשים זו התקופה הממוצעת למטייל הממוצע ואפשר להנות ולנצל אותה טוב מאוד.

להגיע למזרח “רק כי ניו זילנד יקרה”, נשמע מבאס קצתcool  שוב- זה הטיול שלך, את צריכה להנות! אם את לא בקטע של המזרח לא צריך בכוח רק בגלל עלות.

“מזרח” זו מילה מאוד כללית, בכל מדינה יש היצע אחר, מה את מחפשת? להתפנן על חופי תאילנד ופיליפינים?  לטרק בהרי נפאל ? תרבויות בוייטנאם ובורמה? וכו’ וכו’… אני באופן אישי קינחתי את ניו זילנד בנפאל, הבדל עצום בין 2 המדינות האלה בכל פרמטר…

יש פורום למזרח הרחוק- ממליצה לך לשאול שם אנשים שישמחו להכווין אותך בנושא ... 

בהצלחהno

aviyada
      aviyada
    • RE: וגם- איזה רכב לקחת?

צודק ב100%

זו ממש לא הייתה קביעה.  כתבתי שזו הכללה, ותמיד יש יוצאים מן הכלל.

הייתי בהוסטלים חברתיים ונהדרים והייתי בקמפסייטים “סנוביים” ולהפך. באופן כללי, ברוב הקמפסייטים מצאתי יותר מטיילים ושותפים לטרקים מאשר בהוסטלים. שוב- חוויה אישית, לא מחקר סטטיסטי.

אפשר וכדאי “להתערבב” בין התיירים השונים (העובדים, הטרמפיסטים, הרוכבים, המטרקים, המטפסים וגם המקומיים) – לכן כתבתי “אם את מחפשת את חברת המטיילים”...

(בסך הכל הגיוני שמטיילים חסכניים יותר יעדיפו אתרי קמפינג חינמיים\ זולים מאוד ולא הוסטל...)

בכל מקרה הדיון הוא על רכבים בכללdevil

aviyada
      aviyada
    • RE: מפות למסלולים בניו זילנד והגיירט-ווקס

מסכימה שהשילוב בין ספונטניות לתכנון הוא קשה, אל תשכחי שאת אחת (לפחות בינתייםblush) ותוכלי להשקיע קצת מאמץ ולקוות לקצת מזל ולתפוס ביטולים לגרייט ווקס. 

הייתי ממליצה לא הזמין מהארץ, תגיעי לניו זילנד ותוך כמה שבועות כבר תביני את הקצב ומי נגד מי ומה זה אומר גרייט ווקס…

אגב, להזמין בקתה מראש לא מבטיח לך מזג אוויר מושלם (אני הזמנתי את הרוטברן שבוע וחצי מראש והלכתי במבול שוטף בלי לראות טיפה אחת של נוף… מניחה ש70% ממי שהיה במילפורד יגיד אותו דבר...) זה גם שיקול. 

אני באופן אישי לא התלהבתי מההמוניות, ההזמנה מראש ש”מכריחה” אותך לטייל כשלא תמיד מתאים ובעיקר מהאובר-הסדרה של השבילים שלי הורידה מחוויות ההליכה בטבע. שוב- דעה אישית בלבד והגיוני שאנשים אחרים יחשבו אחרת.

לגבי מפות- למסלולים סטנדרטיים אין שום צורך לקנות מפה. במשרדי הDOC אפשר למצוא ברושורים לרוב המסלולים שנמכרים במחיר סמלי (כ2$). אבל אני ממליצה להכנס לאתר שלהם ולהוריד אותם כPDF בחינם. אני הייתי מגיעה לנקודת WIFI ומורידה לפלאפון את כל המסלולים של האזור בכל פעם. חוסך בנייר ובכסף ויותר קשה לאבד blush

יש אתר של מפות טופוגרפיות ויש לו גם אפליקציה. צריך להוריד מראש בוויפי את המקטע הרלוונטי.

אם את הולכת לטרק לא מוסדר\ לא סטנדרטי \ דורש ניווט (דאסקי וכד’) אפשר לקנות בDOC או בחנויות ציד וטיולים. למרות שלא נראה לי שזה הכיוון שלך...laugh

aviyada
      aviyada
    • RE: השכרת רכב-בארץ או בניוזילנד

היתרון בלסגור מהארץ- יחכה לכם רכב בשדה התעופה, חוסך את הטלטלות עם הציוד. 

אתם באים לתקופה קצרה לכן לדעתי שווה לעשות את ההשוואות כבר מהארץ. 

תוכלו למצוא פה באתר ב1001 טיפים המלצות של אנשים לגבי חברות השכרה.

כמובן שצריך לקרוא כמו שצריך את החוזה עם החברה. ודאו את סעיפי ההשתתפות העצמית, נסיעה בדרכי עפר, רכב חלופי במידה וצריך, מה מגיע עם הרכב (אוקס, ג'י פי אס וכו) 

לי יצא לשכור מחברת snap rentals ל10 ימים ולא היו שום בעיות. 

המלצה לסוג רכב זה תלוי מה אתם מחפשים, רכב לישון בו? עם ציוד מחנאות? רכב פריווט קטן? 

aviyada
      aviyada

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי aviyada

• RE: מחפש משהו ללכת איתו במים, זול אך עמיד

@Sailor

נוחות זה עניין סובייקטיבי. שלי מחזיקות יותר מ10 שנים בטיולים ובהליכה יומיומית וגם לעוד הרבה אנשים בסביבתי, כל אחד ומה שמתאים לו…

הבנאדם ביקש משהו סביר באיכותו, זול וזמין לא ללכת לשופינג של מציאות באפריקה… 

KEEN וצ’אקו מצויינות, המחיר בהתאם- לשיקולך אם השימוש שווה את לך זה 

פורסם בפורום ציוד טיולים
      aviyada
      aviyada
    • RE: מחפש משהו ללכת איתו במים, זול אך עמיד

@Sailor

למה לא לשים עוד כמה שקלים ולקנות סנדלי שורש\ KEEN (\צ’אקו בתקציב מעט גדול יותר) שיחזיקו לאורך שנים רבות ויהיו נוחות וידידותיות לרגל הרבה יותר…?

פורסם בפורום ציוד טיולים
      aviyada
      aviyada
    • RE: שביל הגולן

@יהודה-אליאסי

אפשר בהחלט

קח בחשבון שיש מקטעים שבחורף ובאביב הולכים במרבדי פריחה ובקיץ הם שדות קוצים שיכולים להיות קצת “משעממים”...

פורסם בפורום טיולים בארץ
      aviyada
      aviyada
    • RE: שאלה לגבי מצפה אופיר ועוד מצפים ברמת הגולן

@baty29

במצפה אופיר יש דרך עפר אך עבירה לכל רכב

פורסם בפורום טיולים בארץ
      aviyada
      aviyada
    • RE: תכנונים באספמיה- ויזה לנפאל

@תומר

הייתי בדיוק באותה סיטואציה, הארכתי את הויזה תוך כדי השהות שלי וזה עלה בערך 3000 רופי (בסביבות 90 שקל), עניין של רבע שעה חתימת מסמכים אם אין תור.

הסתבר בדיעבד שההבדל בין התוספת הזו לבין לעשות מראש ויזה לתקופה ממושכת יותר לא היה גדול, לכן ממליצה לך לעשות מראש את הויזה ל3 חודשים ולחסוך מעצמך את הבירוקרטיה באמצע הטיול

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      aviyada
      aviyada
    • RE: ים אל ים - חניון בין נחל עמוד עליון לתחתון

@מטייל_4106982

אתה מתאר בדיוק את חניון הפיתול. החניון שצמוד לבי”ס שדה מירון נקרא גם חרבת חממה.

כפי שכתבתי, יש שם כמה ספסלי קק”ל וברז מים. אם חוצים את הכביש במנהרה וממשיכים לכניסה לשמורה- יש חניון מוסדר בתשלום

פורסם בפורום טיולים בארץ
      aviyada
      aviyada
    • RE: ים אל ים - חניון בין נחל עמוד עליון לתחתון

@מטייל_4106982

הכוונה לחניון הפיתול? 

אפשר לישון שם, יש רק מים וכמה ספסלים

כמה קילומטרים משם יש חניון רט"ג מוסדר (בתשלום, עם יותר פסטיליטיז כמו חשמל, תאורה וכו'). גם שם אפשר לישון כמובן

פורסם בפורום טיולים בארץ
      aviyada
      aviyada
    • RE: אוקלנד בית חב"ד או קהילה יהודית

@doitchmoti

בבית חבד הייתה לי חוויה מצויינת אבל האזור מעט משעמם. לא התנסיתי עם הקהילה היהודית אבל כתוב לנו איפה היא נמצאת 

aviyada
      aviyada
    • RE: הארכת הויזה לניו זילנד במספר ימים

@יונתן-בר-זאב

אני הארכתי את הויזה מתוך ניו זילנד לכמה חודשים, מדובר בהליך בירוקרטי די מייגע. לדעתי לא שווה את זה בשביל כמה ימים ועדיף להזיז את הטיסה.... 

aviyada
      aviyada
    • RE: ניווט בניו זילנד דרך וויז או דרך מפת גוגל

@doitchmoti

1. וויז מצריכה קליטה סלולרית, שמאוד לא מצוייה בכבישי ניו זילנד... 

2. מפות גוגל באופן חלקי - יש אפשרות להוריד מפות למצב לא מקוון, לא תהיה התחשבות בעדכונים על עומסי תנועה וחסימות כבישים 

3. GPS = לווין, בגדול אמור לקלוט בכל מקום (מן הסתם במקומות גבוהים וחשופים תהיה קליטה טובה יותר) 

אני השתמשתי באפליקציית maps. Me שהייתה לי נוחה מאוד ועובדת רק על gps ללא קליטה של רשת סלולרית. אגב, תופסת לכל מקום בעולם ולא רק בניו זילנד

aviyada
      aviyada