ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. yushon
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 10
    • פוסטים 423
    • הגבוה ביותר 60
    • קבוצות 0

yushon

@yushon

67
    מוניטין
    124
    צפיות בפרופיל
    423
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2747888 גיל 56

yushon הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי yushon

• RE: חבל יונאן - עזרה!

הי,

אני טיילתי בסין קרוב לשנה, עדיין לא הייתי בשנגחאי...יש כאלה שעושים את יונאן בשבוע ויש ב3 חודשים. תנצל את השבועיים שיש.

אם אתה צריך ומחוייב להגיע בסוף השבועיים לסצ’ואן, השאלה היא האם אתה רוצה לחתוך ישירות או להגיע בהדרגתיות. למה זה חשוב?

בהנחה שרוצים להגיע לצ’נגדו, יש או אוטובוס או שילוב של אוטובוס ורכבת ושניהם לוקחים 24 שעות. אופציה נוספת זו טיסה אבל אז נכנס שיקול כספי.

אופציה אחרונה זה מה שנקרא ה “BACK DOOR” שזה מסלול בין יונאן לסצ’ואן ולוקח כשבוע (לא עשיתי, יש פה מספיק חברה שידעו לפרט).

אם אתה בוחר להגיע ישירות לצ’נגדו, יש שבועיים נטו ביונאן ואז אפשר אפשר להמליץ על מסלול מסוים.

אם בוחרים ב BACK DOOR יש גג שבוע. זה לא אומר שזה רע כי ה BACK DOOR הוא גם ביונאן והוא מסלול בפני עצמו. פשוט עניין של בחירה.

בגדול אטרקציות ואזורים ביונאן:

מחוז שישואנגבאנה הגובל עם ויאטנם

טרסות האורז אשר גם גובלות עם ויאטנם אבל באזור אחר

קונמינג (לטעמי עיר מעבר לא מעניינת במיוחד)

ליג’יאנג שהיא לטעמי העיר היפה בסין

דאלי שהיא עיר גם כן חמודה מאוד

שנגרילה/ז’ונגדיאן שהיא עיר עם אופי טיבטי

BACK DOOR שבגדול עולה מכיוון ליג’יאנג/שנגרילה לכיוון סצ’ואן

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      yushon
      yushon
    • RE: ביטוח נסיעות: חברה ישראלית או world nomads

@שאלתיאל-ק

ברמת העיקרון, חברות ביטוח לא אוהבות לשלם.

זה נכון תמיד ולכל מצב.

יחד עם זאת, בביטוח טיולים, לפחות מהניסיון שלי, ההחזרים הרבה יותר מהירים ומוצלחים. הוסבר לי בעבר כי בכל מקרה פרמיית הביטוח מחושבת ככה שחברת הביטוח מרוויחה, ובביטוח חו”ל יש הרבה לקוחות חוזרים והרבה תנועה (כי נוסעים המון לחו”ל וכמעט כולם עושים ביטוח לעומת ביטוח דירה לדוגמא).

אבל, אם חברת הביטוח תחליט שלא לשלם, כמעט תמיד תצטרך בית משפט.

ומול חברה זרה, סיכוי נמוך שתוכל להדיין איתם בבתי משפט בארץ כך שאתה בנחיתות מאוד גדולה אם תצטרך להגיע לשם.

מסיבה זו בלבד הייתי עושה ביטוח בחברה ישראלית.

לא מכיר את החברות הבינלאומיות, אבל קשה לי להאמין שיתרון בחיסכון/כיסוי ביטוחי (אם קיים) הוא מאוד משמעותי.

yushon
      yushon
    • RE: עזרה בתכנון טיול של 25 ימים בסין

הי,

קודם כל המסלול כמו שהוא בנוי טוב ונכון מבחינת כיוונים וזמנים כולל מעברים.

כמה הערות שחלקן כבר הועלו פה אבל לשם הדגשה:

- מחזק את הרעיון לטוס ישירות ג’יאוזייגו (תלוי כמובן אם כספית זה אפשרי). יחסוך לכם נסיעה את הנסיעה צפונה שתגזול יום טיול. לגבי סונגפן, היא אמנם יותר קרובה מג’יאוזייגו אבל כולה שעתיים. לא משהו מהותי. לדעתי זה תלוי באיזו שמורה מטיילים קודם, אם מסיימים בגיאוזייגו אז אפשר כבר לתפוס אוטובוס ישירות משם.

אגב, סונגפן עצמה גם יפה ושווה יום אם בא לכם. יש גם אופציה לטרק סוסים של בין יומיים לארבעה.

- אין דרך נוחה לחתוך מצ’נגדו ליונאן. או רכבת, או שילוב רכבת+אוטובוס אבל בשני המקרים זה המון זמן וחבל. טרק דילוג הנמר הוא אכן בין שנגרילה לליג’יאנג, לכן מומלץ לעשות אותו בדרך דרומה משנגרילה.

- ליג’יאנג היא לדעתי העיר היפה בסין. אני הייתי מקדיש לה לפחות יומיים בתכנון (אפילו שבוע אבל זה אני...). תרצו לחתוך יותר מוקדם תמיד אפשר להדרים לדאלי והסביבה יותר מוקדם. בדאלי ממליץ על המקדש עם הפגודות. המקדש עצמו גדול, יפה וככל שמטפסים יש גם נוף לעיר ולאגם.

- אישית לא הייתי מקצץ ימים בביגי’נג כי היא לדעתי שווה את הביקור הארוך. טרק זה טרק וזה תמיד מאוד יפה אבל אין הבדל בין מדינה למדינה. אני אוהב לראות בטיולים שלי קודם כל את הדברים שאני לא יכול לראות במקומות אחרים. אם רוצים למצוא את הזמן להקדיש לטרק ביובנג (לא הייתי), הייתי מקצץ בטיולי נוף אחרים במסלול כמו דילוג הנמר ו/או אמישאן..

- מסכים שקונמינג היא לא משהו מיוחד, עיר חמודה לא יותר מזה .כנ”ל יער האבנים. לדעתי השיקול הוא טכני מבחינת התארגנות למעבר. אם ניתן לעבור ישירות מדאלי, הייתי מוותר על קונמינג, אם לא אז זה מה יש.

yushon
      yushon
    • RE: חלוקת אחריות וכספים בין שותפי דרך -שאלה לדיון

אולי זה רק אני, אבל אם זה זוג חברים אני ממש לא מצליח להבין איך בכלל יש פה דילמה.

הזוג שנשאר צריך להתעקש לשלם הכל לבד ושהחברים רק ירגישו בטוב, והזוג שחזר צריך להתעקש לשלם את החלק שלו בטח ובטח אם מקבל החזר מהביטוח.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: וויז או גוגל מפות?

זה באמת נורא אינדיבידואלי, שתיהן עובדות טוב.

כן חשוב לדעת, למרות ששתיהן שייכות לאותה חברה האלגוריתם שלהם שונה ולא בהכרח יתנו לכם את אותם המסלולים.

דבר נוסף, ניתן לשנות את מי שנותן את ההוראות הקוליות, זה לא סתם גימיק, האנשים השונים נותנים את ההוראות בצורה שונה – לדוגמא, בכיכר המשך ישר או בכיכר צא ביציאה השניה.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: מעבר קצר בשדה תעופה

כמו שאמרו פה, הבעיה העיקרית זו המזוודה.

אם הכרטיס הוא של אותה חברה הם בעצמם ישקיעו מאמצים שתגיע לטיסת המשך ואם לא בכל מקרה ידאגו לך לטיסה חלופית.

לכל חברה יש את המינימום שהיא מגדירה לטיסת קונקשן, אבל המינימום הזה מתייחס לנוסעים ולא למזוודה.

בציריך 55 דקות זה מאוד גבולי ובהחלט יכול להיות שהמזוודה תיתקע.

עם פגסוס בשדה המשני של טורקיה לא הייתי לוקח בכלל את הסיכון.

עם טורקיש תבדוק אם ניתן להאריך את הקונקשן, יש להם מלא טיסות מהארץ.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: האם כדאי להזמין מראש כניסה לוותיקן ולקולוסיאום?

הי,

ותיקן חובה לקנות מראש. 

קוליסאום לדעתי לא חובה, אנחנו היינו באפריל וקנינו במקום, התור היה כמעט כמו התור לאיסוף הכרטיסים. אם יודעים מתי מתכוונים לטייל שם אז למה לא?

לא שאלתם… אבל אם מתכוונים לבקר בגלריה בורגזה, חובה להזמין מראש אולי אפילו לפני הטיסה ויותר בעייתי מהותיקן. בניגוד לותיקן שם ניתן להכניס אלפי מבקרים, יש הגבלת כמות והגבלת שעות ביקור. כאמור באפריל לא היו מקומות אפילו שבוע קדימה ורק במזל הצלחנו להיכנס

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: עלות מונית

@יונית

לא יודע מה הזמינות של מוניות גדולות בשדה… ייתכן ו5 אנשים יידרשו ל 2 מוניות. אולי יש מישהו עם ניסיון.

בכל מקרה, כל מלון יכול להציע מה שהוא רוצה ללקוחות שלו. זה לא קשור למחיר המפוקח. לרוב מלון ייקח יותר ממה שמונית רגילה תעלה, אבל הוא מציע מישהו שמחכה לכם ולוקח ישר למלון בלי לחכות לתור של מוניות. מי שרוצה לחסוך, יש גם אפשרות של שאטל לעיר שיכולה להתאים לאנשים לפי מיקום המלון שלהם.

ניתן לשלב שאטל + מונית שלרוב ייצא יותר זול ממונית ישירה (כתלות במיקום המלון) – מתאים בדרך כלל לזוג צעיר ללא ילדים שרוצה לחסוך.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: השיטות שלכם להסתרת כסף בחו"ל?

@lbd

הדבר העיקרי שאני נתקל בו זה הסרבול. גרב, חגורה , מנעול. צריך להתחיל למצוא פינה שקטה או להתחיל להתעסק עם עצמך עבור אירו אחד אם התחשק לך ארטיק או קולה.

אני שם את הארנק בתיק בכיס פנימי כאשר התיק נעול. ככה אין בעיה ללכת עם התיק על הגב ולא לשים עליו יד כל הזמן (כמובן שעדיים צריגים להיות עירניים ובתוך רכבת צפופה לדוגמא התיק מקדימה). בכיס קדמי במכנסיים שם כסף שמספיק ליום אחד או חצי יום. כמה עשרות אירו. ככה משלם בקלות ובמהירות אם צריך מזומן, ואם מכייסים – אז הלכו מאה שקל. שימוש באשראי מבחינתי הוא לרוב במסעדות, חנויות –  פחות סתם ככה ברחוב, ולכן מאוד פשוט להוציא את הארנק מהתיק הנעול ולהשתמש בו.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: מעבר קצר בשדה תעופה

טסתי איתם מספר פעמים לויאטנם, מספיקה פעם אחת שלא קיבלת את המזוודה…

ויש חשיבות גם למספר הטיסות שיש להם ביום ליעד הסופי.

לויאטנם לדוגמא יש רק טיסה אחת ביום והיא מגיעה אחה”צ, כך שמבקרה הכי טוב אתה מקבל את המזוודה יום וחצי לאחר ההגעה (אלא אם אתה מגיע במיוחד לשדה לאסוף את המזוודה ולא מחכה שישלחו אותה אליך...).

גם בקונקשן של  שעות המזוודה עלולה לא להגיע, אבל קונקשנים של פחות משעתיים יותר מועדים לבעיות.

לעיתים בהחלט שווה לקחת את ה”סיכון” עקב מחיר או לוח זמנים.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי yushon

• RE: טיסות להונד ו CENTER PARKS

@אנשיםטובים

תודה.

ראשית לגבי עיר/כפר, כמובן שזה מאוד אישי, לנו עדיף הכפר. כאמור, נשמח בכיף לצאת לגיחה לעיר באחד מן הימים.

ברור שלכל מקום שנבחר יש את הסביבה שלו, אבל הולנד יחסית מאוד קטנה ולכן יש בה הכל מהכל בטווחים קצרים. אנחנו פחות אוהבים תכנון מדויק של טיולים, לכן הרעיון של הגמישות הואנוח לנו. כמובן שבכל מדינה יש כמה פארקים ולכן צריך לבחור בהתאם את הפארק (גם מבחינת מיקום וגם מבחינת הפארק עצמו).

הרעיון של ממיגן מאוד מעניין, לא הכרתי, תודה רבה.הפארק עצמו נראה נחמד ואכן יש מה לעשות בסביבה. אבדוק יותר לעומק.

לגבי המתקנים (אגב, דה אמהוף זה אחד הפארקים שהייתי בהם), הרוב כלול במחיר, מלבד מתקנים שהם קצת יותר אקסטרים או לילדים בוגרים יותר ובכל מקרה הכי גדולה שלי תהיה בת 8, כך שקצת פחות רלוונטי (ואם נרצה אז נשלם עוד).

זה נכון שהסופר בפארק יקר יותר, גם AMPM בתל אביב יקר יותר מהסופר בקריות. אבל נראה לי שעוד 50 אירו לשבוע על קצת קניות עדיף בפארק מסוג זה על לינה באזור תעשיה 😀

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: CENTER PARCS אירופה

@עמיחי13

תודה רבה!

פורסם בפורום טיולי משפחות
      yushon
      yushon

@tanyat

הי, מודה שלא מכיר את לנדל.

פחות מפריע לי עניין הרכב (ואולי אפילו מעדיף שאין רכב בתוך הפארק).

יצא לכם להיות גם בסנטר פארק - יודעת להשוות? מבחינת שירותים שהפארק מציע, מתקנים וכו'

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon

@יונית

הי, מזג אוויר זה תמיד עניין של מזל, אבל כילד תמיד טיילנו בסוכות.

לפעמים יש גשם, אבל מצד שני הרבה פחות עמוס.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon

@אנשיםטובים

הי, עם האתר החדש מסתבר שאני לא מקבל התראות למייל אז רואה רק עכשיו את ההודעה.

אכן הלכנו קודם על סנטר פרקס, כי הייתי בכמה כאלה והם נהדרים לילדים. הם זולים יחסית (בטח באוף סיזן) ועם כל הכבוד לקפריסין, אי אפשר להשוות אותה לאירופה לא בגיחות ולא בשום דבר אחר. כמובן שצריך את הפארק הנכון, יש המון פארקים ולכן מתייעץ.

עם ילדים קטנים פחות מעניין אותנו טיול עירוני או נסיעות מרובות ולכן דווקא מקום שיש בו הכל, והוא בטבע מבחנתינו מתאים בול.

ההעדפה להולנד כי היא מדינה קטנה יותר ולכן אם כן רוצים לצאת לגיחות לפה או לשם, היא קצת יותר מאפשרת בניגוד לגרמניה או צרפת שהן עצומות בגודלן ולכן פחות גמישות.

אני ממש לא זוכר שרוב המתקנים והשירותים הם בתוספת תשלום, ממש להיפך, אבל נקודה מעניינת ואבדוק שוב. האם זה מניסיון לאחרונה ברשת הזו?

הסיבה שבודקים עוד מקומות ולאו דווקא הולנד זה עניין הטיסות, פער של 150 דולר לכרטיס עבור 6 זה כבר פער משמעותי ולכן שוקל את האופציות.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • CENTER PARCS אירופה

הי,

רוצים לטוס בסוכות לאחד מה CENTER PARCS באירופה

חשבנו יותר על הולנד מבחינת טילוים בסביבה.

מישהו יודע לומר אילו חברות תעופה לואוקוסט טסות להולנד ו/או לאחד מהמדינות השכנות?

אני נשכור בכל מקרה רכב, כך שאין לי בעיה לנחות במדינה סמוכה ולעבור להולנד בנסיעה של שעות בודדות.

יחד עם זאת, אנחנו שוקלים גם להיות באחד מהפארקים בגרמניה/צרפת עקב מחירי הטיסות שרואה כרגע.

אשמח להמלצה על אחד מה CENTER PARCS

אנחנו נהיה 2 + 4 , הכי גדולה בת 8.5 והקטן בן 3

פורסם בפורום טיולי משפחות
      yushon
      yushon
    • טיסות להונד ו CENTER PARKS

הי,
      רוצים לטוס בסוכות להולנד לאחד מה CENTER PARKS
      אילו חברות תעופה לואוקוסט טסות להולנד ו/או לאחד מהמדינות השכנות?
      אני נשכור בכל מקרה רכב, כך שאין לי בעיה לנחות במדינה סמוכה ולעבור להולנד בנסיעה של שעות בודדות.
      כמו כן, אשמח להמלצה על אחד מה CENTER PARKS.
      אנחנו נהיה 2 + 4 , הכי גדולה בת 8.5 והקטן בן 3

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: הפוך על הפוך (פוסט התבכיינות עצבני במיוחד, עדיני נפש - מומלץ להמנע)

@IO

ישראל זה ישראל, אירופה זה אירופה ואסיה זה אסיה… לא צריך להשוות… כל אחת מציעה מה שיש לה.

אבל כיוון שבל מקרה כרגע יש רק את ישראל, השאלה היא איך לנצל את מה שיש?

לטעמי התשובה היא לצאת לטייל מוקדם על הבוקר.

נכון גם לאירופה – כאשר היינו ברומא וקמנו מוקדם היינו לבד גם בותיקן וגם במזרקת טרווי.

ובישראל, בין אם מדובר על שמורת טבע ובין אם אתר רגיל, מגיעים מוקדם על הבוקר סביב 8:00-9:00. 

גם אין פקקים וגם אין אנשים. מגיעים לחניון ריק ואמנם כשיוצאים החניון מלא ויש המון אנשים אבל אנחנו כבר בדרך החוצה אחרי שנהינו מהשקט.

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: התקנות שפוגעות בחוק טיבי יובאו לאישור

@דוקטור-דו-ליטל

לא בא להגן על חברות התעופה בשום אופן, אבל היה להם תחום אפור לשחק בו כי מדובר על מצב ייחודי ויוצא דופן שהעולם עדיין לא התנסה בו ועניין ההקלות היה על השולחן המון זמן. שוב לגבי פיצוי, כבר מההתחלה היה ברור שפיצוי (לא החזר) לא יהיה. גם האיחוד האירופאי יצא מוקדם מאוד עם הודעה שחברות תעופה לא יצטרכו לפצות נוסעים מעבר להחזר כספי. וזה גם הגיוני.

עכשיו יש מה שנקרא גזר דין חלוט לגבי החזר הכספים. מי שירצה להפר אותו יפר אותו. אבל עכשיו אין להם לאן לברוח מה שדווקא מעמיד לדעתי את הלקוח בעמדה חזקה יותר ממה שהיה עד עכשיו. עם כל הכבוד לכותרת המטופשת של הכתבה, בפנים מגלים כמה דברים נוספים כמו העובדה שחברת התעופה מחויבת להחזיר את הכסף מבלי לחכות לדרישת הלקוח, ומי שרוצה לקבל כרטיס חלופי יוכל להעביר אותו למישהו אחר.

האם לנו כלקוחות יש דרישה מוצדקת שיחזירו לנו את הכסף ומיד? כן. וכבר דובר על כך פה בפורום שכדאי לאנשים לחשוב איך פעלה כל חברה כשהם באים בעתיד להזמין כרטיסים. אבל השאלה היא האם החוק הזה יעזור לפתור את העובדה שעד עכשיו חברות התעופה התעלמו מהחוק הקיים? לדעתי כן. (וגם אני מקווה שאני צודק)

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon
    • RE: התקנות שפוגעות בחוק טיבי יובאו לאישור

לדעתי החוק רק יעזור לרוכשי הכרטיסים… עד עכשיו החברות נמנעו מלהחזיר כספים למרות שכבר מזמן עברו את המועד החוקי המותר, בין השאר כי החוק בגלגוליו השונים היה על השולחן.

עכשיו, אחרי שיחוקק החוק שקובע שוב תוך כמה זמן הם צריכים להחזיר את הכסף אין לחברות התעופה כבר לאן לברוח. לפי הכתבה הוארך הזמן ל-90 יום מהודעת הביטול (במקום 30 אם אני זוכר נכון), אבל אם עברו כבר ה-90 יום אז הם צריכים לשלם תוך 30 יום מרגע כניסת החוק. כלומר עד עכשיו אף אחד לא ידע מתי חברות התעופה יחזירו כסף אם בכלל, הממשלה הקציבה להם תאריך מוחלט וסופי.

ולגבי פיצוי, החוק נועד על מנת שמי שהטיסה שלו יתעכבה למשך זמן ארוך, או הגיע לשדה וביטלו לו פתאום טיסה יקבל פיצוי מחברת התעופה ובכך לדרבן אותם לעמוד בהתחייבויות שלהן. לא לתת פיצוי אם עולם התעופה מושבת וכל הטיסות בכל העולם מבוטלות. 

פורסם בפורום אירופה
      yushon
      yushon