טיסות להונד ו CENTER PARKS
-
הי,
רוצים לטוס בסוכות להולנד לאחד מה CENTER PARKS
אילו חברות תעופה לואוקוסט טסות להולנד ו/או לאחד מהמדינות השכנות?
אני נשכור בכל מקרה רכב, כך שאין לי בעיה לנחות במדינה סמוכה ולעבור להולנד בנסיעה של שעות בודדות.
כמו כן, אשמח להמלצה על אחד מה CENTER PARKS.
אנחנו נהיה 2 + 4 , הכי גדולה בת 8.5 והקטן בן 3 -
לא יודע לגבי החברות, אבל שואל בקול רם - למה דווקא? נשמע מההודעה הזאת (וגם מהמקבילה בפורום משפחות) שקודם החלטתם על סנטר פרקס, אחר כך נראה לכם שהולנד, בהמשך חושבים על טיסות ולא משנה זמני נסיעה, ובסוף תחשבו אולי על מה לעשות שם
אם המטרה היא להיות בכפר נופש שבוע ולא לצאת ממנו - הרי שחשוב לבחור את הפארק הנכון, ושיהיה דיל נכון כלכלית. לא אכפת לי עם הפארק בהולנד או קפריסין ובלבד שהוא מציע את מה שאני רוצה, מזג האויר תואם לצרכים שלי, והמחיר אטרקטיבי. גם אם רוצים "לתת גיחה" לכמה שעות מחוץ לפארק, הרי ששוב לא מאד משנה לאן טסים. בכל מקום יש משהו לראות לכמה שעות. ובתנאים האלה - המחיר של הולנד, טיסות ושהייה, ואולי גם בזבוז הזמן בשעות נסיעה לכפר הם לרוב פחות אטרקטיביים
אם המטרה לטייל בהולנד (או במקום אחר) בכל יום (ללא ימים חופשיים בכפר) - אז עדיף להתחיל בלחשוב איפה רוצים לטייל ומה לעשות, ובהתאם לבחור מקום לינה שמשרת את הטיול. כפרי נופש נוטים להיות יקרים יותר מצימרים כאלה או אחרים, ומוגבלים יותר (מחזורי תשלום של שישי/שני). נכון שהכפר נותן יותר - בריכה, מתקנים, מסעדות וכו'. אבל בפועל חלק ניכר מהמתקנים פתוח רק בשעות היום, כלומר אם מטיילים רוב היום אז זה לא רלוונטי. לחלק אחר יש חלופות גם במקומות אחרים. מסעדות וסופר למשל יש בכל מקום, לא רק בכפר נופש. ואגב, לא לשכוח שרוב המתקנים הם בתוספת תשלום. בכפרים של סנטרפרקס בגדול אין תנועה עם רכב. זה אומר שיש הליכה ברגל מהוילה למגרש החניה וחזרה בלילה (עם ילדים ישנים?) וכך גם למתקנים בכפר. וזה יכול להיות בגשם או באמצע הלילה. עם ילדים קטנים יחסית, שהולכים לישון יחסית מוקדם (כלומר אין מה ללכתבלפארק המים ב-9 בלילה), עם מזג אויר ושעות אור שמאד דומות להיום פה בישראל (קריר, שקיעה ב 7 בערב) אבל יותר גשם, אני בספק עד כמה תנצלו את המקנים.
אני לא אומר שסנטרפרקס זה רע. רבים עושים את זה. אבל שווה לחשוב לעומק אם זה באמת הדבר הנכון
-
היבט אחר
סוכות-אוקטובר
עלול להיות מזג אוויר מאד לא נעים ,קריר ובעיקר רטוב ואפור בהולנד.
לא הייתי בוחרת בה כיעד בתאריכים אלו ועם ילדים צעירים.
-
אנחנו היינו בזמנו בהולנד באחד הפארקים של רשת אחרת- לנדל. גם באוקטובר והיה מצוין מבחינת מזג האוויר, בקושי ירד גשם (עניין של מזל, כמובן). בפארקים של לנדל ניתן להגיע עם הרכב לוילה. בפארק שהיינו בו הייתה גם בריכה מקורה (פחות מושקעת וגדולה מאלה של סנטר פארקס, אבל עם עלדים קטנים לנו זה הספיק).
-
הי, עם האתר החדש מסתבר שאני לא מקבל התראות למייל אז רואה רק עכשיו את ההודעה.
אכן הלכנו קודם על סנטר פרקס, כי הייתי בכמה כאלה והם נהדרים לילדים. הם זולים יחסית (בטח באוף סיזן) ועם כל הכבוד לקפריסין, אי אפשר להשוות אותה לאירופה לא בגיחות ולא בשום דבר אחר. כמובן שצריך את הפארק הנכון, יש המון פארקים ולכן מתייעץ.
עם ילדים קטנים פחות מעניין אותנו טיול עירוני או נסיעות מרובות ולכן דווקא מקום שיש בו הכל, והוא בטבע מבחנתינו מתאים בול.
ההעדפה להולנד כי היא מדינה קטנה יותר ולכן אם כן רוצים לצאת לגיחות לפה או לשם, היא קצת יותר מאפשרת בניגוד לגרמניה או צרפת שהן עצומות בגודלן ולכן פחות גמישות.
אני ממש לא זוכר שרוב המתקנים והשירותים הם בתוספת תשלום, ממש להיפך, אבל נקודה מעניינת ואבדוק שוב. האם זה מניסיון לאחרונה ברשת הזו?
הסיבה שבודקים עוד מקומות ולאו דווקא הולנד זה עניין הטיסות, פער של 150 דולר לכרטיס עבור 6 זה כבר פער משמעותי ולכן שוקל את האופציות.
-
הי, מזג אוויר זה תמיד עניין של מזל, אבל כילד תמיד טיילנו בסוכות.
לפעמים יש גשם, אבל מצד שני הרבה פחות עמוס.
-
הי, מודה שלא מכיר את לנדל.
פחות מפריע לי עניין הרכב (ואולי אפילו מעדיף שאין רכב בתוך הפארק).
יצא לכם להיות גם בסנטר פארק - יודעת להשוות? מבחינת שירותים שהפארק מציע, מתקנים וכו'
-
קודם כל, אני לרוב מציין (והפעם לא) - אם יש לכם נסיון אז אתם יודעים יותר טוב ממני כי אתם מכירים את עצמכם ואני לא. אז ברור שאם הייתם בפארקים כאלה בעבר והיה לכם טוב - לכו על זה. בכיף.
ובכל זאת כמה תגובות:
עם כל הכבוד לקפריסין, אי אפשר להשוות אותה לאירופה לא בגיחות ולא בשום דבר אחר. קפריסין היא באירופה. וכמובן שנתתי אותה סתם לדוגמה. בקפריסין בהחלט יש מה לעשות ב 3 גיחות של חצי יום. בכל מקום יש. אם אתם מדברים על טיולי יום ארוכים אז בהחלט יש הבדלים גדולים בין היעדים השונים (וזה לא אומר שקפריסין זה רע). אבל ל"גיחות" לא בהכרח.
עם ילדים קטנים פחות מעניין אותנו טיול עירוני או נסיעות מרובות ולכן דווקא מקום שיש בו הכל, והוא בטבע מבחנתינו מתאים בול. אני לא יודע עד כמה ניסיתם לטייל איתם בעיר. אני דווקא חושב שטיול עירוני יכול להיות נהדר לילדים קטנים. ברור שלא הולכים למוזיאון אומנות או ערב באופרה, וגם לא מסעדות מישלן. אבל אם יש מוזיאון עבורם (צעצועים, מדע, רכבות) ובכל מקרה להסתובב ברחוב (בטח בעונה כשיש גם הרבה מופעי רחוב), קצת חנויות תיירים, קצת חנויות צעצועים, אולי איזה קתדרלה לסיבוב קצר, אולי שוק, חצי שעה בגינת שעשועים, לטעום אוכל מעניין מהדוכנים והמסעדות השונות ולעשות פיקניק בכיכר על הספסל - חוויה נהדרת לטעמי. מהטיול שעשינו להולנד לפני המון שנים (עם בני 2 ו-5) המקום שהכי נהנינו ממנו היה אוטראכט.
ההעדפה להולנד כי היא מדינה קטנה יותר ולכן אם כן רוצים לצאת לגיחות לפה או לשם, היא קצת יותר מאפשרת בניגוד לגרמניה או צרפת שהן עצומות בגודלן ולכן פחות גמישות. לא יודע מה הקשר לגודל המדינה. מה שחשוב זה אילו אתרים מעניינים יש במרחק נסיעה סביר. קנדה מדינה ענקית ולהתמקם בצפון קנדה זה לא קרוב לכלום. אבל להתמקם בין טורונטו למפלי הניאגרה זה מליון אתרים במרחק נסיעה קצרצר. אז למשל יש את הכפר של סנטר פרקס ב Allgäu שבגרמניה הגדולה. יש טיסות ישירות לממיגן עם ריינאיר. במרחק נסיעה קצר יש את פארק השעשועים של רבנסבורגר שמאד מתאים לילדים קטנים, במרחק טיפה יותר גדול את אגם קונסטנץ על האתרים השונים. ןלא חקרתי, אבל אני בטוח שגם הרבה אתרי טבע מעניינים. לעומת זאת לפני כמה שנים הייתי בסנטר פרקס בבלגיה (הקטנה יותר מהולנד) אבל הפארק היה ממוקם במקום כזה ששום דבר כמעט לא היה קרוב.
אני ממש לא זוכר שרוב המתקנים והשירותים הם בתוספת תשלום, ממש להיפך, אבל נקודה מעניינת ואבדוק שוב. האם זה מניסיון לאחרונה ברשת הזו? לא, לא מנסיון טרי בכלל. אבל אם תבדוק למשל באתר של סנטרפרקס אפשר לראות את כל הפעילויות ולמיין לפי כלול במחיר (חינם) או בתשלום נוסף. יש הרבה דברים כלולים, אבל עוד יותר דברים בתשלום. וכמובן שכל הארוחות בתשלום וזה לא "הכל כלול". ובגלל האופי של כפר נופש, גם אם תלכו על בישול עצמי, סביר להניח שלפחות חלק מהקניות יהיו מהסופר היקר יותר שבכפר ולא מהסופר הזול יותר באיזור התעשיה של העיר. תוכלו להסתכל למשל פה https://www.centerparcs.eu/in-en/netherlands/fp_EH_holiday-park-de-eemhof/all-activities ולהחליף בין תשלום לחינם
-
אני מבינה שכבר החלטתם על הולנד (שעלולה להיות אפורה,קרירה, רוחנית באוקטובר)
על כפר נופש של סנטר פארק'ס
ועכשיו רק מחיר הטיסה הוא הנושא?
אם המטרה היא בילוי בכפר נופש וקצת בסביבתו, עם ילדים צעירים וטיסה זולה
הייתי מתחילה עם היבט הטיסה הזולה-
לאן יש טיסות לואו קוסט-
האם ליד יעד הנחיתה יש פארק של סנטר פארק'ס
האם יש הלימה בין ימי הטיסה והכניסה לפארק (שני-שישי)
ואז מתייחסת לאיכות הפארק (ושוב בהתייחס לגילאי הילדים).
לדוגמה-טיסה לבריסל- ובילוי באחד מפארקי הנופש של דרום הולנד (של סנטר פארק'ס)
טיסה לפריז ובילוי בפארק הנופש שקרוב לדיסני פריז
טיסה למניניגן ובילוי בפארק הנופש של דרום בווריה
וכן הלאה.
-
לא יצא לנו להיות בפארקים אחרים
-
תודה.
ראשית לגבי עיר/כפר, כמובן שזה מאוד אישי, לנו עדיף הכפר. כאמור, נשמח בכיף לצאת לגיחה לעיר באחד מן הימים.
ברור שלכל מקום שנבחר יש את הסביבה שלו, אבל הולנד יחסית מאוד קטנה ולכן יש בה הכל מהכל בטווחים קצרים. אנחנו פחות אוהבים תכנון מדויק של טיולים, לכן הרעיון של הגמישות הואנוח לנו. כמובן שבכל מדינה יש כמה פארקים ולכן צריך לבחור בהתאם את הפארק (גם מבחינת מיקום וגם מבחינת הפארק עצמו).
הרעיון של ממיגן מאוד מעניין, לא הכרתי, תודה רבה.הפארק עצמו נראה נחמד ואכן יש מה לעשות בסביבה. אבדוק יותר לעומק.
לגבי המתקנים (אגב, דה אמהוף זה אחד הפארקים שהייתי בהם), הרוב כלול במחיר, מלבד מתקנים שהם קצת יותר אקסטרים או לילדים בוגרים יותר ובכל מקרה הכי גדולה שלי תהיה בת 8, כך שקצת פחות רלוונטי (ואם נרצה אז נשלם עוד).
זה נכון שהסופר בפארק יקר יותר, גם AMPM בתל אביב יקר יותר מהסופר בקריות. אבל נראה לי שעוד 50 אירו לשבוע על קצת קניות עדיף בפארק מסוג זה על לינה באזור תעשיה
-
יש עוד הרבה כפרים של סנטר פארק שממוקמים קרוב להרבה אטרקציות. למשל הכפר בחבל האייפל:
https://www.centerparcs.eu/in-en/germany/fp_HE_holiday-park-park-eifel
(קרוב גם לפארק פנטזיהלנד הנהדר)
-
חברות לואו קוסט שטסות להולנד הן איזיג'ט וטראנסאוויה. יכול להיות שיש עוד, אבל אני לא מכיר. היינו פעמיים בהולנד-בלגיה, פעם אחת לנו בסנטרפארקס erperheide שבגבול הולנד\בלגיה, ופעם אחת בלנדל Landal Waterparc Veluwemeer שנמצא מזרחית מאמסטרדאם. לדעתי סנטרפארקס עם משחקיה ענקית ופארק מים מקורה מאוד מתאים למשפחה כמו שלכם עם ילדים קטנים. כתבתי בלוגים על הטיולים שלנו באתר הישן, מקווה שזה עבר גם לחדש ואולי תמצאו אותם שימושיים.