ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. shadmat
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 17
    • פוסטים 131
    • הגבוה ביותר 3
    • קבוצות 0

    shadmat

    @shadmat

    10
    מוניטין
    49
    צפיות בפרופיל
    131
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 192984 גיל 56

    shadmat הפסק לעקוב עקוב

    הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי shadmat

    • אזהרה מפני שירותי GoToGate

      כשירות לגולשים בפורום, בו אני נעזרת רבות, ברצוני לפרסם אזהרה מפני שימוש בשירותי GoToGate (אתר האינטרנט) להזמנת טיסות זולות.

       

      הזמנתי דרכם זוג כרטיסים לפראג וחזרה, והמחיר היה זול יותר בכמה עשרות דולרים מהזמנה ישירות דרך חברת התעופה. 

      הוספתי דמי early check in לשני הכיוונים, כי היה לי חשוב לבחור את המושבים כך שנשב ביחד.

      לא קיבלתי את השירות הזה. הצ’ק אין המוקדם היה אמור להפתח 24 שעות לפני הטיסה. האתר פשוט לא עבד. כ- 12 שעות לפני כל טיסה קיבלתי מייל שאומר:

      Because of a technical error we were unable to check you in. As time is getting short we therefore advise you to check in at the airport. You can do so with the booking reference you received in your confirmation e-mail.
       

      בשדה התעופה לכן עמדתי בתורים הארוכים, וגם לא ישבנו ביחד (היה תור מקוצר למי שכן עשה צ’ק אין מוקדם, כך שמסתבר שמי שהזמין דרך חברת התעופה – יכל לעשות זאת).

      לאחר שחזרתי, כתבתי להם ודרשתי החזר של הכסף ששולם עבור הצ’ק אין המוקדם, והתשובה שקיבלתי:

      This  product is an administrative fee and is non refundable.

       

      כלומר את הטיסה קיבלתי. השירות לא מתקבל על הדעת.

      רק לאחר שזה קרה נכנסתי לטריפ אדוויזור כדי לכתוב עליהם אזהרה, ומצאתי שאני לא היחידה – עוד אנשים מתלוננים ששילמו על אקסטרות שלא קיבלו.

       

      אז קודם כל אני ממליצה לא לרכוש דרכם כלל. חשבתי שאני חוסכת כמה עשרות דולרים, אך לבסוף לא חסכתי בגלל התשלום עבור השירות שלא קיבלתי.

      ומי שכן רוכש דרכם – שירכוש רק את הטיסה עצמה, ולא יוסיף אף אקסטרה, ולא יצפה לשום שירות.

       

       

      פורסם בפורום אירופה
      shadmat
      shadmat
    • RE: רומניה - רכבל בושטני או סינאיה
      רומניה - רכבל בושטני או סינאיה

      אני בסוף לא נסעתי ברכבלים, אך יודעת מאיפה הם מתחילים לאן הם מגיעים. אני בחרתי לטייל ברכב בהרי הבוצ'ג'.

      שני הרכבלים לא מגיעים לאותה נקודה.

      אף אחד מהם לא מגיע לאגם. יש אולי תצפית לאגם.

       

      הרכבל מבושטני מגיע לפסגה שנקראת בבלה, בגובה קצת יותר מ- 2000 מ'.. 

      הרכבל מסינאיה (למעשה אלה שני רכבלים - לוקחים קודם אחד, ואח"כ את השני) מגיע לפסגה שנקראת קוטה 2000, גם היא בגובה 2000 מ'.

      יש מסלול של 8 ק"מ, שכרוך בעליות/ירידות בין שתי הפסגות האלה. לא עשיתי אותו, אני לא בטוחה שזה המסלול הכי יפה שיש שם. זה מתאים למי שרוצה לעשות מיני-טראק.

       

      אם עולים מבושטני לפסגה בבלה, אפשר לקחת משם רכבל נוסף שמגיע למלון פשטרה (בעמק מהצד השני של ההר ביחס לבושטני), ומשם אפשר ללכת למערה Ialomitei, שהיא מאוד מאוד מרשימה וכדאי לטייל בה. אפשר גם לרדת ברגל מבבלה למערה - זה מסלול אתגרי אבל בירידה, ולחזור ברכבל.

      אפשר להגיע למערה גם ברכב מסינאיה, ואז עוברים בדרך ליד אגם בולבוצ'י (וזה מה שאנו עשינו).

       

      אם רוצים להגיע לאגם (בולבוצ'י) - אפשר ברכב.

      אפשר גם ברגל, כמובן, אבל זו הליכה רצינית. למשל, כ- 8 ק"מ ממערת יאלומיטי במסלול לא כל כך קשה, או כ- 4 ק"מ מקוטה 2000 בירידה מאוד תלולה וקשה - כי יורדים מגובה 2000 מ' לאגם שנמצא בגובה 700 מ' בערך (סימנתי את המקומות במפה. מה שמסומן ב- DJ713 זה בערך המקום אליו מגיע הרכבל קוטה 2000). 

      תתעלם מהערכת הזמן של google maps, אין שום קשר בינה לבין המציאות. 

      אם אתם רוצים לעשות מסלול רציני של 8 ק"מ ברגל , לא תספיקו לחזור באותו יום. אפשר ללון בבתי מלון / קבאנות בפארק. למשל ליד אגם בולבוצ'י יש מלון נחמד . גם ליד המערה יש מלון שנקרא Pestera, ויש עוד קבאנות רבות לאנשים שעושים טראקים. 

      הקבאנות מסומנו במפה שבלינק.

       

       

      ההליכה ממערת יאלומיטי לאגם היא על שביל שהוא דרך עפר כבושה ומשמש גם מכוניות, אז לא יודעת אם נעים ללכת בו בעונה שיש שם הרבה מטיילים (ורכבים). גם השביל שמקיף את האגם משמש הולכי רגל ורכבים גם יחד.

       

      הנה לינק לאתר שמפרט את כל מסלולי ההליכה בהרי בוצ'ג':

      http://www.montania.ro/en_Sinaia_S.htm

       

      לעניות דעתי, הכי מתאים לטיול משפחות זה להפריד בין הרכבלים (תצפית ואטרקציה) והטיול בעמק מהצד השני של הפסגות, שבו נמצאים המערה והאגם. למערה והאגם לנסוע ברכב. הטיול במערה מאוד מתאים למשפחות, כולל ילדים קטנים. זו מערה באורך קילומטר, שהולכים אותה הלוך ושוב, טיול מאוד מרשים. יש בתוכה נחל ומפל. לוקח פחות שעה וחצי לטייל בה. לא לשכוח לשים קסדות (מחלקים שם בכניסה), כדי לא לקבל מכה בראש מסלעים נמוכים.

      מהמקום שבו חונים ועד לפתח המערה יש גם קטע הליכה נוסף של חצי שעה בתוך יער, לאורך נחל. זה סה"כ טיול של שעתיים לפחות ברגל. 

      מסביב לאגם מטיילים ברכב, עוצרים איפה שרוצים ואפשר גם להסתובב ברגל. סיכוי גבוה לפגוש שם עדרים עם רועים שהולכים על הכביש.

      מדובר בדרך סלולה ברובה, ובחלקה דרך עפר כבוש, עבירה לכל רכב.

       

      פורסם בפורום אירופה
      shadmat
      shadmat
    • RE: רומניה - רכבל בושטני או סינאיה
      רומניה - רכבל בושטני או סינאיה

      לפי דעתי, זה אפשרי, אם אתם מגיעים ממש מוקדם בבוקר, נניח 10 דקות לפני שעת ההתחלה של הרכבל, ולא בסופשבוע, וחוסכים לעצמכם תור של שעות בהמתנה לרכבל. בסופשבוע (שבת-ראשון) התורים ארוכים מהרגיל, ובגלל לא כדאי לתכנן אף רכבל בימים האלה.

      הבעיה ברכבל של בושטני הוא שמדובר על 2 קרונות בלבד, ורוצים לעלות עליהם המון אנשים...

      אם אתם כבר מצליחים לעלות לבבלה, אז תבדקו אם הרכבל השני לפשטרה עובד. אם הוא עובד, אתם יכולים כבר לרדת בו וללכת למערה. אח"כ עם הרכב תוכלו לנסוע לאגם. אני מנחשת (לא בטוחה כמובן) שהתורים בדרך חזרה ברכבלים קצרים יותר מהתורים בדרך הלוך, כי האנשים שעולים מטיילים כל אחד בקצב שלו, ולא יורדים כולם ביחד. 

       

      אני מאוד רציתי להגיע עם הרכבלים למערה, אבל כשהבנתי שמדובר בתור של שעות - החלטתי שאני מעדיפה לטייל ולא להעביר את כל היום בתור. 

       

      פורסם בפורום אירופה
      shadmat
      shadmat

    פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי shadmat

    • RE: טיפ למדריך?

      @72amalia אמר:

      בד”כ נותנים משהוא כמו 200-300 בהט ליום

       

      תודה רבה!

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • טיפ למדריך?

      אנו זוג. שכרנו מדריך מקומי עם רכב ל 5 ימים בצפון דרך סוכנות ישראלית. 

      האם בנוסף לתשלום שנעביר לסוכנות, צריך לתת גם למדריך טיפ בסוף הטיול? וכמה מקובל? 

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • RE: טיולים מודרכים בתאילנד

      @Sailor

      תודה רבה!

      לא הצלחנו למצוא מדריך לבנגקוק, אז כנראה ששם באמת נטייל לבד.

      אם למישהו יש פרטי קשר של מדריך מומלץ בבנגקוק – אשמח לקבל.

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • RE: מבקשת המלצה לטיולי יום בצאנג מי

      @דינה_3714996

      עוד לא היינו שם, אבל אנחנו מתכננות לקחת את הטיולים הבאים:

      1. יום לדוי אינתאנון (בקבוצה מודרכת)
      2. יום בחווה להצלת פילים
      3. ניתן לקחת יום טיול לצ’אנג ראי ומשולש הזהב וגני המלכה – אנו לא נספיק.
      4. חצי יום לדוי סותאפ
      5. המפלים הדביקים וסביבתם
      6. ניתן לנסוע לפאי, אך דורש יותר מיום אחד (צריך ללון שם לפחות לילה).
      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • RE: טיולים מודרכים בתאילנד

      תודה רבה לכל המגיבים.

      אנחנו כנראה באמת נחפש רכב עם נהג בצפון,

      ואם נשיג מדריך בבנגקוק – נבקש שיפגוש אותנו בתחנת הרכבת בעיר ולא בשדה התעופה, ונגיע לשם ברכבת.

       

      אם בבנגקוק אנו רוצות ללכת רק לארמון המלך והשוק הצף – יש טעם לשכור מדריך? או פשוט להתנייד במוניות? חשבתי שמדריך יוכל להסביר לנו על התרבות והדת.

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • RE: טיולים מודרכים בתאילנד

      @amalia72 אמר:

      קשר להמלצות שביקשת:

       

      תודה רבה!

      בהתחלה חשבנו לוותר לגמרי על בנגקוק, כי אין לנו זמן בשבילה, אבל אח”כ שכנעו אותנו שאנחנו בכל מקרה טסות דרך בנגקוק הלאה – אז למה לא להקדיש שם כמה שעות לראות את ארמון המלך והמקדשים העיקריים. לכן רציתי מדריך עם רכב שם, כדי לא להתקע בפקקים.

      גם הבנתי שיש רכבת משדה התעופה למרכז העיר?

       

      זו למעשה נסיעת עבודה לסינגפור בכלל, שאנו מנצלות כדי לבקר בתאילנד בדרך. לכן אי אפשר להאריך את שהותנו שם.

       

      לקוסמוי אנו טסות, כי הבנתי שרק באיים האלה (קוסמוי / קופנגן / קוטאו) שם יש מזג אוויר טוב בסוף אוגוסט ועוד לא מתחילה עונת המונסונים. 

      בכל אופן, כרטיסי הטיסה כבר נרכשו. 

       

      לגבי השכרת רכב בצפון: מבקשת חוות דעת של אנשים שבאמת שכרו רכב בצפון, האם באמת יש סיכון משמעותי להעצר ע”י שוטרים ללא סיבה?  כי קראתי כל מיני בלוגים של אנשים ששכרו רכב, ולא נתקלתי בבעיה הזו? וגם שאלתי בעבר בפורום ואמרו לי שאין בעיה? עם נהיגה בצד שמאל נסתדר, הבנתי שיש קליטה סלולרית ויש לנו וייז ומפות גוגל.  אנשים רבים שוכרים שם אופנועים, ומסתדרים, לא? (וזה נשמע לי הרבה יותר קשה לנהיגה).

       

      תודה רבה על ההמלצות. אנסה לפנות לסוכנויות האלה.

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • טיולים מודרכים בתאילנד

      שלום לכולם,

      אנחנו זוג נשים בנות כ- 50, שמתכננות טיול ראשון לתאילנד באוגוסט.

      3 ימים מלאים בקוסמוי, שבוע בצ’אנג מאי ויום אחד בבנגקוק (זמננו מוגבל).

      די תכננו את הרוב, בצפון נשכור רכב ונטייל לבד, אך הגענו למסקנה שרוצות מספר סיורים מאורגנים, שלא יודעות מאיפה להזמין:

      1. שייט 42 איים בקוסמוי בסירה מהירה, כולל עצירה לשנירקול בשמורת האלמוגים וטיולים קלים בכמה איים  (אנו לא בכושר קרבי) .
      2. טיול מודרך (מדריך פרטי עם רכב) לדוי אינתאנון מצ’אנג מאי – יום אחד שלם.
      3. בבנגקוק נהיה רק יום אחד, מהבוקר ועד 18:00 לפני הטיסה הבאה, ורוצות למצוא מדריך ישראלי עם רכב (דגש על ישראלי עם הדרכה בעברית) שיאסוף אותנו משדה התעופה לטיול מרוכז של יום אחד באתרים הכי חשובים. 

      את בתי המלון אנו מזמינות דרך בוקינג, יש רעיון יותר טוב מאיפה להזמין? כי הרוב לא גמיש ולא ניתן לביטול, בניגוד למה שאנו רגילות מהעולם המערבי.

      תודה מראש לכל מי שייעץ.

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • RE: צפון תאילנד באוגוסט

      תודה רבה למשיבים!

      ניסיתי לתכנן את הטיול, ורציתי לדעת אם התכנון סביר:

      יש לנו רק 11 ימים מלאים בתאילנד (לא כולל ימי הטיסות).

      חשבנו על 3 ימים בקוסמוי (4 לילות),

      יום וחצי בבנגקוק (2 לילות),

      5.5 ימים בצ’אנג מאי (6 לילות).

      האם ניתן לדחוס בצפון גם את צ’אנג ראי או פאי, או שעדיף את כל הלילות ללון בצ’יאנג מאי?

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • צפון תאילנד באוגוסט

      שלום,

      אף פעם לא הייתי במזרח הרחוק. אני יכולה לנסוע לתאילנד למשך כעשרה ימים בשבועיים האחרונים של אוגוסט, בדרך לנסיעת עבודה בסינגפור.

      חשבתי על צפון תאילנד + כמה ימים בבנגקוק.

      האם בעונה הזו מתאים לנסוע למשך שבוע לצפון תאילנד? הכוונה לטוס מבנגקוק לצ’אנג מאי, ולטייל בסביבות פאי, צ’אנג מאי וצ’אנג ראי.

      האם מתאים לשכור רכב בצ’אנג מאי ולטייל לבד עם רכב שכור? (אנו זוג). מבחינת טיב הכבישים והיכולת לנווט לבד עם ווייז או Google maps. יש קליטה סלולרית בכל מקום  שם בשביל ניווט באינטרנט?

      אנחנו זוג בסביבות גיל 50, כלומר לא תרמילאים.

      תודה רבה מראש!

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat
    • RE: טיול ראשון בתאילנד ועצמאי. שאלות לגבי צפון תאילנד

      תודה רבה על התשובה!

      יש שמות יישובים שאני יכולה לכתוב במפות של גוגל או ווייז כדי למצוא את הכפרים של שבטי ההרים?

       

      ראיתי שאני יכולה לשכור רכב בצ’יאנג מאי ב- 133 ש”ח ליום כולל כל הביטוחים. מדריך/נהג פרטי לא יעלה יותר?  מה המחיר המקובל בעיר? בהנחה שאגיע בשיא העונה, כמו ינואר?

       

      ואיזה אי הכי מומלץ לנופש?

       

       

       

      פורסם בפורום תאילנד
      shadmat
      shadmat