העלויות דומות לישראל אבל שתי נקודות למחשבה: מוזיאונים בחינם אך אטרקציות בתשלום יקרות (כמו לונדון איי, מוזיאון מאדאם טוסו, הופעות).
ממליץ על מוזיאון הטבע לכל הגילאים. כמו כן ממליץ לשלב נסיעה ברכבת (שעה) לארמון ווינזדור על הבוקר וללכת לראות את טקס החלפת השומרים שם ולטייל בארמון ואחר כך בכפר.
עוד נקודה למחשבה – לונדון עמוסה בטירוף. צריך לשים לב לילדים כל הזמן.
האי משופע בצמחיה טרופית, חופים (לא כמו תאילנד), מעיינות חמים כיאה לאיים געשיים, אגמים מרהיבים והמון פעילויות כגון סנפלינג (כולל בתוך מפלים), הפלגות לראות לוויתנים.
במרכז האי ניתן להגיע לאתר Caldera velha. מדובר במעיינות חמים באמצע היער אליהם מגיעים בשביל קצר. הטמפרטורה מגיעה באזורים מסויימים למאה מעלות

בפורנאס יש אתר מעיינות חמים Poca Da Dona Beija
ששוכן באחת מפינות הכפר ומנצל את החיבור של המיים הנובעים מהאדמה עם חום הנפלט מהאדמה. הפארק ירוק כולו והשילוב של המיים החומים והצמחיה הירוקה מיוחד
אנחנו הגענו אליו ביום גשום. המחיר היה סימלי, וישר נכנסנו לאחת הבריכות החמות. הקפדנו לבדוק את כל הבריכות וכולן היו מצוינות 
באתר יש מלתחות מסודרות וניתן לאחסן את הציוד ואף לשכור מגבות.

לגבי 1 – לא מומלץ, הם לא קרובות וגם עדיף לפזר את חווית המערות.
דרך אגב המערות שונות לחלוטין ולכן מומלץ לבקר בשתיהן. בשקוציאן רוב הטיול רגלי בעוד בפוסטוניה בקרונית
אין לי מסלול לחלוק כיון שטיילנו שם לפני 15 שנים. אני יכול להגיד שיצאנו מאוסלו צפונה וכל יום יומיים החלפנו מקום. באזור ברגן התחלנו לחזור דרומה. עצרנו בהרבה אתרי טבע, מוזאונים פתוחים, קרחונים, פיורדים וכו. באוסלו ובברגן שהינו יומיים גם כן. נהננו מאוד ואנחנו זוכרים לטובה את הנוף והאנשים המקומיים.
בהצלחה
ליד פיליון יש את האי סקיאטוס. הייתי בפיליון וגם באיים אחרים ולא הייתי משלב ביניהם בשל מרחקים (למעט אולי את סקיאטוס – אבל צריך לראות מה האי מציע). לוקח להגיע לפיליון 3-4 שעות והאזור קשה מאוד לתנועה בגלל הטופוגרפיה ההררית. תלוי כמה זמן יש לכם- אפשר לשלב רק איים או להתתמקד בפיליון או אי גדול כמו כרתים שהוא מאוד מומלץ
לא מצליח להבין איך אני שומר שרשורים מעניינים – נכנסתי לשרשור ולחצתי על השלוש נקודות בתחתית ההודעה ושם לחצתי על “הוסף למועדפים” ולא מצאתי את המועדפים בשום מקום…
נכנסתי לפרופיל שלי ואין שם “מועדפים”
אולי הכוונה ל”מועדפים” של האתר – מה שנקרא למעלה “פופולרי”?
אין לי דרך לשמור שרשורים שמעניינים אותי ?
תודה
8 ימים גם סבבה. קחו את הזמן. יש חופים מיוחדים ובתי מלון טובים. תוסיפו פעילויות כמו קניונינג, שייט, הליכה, סוסים וכו. זה לא תאילנד – זה פשוט אחר. היינו שבוע ונהננו. עוד יום לא הופך את זה לרע
אני מבין שהשתכנעת לבחור באיים האזוריים
אנחנו סיימנו בליסבון עם יומיים והיה קצת לחוץ אז נראה לי 3-4 ימים יותר מתאים. אנחנו היינו גם בסאן גורג בעיקר כי לקחנו שם חבילת אקשן עם מדריך. אם אתם לא בעניין אז פחות ממליץ על האי הזה. את יכולה לקרוא בסיכום שכתבתי
פורטוגל לא יקרה ובלי קשר יקר זה יחסי. ליסבון עיר שמחה ואפשר להעביר בה 3 ימים. אפשר לשלב עם מדיירה או פורטו וכו. האיים דומים בחלק מהדברים ושונים באחרים. זה כבר תלוי בכם. המחירים באיים נוחים. כמו שרשמתי – מה שבטוח זה שזה לא דומה לשום מקום אחר שהיית בו
קודם כל אפשר לעשות יותר משבוע. אפשר לשלב איים (יש סה”כ 9). אנחנו היינו שבוע וחצי בשני איים ואחרים היו יותר זמן ויותר איים. לגבי הגעה – תבדקי נחיתות באי הראשי סאן מיגל. אולי יש טיסות לא מפורטוגל. אנחנו שילבנו עם ליסבון בסיום. כמובן שאת יכולה לשלב עם מבחר יעדים בפורטוגל.
מה שבטוח – זה לא דומה לשום מקום שהיית בו 
היי
אם הגעת לשלב שאת מחפשת מקום יוצא דופן לחלוטין וכולל חופים נופים אבל שונה – האיים האזורים. הגעה דרך פורטוגל (טיסה של שעתיים)
מצרף לינק לשרשור שלנו
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1325554/prevloade d-1/start-0/
שאול