מחר יהיה מנין בבית הכנסת בבראשוב?
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מטייל_3994711
-
RE: טיול ברומניהפורסם בפורום אירופה
מה המזג אויר בסינאיה?
מחר שלג? אפשר להגיע עם רכב או שצריך שרשראות או משהו כזה?
אני מתכנן לעלות מחר עם הרכב עד 1400 קוטה ואז להמשיך עם הרכבת יהיה אפשרי?
-
RE: רשיון בינלאומי - אכלנו אותה.פורסם בפורום אירופה
@רוני-סופר אמר:
עכשיו גם עומדים להכניס לרשיון את תאריך הלידה העברי של הנהג, בדיוק בשביל לחרפן עוד יותר את נותני השירותים בחו''ל.
אז עדיין לא מבינים מדוע צריך רשיון בינלאומי?
זה בגלל שבחודש העברי יש פחות ימים בחודש (12 יום בשנה) ונהג שצריך חונך 6חודשים יכול לטעון שמסתמך על העברי
-
RE: רשיון בינלאומי - אכלנו אותה.פורסם בפורום אירופה
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
היה לכם מזל שבאוויס נתנו לכם רכב ולא היה לכם מקרה ביטוחי, טוב שנגמר בטוב.בתנאים וההגבלות של אוויס לרומניה בסעיף 1.1 רשום
• or a driving license was issued in a non-European country, and they are renting outside that country
בחוזה שלכם מול אוויס כנראה כתוב שחייב להיות לכם רישיון בין לאומי, זאת אומרת שאם היה קורה מקרה ביטוחי יכול להיות שהייתם בבעיה.
אם חו”ח הייתם למשל פוגעים בהולך רגל יכול להיות שאוויס היתה שמחה להתנער ולתת לכם להסתדר עם נזק שיכול בקלות להגיע למאות אלים.
אגב, בדקתם אם החוק ברומניה לא דורש רישיון בין לאומי מישראלים? יכול להיות מחיר פלילי לעבירה על חוקי המדינה מעבר למחיר האזרחי/כלכלי על הפרת חוזה מול חברת ההשכרה.
שורה תחתונה המלצתי למי שלא רומה להמר לבדוק את החוק במדינת היעד ואת החוזה מול חברת ההשכרה לנהיגה ברישיון ישראלי או להנפיק רישיון בין לאומי.
הרישיון הישראלי כיום הוא רישיון בינלאומי ברוב אירופה כולל רומניה! לכן זה חוקי לגמרי וכמובן מבוטח.
זה רק שם איזה של הנציג במקום
אני שכרתי מפיילס בבוקרשט ולא דרשו עוד מסמך.
אפשר לראות את רשימת המדינות המכבדות את הרישיון הישראלי כרישון בין לאומי באתר משרד התחבורה
-
RE: רכב ברומניהפורסם בפורום אירופה
אני הזמנתי בבוקרשט מפעילה והשירות שלהם היה מדהים
אבל אם את מזמינה מהרץ תזמיני דרך סוכן מהארץ שיכול לעשות לך מחיר של ביטול כמו בארץ שזה יותר זול לפי מה שהבנתי
-
RE: עזרה בתכנון מסלול טיול סוף אוקטובר לרומניהפורסם בפורום אירופה
תודה על התגובה המהירה
אני נוחת בראשון צהריים וממריא בשישי לפנות בוקר
לגבי הטרנספגרשן אי אפשר לדעת מראש אם פתוח?
-
עזרה בתכנון מסלול טיול סוף אוקטובר לרומניהפורסם בפורום אירופה
שלום
אני מגיע לרומניה פעם שניה ולכן מדלג על חלק מהערים. המסלול שלי הוא נחיתה בבוקרשט וללכת מיד לסיור בארמון הפרלמנט שלא הספקתי בפעם הקודמת (צריך להזמין מראש??) ואחר כך להמשיך לקורטאה דה ארגש לישון שם ולעלות את טרנספאגרשן ואז לילה בסביו ביום שלישי לעלות לאלבה יוליה, קניון טורדה, לינה בקלוז', משם לטרגו מורש סיגישוארה, רופאה, לינה איפשהו בדרך לכיוון סינאייה חמישי מפלי השואגות רכבל בסינאייה 2000 קוטה, ארמון פלש, (בראשוב כבר היינו) וחזרה להמראה בבוקרשט.
אך ראיתי פה באחת התגובות שהטרנספגראשן כבר סגור, ולפי מה שבדקתי בשעתו הוא נסגר בנובמבר, איך אפשר לוודא?
וכן אשמח להוספת/טיפים על המסלול