ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. אורה.ג.
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 40
    • פוסטים 1137
    • הגבוה ביותר 43
    • קבוצות 0

אורה.ג.

@אורה.ג.

45
    מוניטין
    130
    צפיות בפרופיל
    1137
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 269308 גיל 56

אורה.ג. הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי אורה.ג.

• RE: הגעה מ בודפסט ל סנטנדרה (Szentendre)

@Beez

מוזמנים להיעזר במה שכתבתי כאן על סנטאנדרה ועל דרכי ההגעה אליה בתחבורה ציבורית.

מעבר לנסיעה ברכבת – ממליצה לעשות את הדרך חזרה בשייט על הדנובה.

אחרי יום מלא זה יכול להיות צ’ופר אמיתי – גם מגוון את הדרך שבה הגעתם ברכבת בבוקר, וגם נראה לי אטרקטיבי לילדים ומרגיע לאחר יום עמוס.

אנחנו תכננו לעשות זאת, אך לצערי בתקופה בה היינו המעבורת האחרונה יצאה מוקדם ולא הספקנו להגיע אליה.

בהצלחה וטיול נעים,

אורה

פורסם בפורום טיולי משפחות
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: קום והתהלך בארץ- יצאנו לשביל ישראל! (טעימה ראשונה)

ורד -

איזה סיפור מרענן הבאת לנו כאן

כל הכבוד לכם ולילדים!!

מאד אהבתי את הרעיון וגם את היישום שלו. אהבתי שידעתם איפה לוותר ולהתגמש, שהייתם "מחוברים" לעצמכם ולרצונות שלכם, ולא נכנעתם למה שצריך/מקובל/כולם-עושים וכו'...

ולכל מי שמתכנן ללכת את שביל ישראל - ממליצה בחום רב על האתר "הייק" שיש בו מידע שלא יסולא בפז (כולל פורומים פעילים, סיפורי טיול וכו' והכל בעברית!), על טרקים בעולם בכלל ועל הליכה בשביל ישראל בפרט.

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: חיה בסרט - טיול אם-בת לבודפשט

יעל ומיכל תודות

יעל, צודקת! טיול עם ילדים בוגרים זה באמת עולם אחר ומאד מאד מספק, לפחות מניסיוני הדל… ואיזה כיף לך שאת בדרך ל- TMB! אם תזדקקי לעזרה, כתבי לי ואשמח לסייע בתכנונים ולענות על שאלות

מיכל, גם את צודקת! אני נוזפת בעצמי ומיד מספרת – ביום הרביעי לטיול יצאנו ליום מחוץ לבודפשט אל העיירה הנחמדה סנטאנדרה. היה יום חם מאד אבל מקסים מכל יתר הבחינות! הנה, כאן אפשר לקרוא על החוויה שלנו בסנטאנדרה.

תודה לשתיכן שוב,

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: דאבל דייט באלזס הקסומה

לשתי נסיכות (ושני נסיכיםblush) מגיעה בדיוק טירה מופלאה שכזאת!!

כל הכבוד על האירגון והביצוע.

יומולדת שמח לשתיכן ושרק יהיו עוד המון המון הזדמנויות לטיולים ברחבי תבל

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: צריך עצה טובה - טיול הליכה עם שתי בנים בדולומיטים

הי יואב,

קודם כל שאפו גדול על התכנית!! 

מהדברים החשובים לפני יציאה לטרק – כמו התכוננות פיזית, היכרות מעולה עם המסלול, התארגנות על ציוד מתאים – אני חושבת שמאד חשובה היא ההכנה המנטאלית שצריכה להיות נכונה וטובה. זה חשוב בכלל, אבל פי כמה בטרק עם ילדים. חשוב שהם יהיו חלק מההכנות לטיול ולשתף אותם בהתלבטויות. לדבר איתם, גם עם הגדול, שיבינו שלא הכל זה “כיף”. שיהיו קשיים בדרך ו”נפילות” שצריך לעבור אותם ולהתגבר עליהם. שחלק מה”כיף” בטיול כזה הוא תחושת המסוגלות שבאה לאחר התמודדות עם קושי. להבין איך להסתכל על התמונה המלאה של החוויה ולא על התסכול המיידי בעליה קשה, או בירידה תלולה. 

מכאן, יש לא מעט מסלולים בדולומיטים שתוכלו לבחור. אפשר לעשות מסלול שהוא חלק קטן ממסלול ארוך יותר (למשל Alta Via 1, Alta Via 2) או לבחור מסלול קצר מראש, או מסלולים יומיים.

ים של אינפורמציה בעברית יש באתר הייק ותוכל גם להתייעץ ולקבל שם תשובות בפורומים המתאימים בנוגע למסלולים.

אפשר לקרוא גם סיפורי טרקים באיטליה (בעברית) באתר “סיפור דרך” (שמשום מה הקישור שאני מנסה ליצור אליו כאן לא עובד – אבל תכתוב בגוגל והוא יעלה לך) ולנסות לבדוק אם משהו מהם יתאים למשפחה שלכם. 

אני מצרפת לכאן פוסט שכתבתי על טיולי יום רגליים בדולומיטים שעשיתי. אולי יוכלו לסייע לכם בתכנון.

בהצלחה, ונשמח אם תחזור לשתף בחוויות אחרי שתחזרו.

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: התייעצות - ארבעה ימים לבולגריה

הי מנחם,

ארבעה ימים נטו או ברוטו?

כך או כך, זה לא יספיק להרבה, וכנראה שלבולגריה עוד תחזרו לסיבוב נוסףwink. אז מה כן? הייתי מתמקמת במקום אחד זה יכול להיות וליקו טרנובו כמוצא לטיולים באזור הבלקאן, זה יכול להיות פלובדיב כמוצא לטיולים בהרי רודופי, או כמו שהוצע כאן לפני – בבנסקו כמוצא לטיולים בהרי הפירין.

קחו בחשבון שהנסיעות בכבישים בבולגריה איטיות יחסית ולוקחות יותר ממה “שנראה בעין” על המפה.

מוזמנים לעיין בטיול של 5 ימים שעשינו בבולגריה בפסח האחרון.

טיול נעים,

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.
      צמחונות באיסלנד

מגיבה לורד, שהעלתה את נושא הצמחונות באיסלנד –

אנחנו שנינו צמחונים והסתדרנו טוב מאד באיסלנד. כמו שלט איט בי כתבה – מדובר במדינה (רחוקה אבל) מערבית לחלוטין. לא מדובר במדינת עולם שלישי, או משהו כזה.

אנחנו התבססנו בטיול על קניות בסופר כי כשהיינו שם היינו צעירים ותפרנים, אבל חיפוש קצר בגוגל: vegetarian food in iceland – העלה לא מעט תוצאות, כולל 10 המסעדות הצמחוניות הטובות ביותר ברייקיאוויקwink

בקיצור, לא נראה לי שיש בעיה.

ולט איט בי – ממשיכה לעקוב מוקסמת! 

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: אשמח לעזרה לגבי מיקום הדירה שלנו בבודפשט בבקשה

עדי,

לא כתבתי דבר על כיכר מרכזית ולא על הצטלבות ולא הזכרתי את ואצי אוצה.

כל שכתבתי הוא שראשית – המיקום של הדירה שורד מצאה מרכזי וקרוב להרבה מאתרי התיירות של העיר.

כתבתי גם שאני, למרות שהסתכלתי על לינות באיזור, לבסוף בחרתי ללון באזור אחר לא רחוק משם, סמוך לתחנת המטרו פרנצ’יק טר, מפני שהרגיש לי יותר בטוח ונעים שם.

אשמח לתת לורד את שם המלון שבו לנו ואת כתובתו, אם תרצה.

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: ממה מיה, פרננדו והמתבגרים עושים את שוודיה

מיקהמיקה,

שטוקהולם שלך היא פנינה אמיתית.

אוהבת את הראש שלך, את הבחירות המיוחדות, את התיאורים המשעשעים.

מחכה כבר מאד לבית שלכם על האגם. ציפור קטנה לחשה לי שהיה מושלםblush אבל אמתין בסבלנות עד שהסיפורים יצאו לאור.

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדם
      אמסטרדם

מיכל יקירתי - עקבתי בשקט בשקט אחרי הטיול שלכם...

כמה יפה כתבת ותיארת את המקומות, החוויות, הקשיים והשמחות הקטנות והגדולות.

עניין הטיול (המורכב לעיתים...) עם מתבגרים שעולה כאן שוב ושוב לאחרונה במספר סיפורים של הגברדיה הותיקה מביא אותי לחשוב עד כמה הפורום (ביחד עם "ילדיו") גדל והתבגר והשתנה. מאד אהבתי את היכולת שלכם "לשחרר" ולתת לחבר'ה את הזמן שלהם עם עצמם ולקחת לעצמכם זמן איכותno ומאד הזדהיתי עם התקפות הרעב המלוות במתקפה חזיתית בלתי מתפשרת עד שהצורך מתמלא. אוףףףף מתי זה עובר להם?

הכי מהכל אהבתי את הכפר הינדלופן. לשם אני רוצה להגיע!! נראה פשוט מקום מהמם וכייפי! ברלין, לעומת זאת, היא לגמרי לא כוס התה שלי. משאירה אותה לאחרים ואני אסע לי להינדלופן!laugh

כשאת וע' תגיעו לשוק הפשפשים בחיפה - תנו שריקה! מחכה לכםsurprise

אהבתי מאד את הטיול שלכם.

תודה על השיתוף המלבב,

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי אורה.ג.

• RE: טיול לדולומיטים וצפון איטליה.

@shay66

שלום שי

מוזמן להיעזר במידע שכתבתי על טיולי יום רגליים בדולומיטים.

בפנים תמצא תיאור של מספר מסלולים בהם טיילנו, חלקם בדולומיטים המערביים, ואחרים במזרחיים.

יש מגוון רחב מאד של מסלולי טיול ברמות קושי שונות. אנחנו הספקנו רק "על קצה המזלג"...

אפשר לחלק את הזמן בין שני האיזורים (כמו שאנחנו עשינו), וכמובן אפשרי להתמקד רק באחד מהם.

בהצלחה וטיול נעים.

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: טרק TMB

@משה-22

אתה מתכנן על משקל אקסטרה-אקסטרה כבד.

לא צריך בטרק הזה לסחוב יותר מ- 6-8 ק"ג על הגב (כולל מים), אלא אם כן אתה מתכנן לישון באוהל ולא בבקתות. את זה לא ציינת.

ממליצה לך להתארגן על ציוד מינימלי ובעיקר להשקיע בציוד קל משקל. זה יעשה לך את ההבדל.

מוזמן להיעזר בסיפור הטרק שלנו - כאן.

בחלק הראשון של ההקדמה יש קישור לרשימת ציוד מומלץ.

בהצלחה וטרק נעים!

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: סופיה -פלובדיב

@Gina26

נסי להיעזר באתר רומ2ריו.

לפי האתר – הכי מהיר וקל לקחת משדה התעופה סאבווי מס’ 1 עד תחנת Sofia Iskarsko Shose ומשם רכבת RE493 עד פלובדיב.

ראי כאן

אורה

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: מה עושים בוינה

שלום יעקב,

איזה כיף לכם! וינה נהדרת, מגוונת, עשירה באתרים מעניינים ומאד מלכותית.

אישית אני לא אוהבת את המונח “אתרי חובה”. חובה על מי? למה?

ממליצה לכם לקרוא חומרים על העיר ולבחור מתוכם את מה שמעניין אתכם(!) לעשות בה, לאו דווקא את מה שהוגדר כ”חובה” על ידי אחרים.

הייתי פעמיים בוינה.

כאן תוכל לקרוא את סיפור הטיול הראשון שלנו – 5 ימים בוינה.

וכאן תוכל לקרוא על החופשה החורפית הקצרצרה בעיר שזה עתה חזרנו ממנה.

בפנים גם מוטמע מסלול טיול בוינה שהכנתי להורדה ולהדפסה.

מוזמן להיעזר בסיפורי הטיול שלנו, ושל אחרים, והרבה הנאה מוינה היפה.

אורה

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: צ'ק אין WIZZ AIR

שלום שגיא,

אין שום בעיה לעשות את הצ’ק אין דרך האפליקציה. עשיתי את זה ממש בשבוע שעבר…

דרך מהירה, יעילה ושומרת על איכות הסביבה.

תוריד את האפליקציה לטלפון, היכנס לחשבון שלך, וכשתסיים את הצ’ק אין – תקבל את הבורדינג כארדס של כל הנוסעים שרשומים בהזמנה שלך.

זה מה שאתה צריך להציג בשדה התעופה.

כמו שהציעו לך למעלה, כדאי לעשות צילומי מסך ולשלוח גם לבת הזוג את התמונות – על כל צרה של תבוא 😉

חשוב מאד!!! ישנם שדות תעופה שעדיין לא מקבלים צ’ק אין בטלפון ומחייבים נייר מודפס.

באתר של וויזאייר (תחת הכותרת “צ’ק אין ועליה למטוס”)יש רשימה של שדות התעופה ואיזה סוג בורדינג כארד כל אחד מהם מקבל. 

בהצלחה

אורה

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: בולגריה בקיץ 2020

שלום דנה,

כיף לכם – בולגריה!! יפהפיה, מכניסת אורחים, קרובה וזולה.

הנחתי על המפה את המסלול שאתם מתכננים והוא נראה לי ארוך ומייגע – ואני שואלת למה?

האם יש סיבה מסויימת שחשוב לכם להיות דווקא במקומות שציינת?

לא כתבת כמה ימים יש לרשותכם, אבל לי זה נראה יותר כמו מסע כומתה ופחות כמו טיול (אלא אם כן עומד לרשותכם חודש).

מסלול כזה יאפשר לכם בעיקר לבלות בנסיעות באוטו ממקום למקום – מבחינת תפסת מרובה לא תפסת…

חשוב לקחת גם בחשבון שהכבישים בבולגריה בחלקם הגדול (כולל האוטוסטרדות), רעועים למדי והנסיעה בהן איטית ולא הכי פשוטה.

במקומכם, בטח עם ילדים, הייתי מתמקדת באזור אחד, או שניים (שוב, תלוי במספר הימים שעומדים לרושתכם), ויוצאת מהם לטיולי כוכב.

בולגריה מציעה אין סוף אפשרויות מעניינות וכייפיות למבוגרים ולילדים ושווה לקחת את הזמן, ולהנות ממנה.

מוזמנת להיעזר בסיפור הטיול המשפחתי שלנו בבולגריה (בסופו יש גם מסלול טיול להורדה והדפסה). אמנם הוא היה באיזורים אחרים מאלה שאתם מתכננים, אבל אני חושבת שהוא דוגמא טובה לאיך מומלץ לטייל בבולגריה. אולי גם תשאבי ממנו רעיונות לטיול שלכם.

בהצלחה, תהנו!

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: כסף בסופיה

בבורובץ לא הייתי, אבל בסופיה ברוב המקומות ניתן לשלם באשראי. 

אם יש לך כוונה לטייל גם במקומות הכפריים יותר – אז שם משלמים הכל במזומן.

מבחינת כמות המזומנים – קשה לענות על שאלה כזאת בלי לדעת מה התכניות שלך – כניסה לאתרים? מסעדות? לינה? 

לבה אפשר להזמין בבנק הפועלים ולאסוף בנתב”ג. בסופיה אין שום בעיה גם להוציא בכספומט.

אורה

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: מעוניין בהמלצה על טיול לאדם בודד משולב במסלולי הליכה

@מטייל_4081870

מאד ממליצה על סלובקיה. מדינה מאד יפה עם הרבה אפשרויות לטיולי טבע, עלות המחיה שם מאד זולה ומאד קל להתנייד ולהתמצא שם.

אנחנו עשינו לשם גיחה שבה עשינו 3 ימי טיול רגליים יומיים ומאד נהננו.

מוזמן לקרוא על המסלולים שעשינו כאן.

לגבי העונה – א יש לך אפשרות לדחות טיפונת את הטיול לאוקטובר, אז גם תקבל צבעי שלכת מופלאה.

בהצלחה

אורה

*תמונה לפתיחת התאבון 🙂

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: יום באמסטרדם ( למתקדמים)

@ריקיriki

הי ריקי,

אני לא יודעת אם זה למתקדמים, ואני לא מכירה את העדפותיך, אז יתכן ולא אקלע לדרישות. בכל מקרה, מנסה…

היות ומזג האוויר לא יהיה מוצלח לשיטוטים – אז אני באופן אישי הייתי בוחרת במוזיאון או שניים (אבל שוב, זה מתוך נטיית הלב שלי, בלי להכיר אותך ואת ה”אטרקציות המרכזיות” עליהן דיברת). מוזיאון הצילום FOAM נהדר, מוזיאון MOCO לאמנות מודרנית מרתק, וכמובן הרייקס-מוזאום שהוא כל כך גדול, שגם אם היית בו פעם אחת, בטוח לא הספקת הכל ושווה לחזור. יש בו גם תערוכות מתחלפות מעניינות.

מצרפת לך את סיפור הטיול שלי באמסטרדם בחורף שעבר וגם תמונת חורף שצילמתי בוונדלפארק. מקווה שתקבלי  רעיונות 🙂

אורה

אורה.ג.
      אורה.ג.
    • RE: גאורגיה בסוף נובמבר

@ymsaav

סוף נובמבר אינה עונה מתאימה לטרקים באירופה.

אפילו טרק דרומי, כמו הסיירה נבדה בדרום ספרד, אינו אופציה ושלגים ראשונים כבר ירדו שם באוקטובר.

ממליצה לחשב מסלול מחדש… שזה אומר לפתוח שוב לדיון את מועד היציאה לחופשה (אם בכל זאת אפשרי), או את היעד (לבחור יעד באחת היבשות הדרומיות), או את מטרת הטיול (טיול עירוני, או טיול רכוב שאינו טרק).

אורה

פורסם בפורום אירופה
      אורה.ג.
      אורה.ג.