טיול לאזור המזרח
-
אהלן,
אני רוצה לעשות טיול לאזור המזרח, אלא שהבעיה שלי היא שאין לי הרבה זמן בכלל…. באזור השבועיים… אולי קצת יותר…
השאלה שלי היא האם ישנו מקום שממנו אפשר לצאת למספר מדינות, למשל כמו האזור של שטרסבורג בצרפת, שממנו אפשר לצאת גם לשוויץ וגרמניה…
התכנון שלי הוא לצאת באזור תחילת אפריל, אחרי פסח, בתקווה שתהיינה טיסות, אם לא אז אצא באזור יולי…
(אם יש למישהו ידיעה גם על מחירים, אשמח לשמוע)
תודה רבה
חנוך
-
פוסט זה נמחק! -
נראה לי שאתה מחפש מעבר לתשתיות התחבורה של האיזור.
על אילו מדינות חשבת בכל מקרה? למה לא להשאר על מדינה אחת שבועיים?
-
חבר אתה בפורום של המזרח הרחוק.
-
-
-
-
@חנוך92 אמר:
א. לא חשבתי על שום מדינות… רק שאלתי אם יש אופציה כזו..
ב. למה לא לעשות כמה מדינות אם אפשר ?
כי קצב התחבורה, למעט בסין, יפן וקוריאה איטי מאד והמרחקים גדולים בהרבה מכל אורך מדינת ישראל.
תוך שבועיים לא תרצה לבלות בנסיעות לפחות מחצית הזמן הזה.
תוסיף לזה 3 ימי טיסות, מה נשאר?
קל ונוח לטיול קצר זה בתאילנד או בויטנאם, שם התשתיות לתירות מפותחות, אבל גם בהן, לטיול קצר צריך תכנון רב, לעומת טיול ארוך שמאפשר לימוד ותכנון תוך תנועה.
-
אני חושב שאפשר לשלב 2-3 מדינות בשבועיים-שלושה – אבל בצורה מצומצמת.
לדוגמא: תאילנד, עם כמה ימים בבנגקוק וסביבה (נניח טיול יום לאיוטאיה ואלי גם קנצ’נבורי) ואז טיסה לסיאם ריפ (מקדשי אנגקור) מספר ימים בקמבודיה – מקדשי אנגקור בסיאם ריפ ופנום פן הבירה ואח”כ המשך לדרום וייטנאם ושם עוד כמה ימים (סייגון וסביבתה ודלתת המקונג) ואז וטיסה חזרה לבנגקוק ולארץ.
אז כן – זה אפשרי באופן עקרוני, אבל זה קצת לחוץ, ובנוסף – המרחקים די גדולים – מה שמצריך שילוב של טיסות או נסיעות מאד ארוכות (8-10 שעות לפחות
). ובכל מקרה – לקרוא לזה “טיול במזרח” – זה קצת מוגזם. חשוב לציין שבטיול שכזה לא ממש תספיק לבקר בחופים המקסימים של תאילנד ששווים בעצמם שבוע לפחות (לדעתי) בקיצור: אפשרי, אבל... -
@חנוך92 אמר:
למה לא לעשות כמה מדינות אם אפשר ?
למה כן? בשביל לסמן וי?
אסיה זה לא אירופה. צריך לכל מדינה להשיג ויזה מראש, לחלקן מראש. תבזבז המון על נסיעות או טיסות, וגם טיפשי לבחור את האתרים לפי “מה קרוב לעוד 2 גבולות” ולא על פי עד כמה הם מוצלחים. בשבועיים עדיף לבחור מדינה אחת. מקסימום, אם יש לך טיסת קונקשן אתה יכול לנצל אותה לעצירה עירונית קצרה ביעד הקונקשן. בכל מקרה, רוב הסיכויים שבמרץ-אפריל הקורונה עדיין תהיה בשטח.
-
אוקי חברה,
תודה על העצות… באמת ירדתי מהרעיון...