בא לכם על סקי במונט בלאן?
-
כל האלפים הצרפתיים מכוסים בענן חול ענקי שהגיע מצפון אפריקה.
אתרי הסקי הלבנים (בד”כ) הפכו לצהובים עכורים
כמו שהמקומיים של אומרים “זה רק מה שהיינו צריכים עוד”….
-
שיגידו תודה שלא הגיעה אחרי הנקיונות לפסח.
-
קיבלתי גם תמונות פרטיות.
באחת העיירות יצאו לבלות בהחלקה על הקרח (היה מותר בהזמנה מראש, לא יותר מ5 אנשים בזירה, לשעה אחת, וכו)---
וכל הקרח צהוב.
סופות חול אנחנו מכירים
שלג צהוב---קצת פחות
נראה קצת כמו התחלת סוף העולם .
-
-
-
-
-
@יונה-וקשת אמר:
הפנינה הלבנה שלנו מצהיבה.
חלום TMB2 שהולך ומתרחק

לא !!!!יש עוד הרבה זמן עד לקיץ ! אנחנו אופטימיות לגבי הקיץ !

-
אז אני אגלה לך בסוד שבקובץ שהכנתי כבר שיניתי מיולי-2021 ל-2022

-
@יונה-וקשת אמר:
אז אני אגלה לך בסוד שבקובץ שהכנתי כבר שיניתי מיולי-2021 ל-2022

זה נורא! פשוט נורא! אני מקווה מאוד שאת תמצאי עצמך משנה בחזרה ל 2021
אני אישית לא אשרוד עוד שנה כזו -
זה מרסק

אבל ל-TMB צריך להזמין לינות בבקתות, ואין לי מושג אפילו מה פתוח ואיך זה עובד בימי קורונה. נראה לי ממש בעייתי כשאני נזכרת בבקתת בונאטי למשל, בה ישנו שורה של אנשים על במה עם מזרונים צמודים זה לזה...
️נראה לי דמיוני לבנות על קיץ 2021

-
אז מסלול אחר! ובספטמבר. משהו שקל יותר להזמין. או ״סתם״ טיול לחו״ל עם מסלולי יום. משהו!
** תני לי עכשיו לישון בבקתת הרים בשורה 🤩
בקתת מרלה הבסיסית בפארק וונואז הנפלא:

-
-
מקווה שתיקיית 2022 תוכל לצאת לפועל.
בצרפת-המצב בכי רע. אין חיסונים
סיפרה לי מכרה (באזור מידי פירנאי, לא אלפים הפעם) שנשואה לאדם בן 80,
הוא הגיע לקבל את החיסון כפי שנקבע לו בתור מראש (היא לא זכאית,קשישה אבל “צעירה” מבחינת העדיפות לחיסון עדיין)
ו…… נגמרו החיסונים.
אצלנו? “נכניס אותך מחר ב07.00 בבוקר לפני שכולם מגיעים”
אצלם?--- לך תזמין תור מחדש (כולל תור שני שצריך כמובן להיות מותאם), לך תעשה שוב בדיקת קורונה (הם מחויבים בבדיקה של 72 שעות לפני החיסון), ניירת כזו ואחרת, אישור מהרופא והכול… מחדש.
בהוט סבואה- רותחים על ממשלת צרפת שלא מאפשרת עליה להרים ברכבלים, רכבל כיסאות, “אם אתה רוצה תעלה ברגל..” ובשביל מי שמתגורר שם-זה יותר מאוויר לנשימה. אצל השכנים בשוויץ החוקים אחרים, אבל...אסור לצאת מצרפת לשוויץ.
-
לצערי אני מסכימה איתך שגם תיקיית יולי 2022 היא עדיין טנטטיבית לחלוטין.
אני נאחזת בתקווה, קודם כל כי אני חייבת…
אבל גם כי הקורונה הזאת כל כך מלאה בהפתעות, עד עכשיו היו בעיקר רעות אבל עד 22 אולי יגיעו גם טובות.
סתם דוגמא קטנה שלא מייצגת דבר מלבד עצם העובדה שלפעמים יש גם הפתעות לטובה:
חברתה של אמי מאריזונה (במקרה צרפתיה במקור, משטרסבורג), היתה ממש מיואשת וכתבה לי לפני כחודש וחצי שבמקרה הטוב היא תחוסן במרץ (היא בת 70+).
אבל היא התיישבה על התורים במחשב, במקרה עלתה כנראה על ביטול וקיבלה את החיסון הראשון כבר לפני שבועיים.
לכי תדעי איך העניינים יתפתחו עד השנה הבאה…
התיקייה שלי כבר מוכנה פיקס, יש מסלול ומקומות לינה ייעודיים (בעיקר בקתות), רק צריך לחכות שהסיוט הזה ייגמר מתי שייגמר.
מכיוון שאין גמישות ב-TMB, בהחלט ייתכן שזה לא יהיה הטיול הראשון שלנו בחו"ל אחרי הקורונה, אולי תהיה איזו קפיצה ליוון או משהו כזה קודם. אבל בכל מקרה אני לא מאלו שיהיו הראשונים לנהור לנתב"ג - כדי להנות מחופשה בחו"ל אני זקוקה לשקט נפשי שדורש קצת יותר וודאות ודרגת הימור נמוכה יותר.
-
אני גם לא אהיה מהראשונים. אני צריכה שזו תהיה חופשה אמיתית – ולא כזו שמלאה בספקות, פשרות ולחצים וסכנות מכל מיני כיוונים.
2021 – עד כה היית די
, אבל אני בונה עליך, שתדעי!אל תאכזבי

-
ובינתיים… כמה תמונות TMB מימים חופשיים וצלולים

-
תמונות נפלאות מנופים מוכרים שנוגעים בנשמה.
בהעדר הדבר האמיתי בעתיד הנראה לעין, את מוזמנת להעלות כמה שיותר מהירוק-כחול-לבן הזה

-
נ.ב. תוכלי לכתוב מאיזה מקטע כל תמונה? מרסי⚘
-
תשאירי כמה הפתעות לטיול.
כאילו חסר להם צרות. כל העולם הזה נהיה עצוב.
)
️!thx