ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי מערב ארה״ב

פורום צפון אמריקה
    מערב ארהב
    14
    38
    3229
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Inbal Martin_3994303
      Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

טיול למערב, תכנון נסיעה בסוף יולי, במקור רוצה שלושה שבועות אבל החצי אומר שיותר מדי זמן ואני צריכה לקזז ימים (עוד ממשיכים לפלורידה לפארקים ומשפחה ל-10 ימים) 

זוג +3 (17,15,12) - פחות ערים יותר טבע

אני יודעת שאלו כיוונים שונים ונופים שונים ובטח שבלתי אפשרי לעשות את הכל (המסלול משתנה לגבי העדפות הסופיות) אבל אם הייתם צריכים לבחור, על מה הייתם מוותרים או על מה לא הייתם מוותרים (בלי להתייחס לגורם הזמן אלא למקום עצמו)

גליישר
      ילוסטון
      גרנד טיטון
      ברייס
      ציון
      מואב (פארקים מסביב)
      מוניומנט וואלי
      פייג' (לצערי השכרת סירה לא באה בחשבון)
      גראנד קניון
      כביש 66
      סדונה
      לאס ווגאס
      סן פרנסיסקו
      יוסמטי
      כביש 1
      עמק המוות

תודה ושבת שלום

imeshy karnielr dhz גדליהו מהגרעין fayermen 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

אכן בשלושה שבועות (ועוד לקזז ימים מתוך זה) – לא יספיקו לתוכנית הרלוונטית (מסגרת הזמן היא פחות מחצי מהזמן הנדרש)

טיול קלאסי ראשון למערב ארה”ב כולל לרוב את מרכז/דרום מערב כלומר 

ס”פ, יוסמיטי, כביש מס’ 1, לוס אנג’לס, סן דייגו, לאס ווגאס, פייג’, ברייס קניון, גרנד קניון פארק ציון. סיבוב כזה לוקח לרוב סביב שבועיים וחצי עד שלושה. 

מכאן ניתן “לשחק” כלומר להוריד את לוס אנג’לס (אם אתה לא בקטע של פארקי שעשועים) ולהוסיף את סדונה, ושאר הפארקים של יוטה. לתחושתי לא יהיה לכם זמן להגיע לילוסטון בטיול הזה. 

אגב, קחו גם בחשבון שביולי חם מאוד בשמורות המדבריות של אריזונה, נוודה ויוטה – יש לקחת זאת בחשבון . 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303 אמר:

טיול למערב, תכנון נסיעה בסוף יולי, במקור רוצה שלושה שבועות אבל החצי אומר שיותר מדי זמן ואני צריכה לקזז ימים (עוד ממשיכים לפלורידה לפארקים ומשפחה ל-10 ימים) 

זוג +3 (17,15,12) - פחות ערים יותר טבע

אני יודעת שאלו כיוונים שונים ונופים שונים ובטח שבלתי אפשרי לעשות את הכל (המסלול משתנה לגבי העדפות הסופיות) אבל אם הייתם צריכים לבחור, על מה הייתם מוותרים או על מה לא הייתם מוותרים (בלי להתייחס לגורם הזמן אלא למקום עצמו)

גליישר
          ילוסטון
          גרנד טיטון
          ברייס
          ציון
          מואב (פארקים מסביב)
          מוניומנט וואלי
          פייג' (לצערי השכרת סירה לא באה בחשבון)
          גראנד קניון
          כביש 66
          סדונה
          לאס ווגאס
          סן פרנסיסקו
          יוסמטי
          כביש 1
          עמק המוות

תודה ושבת שלום

בטיול ראשון הייתי מורידה את גליישר, ילוסטון, טיטון, מואב, מוניומנט וולי, פייג', כביש 66 ועמק המוות. אם סדונה משתלבת, כדאי. אם לא, לוותר. 

• dhz
            dhz @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

ראשית, הבחירה של כל אחד היא אינדיבידואלית כי לכל אחד העדפות משלו.  ההעדפות שלי היום היו לכוון הצפוני, אבל זה אני, ומרכז הטיול שלי הוא טבע.  במיוחד במערב.

גם ב- 3 שבועות אי אפשר להגיע לכל המקומות שציינתם.  מה שריאלי, הוא דרום קליפורניה + לאס וגאס + “סיבוב הקניונים” (פארק ציון, ברייס קניון, אגם פאול והגרנד קניון).  גם במקרה זה, יתכן מחסור קטן של ימים.  כל המקומות האחרים שהזכרת לא יכנסו.  אם תורידו ימים, אולי שווה להסתפק בדרום קליפורניה.  אני עשיתי סיבוב של כשבועיים:  סן פרנסיסקו – כביש 1 – לוס אנג’לס  – פארק סקוויה וקינגס קניון – פארק יוסמיטי וחזרה לסן פרנסיסקו.  אפשר אולי גם לשלב את לאס וגאס בסיבוב כזה על חשבון הפארקים סקוויה וקינגס קניון ואולי ימים בלוס אנג’לס או בסן פרנסיסקו.

אם מוכנים לותר על דרום קליפורניה, אפשר לחשוב על טיול מדברי שיכלול את לטס וגאס, ושאר הפארקים שהזכרתם בצפון אריזונה וביוטה.  אפילו אפשר להוסיף מעט אתרים נוספים בדרך.

אפשרות אחרת, היא הפארקים הצפוניים: ילוסטון/גרנד טיטון וגליישר.  זה מחייב את הסטת הטיול לנחיתה בסולט לייק סיטי או בסיאטל (לטעמי, בחירה עדיפה על סולט לייק סיטי) ואפשר אולי גם לנחות בדנבר.  זה טיול עם הרבה פחות עיר והרבה יותר טבע.  מבין הערים שהזכרתי, סיאטל היא הנחמדה ביותר לביקור כעיר ויש בה לא מעט מה לעשות.

• יובל ש.
              יובל ש. נערך לאחרונה על ידי יובל ש.

כמו שכבר הזכירו, סוף יולי זה לא זמן כ”כ טוב לאזור המדברי מבחינת החום, עדיף ללכת על טיול צפוני יותר (ילוסטון, גליישר, הר רייניר והקסקיידס, סיאטל, אולימפיק), או לחילופין להתמקד בקליפורניה הענקית.
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

אני הייתי מתחיל מהצפוניים- דהיינו גליישר ומתחיל לרדת למטה ( משוכנע שתגיעו לאזור וגאס והשמורות שם בסוף). שאלה חשובה להתייחס אליה היא האם אתם הולכים לשלב הליכות יותר ארוכות ברגל או יותר תצפיות ויציאות להליכות קצרות ( נניח עד כחצי שעה-שעה לראות משהו)… יש פשוט שמורות כמו גליישר שיותר מתאימות להליכות ארוכות, לדעתי האישית, וסוג ההליכות גם קובע את מספר הימים בכל מקום ולאן תוכלו להגיע בתוך מסגרת הזמן שלכם.

• fayermen
                  fayermen @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

ראי הבלוג שכתבתי על טיול במערב ארה”ב:

https://www.lametayel.co.il/posts/095dvm

הימים 1-19 במסלול עשויים להתאים לכם, במקרה זה תצטרכו לוותר על הפארקים הצפוניים.

אכן היה חם בקיץ, אבל לא באופן שמנע מאיתנו לטייל.    

• Hofmanim
                    Hofmanim @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

אנחנו בחרנו את החלק הצפוני בטיול שלנו.

בשלושה שבועות אפשר לרדת מגליישר דרך ילוסטון, טיטון וגם לפארקים הדרומיים.

על יוסמיטי כביש 1 וסן פרנסיסקו הייתי מוותרת..

מבחינת טבע לא חושבת שאפשר להשוות לגליישר וילוסטון.

• Inbal Martin_3994303
                      Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי Inbal Martin_3994303

פוסט זה נמחק!
                      • Inbal Martin_3994303
                        Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

אז פלורידה ירדה מהפארק וזה המסלול בגדול שהוחלט עליו

בגדול אני מרגישה שאני מושכת לכיוון מואב בכח, כלומר יש אטרקציות מעניינות שם, ורוצה לראות את מוניומנט וואלי, מצד שני מנסה לחשוב האם הילדים יזרמו עם כל כך הרבה פארקים, מה מעניין אותם במוניומנט וואלי? ויהיה חם נורא?

מה חושבים? הכיוון נכון רעיונות אחרים

גדליהו מהגרעין עמיחי13 karnielr keves160 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • גדליהו מהגרעין
                          גדליהו מהגרעין @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

לגבי האם הילדים יזרמו עם כמות הפארקים- זה רק אתם יכולים לדעת. אני יודע שאצלנו הם יכולים, אבל יש לנו תמיד שבירות קטנות מהטבע, ויש לכם שם קצת כמו רפטינג או סיור עם ג’יפ או משהו עירוני יותר בסולט לייק סיטי.. אם אתם בונים את השבירות בצורה טובה, והילדים שלכם מתורגלים או יכולים לטייל בטבע זמן ממושך, אין סיבה שלא  יעבוד.

לגבי מונומנט ואלי- אני לא ממש התלהבתי מהמקום. מצטלם יפה, אבל כביקור לנסוע בין הסלעים פחות התחברתי, וכשנסענו לשם כל המשפחה, זה לא היה אתר שהוספתי לטיול, במקרה שלכם זה לא ממש סטייה מהדרך ככה שתמיד תוכלו להחליט במקום…

לדעתי ימים 8-9 קצת בעייתים מבחינת אורך וזמן ישיבה ברכב ( אצלי יש בד”כ גבול לנהיגה יומית, למעט ימים חריגים במיוחד). אם תצליחו ללון ממש בטיטון אולי זה פחות נורא, אם תצטרכן לרדת לג’קסון ולעלות למחרת שוב לטטון, זה כבר הופך ליום מפרך.

גם בכמה ימים לקראת וגאס יש הרגשה של לדחוס קצת יותר מדי, דווקא כשאולי יש לכם קצת עייפות החומר מהטיול.. אולי לוותר על סיבוב הגרנד קניון? חם שם באזור והילדים יעריכו גם טבילה באגם פאוול, לדעתי בכל אופן.

Inbal Martin_3994303 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Inbal Martin_3994303
                            Inbal Martin_3994303 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי Inbal Martin_3994303

@גדליהו-מהגרעין

התכנון הוא ללון בקולטר ביי בטיטון. ואז למחרת לעשות את אגם ג’ני ולהתחיל להדרים

שכחתי לציין שהטיול מתוכנן לאוגוסט 2022 

אשקול את הויתור על גראנד קניון

תודה

• עמיחי13
                              עמיחי13 @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

במקום יום בקניונלנדס הייתי מעביר ליום בסדונה

Inbal Martin_3994303 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • karnielr
                                karnielr @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

המוניומנט וואלי עצמו מאכזב. הדרך אליו מצטלמת נהדר, אבל האתר עצמו, יחסית למקומות נהדרים אחרים שיש לך במסלול, לא שווה את השקעת הזמן. על הגרנד אפשר לוותר, אבל...אני מבינה שבטיול ראשון באזור רוצים לבקר באתר כל כך מפורסם. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • keves160
                                  keves160 @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

גם בעיניי לוותר על מוניומנט. ואם כבר לשלב עם קניונלנדס את ארצ’ס, במיוחד את הקשת המפורסמת בשקיעה. 

למה רפטינג פעמיים?

יש לי הרגשה שזה די עמוס, ויכול להיות מאוד מתיש לביצוע. יום אחרי הנחיתה גם מסלולי הליכה וגם רפטינג למשל, זה הרבה. כדאי גם לרשום לכם את זמני הנסיעה בכל מקום ולהוסיף לטבלה (ולזכור שבפועל הנסיעה ארוכה יותר כי עוצרים, נחים, אוכלים, מתדלקים) כדי לראות האם זה לא יותר מדי. וכמובן לזכור שעם הקורונה אין בעצם גרנטי שתוכלו לממש את הטיול אחד לאחד. אולי מקומות יהיו סגורים, אולי יהיו בעיות במעברים בין מדינות, או חובת בידוד וכו’. 

• Inbal Martin_3994303
                                    Inbal Martin_3994303 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

לא מעט מדי בשביל יום בסדונה? מה אפשר להספיק?

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • עמיחי13

@Inbal-Martin_3994303

לא, לא קצר מידיי. כלומר ברור שיש שם הרבה מה לעשות ולראות, אבל גם ביום אפשר להנות שם הרבה יותר (לדעתי) מאשר יום בקניונלנדס. (הביקור שלי בקניונלנדס היה קצר יחסית, בערך יום, אבל לא מאוד התרשמתי, בטח הרבה פחות מאשר סדונה).

Inbal Martin_3994303 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Inbal Martin_3994303
                                        Inbal Martin_3994303 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

קראתי שסוף אוגוסט זו ממש עונת מונסונים שם, מה אומר?

עמיחי13 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • עמיחי13

@Inbal-Martin_3994303

לא הייתי שם באוגוסט אז לא יודע לספר מניסיון אישי.

מקריאה חפוזה אני מתרשם שמדובר דווקא ביתרון, כי הטמפרטורות יותר נוחות.

אולי יש כאן קוראים עם ניסיון מאוגוסט.

• Sailor
                                            Sailor @Inbal Martin_3994303 נערך לאחרונה על ידי

@Inbal-Martin_3994303

מונסון יש רק באוקינוס ההודי.

לסן דייגו מגיעים לעתים הוריקנים, אבל לרוב פגיעתם הרעה במקסיקו ודרומה.

Inbal Martin_3994303 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון