ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי בשנה הבאה 2022 באוסטריה

פורום סקי וסנובורד
    אוסטריה סקי
    10
    38
    5087
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענבל אין על סקי
      ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

חשבנו לצאת בשנה הבאה לסקי באוסטריה.אך אתמול התברר לי שלפחות בארבע השנים הבאות אתרי הסקי באירופה לא ייפתחו.אולי אתרים מזרח אירופיים.

ואת זה סיפרה לי מדריכה שמדריכה במאיירופן.

jisaacs drporat ענבל אין על סקי מטיילבארץובעולם 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • jisaacs
        jisaacs @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

לא הגיוני .…

שוויץ היו פתוחים השנה, 

בקיץ נראה נושא של דרכוני מחוסנים מסודר ברמה אירופאית. 

המשמעות של לא יהיו פתוחים 4 שנים

זה 

קריסה כלכלית של התחום. 

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

לפי מה שהבנתי,שם אין מערכת בריאות כמו שלנו.אין קופת חולים.למי שאין ביטוח בריאות או כסף להתחסן כנראה לא ימהר להתחסן.הם לא רוצים שזרים ייכנסו לשטחם עד כנראה שכולם ייתחסנו וזה לוקח הרבה הרבה זמן.

• ענבל אין על סקי
            ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ולא כדאי להגיע כי עלולים לעצור אנשים על ההר.

מיכל ע דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מיכל ע
              מיכל ע @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

מאיפה את מביאה את השטויות האלה?

באמת נראה לך שמישהו החליט עכשיו משהו שיהיה תקף לגבי הארבע שנים הקרובות? אולי את לא עוקבת אחרי החדשות, אבל ההחלטות של כל הממשלות הן תמיד לכמה שבועות מקסימום – אף אחד לא באמת יודע מה יהיה בשנה הבאה!

את חושבת שיש מישהו שיכול להחליט לגבי כל מערב אירופה? החורף הזה לא היתה מדיניות אחידה בין המדינות באירופה ודווקא באוסטריה אתרי הסקי כן מורשים להיפתח, אלא שהמלונות לא, לכן הסקי מיועד למקומיים (כרגע יש הגבלות על כניסה לאוסטריה).

9% מהתמ”ג של אוסטריה מקורו בתיירות, אז אני מניחה שהאינטרס שלהם לפתוח גדול מזה של מדינת ישראל…

ודרך אגב באוסטריה יש דווקא רפואה ציבורית מפותחת.

מיכל ע jisaacs ענבל אין על סקי 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
              • מיכל ע
                מיכל ע @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

סתם מסקרנות בדקתי באינטרנט וחיסון הקורונה ניתן באוסטריה בחינם לתושבים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • jisaacs
                  jisaacs @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

תזכרו, אנחנו מקבלים בנושא הזה (ובנושאים אחרים) דיסאינפורמציה בכמויות ״הזויות״. 

בין היתר, מספרים לנו על וריאנטים עמידים שיכנסו לארץ שלא עמידים וכו. 

האמת פשוטה:

1. כפי שנכתב אחוז ההכנסה מתיירות באוסטריה גדול, ובטירול על אחת וכמה. ותיירות קייץ לא תספיק. 
                  2. סביר שההשקעה במעליות סקי מומנה באשראי של שנים רבות, אם האתרים לא יעבדו הממשלה תצטרך להביא כסף מהבית. 
                  3. יש לחץ אדיר באירופה מהמדינות הגובלות בצפון הים התיכון לדרכונים ירוקים. עד יוני אחוזי החיסון באירופה יהיו לגמרח אחרים, וכמובן בדצמבר המצב יהיה עוד יותר טוב. 

ולגבי ישראל:

1. יש לחץ שילך ויגבר להפעיל את תעשיית התיירות ובתי המלון (תל אביב, ירושלים, נצרת) 
                  2. נושא ההדדיות יהיה חשוב. 
                  3. אחוזי ההתחסנות בארהב עולים, וגם משם תבוא דרישה לפתוח כניסה לתיירים, במיוחד לקראת ראש השנה. 

באוירת החג, עם קצת מזל נצליח עד אז להגיד שלום לגירסת 2021 של פרעה (הידוע בשמו פרעויהיו ...). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • drporat
                    drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

תבדקי מדוע היא עבדה עליך.

אל תקני את הסיפורים של נתניהו. מערכת הרפואה במערב אירופה טובה בהרבה מהישראלית.

את זה לא רק אני אומר. אומרים את זה רופאים ישראלים שנמאס להם ועברו לשם ואומרת זאת הסטטיסטיקה של כמות אחיות, רופאים, מיטות ל100.000 איש במדינות הOECD.

במדינות הללו, המסים שהאזרח משלם אכן חוזרים אליו ולא הולכים לשותפים מגזריים ואינטרסים שבטיים.

ולענינו: ביחד עם עוד חבר'ה בריטיים סגרתי ינואר באוסטריה ופברואר באיטליה. 

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

למדיניות של מדינות זרות אני ממליץ לא להסתמך על מקורות ישראליים, רק על פרסומים רשמיים של מדינות המקור.

כולל הנפצות לקראת בחירות של כל מיני פוליטיקאים.

בישראל לא יודעים היום בבוקר מה תהיה המדיניות עוד שבוע, פעמים רבות לא יודעים בבוקר מה תהיה המדיניות לאותו לילה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ענבל אין על סקי
                        ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

לא נראה לי שהמטרה שלה לעבוד עלי! היא עצמה מדריכה באוסטריה (מאיירופן) אני בטוחה שהיא מאד כבר רוצה לחזור לגלוש ולהדריך שם.אז למה לה לשקר לי?

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • aljaje
                          aljaje @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

האתר במאיירהופן פתוח לגולשים עד ה - 5 באפריל!

אולי לא מתחשק לה להדריך ישראלים?!

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • drporat
                            drporat @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

או שפשוט הספיק לה פעם אחת וכעת היא רק רוצה חופש ממנה לכמה שנים.

לא כזה מופרך.

• ענבל אין על סקי

@drporat

אין צורך להגיב כך.סתם פוגע ולא מוביל לשום מקום!

• drporat
                                drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי drporat

@ענבל-אין-על-סקי אמר:

@drporat

אין צורך להגיב כך.סתם פוגע ולא מוביל לשום מקום!

לא. נהפוכו. את שוב טועה ומטעה. פוגע לרשום דברים כאלה באינטרנט. כדי לא להעליב לא ציינתי איזה דברים, אציין רק שזה עשה לחלקנו את הבוקר ביום די נטול בשורות.

יש צורך להגיב כך כי מישהו חייב לגרום לך להבין את הנחיצות לחשוב ואז לשקול מה את מפרסמת כאן. מי שמכיר את הזירה המערבית ואת פועלך בפורום יכול אולי להתיחס בביטול לדברים שאת רשמת, אך מי שלא בקיא ו/או הגיע הנה בעקבות חיפוש בגוגל, עלול לקחת אותך ברצינות.

הרי רשמת "התברר לי שלפחות בארבע השנים הבאות אתרי הסקי באירופה לא ייפתחו". לא כתבת "שמעתי ש/ מישהו זרק לי ש..". התברר לך, לא פחות ולא יותר.

יש כאן חבר'ה עם משפחה/חברים באוסטריה. יש כאן חבר'ה שקוראים בגרמנית/תרגום גוגל לאנגלית פוסטים מטירול/ארלברג/אוסטריה בכלל. אם מישהו מאיתנו היה נחשף לידיעה רשמית שכזאת, היה רושם "קראתי ש/נמסר ש". אבל לך פשוט התברר. זאת הרי פסיקה. הודעת לנו כאן. טוב שלא לקחו אותך ברצינות ולא רצו מהר לבטל טיסות/בתי מלון.

Occam's razor הוא מושג ידוע בפילוסופיה ובמחקר המדעי. הפשט שלו ממש פשוט. אם משהו הולך כמו ברווז, משמיע קול של ברווז ונראה כמו ברווז, אז הוא ככל הנראה  ברווז.

אם מישהו היה זורק כזה משפט לרובנו הגדול, היינו לוקחים אותו כרכילות משוללת בסיס ותו לא

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                                • ענבל אין על סקי
                                  ענבל אין על סקי @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

ע”פ החדשות פה בישראל כל אירופה במצב מאד רע רוב האנשים עדין לא התחסנו כן וגם באוסטריה.למרות שהחיסון בחינם שם.אני כרגע לא ממהרת להזמין חופשת סקי הלוואי ואתבדה.אז אולי זה לא ייקח 4 שנים אבל בקצב הזה ע”פ מה שאני שומעת בחדשות פה בארץ אוסטריה רחוקה להיות מדינה ירוקה.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • jisaacs
                                    jisaacs @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אני חוזר על הטענה הידועה שלא צריך להזדרז בהזמנות חופשות, הרווח שולי.

לדוגמה, יש גדוד ישראלים שנוסעים לגודארי בגיאורגיה (וחלק גם לבנסקו).

קונים טיסות, מארגנים בבוקינג למינהם  מלון ונוסעים.

וגם לאוסטריה בשנה הבאה (בתקווה שעד אז הם יתחסנו והמקום יהיה פתוח) – אין שום הדיון בהזמנות כיום, שיהיה רלבנטי תארגני חופש, תקני טיסות ותסעי…. 

בתקווה ל- 12/21 באוסטריה/שוויץ/איטליה …...

• drporat
                                      drporat @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

כל דבר הוא יחסי בחיים, וברמות הכנסה מסוימות אפשר להתיחס גם לחיסכון של 200 עד 600 יורו לאדם כשולי. למי שיוצא לסקי פעם בשנה בגפו או עם מלווה אחד, זה בכלל יחסי.

אני יכול לדבר מנסיוני האישי בלבד על פי השנים האחרונות. טיסות ליעדים מבוקשים בשעות נוחות מתמלאות חודשים לפני הטיסה והמחיר שלהם תמיד עולה. ראיתי את זה גם בטיסות ישירות וגם עם חנית ביניים. אלעל, סוויס, אוסטריאן, לופטהנסה וטורקיש.  יש לי ים דוגמאות, מדצמבר ועד אפריל.

חשוב יותר: בתי מלון/הארחה איכותיים בארלברג, אישגל וסאלבך וגם בEK מבוקשים מאוד וידועים לגולשים. הרבה מהחבר'ה מזמינים חופשה נוספת לאחר תום הנוכחית.  דברים שאני מזמין במאי ויוני כבר לא יהיו זמינים בהמשך. תמיד תמצא מלון יקר בשיא העונה, אבל הפרש המחיר למה שיכולת להשיג חודשים קודם הוא משמעותי.

אני לא מתיחס לפתרון של הרגע האחרון כמו החודש בבולגריה, אוקראינה וגאורגיה, שברור שמה שיוצא אני מרוצה. אלא לשגרה טרום ואחרי קורונה.

גם אם החיסון במערב אירופה מתקדם לאט, עד החורף הקרוב הוא יתקדם דיו כדי לאפשר פתיחה של עונת סקי. במקרה הכי גרוע המקדמה תועבר למועד מאוחר יותר או לעונה שאחריה. לא מכיר איש שבית המלון/הארחה לא עשה זאת

• ענבל אין על סקי

@drporat

אני תמיד מזמינה את החופשות שלי בסוף הקיץ ובתחילת הסתיו.ותמיד מוצאת מלונות מצוינים.אבל סוף 2021 תחילת 2022 מעדיפה לחכות עוד טיפה לפני שמזמינה כי למי יש סבלנות להתעסק עם החזרי כספים אם החופשה לא יצאה לפועל.או שאצטרך להיות שם בבידוד למרות שאני מזמן מחוסנת.

• drporat
                                          drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי drporat

@ענבל-אין-על-סקי

השיחה היא לא על טיב בתי המלון. יש המון בתי מלון מעולים באלפים, משוויץ ועד איטליה. כמי שמקפיד לצאת ליותר מפעם בשנה, חשובה לי גם העלות.

יש סדרה של פנסיונים ושל בתי מלון קטנים ומעולים עם 3 כוכבים במיקום מרכזי עם קהל קבוע שחוזר שנה אחר שנה באותם חודשים.  בסתיו כבר לא נותרים להם חדרים להשכרה, במיוחד כשמדובר בחדרי סינגל או לזוגות.

תמיד יהיה משהו יקר במרכז או דברים זולים שדורשים אוטובוס, אבל לא כיף לי להיות רחוק ממרכז הענינים.

אפשר לעשות בדיקה. בדקו שבוע מסוים בינואר ובתחילת מרץ במקום מוצלח במרכז ול דיזר/טין, אישגל וסנט אנטון כעת ורשמו בצד את המחיר והמקום..  בסתיו בדקו שוב מה זמין באותו שבוע באותו אזור ועם אותו דירוג בגוגל וTripAdvisor.  

אגב, משלמים מקדמה של 30% שתמיד יכולה לעבור שנה קדימה.

לא מכיר את הכללים בבוקינג וAirBnB בתקופת הקורונה, אבל אני משוכנע שיש כיסוי רציני. 

אני עומד לסגור השבוע חופשה שניה באוסטריה ל2022 ושלישית בכלל לעונה הבאה. 

• jisaacs
                                            jisaacs @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

כרגע…… מאחר והתדרדרנו עד לגודארי…. בשבוע אחרי הבא  – 

אחרי האכזבה, עם אירופה השנה….. גלים שני

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון