מאתונה ל תעלת קורינתוס וממשיכים ליוון ההררית
-
מתכנן טיול ליוון ההררית .
7 ימים מתחילים באתונה ומסיימים באתונה .
שאלה למטיילים שביקרו בתעלת קורינתוס ,
האם מומלץ בהבנה שלא ניקח סיור או שייט
הכוונה לראות את התעלה כחלק מהנסיעה.
-
יש תצפיות על התעלה. -
תעלת קורינתוס זה בדרך , גם ליוון ההררית בצפון המדינה וגם ליוון ההררית בפלפונס. יש אתר באנג’י על אחד הגשרים והרבה מסעדות טובות ליד הכביש.
שווה לעבור שם ולראות את המפעל שבעצם לא פתר דבר. אניות סוחר לא מסוגלות לעבור בה כי התעלה צרה מידי ורדודה מידי. חוצות רק יכטות.
רנצי

-
ממליצה בחום. הייתי כמה פעמים וכל פעם נהנית מחדש. בפעם האחרונה זכינו לראות אוניה נגררת על ידי כלי שיט קטן.

-
שים לב שצריך לרדת מהכביש המהיר אחרת תפספסו את התעלה.. יש מקום לחנות ואפשר ללכת על הגשר ולצפות בתעלה. -
התעלה מצדיקה את הפעלתה, לא בגלל יאכטות שעוברות שם במידה רבה בגלל החוויה, אלא בגלל המעבורות בין המפרץ הסירני למפרץ קורינתוס ולאיים האיוניים.שיט לאיים מסביב לפלופונז לוקח פי 4 זמן מאשר דרכה.
האוניות עוברות הן די גדולות, עד כ-40,000 טון, אלא שהפעלתן בקוים ארוכים כבר לא כלכלית כשרוב הצי היום בגודל כפול או יותר.
עד לפני 50 שנה אלה היו רוב אניות הסוחר.
-
כן, מומלץ, שווה לשבת לחכות ולראות איזשהו כלי שייט עובר.
אי מה לקחת סיור, סתם מביטים.
כמו שהמליצו לשים לב לרדת כדי לצפות בתעלה, בכביש החדש ניתן לחלוף עליה בלי לשים לב.
-
מסכים זה בדרך ושווה עצירה של חצי שעה מקסימום לצפייה תמונות ועצירה
-
תודה האם יש שילוט מהכביש המהיר שמכוון לנקודת התצפית?
-
האמת שאני לא ממש זוכרת.. צריך פשוט לרדת מכביש האגרה לכביש הישן קצת אחרי אתונה ואז אי אפשר לפספס. יש מעין מתחם שכולל חניה וכמה חנויות ושם חונים והולכים ברגל. אני מניחה שאם תכתוב בוויז או בגוגל מפס תעלת קורינתוס זה יוביל אותך לשם.
-
זה לא באמת מאריך את הנסיעה אז למה לא.