קייקים בולדז אלסקה
-
מישהו עשה בולדז קייקים לקרחון קולומביה.
אני תוהה כמה החתירה קשה? יש גלים? ים שקט? -
כן, עשינו והיה מדהים. היינו עם ילד בן 9. חתירה קלה, ים רגוע (זה בתוך המפרץ) ונוף משגע. מומלץ ביותר. המלצנו לזוג נוסף וגם הם מאד נהנו.
אורית
-
עשיתם את הטיול הארוך של 10 שעות בערך?
עם איזה חברה? -
עשינו את הטיול הארוך (נדמה לי 7 שעות). לא זוכרת עם איזו חברה מפני שזה היה דיי מזמן (2010). אחפש בתיקיות ואם אמצא, אחזור לעדכן.
אורית
-
איילת שלום
עשינו קיאקים בואלדיז לפני כמה שנים.
חוויה מדהימה ביותר -לא פחות.
עשינו עם חברה שנקראת pangia והיתה חברה נוספת שלא זוכר את שמה . בפועל המרחק הפיזי בין שתי החברות תואם את מגבלות הקורונה. (2מטר....)
ההבדל ביניהם הוא בסוג אטרקציות. ההבדלים לא גדולים וצריך לראות מה מתאים לכם.
לקחנו שייט שהוזמן הכולל שלו היה 10 שעות כי רצינו
את המקסימום. בפועל זה היה אולי קצת ארוך מדי.
התחיל לרדת גשם באיזה שלב ודי קפאנו לקראת הסוף. מצד שני לא הייתי עושה אחרת ,שוב למקסם את החוויה. למזלנו המקלחות בחניון הלילה הכמעט צמוד אליהם היו מהמשובחות שידענו ושרצנו במים
זמן ארוך עד מביש קצת.....
יש לדעתי איזה מגבלת גיל לפי סוג האטרקציה וצריך לבדוק באתרים של החברות.
יש גם אטרקציה שכוללת שייט בתוך מערת קרח מדהימה (ערבה כתבה וצילמה בזמנו ) העיירה עצמה מאד נחמדה כולל סופר מכובד ביותר.
זה היה ביוני והשמש שקעה אחרי 11 בלילה והיה מיוחד מאד .גם הדרך לואלדיז יפה מאוד רצוי ביום שמש אחרת העננים די מפריעים.
לא להחמיץ !!!
-
-
-
התמונה לפני האחרונה בין הקרחונים היתה כחצי שעה לפני הגאות כשהגיעה הגאות כל השטח הוצף ושטנו בין הקרחונים.
-
@ilan_196 אמר:
@ayeletback איילת שלום עשינו קיאקים בואלדיז לפני כמה שנים. חוויה מדהימה ביותר -לא פחות. עשינו
ומה לגבי שאלתי. החתירה קשה? יש גלים או ים שקט? ) יש לילדים מפונקים בנושא בלי קשר לגיל. הם כבר גדולים 15 ו 18 )
-
ככה , החתירה לא קשה ויש הפסקות. לוקח קצת זמן בהתחלה עד שלומדים להשתלט על ההיגוי אבל לא מסובך .גלים אין ממש אבל שהגיעה הגאות התחילו זרמים די חזקים והיה צריך לתמרן בצורה יותר נמרצת.זה בהחלט הוסיף לריגוש ולחוויה. יש מדריך צמוד שגם הכין לנו שוקו חם לפני הגאות ונראה שהוא מכיר היטב את השטח ואת זמני וזרמי הגאות.
-
בגדול המים שקטים. אם יש רוח חזקה הסיורים יכולים להתבטל, אבל זה קורה רק לעתים נדירות.
למדריכים יש גם אפשרות לשלוט בדרגת הקושי ע”י הכוונה של הסיור לנקודות שקטות יותר וקיצור של מרחקי חתירה, רק צריך לבקש את זה מראש ולוודא שזה אפשרי.
אבל צריך לציין שהייתי שם עם ההורים שלי (בני 67-68 בזמנו) והם צלחו את זה בלי בעיות מיוחדות, גם ביום שהיו בו קצת יותר רוחות. בכל אופן לא מדובר על גלים של ממש, אלא על מים קצת יותר תזזיתיים. הקיאק נשאר יציב לגמרי.
אחד הדברים היפים שעשיתי בחיים שלי, בלי ספק.
-
תודה לכולם.
עזרתם לי מאוד.
עכשיו נשאר להחליט איזה סיור …. -
נראה מדהים
-
אם את רוצה לראות גושי קרח, את צריכה ללכת על הסיור של היום המלא למפרץ קרחון קולומביה (כלומר, בערך 10 שעות בסה”כ). בערך 3 שעות מתוך זה מוקדשות לשייט בסירה עד אתר החתירה ובחזרה, ועוד כשעתיים לעצירות / הפסקות. נשארים עם משהו כמו 5 שעות של חתירה, לא רצופות כמובן.
-
גושי קרח ומערת קרח ראינו גם בשייט קיאקים קצר הרבה יותר במפרץ ואחד.
-
אני משער שהכוונה לקרחון ואלדז שנמצא קרוב לעיירה. אני לא יודע מה המצב שם היום (לדעתי כבר אין שם סיורים) אבל בכל מקרה במפרץ קרחון קולומביה מדובר על סדר גודל אחר לגמרי.
-
ברור.