חנוכה משפחתי באירופה?
-
בהתעלם מהקורונה – עד כמה חנוכה באירופה יכול לעניין לטיול משפחתי? – השנה זה יוצא בשבוע הראשון של דצמבר
אפשרות אחת היא בירה מרכז/צפון אירופית (ברלין, וינה, פריז וכדומה).
אני תוהה עד כמה זה רלוונטי במזג האוויר.
כמו ישראלים רבים אנחנו לא ערוכים או מצוידים לטמפרטורות של 0 מעלות ומטה. בייחוד לא הילדים. מצד אחד לא בא לי להיכנס להשקעה כלכלית בציוד. ובנוסף אני גם לא מתלהב מסחיבה של ציוד וכל הזמן מתפשטים ומתלבשים חזרה בשיטוט עירוני, ואז אני תקוע עם הר של מעילים וסוויטשירטים.
אני אוהב טיול עירוני עם הילדים. זה לא רק מוזיאונים אלא גם שיטוט ברחוב, אומני רחוב, חנויות וכדומה. אבל בחורף אני מניח שאין (כמעט) אומני רחוב, השיטוט ברחוב פחות נעים וכו'
שווקי חג המולד – אם אני מבין נכון רובם נפתחים עד ה-1 בדצמבר. חלקם עוד קודם. אני מבין נכון? ולא פחות חשוב – השווקים האלה ממלאים ימים שלמים? או שמדובר על 3 שעות באחד הערבים ומיצינו?
אפשרות אחרת היא עיר דרום אירופאית (למשל אתונה)
פחות קר, אבל יותר סיכוי לגשם. לא בטוח שזה יותר טוב
מה אתם חושבים?
-
בהתעלם מהקורונה.
שווקי חג מולד- יכולים להיות חוויה של כמה שעות בפעם הראשונה,שנייה---אח”כ אם אין בהם יחוד ואתם עם ילדים….פחות.
הם פעילים בעיקר סופשבוע ושעות הערב המוקדמות-מאוחרות, בוודאי לא ממלאים יום טיול.
אישית לגמרי---בחורף, אני מעדיפה טיול עיירות ויעדים קטנים ולא ערים גדולות ,לא מספיקים לקפוא וחוזרים למכונית.
-
הייתי בוינה לפני 3 שנים בדצמבר – היא משופעת בשווקי חג המולד ואנחנו לא החמצנו אחד.. והם פתוחים כל היום – מהבוקר ועד שעות הערב המאוחרות, וכל יום. חלקם ביקרנו בערב שזו חוויה מיוחדת במינה וחלקם בשעות היום . לא בטוחה שלילדים זה מעניין יותר מכמה שעות. אני יכולה לבלות שם כל היום כי כל שוק בעל אופי אחר, מיקום אחר, אוירה אחרת. גם בבודפשט השווקים פתוחים כל היום וכל יום, גם אחרי הכריסטמס. דווקא שם יכול להיות מאד חוויתי לילדים. -
שווקי חג המולד יכול להיות בילוי נחמד של שעתיים שלוש בערב ( תלוי בגודל השוק ). הערים המצטיינות בשווקים הללו הן עם התרבות הגרמנית כמו וינה, ציריך וכמובן הערים בגרמניה. בבודפשט יש שני שווקים גדולים מרכזיים. מצד שני כמי שלא מסתדרים עם הקור יש לקחת בחשבון טמפרטורות של מתחת לאפס בשבוע הראשון של דצמבר. מבחינתי באופן אישי זו אחת התקופות הכי יפות לעשות טיול באירופה בגלל האווירה הנהדרת של טרום הכריסמס ,אם אין מגבלות של קורונה כמובן. אתונה בתחילת דצמבר זה גם סבבה, פחות קר אבל אווירת חג המולד פחות מורגשת. גשם זה עניין של מזל.
-
אני מעדיף שלג על גשם, יותר קשה לי להסתדר עם הרטוב מאשר עם הקר.
אצלנו שוק חג מולד לא ממלא יום אבל גם לא חד פעמי. בד”כ מסתדר לנו בתור הפסקת אוכל ארוכה.
לדעתי בערים כמו וינה או ברלין אין ממש עונה, כל השנה זו העונה, וכשנסענו בקור גדול מברלין לדרזדן הילדים היו משוכנעים שהגיעו לנרניה. אם אתה בונה את הטיול נכון אפשר ליהנות.
אני מעריך שגם באתונה תצטרכו מעילים וסווטשרט, כנראה שתצטרכו פחות כפפות צעיפים וביגוד תחתון טכני.
לגבי ביגוד תחתון טכני: ישראלים רבים אומרים ש”ישראלים לא מבינים שזהו ביגוד לסקי שבעיר נועד לנדף זיעה ולא לחמם”, אני ישראלי שנהנה מהביגוד הזה גם בסקי וגם בשיטוט סתמי – וכנ”ל המשפחה. קח בחשבון שביגוד כזה מאוד יקר ואכן לא שימושי בישראל.
-
דווקא לונדון למרות הדימוי הקר והאפור פחות קרה מהרבה ערים אירופאיות אחרות. סביר להניח שבתחילת דצמבר מזג האוויר יהיה 7-10 מעלות ביום, קר אבל לא קיצוני.
העיר כבר מקושטת לחג המולד ויש בה תמיד המון מה לעשות, גם מקומות פתוחים וגם מקורים.
-
לא אירופה, אבל נדמה לי שדצמבר זו העונה הכי מתאימה לאיחוד האמירויות… (ממוצע של 25 מעלות) -
מצטרף להמלצה על לונדון גם בחורף.. בהנחה שהעיר תהיה פעילה פוסט קורונה, הרי שיש המון מקומות שאפשר להיכנס ולהתחמם בהם.
יש גם (קצת) אווירת כריסמס – פחות שווקים – יותר רחובות מקושטים, חלונות ראווה מרהיבים ופסטיבל קטן בהייד פארק (winter wonderland)
לפני זמן מה שקד הראתה גם פסטיבל אורות נהדר בגני קיו או בהמפטון קורט (כבר לא זוכר האמת) שנראה מקסים
-
זה תלוי בכם. אם הקור מאוד מגביל אתכם, אל תסעו. במיוחד שזה לא רק קור אלא חושך בשעה מוקדמת. התוספת של שווקי חג מולד היא נחמדה, אבל זה לא משהו שמחזיק טיול שלם מדי לילה. גם הקישוטים – נחמד, יפה מאוד לפעמים, אבל אם הקור והחושך מגבילים אתכם וגורמים לכם לרצות כבר לרוץ למלון או פנימה, אז מה התועלת בטיול בעיתוי כזה.
לגבי
@אנשיםטובים אמר:
ובנוסף אני גם לא מתלהב מסחיבה של ציוד וכל הזמן מתפשטים ומתלבשים חזרה בשיטוט עירוני, ואז אני תקוע עם הר של מעילים וסוויטשירטים.
בגדול, אם קונים ביגוד מיוחד אז זה לא הרים של ביגוד מדי החלפה. בקור רציני לא הולכים על מלא שכבות אלא על פחות שכבות אבל איכותיות. מעיל פוך רציני מאפשר לעבור בקלות מהחוץ לפנים, וכל אחד סוחב את שלו. אבל כן, זו הוצאה, ולפי כל מה שאתה אומר נשמע שטיול חורף עירוני כזה הוא פחות כוס התה שלכם.
-
תודה לכולם
אני גם חושב שגשם הרבה פחות נעים מקור ושלג. אבל הקור די מובטח (הסיכוי שיהיה בברלין למשל מעל 10 מעלות שואף לאפס), ונמשך כל היום, בעוד שהסיכוי לגשם נמוך יותר, והוא נמשך רק חלק מהיום. אז ההשוואה לא טריוויאלית.
אני לא מתלהב לנהיגה במקום שיש פוטנציאל לשלג. אין לי מושג איך עושים את זה. אני לא טוען שזה מאד מסובך, ואני מניח שהרשויות דואגות שהצירים החשובים ישארו פתוחים, אבל כשיורד שלג קר וטיול עיירות – נראה לי שעשוי להיות מאתגר יותר. תקנו אותי אם אני טועה.
מה שנראה לי זה ש”גיחה” של 3-4 ימים לבירה אירופאית (רצוי בסופ”ש) יכולה להיות נחמדה. קצת שווקים, קצת שוטטות, מוזיאון או שניים וקתדרלה או שניים. אם מאד קר עושים ימים קצרים יותר. לשבוע זה כבר עשוי להיות בעייתי יותר. הקור כבר יכול להשפיע עלינו יותר, את שלושת האתרים הבולטים ביותר של העיר כבר מיצינו ולכן ירדנו לליגה השנייה (לא לשלישית) ועוד.
לונדון יקרה יותר (עלות טיסה). ולאיחוד האמירויות אני פחות מתלהב כרגע. שקלתי גם את פלורידה וקליפורניה אבל העלות עדיין בשמיים.
-
למרות ששאלת על אירופה אני נסחפת לניו יורק. כותבת כי בכל זאת נראה לי שווה עיון לך או לאחרים שמתלבטים באותה סוגיה.
בשבוע השני של דצמבר 2019 רגע לפני הקורונה טסתי לניו יורק לשבוע עם אחד הבנים הבוגרים (25) לביקור משפחתי. פעם ראשונה בדצמבר שם או באיזשהו מקום בעולם כי תמיד חששתי מהקור. הייתי בניו יורק הרבה פעמים בשנים האחרונות כי יש לי שם בן וכלה. אמת, היה קר, אבל לשנינו זו היתה חגיגה אמיתית!!! בכמה שעות שירד שלג במהלך השבוע טיילנו בסנטרל פארק וזו היתה חגיגה אמיתית. התחממנו עם שוקו חם בבית הקפה ליד האגם הזכור מסצינת הפתיחה של ”כשהארי פגש את סאלי”. העיר מקושטת בכל מקום, בכל חנות, בכל מוזיאון. כל ערב מופע אורות מנגן על הקיר של סאקס פיפס אווניו. מזמינה לצפות בקישור כאן כי זה באמת יפיפה!!! מקום אחר ששווה ביקור בשעות הערב הוא שכונת Dyker heights ששם יש מקבץ של כמה רחובות שאנשים מקשטים את הבתים והחצרות בצורה מדהימה. צירפתי קישור לסיור מאורגן. אנחנו ערכנו סיור עצמאי. נסענו ברכבת התחתית וחזרנו בהובר והיה מקסים!!! ומצרפת גם Timeout על ניו יורק בכריסמס.
ניו יורק התחילה לחסן כעת גילאי 16 ומעלה ומחסנים בקצב גבוה. ייתכן שגם בהיבט קורונה זו יכולה להיות בחירה טובה (בעדיפות לטיסה ישירה). בתחילת אפריל חברות התעופה התחרו ביניהם על מחירים זולים לטיסות ישירות לארה”ב ואפשר היה לקנות כרטיסי טיסה ב650 דולר וכרטיסי בונוס באלעל ב300 דולר כולל הכל . אני לא יודעת אם המחירים הזולים האלה עדיין קיימים וחשוב לבדוק כמובן גם את תנאי הביטול (לדעתי לדלתא היו את תנאי הביטול הכי טובים אבל הדברים כל הזמן משתנים אז צריך לבדוק לגופו של כרטיס).
לגבי בגדים חמים זה חובה, בכל יעד קר, אירופה או ניו יורק. בלי זה פשוט אי אפשר. אפשר להסתובב עם תיק בד גדול מתקפל וקל שלא תופס הרבה מקום ולשים בו את מה שמורידים כשנכנסים למקומות מחוממים.
-
זה עניין של מזל. לי יצא להגיע לניו יורק בחורף לסופ”ש לפני שבוע עבודה. זה בדיוק יצא אחרי סופת שלג גדולה. הרחובות היו עמוסים בשלג עד רמה שהיה ממש קשה לצעוד ברחוב. באותו סופ”ש גם הטמפרטורה צנחה למינוס 13 (צלזיוס). למרות שנערכתי מראש, הקור היה מקפיא, וכל עניין השיטוט היה בגדר סיוט. ויתרתי. אני חושב שאם אותו ביקור היה על חשבון כיסי הפרטי הייתי מאוד מתאכזב. (יצא לי גם להגיע לניו יורק בחורף למזג אוויר קר אבל סביר).
-
רק הרהור- יתכן שמודל ה”גיחה” לאירופה לעיר כלשהי פחות רלוונטי בפוסט קורונה.
(בדיקות לפני, בדיקות אחרי, צפיפות אוכלוסין, תחבורה ציבורית, מקומות סגורים).
ועכשיו בלי קשר לקורונה---
אני חושבת שאתה די מעוניין בעיר גדולה- זה מה שמושך אתכם
אז המגבלות האירופאיות של מזג אוויר +מעילים וכו---יהיו תקפות.
לגבי טיול בין עיירות---
למשל חבל אלזאס- מרחקי נסיעה קצרים, אוירת חג מולד נהדרת, סיכוי שלג נמוכים מאד (ואם יש כמובן שמפנים כבישים!) אפשר גם לצרף את פארק אירופה המקושט--ובכלל חגיגה. סתם הצעה.
(לא ל2021 כנראה).
עמק הריין, או עמק המוזל בגרמניה- המון שווקי חג קטנים לא עצומים אבל בכל מקום, תאורה, נהר, טירות,ובקיצור מתאים למסלול עיירות.
אזור זלצבורג והאגמים כנ”ל.
ככל שתגיע דרומה יותר באירופה (נפולי, רומא) אווירת השווקים פחות רלוונטית- עיקרם בארצות עם התרבות הגרמנית. אבל--תרוויח מזג אוויר יותר נעים.
-
תודה לכולם
קודם כל – אני ממש לא נעול על שום דבר. לא על ערים, לא על אירופה, ובכלל גם לא על הטיול הזה. סביר אפילו להניח שלא יצא מזה כלום.
זה התחיל בזה שראיתי מחירים מעניינים לטיסות חנוכה לכמה יעדים ולכן שקלתי. לאור מצב הקורונה אני לא מתלהב מלהזמין טיסה יקרה יחסית (בלי קשר האם שווה לי לשם הרבה לטיול קצר). אבל סכומים של 50-100 אירו לאדם זה סכום שאני מוכן לסכן. במחיר הזה כרגע לא מדובר על לונדון, וודאי שלא מדובר על ארה”ב. אפשר מזרח אירופה, יוון או קפריסין, גרמניה/אוסטריה ועוד כמה יעדים.
אגב, גם בלי קשר לקורונה אין לי מושג איך תראה השנה הבאה ואילו פעילויות הילדים ינחיתו עלי לחנוכה. כך שיתכן שבכל מקרה הטיול לא יוכל לצאת לפועל.
אז נכון שחברות התעופה מציעות (בינתיים) מדיניות שינויים מאד גמישה, אבל לא החזר כספי. לא מתאים לי להיתקע עם 1000 דולר ויותר אצל חברת תעופה שלא ברור איך ומתי אנצל.
חשבתי שטיול אוטו יכול להיות מפחיד בגלל השלג ולכן חשבתי על עיר. אבל בהחלט יתכן שאני טועה.
הייתי בניו יורק בחורף יותר מפעם אחת והיה לי אכן קר. פעם האחרונה זה היה יומיים אחרי סופת שלגים ולמזלי כבר היה בסדר. החוויה של ניו יורק לפני חג המולד היא כמובן מדהימה. בכל מקרה מחירי הטיסה בשמיים ביחס לאירופה ולכן זה לא נראה לי לעניין כרגע לטיול משפחתי קצר.
לגבי מגבלות קורונה – בכל מקרה אם אי אפשר לעשות טיול נינוח יחסית זה פחות מושך אותי כרגע. אני בכלל לא בטוח שעד דצמבר אפשר יהיה לטייל נינוח, אבל אפשר לקוות (זה חוזר לסוגיית ההשקעה הפיננסית). די ברור לי שהסיכוי לטיול “נורמאלי” באוגוסט הקרוב נמוך מאד. אבל בדצמבר – אולי. בדיקה לפני או בשדה לא מאד מטרידה אותי בהנחה שזה מבזבז שעה (תלוי כמובן בעלויות). דרישה לבידוד לא באה בחשבון (כלומר ברור שאני אציית לחוקים, אבל אני אעדיף לא לנסוע). יותר מזה, גם בלי קשר לדרישות “חוקתיות” כאלה או אחרות, אם הדרישות עוד יהיו בתוקף אז אולי זה עדיין מסוכן מדי לנסוע ואעדיף לוותר.
זה כמובן גם תלוי בהתקדמות החיסונים לילדים בארץ, והתקדמות החיסונים ככלל בכל העולם.
-
@אנשיםטובים אמר:
אגב, גם בלי קשר לקורונה אין לי מושג איך תראה השנה הבאה ואילו פעילויות הילדים ינחיתו עלי לחנוכה. כך שיתכן שבכל מקרה הטיול לא יוכל לצאת לפועל. אז נכון שחברות התעופה מציעות (בינתיים) מדיניות שינויים מאד גמישה, אבל לא החזר כספי. לא מתאים לי להיתקע עם 1000 דולר ויותר אצל חברת תעופה שלא ברור איך ומתי אנצל.
לכן אם זו לא טיסה ממש זולה עם אופציות ביטול/דחייה, נראה לי מוקדם מדי להזמין. לא ידוע מה יהיה עד חג חנוכה הרחוק בימי הקורונה, גם בארץ וגם במדינת היעד.
שלג זה יפה מאוד, אבל גם בעל חסרונות. סופה קשה היא לא כיף גדול, וללא הנעלה מתאימה גם קור משתק לכפות הרגליים. מנגד, כבר קרה לי שנסעתי ליעד מסוים בחורף עם ציפיה לראות נוף מושלג, ולמרות שנסעתי להרבה יותר מסופ”ש או שבוע או אפילו שבועיים, לא היה כמעט שלג בכלל – יום אחד של שלג שנמס תוך שעות ספורות ביעד הכי פחות אטרקטיבי… השלג הגיע באותה שנה מאוחר, על סף האביב. אז קור חזק היה (מזל שיש מעיל פוך), חושך מוקדם, נוף ערום של עצים חשופים, וכן גם אורות חג מולד, אבל לא שלג. זה הימור, בטח עם בעיות האקלים של השנים האחרונות.
ואם רוצים עיר גדולה וקל”ב אבל חוששים מקור אפשר ללכת על יותר סולידי ומתון מהקור של ברלין ומזרח אירופה. למשל דרום ספרד.
-
אני רכשתי כמה מקבצים של כרטיסי טיסה ב 60-100 יורו לאדם, לכל מיני עונות לכל מיני יעדים.
חלק כבר עבר זמנם (איטליה בפברואר), חברת התעופה (איזיג’ט) הציעה לי כמה אופציות ובינהן גם כסף חזרה, אני העדפתי להמיר את הכרטיסים ליקרים יותר (ללא עלות מצידי) ומועד מאוחר יותר ולהמשיך את ההימור.
אז מצד אחד אני מהמר על כרטיסים מאוד זולים, מצד שני הסכומים כבר מתחילים להצטבר.
במסגרת צמצום סיכונים מדובר על כמה חברות תעופה לכמה יעדים שונים ובתקופות שונות, בגלל הפיזור להערכתי הסיכון שאני אפסיד את הכל נמוך מאוד.
אז כבר יצא לי לטוס בתקופת הקורונה ועד עכשיו לא ספגתי שקל הפסד.

תחליט אתה על המדיניות שלך.
לגבי ארה”ב, לפני שבוע/שבועיים אל על פרסמה מחירים זולים מאוד (יצא 100$) ויחסית מעט נקודות דרך תוכנית המתמיד, כשרשמית דמי הביטול 20$ (והנקודות חוזרות).
אם אל על תעמוד בהתחייבות שלה (מוטל באיזשהו ספק) גם במקרה של ביטול ההפסד הוא 20$ לכרטיס, יותר זול מאירופה, אם לא תעמוד בהתחייבות שלה (יש סבירות כזו) ההפסד הוא 100$ והנקודות אולי שוות משהו (אם הומרו מכרטיס אשראי לכבוד העניין) או לא שוות כלום אם ממילא היו בתוכנית המתמיד של אל על – עוד פעם הפסד דומה להפסד כרטיס לאירופה.
כך שפיננסית הנה עלות טיסה לאירופה, לינה במנהטן כרגע יחסית זולה, שאר ההוצאות כמו אוכל זולות יותר מאירופה. אז למעט הסיוט של טיסה של 12-10 שעות יש לך מתחרה לאירופה.
לא בדקתי חברות תעופה אחרות (יונייטד, דלתא) אבל יכול להיות שיש להם תמחור דומה, הן צריכות להתחרות.
-
American Airlines, יחלו לטוס ל- JFK בתחילת חודש מאי, נסה לבדוק מחירים באתר.
-
אני לא מרגיש בנוח לשים כסף על אלעל. כמו שנראה כרגע באיזי, ריאנאיר וכדומה נראה שאם הטיסה תבוטל אקבל כסף חזרה. זה ממש לא המצב באלעל ולכן לא אפילו אם הסכום דומה לחברות אחרות אני חושב שהסיכון גדול יותר. בלי קשר לשווי הנקודות, רק השקלים ששמים על השולחן עכשיו.
וזה בלי קשר למגבלות השבת של אלעל שבמקרה המסויים הזה פחות מפריעות כי חנוכה יוצא באמצע שבוע, אבל אם נשארים עם ואוצ’ר לטיסות עתידיות – אני אוהב לטוס בסופ”ש.
בכל מקרה ממה שאני ראיתי על מחירים לארה”ב הם מתחילים ב-500 דולר. לא יקר אולי ביחס למחיר לחנוכה לפני שנתיים, אבל ממש לא זול במיוחד. ומבצעי הנקודות הנוכחיים של אלעל עדיין עולים החל מ-300 דולר לכרטיס לפני תוספת נקודות. מהותית יותר מ 50-100 אירו של אירופה.
-
דווקא בקיץ הישראלי הכי טוב לטוס ליעדים שמזג האוויר קר למשל אוסטריה שוויץ נורבגיה,אישית אני טסה כל הזמן בקיץ ליעדים האלה,העיקר לא לסבול בארץ מהחום המעיק -
המחירים שנקבתי בהם היו כולל נקודות (יענו כרטיס בונוס) ונכונים ללפני שבוע – שבועיים. לא יודע מה המצב עכשיו ולא יודע מה מחירי כרטיס בונוס (זאת אומרת עם מיילים) בחברות מתחרות.
אל תחשוד בי כסנגור של אל על, לא חובב את החברה הזו, אבל אם יש הצעה מעניינת אז לפעמים כדאי לספר עליה.
לגבי סיכון מבחינת קורונה, ארה”ב כבר כמה שבועות מחסנת בקצב של 3,000,000 מנות חיסון ביום, קצב מטורף.
נכון להיום ניתנו 213,000,000 חיסונים, 86,000,000 תושבים כבר מחוסנים לחלוטין (2 מנות + שבוע ממנה שניה), בקצב של 20,00,000 חיסונים לשבוע ארה”ב תגיע מהר מאוד לאחוזי החיסון של ישראל.
אם לגזור גזירה שווה מול השפעת החיסון על ישראל אז בנובמבר ארה”ב תהיה במצב טוב. הימור אבל לדעתי הימור די בטוח.
אם אתה רוצה ללכת על בטוח אז אחוז המחוסנים בסיישל דומה מאוד לישראל, גם בחנוכה לא תצטרך מעיל או סוודר, הנאה מובטחת. סיכוי טוב להשיג כרטיס בפחות מ 500$ לאדם, אבל אין צ’אנס למחירים ממש זולים.