גיחה קצרה למקסיקו
-
היי לכולם,
אנחנו טסים לניו יורק ביוני ומתכננים גיחה קצרה של שבוע או פחות למקסיקו שלאחריה אמורים לחזור ליום יומיים לניו יורק.
האם יש בעיה מבחינת ההגירה עם גיחה כזו? כלומר, כניסה עם ויזה/esta, יציאה מארה״ב לכמה ימים וחזרה שוב.
תודה רבה מראש,
טל
-
אין לי מושג לגבי הויזה, אבל בגלל הקורונה כדאי לבדוק אם לא תצטרכו במעבר הזה לעשות מראש בדיקות קורונה או להיות מחויבים בבידוד.
-
בינתיים אין איסור לצאת למקסיקו ולהגיע ממקסיקו לארה”ב, אבל מקסיקו מוגדרת ע”י מרכז בקרת המחלות בארה”ב כמדינה של סיכון הכי גבוה – LEVEL 4, הנחיות יכולות להשתנות בכל עת.
לעת עתה, כדי להיכנס ממקסיקו לארה”ב, צריכים לערוך בדיקת קורונה עד 3 ימים לפני הטיסה לארה”ב. נכון לעכשיו, אין בעיה לצאת מארה”ב למקסיקו ולחזור אליה אחרי כמה ימים.
כל ההוראות וההמלצות מצוינות באתר הרשמי של מרכז בקרת המחלות בארה”ב, ה-CDC
-
תודה אבל אני לא מדבר על ענייני קורונה.
רק על ענייני הגירה.. האם זה בעייתי לצאת לכמה ימים ולהיכנס שוב.. אם לא עושים בעיות עם זה בשדה
-
לפני הקורונה, למי שאין בעיה בכניסה לארה”ב, לא.מי שהיה כמה חודשים בארהב ויצא לכמה ימים, יישאל הרבה שאלות הכניסה חזרה.
עם הקורונה נוספו עוד בעיות, הן פדרליות והן של הסטייט בה תנחת.
-
אז כתבתי, נכון לעכשיו מותר לצאת ולחזור, איזה בעיות צריכות להיות ? מי יעשה בעיות ? ולמה ? אם מותר, והכל בסדר אצלך מבחינה חוקית ובדיקת הקורונה שלך תהיה תקינה, לא אמורה להיות כל בעיה.
-
כל זמן שהויזה בתוקף אין בעיה עם יציאה וכניסה לארה”ב ככל שתרצו.
לגבי הקורונה, בידודים, בדיקות וכד’ זה עניין אחר.
-
-
בכל כניסה של תייר לארה”ב יש איזשהו הימור.
אם אתה בסדר ההימור מאוד קטן, אם אתה נראה בעייתי הסיכון יותר גדול.
הערכה שלי, ואני אדם פרטי מהרחוב, לא איש מקצוע ולא עובד בקונסוליה האמריקאית,
אם אין למי מכם עבר בעייתי, יש לכם כרטיס טיסה (אמיתי) לחזרה לישראל לתאריך נקוב,
ואם הייתם מספר שבועות בארה”ב, עשיתם גיחה של שבוע למקסיקו,
ואתם חוזרים לניו יורק ליומיים כדי לחזור לישראל,
להערתי קצין ההגירה יתן לכם אישור כניסה, יכול להיות שלכמה חודשים ויכול להיות רק של יומיים-שלושה עד מועד הטיסה חזרה המתוכנן לישראל.
כאמור זו הערכה שלי כאדם רגיל עם ניסיון מסוים, לא של איש מקצוע.
אם מדובר בתסריט אחר תתאר אותו ואולי יהיה אפשר להתייחס.
כבקשתך לא התייחסתי לקורונה
-
תודה רבה על התשובה המפורטת.
זו בדיוק הסיטואציה שאליה התכוונתי.
אנחנו ללא עבר בעייתי – רק תיירים תמימים שמגיעים לטיול יום הולדת בניו יורק

נהיה בניו יורק בסביבות 8 ימים, ואז התכנון הוא לנסוע למקסיקו ליום הולדת של אישתי ל5-6 ימים ולחזור ליומיים שלושה לניו יורק עד לחזרה לישראל.
כמובן שיש לנו כרטיס טיסה חזור בתוקף.
מבחינת קורונה, אני יודע שיש דרישה פשוט לבצע בדיקה 72 שעות לפני כל כניסה לארה״ב. מעבר לכך לא ידוע לי על מגבלות נוספות בכניסה.
שוב תודה רבה
-
סביר מאד עם כרטיסי טיסה סגורים, לא יעשו בעיות בכניסה, אבל זה תלוי רק בקצין ההגירה שתפגשו, תמיד יש סיכון זעיר לבעיות. -
אוסיף
קציני ההגירה ברובם הגדול נחמדים ואין צורך לחשוש.
יחד עם זה יש כאלה (כמו כל בני האדם), שעושים פוזות.
חזרנו, כמוכם, ממקסיקו ובמיאמי קצין ההגירה פתח, כמו תמיד, את הדרכון בישראלי משמאל לימין.
צחקתי (טעות א’) והושטתי יד (טעות ב’) להראות לו מה נכון.
התגובה שקיבלתי היתה – “אתה יודע שאני יכול לא לאפשר לך להיכנס. אז תעמוד בשקט”.
אז גם אם הכל בסדר אל תתחכם, אפילו אם זה בתם לב. פשוט תשתוק ותענה רק לשאלות.
-
@Bluman אמר:
מבחינת קורונה, אני יודע שיש דרישה פשוט לבצע בדיקה 72 שעות לפני כל כניסה לארה״ב. מעבר לכך לא ידוע לי על מגבלות נוספות בכניסה.
זה יכול להשתנות בכל רגע. צריך להיות עם היד על הדופק כדי לא להיתקע בגבול, או פשוט להוריד את תסבוכת המעבר הזה.