טיול בארה"ב אחרי צבא
-
היי כולם.
אני בן 20, אחרי צבא, כרגע בשלבי תכנון של טיול לארה"ב שמתוכנן עם הרבה אופטימיות לקיץ/סתיו הקרובים.
אין לי תקציב מוגדר אבל כמובן שהוא לא גבוה במיוחד, וידוע שאין אפשרות להשכרת רכב בגלל הגיל.
אין לי גם משך זמן מוגדר, זה יהיה תלוי יותר במה שהתקציב יאפשר.
אז התכנון הוא להתחיל במזרח ארה"ב, לנוע באמצעות תחבורה ציבורית בין הערים הגדולות - בוסטון, ניו יורק, פילדלפיה, וושינגטון די. סי . ולטייל כמה ימים בכל עיר. (להבנתי התחבורה הציבורית בצפון מזרח ארה”ב לא רעה בכלל).
מכאן הכיוון הוא מערבה, וכאן אני קצת נתקע כשאני בא לתכנן. המערב הרבה יותר בעייתי מבחינת תחבורה ציבורית (הגיוני בהתחשב במימדים שלו) ולכן מטיילים בוחרים להשכיר שם רכב. השאלה שלי היא איך אפשר לטייל בין הערים הגדולות (שיקגו במידווסט, סן פרנסיסקו, לוס אנג’לס) ובין הפארקים הלאומיים (גליישר, ילוסטון, יוסמיטי, גרנד קניון) כשאתה לא נייד עם רכב ותלוי בתחבורה ציבורית? טיולים מאורגנים? נסיעות ארוכות באוטובוסים? רכבות?
שאלה אחרת שיכולה להיות רלוונטית – האם יהיה נכון יותר לרדת מהרעיון של ‘לקרוע’ את המדינה מצד לצד בלי רכב ולרכז את הטיול באיזור אחד?
אשמח לעזרתכם.
-
זמן מעבר בין שתי ערים בתחבורה ציבורית הוא תמיד יום. אם למשל מדובר על 5 שעות נסיעה, אז ברוטו, כולל הגעה אל/מ תחנת האוטובוס/רכבת, ואולי גם שמירת חפצים/מעבר במקום לינה זה יום ונשאר זנב. אם מדובר על עד 10-12 שעות נסיעה זה עדיין יום רק בלי זנב או אפילו יום קשה. מעבר לזה – יש טיסות שלוקחות כמה שעות טיסה, אבל בצירוף הגעה אל/מ השדה זה שוב קרוב ליום.העלות של נסיעה באוטובוס בין שתי ערים קרובות במזרח תנועה בין 10 דולר בהזמנה מראש ל-40 דולר ויותר עם הזמנה פחות מראש. עלות של טיסה בין כל שתי ערים תנועה בים 80 ל-200 דולר לטיסה עצמה. הבעיה היא שהגעה לתחנת אוטובוס זולה בהרבה מהגעה לשדה תעופה
אפשר בהחלט לטוס מבוסטון לשיקגו, משם כמה נסיעות באוטובוס בין ערי המיד ווסט, ושוב טיסה למערב ושם שוב אוטובוסים.
אגב רכבות לרוב מהותית יותר יקרות
לגבי הגעה לפארקים הלאומיים – יש אפשרות לשכור רכב לימים בודדים למרות המחיר הכבד, או להצטרף לטיולים מאורגנים מקומיים של כמה ימים
-
לדעתי אי אפשר לטייל עצמאית בפארקים הלאומיים שציינת ללא רכב. גם ההגעה לשם בעייתית וגם ההתניידות בתוכם. לגבי מעבר בין הערים, שיקגו מרוחקת ותשקול אם לשלב אותה. אם אתה מחליט שכן, טיסה תתאים. בין הערים סן פרנסיסקו ולוס אנג’לס אפשר כמובן אוטובוס, אני עשיתי את זה בטיול אחרי צבא שלי לפני המון שנים. גם המעבר בין הערים שציינת במזרח לא נראה לי בעייתי באוטובוסים. לגבי שאלתך על פיצול בין מזרח למערב – אם אין משך זמן מוגדר לטיול אז יש לך זמן לשני החופים...אם אתה מעונין מאוד בפארקים ומתאים לך לאופי, תבדוק אולי את הטיולים המאורגנים המקומיים המיועדים לצעירים.
-
אין לי ניסיון בטיול בשמורות בארה”ב עם תחבורה ציבורית.
אבל נתקלתי במקרה בזה שבהרבה שמורות יש דף מיוחד שמוקדש להגעה לשמורה בתחבורה ציבורית וגם בהתניידות בשמורה. אז ברור שלמשפחה שמטיילת באזור יהיה הרבה יותר יעיל וחסכוני להשתמש ברכב. אבל לצעיר כמוך בהחלט יכול להיות רלוונטי.
הנה לדוגמא הדף שמסביר על טיול ביוסמיטי בתחבורה ציבורית (והנה אחד לגרנד קניון).
לפי המידע בדף הזה, אפשר להגיע באוטובוס של גרייהאונד (כמו “אגד” בארה”ב) אל אחת הערים מסביב ליוסמיטי, כמו מרסד או פרזנו. משם אפשר לקחת שאטל (שנקרא YART) אל מגוון אזורים בשמורה. מן הסתם בקיץ בשיא העונה יש הרבה יותר אפשרויות, אולי כדאי לכוון לעונה הזו. גם בתוך השמורה יש שאטל שעובר בין הנקודות המרכזיות (יצא לי להשתמש בשאטל הזה כמה פעמים, מאוד נוח) ויש גם סיורים מיוחדים בתשלום שמשתמשים באוטובוסים.
ואם אתה כבר ביוסמיטי, אז אפשר גם לנסוע באוטובוס לויסאליה ומשם לקחת אוטובוס אל הפארק הלאומי סקויה.
אני מציע לך להשקיע קצת זמן בקריאה של הדפים האלה.
מעבר לכך, חבר שלי הגיע לארה”ב כסטודנט צעיר ולקח שם סיור שמיועד לצעירים. השתתפו שם צעירים כמוך מכל העולם (שלכולם הייתה בעיה לוגיסטית לטייל, בדיוק כמוך) כך שהטיול הזה התאים לכולם. הטיול הוא ארוך יחסית ככה שפרט לטיול יש גם אפשרות להכיר היטב צעירים בגילך מכל העולם.
-
קודם כל, עדיף לא להיסגר על עיתוי, כי לטייל בזמן קורונה בארה”ב זה מבאס. הרבה פרוצדורות, עלולים לדפוק לך מחיר מטורף על ביטוח רפואי לחו”ל (ומטומטם לנסוע בתקופה כזו בלי ביטוח, ועוד למדינה עם שירותי בריאות כל כך יקרים), מקומות עלולים להיות סגורים, חדרים משותפים באכסניות זה לא נעים בזמן מגיפה וכו’. לא בטוח אם בקיץ/סתיו זה יהיה אפשרי.
בפארקים הלאומיים צריך רכב. פעם היתה אפשרות לקנות אחד, אבל הבנתי שהיום זה הרבה יותר מסובך כתייר ובכל מקרה כדאי לעשות זאת רק לטיול של 3 חודשים ומעלה כי צריך זמן לטפל בכל הפרוצדורות. דרך אחרת היא למצוא טיולים מאורגנים או הסעות בתשלום לפארקים מערים בסביבה. לפעמים יש כאלו המיועדים לתרמילאים/מטיילים צעירים. אם ישנים באכסניות לפעמים פוגשים מטיילים אחרים עם רכב שאפשר להצטרף אליהם תמורת השתתפות בדלק.
אם אתה רוצה לחסוך בעלויות תחבורה, קצץ את המרחקים וכמות הנסיעות. אפשר להתרכז בחוף אחד אם אתה מרגיש שיש לך אחד מועדף ופשוט לטייל בו לעומק. אגב, אנחנו העדפנו את המערבי ולכן היינו כמעט כל הטיול בו, אבל כדי להרגיש שבכל זאת טעמנו קצת מהשני, התפצלנו אחר כך וכל אחד טס לצד השני והלך על 1-4 יעדים שהכי עניינו אותו שם (למשל אם בא לך להוסיף שבוע ניו יורק בסוף).
-
אני אחדד את מה שכתבתי קודם – בגלל שזמן המעבר בין כל שני יעדים הוא קבוע, זה לא מאד משנה אם תתמקד באזור גיאוגרפי אחד (למשל רק המזרח), או שתשלב מזרח ומערב. הטיסה הבודדת (או זוג טיסות אם תשלב 3 איזורים) זה לא מה שישפיע מאד על הזמן או המחיר.אם נניח לרגע בהערכה גסה עלות מחייה יומית של 70$ (כולל לינה, אוכל בסיסי, ביטוח, דיל לטלפון, תחבורה ציבורית מקומית , וכדומה), אז כרטיס נסיעה ב-10 דולר, או 40 דולר זה לא העלות הדרמטית של אותו יום. ברור שטיסה משפיעה יותר, אבל בהנחה שרוב המעברים הם באוטובוס, אז טיסה אחת או שתיים זה זניח יחסית
מה שחשוב זה כמה יעדים ויותר נכון כמה זמן בכל יעד. כלומר 7 ערים בשלושה ימים כל אחת, ושלושה אתרי טבע (למשל בטיול מאורגן) לשלושה ימים כל אחד זה 30 ימי טיול, 9 ימי מעברים, ועוד 2-3 ימים לטיסה הבינלאומית. וגם המחיר יהיה די אחיד. וזה לא משנה אם 7 הערים נמצאות כולן במזרח, או או מפוצלות.
אבל ככל שמדובר על פחות ימים בכל יעד האפקטיביות יורדת והעלות עולה. אם המעבר בין ערים כולה יום והשקעת 3 ימים בעיר, זה אומר 25% תקורה. אם השקעת 6 ימים בכל עיר זה אומר 12% תקורה. זה נכון גם לבזבוז הזמן אבל גם לעלויות. לטובת הדיון אפשר להניח שיום מעבר עולה לא פחות מיום בעיר. כי עלויות המחיה דומות (עדיין צריך לישון, לאכול, ביטוח וכדומה), ועלויות הנסיעה לא יותר זולות מעלות אטרקציה ממוצעת. אז אם 25% מהטיול שלך זה ימי נסיעות, זה אומר שגם 25% מהעלות זה נסיעות (לא כולל טיסות בינלאומיות).
גם עלויות הטיול והשהיה זולות יותר ככל שמוסיפים ימים באותה עיר. סתם דוגמה פשוטה – עלות של תחבורה ציבורית. בגדול תחבורה ציבורית למקומיים זולה בהרבה מאשר לתיירים. לא כי יש הנחה למקומיים, אלא כי יש הנחת כמות. תחשוב למשל על תייר אצלנו – הוא צריך לקנות כרטיס רבקו אנונימי שדורש כמה שקלים ומאמץ מסויים, וגם הוא קונה נסיעות בודדות ולא חופשי חודשי שזול בהרבה (כן אני יודע שהאפליקציות התחילו בארץ, אבל לא בכל עיר בעולם). אבל בארה”ב כל עיר (או מטרופולין) זה “רב קו” אחר וחופשי חודשי אחר. למשל בניו יורק הכרטיס עולה דולר, ואפשר לטעון בו ערך צבור, חופשי שבועי או חודשי. תייר שמגיע ל-3 ימים לרוב יטען ערך צבור וגם יבזבז את הדולר. אז נכון שהיום כבר יש אפליקציות ולא רק כרטיס, אבל לא בכל מקום בעולם. ובלי קשר תצטרך להתקין אפליקציה שונה לכל עיר, אולי לפתוח חשבון וכדומה. לא תמי כזה פשוט.
לגבי טיולים מאורגנים לטבע – חפש בגודל דברים כמו “3-Day Yosemite from San Francisco” וכמובן באופן דומה לכל יעד אחר ואולי גם לכל מסגרת זמן שונה.
-
אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הבלוג של פזית (פרק ראשון: https://www.lametayel.co.il/posts/k5p51r). הוא כבר די ישן והעולם השתנה מאז… אבל עם ההתאמות הנכונות, זה בלוג שיתן לך כיוון, אני חושבת.
אני יכולה להעיד אישית שאפשר לטייל ביוסמיטי ללא רכב (אני מתייחסת רק אליו כי רק בו טיילתי ללא רכב).
בעצמי הגעתי לשם ברגל, אחרי 11 ימי הליכה מאגם טאהו – שאליו הגעתי באוטובוס מסקרמנטו, נסיעה נעימה (לסקרמנטו אפשר להגיע ברכבת או באוטובוס מסן פרנסיסקו וערים אחרות). אבל לפני שיצאתי לטיול, חפשתי להתחיל את ההליכה שלי ביוסמיטי ומצאתי שאפשר להגיע לשם בתחבורה ציבורית, ספציפית – באוטובוס ממרסד (שגם אליה ניתן להגיע מסן פרנסיסקו למשל), כפי שעמיחי ציין.
האינפורמציה שלי ישנה (מ 2015) אז אתה צריך לבדוק ולאמת את המידע, אבל בזהירות אני יכולה להגיד שבהחלט אפשר – לפחות בפארק הזה.בתוך השמורה עצמה יש אוטובוס. אם אתה אוהב ללכת ברגל – תוכל לטייל שם המון, ולהנות מאוד! גם בלי רכב.
לפני שיקפצו החכמים – ברור שעם רכב זה יותר נוח וקל! ומשמעותית יותר חסכוני בזמן. אבל זה לגמרי אפשרי גם בלי רכב ובטיול ארוך שלא סופר דקות ומוכן להתגמש – זה גם לא כזה נורא.
למרות הנ״ל – אני מציעה שתבדוק גם את האופציות המאורגנות. כמו שכתבו לך פה – יש טיולים מותאמים לצעירים. אני לא יודעת אם משהו מאורגן מתאים לך, אבל תבדוק ותחליט לבד. כשלנתי באכסניה בסן פרנסיסקו היו שם די הרבה פרסומים על טיולים כאלו ושתיים והבנות שהכרתי שם בדיוק התכוונו לצאת לטיול טבע כזה של משהו כמו שבוע, אם אני זוכרת נכון. אז אכסניות הנוער הן מקור מידע לא רע ואופציות האלו – וגם מקום מצוין להכיר מטיילים אחרים, צעירים יותר או פחות.
ולסיום, כי אי אפשר בלי מילה על הוירוס… אני חושבת שהאתגר של טיול בשולי מגיפה הוא יותר גדול מאשר האתגר של טיול בלי רכב. אז בהצלחה ! תשמור על עצמך. -
היי לכולם. תודה על המענה.
שאלה נוספת לי – בנוגע לעניין הויזה.
דבר ראשון, האם השגרירות עובדת כרגיל בנושא הויזה כרגע בזמן הקורונה?
דבר שני, כשאני בא למלא את הטופס DS-160 לויזת תייר אני נתקל בשאלה שמכשילה אותי. מבקשים ממני לציין את הכתובת המדויקת בה אשהה במהלך הטיול בארה”ב וכמובן שאין לי דרך לענות על כך משתי סיבות:
א. כמובן שאני לא עושה שום הזמנות ושום דבר מחייב לפני שיש לי ויזה ביד לכן אין לי דרך לדעת איפה אשהה בדיוק.ב. מן הסתם אשהה בהרבה מקומות שונים ברחבי המדינה ולא במקום ספציפי אחד אז גם אם הייתי יודע את כל המקומות שבהם אשהה אין לי דרך למלא את זה בטופס.
לכן הפסקתי את מילוי הטופס וניסיתי לפנות לחברות המטפלות בעניין הוצאת ויזה כדי לחסוך לי את הדברים האלה.
אך אני מבין שכרגע החברות האלה לא מקבלות לקוחות חדשים בגלל הקורונה.
אני נמצא במין לופ כזה שלא ברור לי איך אני בכל זאת יכול להתחיל תהליך של ויזה כרגע.
אודה לעזרתכם.
-
@מטייל_4139788 אמר:
מבקשים ממני לציין את הכתובת המדויקת בה אשהה במהלך הטיול בארה”ב
הכוונה לכתובת הראשונה שתגיע אליה, לא כתובות שתשתמש בהן במהלך כל הטיול.
במקומך הייתי בוחר במקום לינה שמתאים לתחנה הראשונה בתכנון הטיול שלך.
@מטייל_4139788 אמר:
יסיתי לפנות לחברות המטפלות בעניין הוצאת ויזה כדי לחסוך לי את הדברים האלה. אך אני מבין שכרגע החברות האלה לא מקבלות לקוחות חדשים בגלל הקורונה.
אין לי מושג, אבל אני לא רואה סיבה שהחברות האלו לא יעבדו.
@מטייל_4139788 אמר:
אני נמצא במין לופ כזה שלא ברור לי איך אני בכל זאת יכול להתחיל תהליך של ויזה כרגע.
בדיוק כמו שהתחלת, תמלא את הטופס ואם אתה נתקל בבעיה תבוא לשאול.
-
תבחר מלון ביעד הראשון שלך. אם אתה רוצה, אתה יכול ממש לבצע הזמנה שם, עם אפשרות ביטול. אתה יכול לכתוב אותו בטופס, זה מה שהרבה עושים.
-
כתובת הלינה בארה”ב לא מאוד חשובה בטופס הויזה. הרי הויזה ניתנת ליותר מאשר ביקור אחד. תבחר כתובת של מלון שמתאים לתוכנית שלך. ממילא אין שום התחייבות. אחרי שתקבל את הויזה ותרצה לטוס, אז בזמן הצ’ק-אין לטיסה ממילא יבקשו ממך כתובת שהיה בארה”ב, זה יהיה כבר הרבה יותר קונקרטי.
-
היי שוב.
במהלך מילוי טופס הויזה גיליתי שהדרכון שלי לא בתוקף אז חידשתי.
עכשיו ממשיך למלא. בחלק של איש קשר בארה”ב, אין לי כזה. קראתי בפורום והבנתי שאפשר לכתוב NA או NONE כדי להראות שזה לא רלוונטי. אך בכל מקרה הוא מחייב אותך לרשום איך איש הקשר הדמיוני שלך קשור אליך (אח/חבר/בוס וכו’), ואז גם לכתוב מה הכתובת שלו, טלפון מייל וכאלה. מה אני כותב בשורות האלה? למשל במספר טלפון אי אפשר לכתוב NONE כי הוא רוצה מספר מסוים של ספרות. מה עושים במצב הזה? לפעמים נראה כאילו הם בכוונה מנסים לתקוע אותך בדרך להוציא ויזה.
תודה
-
לפני הכל מציע לך לקרוא ולברר אינפורמציה זו.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@מטייל_4139788 אמר:
מבקשים ממני לציין את הכתובת המדויקת בה אשהה במהלך הטיול בארה”ב
הכוונה לכתובת הראשונה שתגיע אליה, לא כתובות שתשתמש בהן במהלך כל הטיול.
במקומך הייתי בוחר במקום לינה שמתאים לתחנה הראשונה בתכנון הטיול שלך.
@מטייל_4139788 אמר:
יסיתי לפנות לחברות המטפלות בעניין הוצאת ויזה כדי לחסוך לי את הדברים האלה. אך אני מבין שכרגע החברות האלה לא מקבלות לקוחות חדשים בגלל הקורונה.
אין לי מושג, אבל אני לא רואה סיבה שהחברות האלו לא יעבדו.
@מטייל_4139788 אמר:
בדיוק כמו שהתחלת, תמלא את הטופס ואם אתה נתקל בבעיה תבוא לשאול.
בעיה.אני לא רוצה להכשיל את עצמי לכן אשמח לעזרה בסעיף שצריך להסביר על העבודה שלך.
השתחררתי לא מזמן לכן אני כרגע ללא עבודה, ועוד לא חושב על לימודים.
הדבר היחיד שיש לי זה דירה על שמי שזה משהו שאני בונה עליו בכל התהליך הזה.
לכן בסעיף הזה אני מסמן NOT EMPLOYED, ואז צריך להסביר את עצמי. לא יודע מה לכתוב בהסבר שלא יכשיל אותי, איך אני מראה שאני מעוניין רק לטייל בארה”ב ולא לעבור לשם בשביל לעבוד/ללמוד?
תודה
-
קודם כל, עדיף לא לשקר. קל לתפוס אותך בשקר בראיון.
איך תראה? כסף בבנק, רצוי דו”ח שמראה שנה אחורה עם כל החסכונות וכמה כסף יש (ואם אין – אז זה אכן מקור לדאגה מבחינתם). היה עוזר מאוד אם היה לך רישום ללימודים או עבודה לחזור אליה. בלי אלו אז כן, יש סיכוי לא מבוטל שלא תקבל ויזה.
-
@מטייל_4139788 אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני לא רוצה להכשיל את עצמי לכן אשמח לעזרה בסעיף שצריך להסביר על העבודה שלך.
השתחררתי לא מזמן לכן אני כרגע ללא עבודה, ועוד לא חושב על לימודים.
הדבר היחיד שיש לי זה דירה על שמי שזה משהו שאני בונה עליו בכל התהליך הזה.
לכן בסעיף הזה אני מסמן NOT EMPLOYED, ואז צריך להסביר את עצמי. לא יודע מה לכתוב בהסבר שלא יכשיל אותי, איך אני מראה שאני מעוניין רק לטייל בארה”ב ולא לעבור לשם בשביל לעבוד/ללמוד?
יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להראות להם את זה. הם מחפשים מחויבות שתחזיר אותך לארץ, כמו עבודה קבועה או לימודים. דירה אינה מהווה הוכחה כזו מכיון שהדירה לא תתפוגג ותעלם גם אם תשאר בארה"ב, בניגוד לעבודה ולימודים שאותם תאבד אם לא תחזור ולכן מהווים ערובה כלשהי.
-
@מטייל_4139788 אמר:
כן בסעיף הזה אני מסמן NOT EMPLOYED, ואז צריך להסביר את עצמי. לא יודע מה לכתוב בהסבר שלא יכשיל אותי, איך אני מראה שאני מעוניין רק לטייל בארה”ב ולא לעבור לשם בשביל לעבוד/ללמוד?
אתגר,
זה לא ש 100% ידחו אותך, אני יודע על מקרים רבים שאישרו ויזה לחיילים משוחררים שעוד לא נרשמו ללימודים ואין להם עבודה אבל בהחלט יש דחיות.
לקחת בחשבון:
א. Keves אמר נכון, לא לשקר.
ב. לזכור שמירב הריאיון מתבצע בטופס, לא כשאתה מול הפקיד בשגרירות. לכן אתה באמת צריך להשקיע עכשיו ולא לסמוך על זה שתקשקש משהו בטופס עכשיו ותסתדר מול הפקיד. לכן לדעתי אתה עושה טוב כשאתה מתכונן עכשיו.
לדעתי קודם כל אתה צריך להיות מוכן להראות שיש לך מאיפה לממן את הטיול. אתה אדם שלא עובד, אתה צריך להסביר מאיפה יש/יהיה לך כסף.
לגבי קשרים לארץ, אני לא מכיר אותך ולא את הנתונים האישיים שלך כך שאני לא יודע מה תוכל להראות שקושר אותך לישראל.
שים לב – אני לא עובד או עבדתי במחלקה הקונסולרית של שגרירות ארה”ב, אני לא איש מקצוע בשום צורה שהיא ואם כל כך חשוב לך לנסוע דווקא לארה”ב יכול להיות ששווה לך להתייעץ עם איש מקצוע, ואיש מקצוע זה עו”ד עם התמחות להגירה לארה”ב ולא איזה סטודנט בעבודה צדדית שממלא במקומך את הטופס. כי
ג. כנראה שלדחייה יש משמעות מעבר להפסד של 160$, כנראה שהמערכת “זוכרת” שכבר נדחית פעם ובפעם הבאה יהיה לך קשה יותר לקבל ויזה מאשר אם אתה מגיע “דף חלק”.
אם לא בוער בעצמותיך לטייל דווקא בארה”ב אולי כדאי שתבקר ביעד אחר ותוציא ויזה לארה”ב כשהפרמטרים שלך יתאימו יותר.
-
ואם נוסיף עוד נקודה, אם תסורב, תצטרף לסטטיסטיקה של המסורבים, שמהוה תירוץ לאמריקאנים למה לא להכניס את ישראל לארצות שאזרחיהן פטורים מויזה בכניסה לארה”ב.