ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עצות לאנגליה ואיסלנד

פורום אירופה
    איסלנד אנגליה לונדון
    6
    23
    1421
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4142318
      מטייל_4142318 נערך לאחרונה על ידי

אני חושב לעשות טיול משולב של כמה ימים באיסלנד ואז משם ללונדון בסוף החודש.

נראה לכם שיהיה מה לעשות בלונדון נגיד מה28.5 במשך שבוע? הבנתי שדברים אמורים להיפתח אבל האם יהיה אפשר לחוות את העיר באמת?

ולגבי איסלנד, כמה ימים נראה לכם שיהיה אידיאלי? אני לא יכול או רוצה לעשות הייקינג ארוך מידי.

יש לציין שאני נוסע לבד.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד @מטייל_4142318 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4142318

השרלה מה אתה מתכוון ״לחוות את העיר באמת״. רוב האתרים יהיו פתוחים אבל תחת מגבלה של הזמנה מראש, אז תצטרך להיות מאוד מתוכנן. סוף השבוע שאתה מדבר עליו יהיה סוף שבוע ארוך במדינה (= גם יום שני הוא חופש) וזה כנראה אומר שיהיה קצת יותר עמוס מה״רגיל״. שווקים, ברובם הגדול פתוחים כבר עכשיו. לטייל ברגל בשכונות לא תהיה בעיה.

בקיצור, תגדיר מה בדיוק אתה מחפש. 

מטייל_4142318 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מטייל_4142318
          מטייל_4142318 @שקד נערך לאחרונה על ידי מטייל_4142318

@שקד

בלונדון להסתובב בעיר ולחוות אותה, אוכל, שופינג, קובנט גארדן, מוזיאונים – בפרט המדע וטבע ו HMS Belfest, אטרקציות מעניינות אולי איזה טיול יום מאורגן, כל דבר שקשור למוזיקה יהיה נחמד, אולי מסיבות גם, ואם יש עוד אטרקציות מעניינות אז אשמח לשמוע.

באיסלנד לצאת לכמה טיולי יום בלי יותר מידי הליכה, לראות את המפלים, זוהר צפוני ולהיות במעיינות חמים וגם לחוות את האוכל ותרבות.

לא ידעתי שיהיה שם סופש ארוך, אולי יהיה לי כדאי להפוך את היעדים וקודם לנסוע ללונדון ואז לאיסלנד?

ולגבי הזמנה מראש, אמור להיות הכל בטריפ אדוויזור? ובכלל צריך להזמין מקום גם במסעדות?

• שקד

@מטייל_4142318

כרגע אנגליה עדיין נמצאת תחת מגבלות, והרוב עוד סגור. הרבה דברים אמורים להפתח החל מיום שני הבא, 17/5. אני לא בטוחה כמה טריפ אדוויזר מעודכן לגבי דברים שעוד לא פתוחים. למוזאונים בטוח יהיה צריך להזמין מקום. מה שתמיד בחינם ימשיך להיות בחינם אבל זה יצריך הזמנה מוקדמת. קובנט גארדן זה שוק מקורה שבסביבה שלו יש עוד כמה שווקים קטנים יותר וסוג של מדרחוב. זה יהיה ״פתוח״ כי זה בחוץ ואין סיבה שלא יהיה. לא בטוחה שיהיו מופעי רחוב כי עדיין ה4עיון הוא לא לצופף אנשים. 

גם מסעדות יורשו להושיב אנשים בפנים רק משבוע הבא (ולא רק בחוץ, כמו עכשיו). אני משערת שיהיה יחסית עמוס בהתחלה כי אנשים חיכו לזה בערך חצי שנה. אם יש מקום ספציפי שחשוב לך לאכול בו אז הייתי מזמינה מראש, במיוחד בסופ״ש. אם לא ממש משנה לך או שאתה בונה בעיקר על שווקים אז נראה לי שיהיה בסדר. מקסימום יהיה צריך לחכות.

לגבי מופעים ומסיבות תצטרך לבדוק הכל באופן מאוד נקודתי כי כלום עוד לא פתוח עדיין ולא לגמרי ברור מה יהיה ומה לא. כלומר, יכול להיות שיהיו מקומות בהזמנה מראש, יכול להיות שיהיו דברים שיהיו רק בחוץ. פשוט תצטרך לבדוק. 

את איסלנד אני לא מכירה, אבל ממה שכן יודעת, סוף מאי זה זמן שכבר מאוד קרוב ל-midnight sun, אני לא חושבת שיש ממש סיכוי לזוהר צפוני. יש אור רוב הזמן. בשביל זוהר צריך לילות הרבה יותר ארוכים.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • שקד
              שקד @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

עוד דבר שלא שאלת עליו אבל כדאי לדעת אותו זה שהביקור הזה ״יעלה לך״ בעוד שתי בדיקות קורונה. תצטרך בדיקה לפני הטיסה מאיסלנד ללונדון (כמו לישראל), אחרי זה בדיקה ביומיים שאחרי הנחיתה בלונדון, עוד אחד לפני ההמראה לישראל, וכמובן, עוד אחת בנחיתה בישראל. בהסתמך על המצב הקיים עכשיו, הבדיקות באנגליה יעלו פלוס-מינוס 200£, תלוי איפה בדיוק תעשה אותן. 

• מטייל_4142318
                מטייל_4142318 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

וואו נכון לא חשבתי על זה!  200 פאונד פאק!

תודה על הטיפ!

• שקד

@מטייל_4142318

אתה לא חייב לקבל את דעתי, אבל אם אני הייתי במקומך והייתה לי עכשיו הזדמנות לטייל באיסלנד כשהיא פחות עמוסה מבד״כ (ואולי גם מחירים יותר נוחים? יש לקוות), אני הייתי נוסעת רק לאיסלנד. לא מנסיון אישי אבל כן מנסיון משפחתי, אבל גם אנשים שמסתפקים בהליכות ממש קצרות ומוגבלים בהליכה מוצאים מה לעשות באיסלנד 10 ימים ואף יותר. אני חושבת שהמכשול העיקרי הוא העלויות הגבוהות והעומסים שמצריכים הזמנה ארוכה מראש. אישית, הייתי משקיעה קצת זמן ובודקת אלו אטרקציות אני רוצה לעשות וכמה הן עולות. אם זה בתקציב שלי אז הייתי מסתפקת בזה. אני לא חושבת שה״קפיצה״ ללונדון תורמת משהו משמעותי שלא תוכל להשיג משני טיולים נפרדים. היא כן יוצרת עוד סירבול ועוד עלויות שמבחינתך הן פשוט מיותרות (אני הייתי מעדיפה להשקיע 200£ בטיסה נופית באיסלנד על פני בדיקות קורונה בלונדון). בימי שגרה קל להגיע ללונדון, ואם אתה לא מוגבל על ידי חופשות בית ספר אז הכל פשוט יותר וגמיש יותר. אני הייתי מחכה עוד קצת בסבלנות בשביל שהמצב התיירות יתייצב ונוסעת ללונדון בנפרד בהזדמנות אחרת. זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי אתה, כמובן שאתה לא חייב לקבל את דעתי.

מטייל_4142318 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • מטייל_4142318
                    מטייל_4142318 @שקד נערך לאחרונה על ידי מטייל_4142318

@שקד

זהו היה ממש בא לי את הזוהר הצפוני וצדקת באמת אין אותו עכשיו..

וגם אני לא יודע כמה אפשר למצות את איסלנד בלי טרקים.

יש לי בערך שבועיים שאני צריך למלא ופשוט נראה לי שישעמם לי מאיסלנד אחרי גג שבוע.

זה נשמע שאת מאוד מנוסת, יש לך המלצות במקרה ליעדים או קומבינציות אחרות לנוסע לבד?

חשוב לי שהמקום יהיה בטוח ושיהיה הרבה אפשרויות במקום. אני לא מחפש בטן גב.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • imeshy
                      imeshy @מטייל_4142318 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4142318

אז כאמור איסלנד לא

מה אתה כן רוצה לעשות?

עירוני? טבע? הליכה בהרים? בטן גב? שילוב של הכול יחד?

מעוניין לשכור רכב? תחבורה ציבורית?

תקציב?

מטייל_4142318 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • מטייל_4142318
                        מטייל_4142318 @imeshy נערך לאחרונה על ידי מטייל_4142318

@imeshy 

תקציב לא מוגבל אבל שישאר סביר, בסביבות ה100-200 דולר ליום. מונקו או מונטה קרלו לא רלוונטי חחח.

לא בטן גב.

לא טרקים או הייקינג.

אם כבר טבע אז שיהיה מדהים כמו איסלנד או שוויץ ושיהיה קל להגיע אליו.

בכללי מעדיף עיר גדולה עם כמה מליוני אנשים עם המון אטרקציות, כמו לונדון למשל.

ועדיף עיר עם תחבץ טוב אבל אין לי בעיה גם לשכור רכב.

ranchy שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ranchy
                          ranchy @מטייל_4142318 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4142318

איסלנד לבד ב200$ ליום זה די בעייתי. לינה זה לפחות מחצית הסכום ללילה בצימר. רכב ודלק זה עוד 100$ ליום. אוכל כבר תלוי בך והאתרים חופשיים.

כדאי שתרים התקציב בעוד כ100$ ליום כדי לטייל נורמלית ועדיין לא אמרנו מילה על עלות הטיסה ובימים אלו גם הצרה המודרנית הקרויה בדיקות קורונה.

רנצי

• שקד

@מטייל_4142318

אני לא בטוחה שמה שאתה מבקש קיים כרגע. רוב המקומות עדיין נמצאים תחת מגבלות קשות ולא מקבלים תיירים (ואם הם מקבלים תיירים בלי הבחנה, לא בטוח שכדאי לך לנסוע לשם). מתוך המבחר המצומצם שקיים התקציב שלך הוא לא גבוה כל כך. 200$ זה בערך 140£. זה סכום שאפשר להסתדר איתו בלונדון אם אתה לוקח מלון זול. בהתחשב בזה שכרגע אין ממש מופעים אז אתה לא תשקיע כסף על זה, זה חוסך. אם אתה בונה על ארוחות יחסית זולות (עד 25£ ליום) ובעיקר אטרציות שהן בחינם אז אתה תעמוד בתקציב בסדר. אתה יכול לטייל גם מחוץ ללונדון. תוכל למצוא נופים הרריים יפים בלייק דיסטריקט שבצפון מערב המדינה. אם יש לך סבלנות לחכות תוכל לחכות שסקוטלנד וויילס יפתחו אבל לא ברור עדיין מתי זה יקרה. זה לא שווייץ ולא איסלנד אבל אלה נופים יפים מאוד גם. יש נופי ים יפים, יש countryside שהוא יפה. יש הרבה מה לעשות מחוץ ללונדון. השאלה מה אתה רוצה. 

• מטייל_4142318
                              מטייל_4142318 @ranchy נערך לאחרונה על ידי מטייל_4142318

@ranchy

100-200 בלי לינה. הבנתי שאפשר להסתדר באיסלנד בלי רכב כי יש תחבצ לכל האתרים וגם טיולים מאורגנים, זה לא מספיק לדעתך?

אולי אני מתבלבל אבל לאיסלנד לא צריך לעשות בדיקת קורונה אם אתה מחוסן לא?

ranchy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ranchy
                                ranchy @מטייל_4142318 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4142318

תחבורה ציבורית באיסלנד אכן קיימת ולמספר אתרים במרכז האי כמו אסקיה היא האפשרות היותר ריאלית אבל באיסלנד המונח זול לא קיים. ס”ה מחליף יקר אחד את משנהו ולא בטוח מה זול יותר רכב שכור או תחב”צ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • מטייל_4142318
                                  מטייל_4142318 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

כנראה שהשבועיים שיש לי בסוף החודש הם הזמן היחידי שיהיה לי לטוס בזמן הקרוב.

מה את חושבת על אוקראינה (אם תתאפשר יציאה לשם עד סוף החודש) או קרואטיה?

• שקד

@מטייל_4142318

אני חושבת כמה דברים:

א. מרבית מדינות העולם לא בשלות לתיירות כרגע. בישראל זה נראה כאילו ״תם הטקס״ אבל זה לא ככה ברוב העולם. הסיכויים שלך למצוא מקום שהוא לחלוטין ללא מגבלות הם לא גבוהים, פשוט כי ברוב המקומות עדיין נאבקים בקורונה.

ב. אני באופן אישי לא הייתי נוסעת למדינה ששיעורי התחלואה בה גבוהים, אפילו אם טכנית היא מוכנה להכניס אותי. קודם כל לחיסון יש יעילות שהיא מוגבלת, היא לא 100%. לנסוע למקום עם תחלואה גבוהה זה להתגרות בגורל, ולטעמי זה טיפשי ולא מצדיק את התועלת. שנית, מדינה שכרגע מתמודדת עם תחלואה גואה היא מדינה שאי אפשר לקבל בה טיפול רפואי טוב. אני חושבת שבמיוחד כרגע אנחנו חייבים לשאול את עצמנו ״אם משהו יקרה לי, האם יהיה מישהו שיוכל לטפל בי?״ אם עברתי תאונת דרכים, אם יש לי דלקת בתוספתן, אם פתאום התחלתי לדמם מסיבה לא ברורה – האם יהיה שם מישהו שיוכל לעזור לי, או שמא המערכת תשלח אותי ״הביתה״ כי  הידיים שלה מלאות בחולים גוססים שחייבים טיפול בהול. ביטוח נסיעות לא קונה אחות זמינה. הסיבה שישראל כל כך מחמירה עם נוסעים מאוקראינה היא שהמצב באוקראינה ממש לא טוב. גם בקרואטיה לא כזה להיט כרגע, ואני אפילו לא יודעת מה המגבלות המקומיות שקיימות שם כרגע. אני, באופן אישי, לא הייתי שוקלת את זה בכלל. 

ג. כשאני בוחרת לאן אני טסה אני עושה את זה כי היעד מעניין אותי ואני רוצה לבקר בו (למעט אם נסעתי לאיזו נסיעת עבודה ונשארתי עוד יומיים ״על הדרך״). מבחינתי, אם אין יעד זמין שאני באמת רוצה לבקר בו אני מעדיפה לא לנסוע. העולם לא יברח, גם בשנה הבאה אני אוכל לנסוע, ואם לא אז אז בעוד שנתיים. מבחינתי לא בכל מחיר.

ד. אני לא יודעת לפי מה אתה בוחר יעדים אבל אני הייתי מקדישה לזה קצת מחשבה. למשל, איסלנד באמת מדינה מאוד נופית ומעניינת, לונדון עיר מגניבה ויפה. את זה אני מבינה. אבל אז אמרת שאתה מחפש רק נופים מאוד דרמטיים כמו האלפים השוויצריים או איסלנד. קרואטיה היא לא ממש כזאת, ואוקראינה גם לא. אפשר לזרוק עוד כמה מדינות אקראיות, לא? אני חושבת שכדאי שתעשה לעצמך סדר מה בדיוק אתה מחפש. כשזה יהיה ברור לך אז יהיה קל יותר לחשוב על פתרונות מתאימים. יכול להיות שמה שאתה מחפש לא קיים כרגע ואז אתה צריך להחליט אם להתפשר או לדחות את הנסיעה.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                                    • keves160
                                      keves160 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

אני אוסיף ואומר שזה נשמע כאילו לא באמת בדקת את היעדים לעומק. באיסלנד יש המון מה לעשות גם בלי טרקים ארוכים, ואין בעיה למלא שבועיים. מה שכן, זה בטח לא זול. היא מדינה יקרה לטיול וידועה בכך. ואין לה שום דבר משותף עם אוקראינה. לא עדיף לחשוב לעומק מה אתה רוצה לעשות ולראות ואז לבחור במדינה שבאמת מספקת את זה ובתקציב שרצית (אם יש כזו במגבלות הקורונה), וגם לחשוב אם זה שווה את הסיכונים והוויתורים והמגבלות רק בשביל טיול קצר. 

מטייל_4142318 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • מטייל_4142318
                                        מטייל_4142318 @keves160 נערך לאחרונה על ידי מטייל_4142318

אתם צודקים אבל אין לי כל כך זמן לחקור לגמרי את היעדים ופשוט בא לי לטוס ולזרום, לא טסתי הרבה מאוד זמן ואני לא רוצה לפספס שוב הזדמנות כזאת. זה למה אני מסתכל על כל האופציות.

למשל לונדון או אמסטרדם יעדים מושלמים לטיול שפשוט זורמים בו כל יום באיזור אחר אבל אלה יעדים לא רלוונטים כרגע…

ואגב בקייב מקרי הקורונה ממש ירדו בשבועות האחרונים.

שקד keves160 דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • שקד

@מטייל_4142318

אין לי  יותר מדי מה להגיד לך חוץ מזה שאני חושבת שכדאי לך להשקיע את הזמן הזה. מילא לבחור איזו עיר הכי מעניינת אותך, אבל במינימום לדעת מה המגבלות במדינה ומה פתוח. נראה לי קצת באסה להגיע למדינה ולגלות שהיא תחת סגר, כל האתרים סגורים ואין מסעדות, לא?

טיול בתקופה הזו דורשהערכות אחרת ממה שהיה עד ינואר 2020. אני חושבת שזה חסר אחריות לנסוע בלי שתהיה תכנית מה יקרה אם פתאום תחלה בקורונה במדינה זרה. יום אחד תקום בבוקר ותרגיש לא טוב. עכשיו מיד אתה צריך למצוא איפה עושים בדיקות, ואז אתה צריך להכנס לבידוד לא מתוכנן. אתה צריך מלון שיסכים לקבל אותך ככה וגם יסכים לעזור לך עם השגת אוכל ותרופות. יכול להיות מצב שהבדיקה שלפני הטיסה תצא פתאום חיובית. באמת או שבטעות, אבל ככה או ככה אתה תקוע עכשיו במדינה הזו. זו מציאות שקיימת היום בכל מקום. כמובן, יכול להיות שתיסע והכל יהיה סבבה אבל יכול להיות גם שלא. אבא של חבר נדבק במהלך טיסה לארה״ב. היה לו מזל כי הוא בא לבקר את הבן אז לפחות היה יכול להשאר אצלו בבית והיה מי שידאג לו. מה אתה הולך לעשות אם זה יקרה לך בקייב?

תשמע, תחליט מה שאתה רוצה, לדעתי אתה טועה בתפיסת ״אין לי זמן, אז יאללה, הכל יהיה בסדר, אני נוסע לאנשהו, לא חשוב לאן״. אני חושבת שאתה טועה מהרבה בחינות בגישה הזו, אבל ספציפית עם הקורונה זה בעייתי במיוחד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • keves160
                                            keves160 @מטייל_4142318 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4142318

שקד צודקת. ספונטניות זה קל כשהעולם במצב רגיל ואתה ישר קונה כרטיס למחר בבוקר, מסדר דרך האינטרנט ביטוח, אורז ונוסע. המצב עכשיו הוא ממש לא כזה. כל החוקים יכולים להתהפך מחר בבוקר ואז יעד שקנית לו כרטיס לא יהיה רלוונטי, או אפילו להתהפך תוך כדי שאתה שם ואז אתה יכול להיות לכוד במדינה שאין לך איך לצאת ממנה או לגלות שאחרי נחיתתך התחיל סגר ואין שום דבר לעשות, או אפילו שהחליטו פתאום על בידוד לבאים וחצי מהשבועיים שלך הולכים על בידוד. וזה עוד בלי להזכיר את האופציה שתחלה שם. זה הרבה יותר מורכב ופחות כיפי ו”זורם” לנסוע עכשיו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון