בולגריה - Here I come
-
היי חברים,
אז החלטתי להרים את הכפפה (של עצמי) ולטוס לבד (!) לבולגריה.
עדיין לא הזמנתי – מקווה לעשות את הכול היום.
אין ספק שהטיול העצמאי במדינה מסוגה של בולגריה קצת מלחיץ, אבל אני משוכנע שיהיה בסדר.
אשמח לשתף בתובנות שעלו לי לאור ההתארגנות
-
למה לדעתך מלחיץ לטייל עצמאית בבולגריה?יש קשיים מסוימים למי שלא יודע לקרוא כתב קירילי (אבל סמארטפון עם תוכנת ניווט פותר את חלקן) וקצת קשיי תקשורת (שגם בהם תוכנת תרגום עוזרת).
מעבר לזה, זאת אחת הארצות הנעימות והבטוחות ביותר באירופה.
מבחינת בטחון אישי הרבה יותר בטוח בבולגריה מאשר ברוב הערים הגדולות במערב אירופה וסבר הפנים של המקומיים והאירוח שלהם, לא רק של נותני שירותים לתיירים, עולה על רוב אירופה.
-
כשכתבתי את ההודעה הזו, בסתר ליבי קיוויתי שיענו אנשים כמוך
תודה רבההחשש הוא מהתלות המוחלטת בסלולרי שלי (בדיוק מהנושאים שאמרת).
לא שזה לא פתיר (מקסימום קונים אחד “שם”)
ועם זאת, מדינה שהתשתיות שלה אינן מהמשובחות, טיול שדורש המון נסיעה, הליכה “לבד” בשטח.
-
כל חשש ופתרון לצידו.אם חוששים מאד לתעות בדרך, שכירת נהג עם רכבו יכולה לעלות בסביבת המחיר של השכרת רכב, טיולים רגליים עם מדריך זולים יחסית, כך שמול החסרונות של חוסר פיתוח במושגי מערב אירופה, יש יתרונות של עלויות שרותים נמוכות.
אני מודע לזה שמטיילים ותיקים מעדיפים “לבד” בלי תלות בנותני שרות איפה שלא חייבים, אבל במקרים גבוליים כדאי לשקול לחשוב אחרת, לפעמים יש הפתעות גדולות לטובה.
-
לגמרי נכון.
חשש דומה היה לפני נהיגה “בצד ההפוך” באנגליה.
העובדה שיש חשש, לא אומרת שצריך לתת לו לנצח.

-
ברור שיהיה בסדר. סע ותהנה
אנחנו כבר הזמנו שני טיולים ליוני בכרתים ויולי בהונגריה.והיד נטויה לאוגוסט וספטמבר.
מקווה שהברבור האינסופי על הקורונה פה יסתיים בקרוב וכמה מ"כוכבי הפורום" שזהרו בתקופה זו ישקעו
-
טוב אז הזמנתי...טיסה (ואז חלק ממנה התבטל והזמנת לתאריך מעט שונה), מלון, רכב
-
היי
יופי שהזמנת. לא תהיה לך שום בעיה להסתדר בבולגריה.
התשתיות בסך הכל מצויינות והם מתורגלים היטב בתיירות גם אם האנגלית לא בהכרח שגורה בפיהם של רוב התושבים.
הכל פתוח , אוכל מעולה , הכל זול ברמה שלפעמים זה מרגיש לא נעים מהם
ובכללי הרגשה מאוד בטוחה. כמובן שחשוב לשמור על הארנק בעיקר בסופיה ומקומות צפופים אבל זה נכון כמעט לכל מקום בעולם. אם יכול לעזור במשהו אז בשמחה …