שאלה לבוגרי האגם הלבן באלפים הצרפתיים
-
בהנחה שצרפת תיפתח בקיץ..
מה אורך המסלול באגם הלבן בק"מ? אם מתחילים באינדקס ויורדים, האם מדובר על ירידה תלולה שתקשה על מי שיש לו קצת בעיות בברכיים?
-
יש עליה תלולה – אך לא ארוכה.
אח”כ יש גם ירידה ………..הנופים מרהיבים.
בעינינו, זה אחד המסלולים היפים ביותר. -
תוכלי לפרט טיפה על אורכו? והאם אין ירידה רצינית לרכבל פלז'ר?
-
פרטים על המסלול של האגם הלבן:
עלינו ברכבל Flegere (רכבל סגור) ןאח”כ ברכבל אינדקס (רכבל פתוח),
שעה וחצי הלוך לאגם הלבן + שעה וחצי חזור +ירידה ברכבל פלג'ר (ויתרנו על ירידה ברכבל אינדקס).
היו משפחות שלקח להן שעתיים וחצי להגיע לאגם הלבן ושעתיים ירידה תלולה למטה.
שימו לב שחצי השעה האחרונה של הדרך מ L'index לאגם היא בעליה תלולה ומאומצת.
בנוסף, מצאתי קישור למסלולים אחרים שעשינו באלפים הצרפתיים, חלקם גיחות קצרות למפלי מים
כי נפלנו על השבוע הכי חם של קיץ 2018מסלולי טבע ומפלים באלפים הצרפתיים 2018
-
לא ממש הבנתי. מתחילים באינדקס, הולכים לאגם הלבן ואז חוזרים לאינדקס? או לפלז'ר?
-
כל התשובות נכונות

עולים ברכבל פלנג’ר, אח”כ רכבל אינדקס
צועדים ברגל כשעה וחצי עד למפל הלבן, כולל עליה תלולה בסוף הדרך.אח”כ ירידה מהאגם הלבן עד לרכבל אינדקס –
כאן יש אפשרות לרדת ברכבל למטה עד לרכבל פלננ’ר
או לרדת ברגל עד לרכבל פלננ’ר.
אנחנו צעדנו לרכבל פלננ’ר במשך שעה וחצי. ואז ירדנו ברכבל פלנג’ר בחזרה למכונית.היינו עם ילדים בגילאי 7 עד 21.
-
-
-
אם אני זוכרת נכון (לא היתי במסלול אבל מתיאורים של גולשים אחרים) ישנה גם אפשרות לרדת לפל’גר היישר מהאגם הלבן מבלי לעבור באינדקס. אני טועה?
-
כנראה שאת צודקת ומדייקת.
יש שם שילוט מאד ברור של השבילים.ירדנו בשביל שמוביל לפלנג’ר. ויש שביל שמוביל לאינדקס.
-
-
כמה מטר ירידה זה בכל אחד מהם? איך אפשר לדעת?
מסלולים של ירידה תלולה גומרים לי את הברכיים וכאבים רציניים, אבל לא רוצה לוותר בגלל זה.
-
כשאת בודקת באתר (או באפליקציה) את יכולה לראות את הנתונים של כל חלק במסלול.
אבל הינה זה מפורק:
מהחלק העליון של האינדקס לאגם

ומהאגם בירידה לבקתה

קל לראות שהירידה המשמעותית היא במסלול השני.
-
טיילתי בספטמבר 19 כשהרכבל לא עבד אז לא יודע להגיד על הרכבלים
המסלול יפה ממש, לי רק זכור שהמסלול חשוף מאוד לרוחות והצטערתי שלא היה לי עוד אקסטרה שכבה.
כתבתי בלוג על טיול בשאמוני, אפשר לקבל משם השראה לעוד מסלולים https://www.lametayel.co.il/posts/ew0r41 , ממליץ בחום על המסלול ל-Grand Balcon Nord
-
אם מתחילים באינדקס אין עליה תלולה. יש הליכה מדהימה אך במקום אחד יש מעבר צר…. מומלץ מאד ללכת עם מקלות הליכה. לנו זה היה המסלול בטיול!