עזרה במציאת מיקום לעשות בדיקות pcr באוסטריה
-
סליחה שוב על החפירה בנושא הבדיקות. איך מוצאים את המיקומים שבהם ניתן לעשות בדיקת pcr שמאושרת לחזרת לטיסה ארצה באוסטריה. האזורים שבהם אני מחפשת את מיקומי הבדיקה הם איזור האגמים או בדרך לוינה או בוינה. האם יש אתר שבו כתוב איפה נערכות הבדיקות? ואיך יודעים שזו הבדיקה התיקנית שמאושרת לטיסה חזור? אם אני עושה בדיקה באיזור האגמים ומיד נוסעת לוינה איך מתקבלת התשובה? -
תבדקי מול עיירה ספציפית -נניח סנט וולפגנג או סנט גילגין --(סתם דוגמה) +PCR
לא תקבלי גיגול מתאים-פני ללשכת התיירות המקומית (מראש)
התשובות מגיעות לפי סוג המעבדה- במקום (צריך לקחת נייר) או במייל או בשניהם.
-
כמו שיונית כתבה – צריך לחפש לפי עיר/יישוב .
למשל מצאתי בחיפושים שלי:- בזלצבורג יש בדיקות דרייב-אין שמתבצעות בעיירה הסמוכה – Anif.
צריך להירשם מראש ולשים לב טוב לכל ההנחיות. התשובות לבדיקות – תוך 24 שעות למייל.
בדיקה ליחיד עולה 95 יורו.
יש בדיקה קבוצתית לעד 5 בני משפחה שעולה 125 יורו. אם התוצאה שלילית – הכל בסדר.
אם התוצאה חיובית – מבצעים (שוב) בדיקות פרטניות לכל אחד מהקבוצה בעלות של 84 יורו לאחד.- בוינה יש בדיקות מוזלות בשדה”ת. תשובות – עד 24 שעות למייל.
עלות למבוגר – 69 יורו
עלות לילד (עד גיל 18) – 49 יורו
צריך לקחת בחשבון שנוספת עלות חניה באחד החניונים הסמוכים או עלות רכבת לשם וחזרה לעיר...
בוינה יש גם בדיקות “גרגור” חינמיות. אני לא בטוח אם הן “תופסות” לתיירים לפני טיסה.
צריך לקרוא טוב את ההנחיות ולבצע את הבדיקה בהתאם לנוהל (מול מצלמה).
מלבד הדוגמאות שכתבתי, יש בדיקות במרפאות פרטיות בכל עיר שעלותן משתנה.
כל הנתונים שכתבתי נכונים להיום ויכולים להשתנות כל הזמן, אז חשוב להתעדכן תוך כדי הטיול…
NH
-
-
זאת לא בדיקה מהירה. זאת בדיקת PCR רגילה שעושים בעזרת גרגור של נוזל והחזרתו למבחנה.
חבל לזרוק סתם דברים באוויר... -
"וואו… איזו תגובה מתנשאת ומזלזלת…”(כך כתבת ל”נ.ה”).
לפני שאתה מגיב בבטחון רב:"זאת לא בדיקה מהירה. זאת בדיקת PCR רגילה שעושים בעזרת גרגור של נוזל והחזרתו למבחנה.”, כדאי לבדוק:
א. האם הבדיקה מאושרת בארץ, משום שאם הבדיקה עצמית יש סיכוי די סביר שהאדם שמבצע את הב. הבדיקה לא יבצע אותה היטב ולפי *כל* ההוראות.
ב. תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות.
קודם תברר במשרד הבריאות האם הבדיקה מאושרת ותחזור עם תשובה יותר נחרצת.
יום טוב ורגוע.
-
@תודה על התשובות. יש הרבה בירורים לעשות
-
התפספסה לי המילה תודה
. אז תודה לכולם -
לא סתם הוספתי קישור לאתר של פרוייקט הגרגור.
תקרא ותקבל תשובות לתהיות שלך.
בקיצור - הבדיקה מאושרת כבדיקת PCR לכל דבר ע"י האיחוד האירופאי וע"י ארגון הבריאות העולמי.
היא מאושרת גם לנוסעי טיסות מכיוון שהתוצאות מלוות בדוח בדיקה מלא ולא רק חיובי/שלילי.
לא הבנתי את ההערה על התשובה שלי להודעה אחרת.
איפה ראית כאן התנשאות?
בדיוק ההיפך - אתה זה שזילזלת וכתבת בלגלוג על "גרגור מי מלח" וכד'…
NH

-
קשה לנהל “שיחה" עם אדם שאינו קורא את התשובה המלאה.
גם אין לי רצון להכנס למלחמות אגו עם אנשים שקשה להם לקבל ביקורת בונה(מסתבר שרק לך מותר להעיר).
- קרא שוב את תגובתך ואולי תבין את הקשר:"חבל לזרוק סתם דברים באוויר...” ואת ההערות שכתבתי.
מי שממליץ על בדיקה מסויימת, רצוי יכתוב שאינו יודע אם הבדיקה מאושרת בארץ ואם תרצה לתת תשובה יותר מועילה לשואל/ת, פנה אל משרד הבריאות וברר לפני שתענה.
אם עדיין לא הבנת, בארץ מותר ללכת עם מסיכה מבד/ רפואית, באוסטריה, ההנחיות שונות ויותר רק עם מסיכה מסוג FFFP2 – היית ממליץ למישהו להסתובב באוסטריה עם מסיכה פשוטה כמו שמותר בארץ?
לכל מדינה יש חוקים וההנחיות שונות, לכן רצוי לבדוק את ההנחיות במדינה אליה היא צריכה להגיע(ישראל, במקרה הנדון).
שאנטי.
ועדיין לא השבת לשאלות שנשאלו.
-
כתבתי בהודעה שלי בפירוש
"אני לא בטוח אם הן “תופסות” לתיירים לפני טיסה."
איפה בדיוק אתה רואה "המלצה"?
כל מה שכתבתי היה פירוט של כמה אופציות שמצאתי בחיפושים שלי. לא המלצות. ההיפך כתבתי כמה פעמים לשים לב להנחיות בקישורים שהבאתי.
צודק - אין צורך להמשיך ב"שיחה" הזאת.
מי שמתאים לו - שישתמש במידע שכתבתי.
מי שלא - לא.
זהו.
NH

-
היי פלפלית,
מניסיון לפני 4 ימים, יש מרכז בדיקות בלינץ אשר במרחק של שעה מזלצבורג לכיוון וינה.
תשובות תוך 7 שעות!
מחיר 90 יורו לאדם
היה מהיר ומקצועי
https://en.fastest.at/standorte
בהצלחה וטיול מהנה
-
תודה רבה
-
תשובה רשמית ממשרד הבריאות:
"הבדיקה הנדרשת בכניסה לארץ היא PCR רגילה עם מטוש."
אסתר, מקול הבריאות.