תודה רבה על השיתוף, אכן בוקינג מעולים וזה למה אני מזמינה רק דרכם.
היה לי מקרה דומה בקיץ שעבר בשאמוני, שהמלון ביטל לי את ההזמנה, וכבר לא היו מלונות באותו מחיר ורמה, אז בוקינג פיצה אותי בהפרש של מלון אחר יוקרתי יותר.
תודה רבה על השיתוף, אכן בוקינג מעולים וזה למה אני מזמינה רק דרכם.
היה לי מקרה דומה בקיץ שעבר בשאמוני, שהמלון ביטל לי את ההזמנה, וכבר לא היו מלונות באותו מחיר ורמה, אז בוקינג פיצה אותי בהפרש של מלון אחר יוקרתי יותר.
שלום,
יש טיסות שכר ישירות לסלובניה(ליובליאנה) בדרך כלל בקיץ, ובטח יפורסמו בהמשך(ישראייר, ארקיע, סנדור) שים לב.
לגבי שילוב של עוד מדינות ב12-16 יום הייתי משלבת כמובן את קרואטיה, ואם נשאר עוד קצת זמן אז את דרום אוסטריה(חבל קרינתיה).
לגבי כשרות, אין בסלובניה בית חב"ד או בית כנסת. לפי מה שידוע לי בקושי יש קהילה יהודית(אם בכלל) בליובליאנה. זה בעיה להסתדר שם מבחינת כשרות, אך תמיד ניתן להשכיר דירה ולבשל שם.
אטרקציות מגניבות לנוער אפשר למצוא ראפטינג בנהר הסוצ'ה המדהים, מגלשות הרים באגם בלד ובקרניסקה גורה, וקורקינטים ענקיים שיורדים איתם במורד ההר בבובץ'-מגניב ביותר! חוויה בלתי נשכחת!
תהנו! מדינה נהדרת!
היי דינה,
אני מסכימה עם יונית. 16 יום זה לא מספיק זמן לשלב בין המדינות, במיוחד כשהטיסות הן מוינה. ואם לא ביקרתם באוסטריה בעבר, אני מציעה לעשות טיול שלם בתחומה עם שילוב של חבל זלצבורגלנד+טירול- לא תתאכזבו לרגע! חוץ מזה שזה יעד אידאלי למשפחות, ונופים מדהימים.
לסלובניה מומלץ לעשות טיול גדול יותר(מינימום שבוע) ובנפרד. רוב הזמן אתם תבלו על הכביש, וחבל.
שלום יפית,
לגילאי הילדים שלך אני ממליצה לך להתמקד בטירול כיוון שיש שם הרבה יותר אטרקציות אקסטרים מאשר בזלצבורגלנד. למשל מגלשות ההרים הכי ארוכות באירופה באימסט, פארק המים area 47 עם מגלשות אקסטרים, פארקי חבלים(אחד מעולה באכנסי), ירידה מהר עם קורקינטים ענקיים בביברוויר, אקווה דום, מעברי הרים, מערת קרח בקאונרטל, אופני הרים בכל חור, פרימרק באינסברוק והרשימה עוד ארוכה!
מומלץ ללון באזור העיירה אוטץ, טלפס, סיפלד או כל מה שקרוב לאוטוסטרדה.
את מוזמנת לקרוא את סיפורי הטיול שלי מהאזור, ולהתרשם.
טיול מהנה ומוצלח!
מה שטוב בהרי האלפים, ואוסטריה בפרט, זה שכל מקום שתהיו בו, יש המון מסלולי הליכה. למשל, קיץ שעבר השכרנו וילה במוסרן(ליד טלפס) ובשבת עשינו מסלול הליכה מאוד נחמד לאגם מוסרן.
בהצלחה!
שלום מאיר,
א. יש את הפארק האתגרי בסרפהאוס www.serfaus-fiss-ladis.at/en/summe
יש שם הרבה מתקנים מגניבים לילדים ומבוגרים.
בנוסף, ממליצה לנסוע לעמק קאונרטל(kaunertal) המדהים, ולעלות ברכבל שם עובר הגבול בין אוסטריה לאיטליה-מדהים! וגם יש שם מערת קרח מאוד נחמדה.
ב. אתה יכול לבקר בדרך במפלי קרימל המדהימים, אגם המלכים, העיר זלצבורג והמצודה שלה ועוד.
אם טרם סגרת כרטיסי טיסה, אני ממליצה דווקא לנחות ולהמריא חזרה במינכן אשר יותר קרובה לטירול וסרפהאוס.
טיול מהנה ומוצלח!
היי אלדד,
זה קצת יותר צפונה מאוברוולך, אך תוכלו להגיע לבאד גסטיין עם רכבת המכוניות ממלניץ', ולעלות ברכבל stubnerkogel שם יש את הגשר התלוי, ונוף מדהים! https://www.skigastein.com/en/summer/stubnerkogel/
בנוסף, שווה לעצור בלינץ' לביקור קצר. עיירה יפהפייה עם אווירה מיוחדת, ויש שם גם אגם נחמד tristacher see.
בדולומיטים, לא לפספס את אגם ברייס(lago di braies) המדהים! שם תקיפו את האגם, מכל פינה יש נוף מדהים.
תווכל לקרוא את הבלוגים שלי באזורים האלו ולהתרשם.
טיול מהנה ומוצלח!
היי אפרת,
זהו יום עמוס גם ללא הראפטינג. ממליצה לעשות את הראפטינג ביום אחר, ויש הרבה שיוצאים מבלד. פעילות הראפטינג עצמה היא 3-4 שעות, ולא יוצאת כל שעה. בד"כ 10:00, 14:00, 17:00. לכן, לדעתי, לא תספיקו או שתצאו עם הלשון בחוץ, במיוחד אם אתם משפחה עם ילדים.
ראפטינג בבלד- http://www.bled-rafting.si/en_GB/mobil
היי מאיר,
אין לי ניסיון בראפטינג באזור זה, אך שמעתי שיש ראפטינג מעולה באזור עמק אוטץ שקיבל פה פידבקים טובים- http://www.wiggi-rafting.at/?lang=en אך יש להזמין מקום מראש, במיוחד בשיא העונה!
הגשר התלוי לא נמצא בגובה של מעל 3700 מטר, אלא 2200 מטר ובעיקרון לא אמורה להיות כ”כ בעיה בגובה כזה. אך כל מקרה לגופו.
לגבי רכבת מכוניות, מגיעים לתחנה במלניץ’ ויש רכבת כל שעה החל מ05:50. הנה הפרטים: http://www.oebb.at/en/angebote-ermaessigungen/autoschleuse-t auernbahn
לא אמורים להזמין מקום מראש, אלא פשוט להגיע 20 דקות מינימום לפני. הרכב מועלה על הרכבת, ואין תחנת ביניים באמצע. סה”כ 11 דקות נסיעה.
אנחנו חזרנו שבוע שעבר מטיול בנורבגיה, ולקחנו רכב חשמלי עם טווח של עד 500 ק"מ לטעינה והיה מעולה. היו תחנות הטענה בכל מקום, אפילו מהירות(של 20 דק') וגם כמעט בכל מלון היה עמדת טעינה איטית אמנם, אך נתן לנו אפשרות להטעין בלילה. לא היה לנו חסר איפה להטעין! גם אנו חששנו בהתחלה, אך לגמרי התבדנו. זה גם חסך לנו לא מעט עלויות של דלק, והנחה באגרות כבישים ומעבורות(בערך 30% אחוז פחות). ממליצה לקחת לדוגמא פולקסווגן ID4 עם טווח של 500 ק"מ, ולהטעין כל פעם עד 80%, כי מעבר לזה מחיר לקוט"ש עולה ומהירות הטעינה יורדת. בהצלחה ותהנו, נורבגיה מדהימה(ויקרה בטירוף!)
בתחילת החודש לנו בג'ספר במקום הזה: https://abnb.me/GxSGa3tporb זאת יחידת דיור קטנה וחמודה במרחק הליכה קצר ממרכז העיר, יש ביחידה מטבחון קטן(אך בלי כיריים). אני מציעה שתפני ישר למארחת, כי לפעמים מראים שלא פנוי אך זה כן. מניסיון.
שלום לכולם,
חזרנו השבוע מטיול מדהים בהרי הרוקי הקנדיים, ונשאר לנו כרטיס כניסה לרכב לפארקים הלאומיים שם(באנף, ג'ספר, יוהו וכדומה) שהרי חייב לקנות לפני כניסה לאחד מהפארקים האלו.
הכרטיס תקף לשנה, עד יוני 2023!
קנינו את הכרטיס ממרכז מידע לתיירים בבאנף שם אמרו לנו שניתן להעביר את זה לכל רכב(יש לי קבלה) ולא לקחו מס' לוחית רישוי ופרטים מזהים.
מי שמעוניין, בחצי מחיר שרכשנו, מוזמן לצור איתי קשר במייל [email protected]
תודה
שלום לכולם,
אנו נוסעים עוד שבועיים לרוקיס הקנדיים (ב1/6) וראיתי שמזג האוויר קר מאוד השנה, ושהאביב מתעכב ולכן עדיין יורד שלג (במקומות הגבוהים) ולייק לואיס עדיין קפוא.
האם יש אנשים שהתנסו בתקופה זאת של השנה? האם ההנאה מהטיול לא תיפגע?
תודה לעונים
שלום
אזור עמק אוץ מדהים עם הרבה אטרקציות בתוכו במרחקי נסיעה קצרים(תלוי איפה אתה לן בעמק)
המלצה שלי, העיירה לנגנפלד(Langenfeld) שנמצאת באמצע העמק או העיירה אוץ(Oetz) שנמצאת בתחילת העמק.
ממליצה לבחור מקום לינה שמעניק את כרטיס ההטבות של העמק(oetztal premium card) שמקנה רכבלים חינם, כניסה למרחצאות ועוד.
בהצלחה(-:
היי דבורה,
בטירת אגסטיין החנייה צמודה ולא כרוכה בעלייה קשה
הנוף משם מדהים והאוירה ימי בניימית ממש!
מאוד נהנינו שם ואכלנו שם ארוחת צהריים נחמדה בתוך הטירה
ביקרור חובה בעמק הווכאו
היי פלפלית,
מניסיון לפני 4 ימים, יש מרכז בדיקות בלינץ אשר במרחק של שעה מזלצבורג לכיוון וינה.
תשובות תוך 7 שעות!
מחיר 90 יורו לאדם
היה מהיר ומקצועי
https://en.fastest.at/standorte
בהצלחה וטיול מהנה
ביררתי לגבי השכרה באיטליה והחזרה באוסטריה, והדמי החזרה ביורופקאר 1100 יורו וסיקסט היו הכי זולים 690 יורו.
ממש מוגזם, לפני שנתיים זה לא היה ככה...
בנוסף יש לשים לב להשכרה חד כיוונית בין מדינות, הקנס הוא עצום! בין 600-1100 יורו!! מוגזם!
שימו לב לזה אם אתם מתכוונים לעבור בין מדינות