בולגריה, סופיה - טיולי טבע
-
נרכשו כרטיסים ל 5 ימים לסופיה. מנסה לפרמל את מסגרת הטיול, כדי שיהיה אפשר להתקדם עם המעטפת (רכב, לינה)
נחיתה בראשון בצהרים, חזרה בשישי בשש
- מעונין בעיקר בטיולי טבע, טיולי יום (הלוחזור\מעגלי) לכושר בינוני – שחוזרים ללינה במלון\מוטל
- מכיוון שהטרקים אמורים לקחת רק כמה שעות, אשמח גם להמלצות לשוטטויות ערב (החשכה תרד רק באזור 2115)
חשבתי על משהו כמו יומיים ברילה ויומיים בפירין (אני מניח שעדיף לעשות טיולי יום מנקודות שונות ?)
האילוצים:
- טרק שבעת האגמים ביום אחד (מקווה שמזג האוויר עוד 3 שבועות יאיר פנים) – אבל מורכב יותר לעשות אותו בשני, כי ה lift בשני מתחיל מ 12. אופציה נוספת:
נסיעה בראשון ישר לרילה, ועליה בlift עם המזוודה (זה בכלל אפשרי, זה נראה מאתגר ברכבל הפתוח הזה) ושינה במלון למעלה - בדיקת קורונה – הבנתי שיש מעבדות ראמוס בכל מיני מקומות, אבל מצד שני צריך לחזור יום אחרי לקחת את התוצאות, מה שאומר לעשות בדיקה כנראה ברביעי בבוקר, ולאסוף אותה בחמישי ? האם יש אמצעי אינטרנטי ? האם אפשר לעשות בדיקה במעבדה אחת ולאסוף אותה ממעבדה אחרת ?
אשמח להתיחסות להמלצות שלכם לטיולי יום (או גם הפניה תקרא כאן וכאן)
תודה -
-
אחדד קצת את השאלה שלי – האם אתם נמשכים בעיקר למסלולי הליכה בהרים?
נכון להיום, כל רכסי ההרים ברילה ופירין מושלגים לחלוטין ולא מאפשרים עלייה גבוהה. מזג האוויר גם קריר יחסית והשלגים לא מפשירים מהר. כך שלא בטוח שעד שתגיעו יהיה בוודאות אפשרי לעלות להרים הגבוהים (ויחרן בפירין, מוסלה, מליווויצה ברילה ואחרים).
אני התמודדתי עם אותן שאלות שלך ויש לי כמה הצעות
- שימי לב שיש אפשרות לבצע את הבדיקה בשדה התעופה של סופיה בטווח שעות רחב יותר – לפי האתר שלהם נראה שהתוצאות מתקבלות במייל, אבל לא בטוח שזה קביל. אני הייתי חוזר לשם כדי לקחת אותן מודפסות.
- אם תחליטו ללכת על מעבדה כלשהיא (שלחי את המייל שלך ואשלח לך מעבדה נוספת בסופיה עם שעות נוחות יותר, אני מתכוון לנצל אותה, אולי) הרי שכדאי מאוד להיות בסופיה יומיים לפחות כדי לוודא את קבלת התוצאה ובעיקר – להיות שם בסוף הטיול!
- ממליץ מאוד להגיע לאיזור הרי רודופי (קראי בבלוג המתגלגל שלי) במקום לפירין. הנוף שם נמוך יותר, ולכן גם ירוק יותר.
- על מנת לאפשר לעצמי ורסיטליות גדולה – אני מתכנן לעשות טיולי “כוכב” ברילה מסופיה! זה אמנם מוסיף לא מעט זמני נסיעה אבל מאפשר לי להיות יותר גמיש. אם אין לכם בעיה עם נהיגה ועם לקום מוקדם בבוקר , אז זו יכולה להיות אופציה טובה עבורכם
- אתם טסים עם WIZZ ? (נראה כך לפי השעות).
- אני טסתי עם WIZZ ובחרתי לצאת משדה התעופה ישירות לפלובדיב, ישנתי שם לילה אחד ומשם נסעתי ליומיים ברודופי. משם תוכלו לחזור לסופיה ו/או רילה ולעשות שם כמה ימים.
-
הי,
א. טסים ב 4 ביולי
ב. כן, אני עוקב אחרי ה״בלוג״ שפתחת

ג. בהחלט אשקול את רודופי, ראיתי שבדיוק חזרת משם.
ד. בהחלט אין בעיה עם נהיגה מרובה
תודה !שולח אימייל בפרטי
-
- האם עדיף ללון בsomokov או ב sapareva banya ?
- אני אוסף מסלולים קצרים ובינונים-ארוכים, כך שיהיו לנו יומיים מלאים ברילה, ועוד יום ושליש בפירין.
כרגע, רילה - 7 האגמים, עליה עם רכבל להר מוסולה, stob, (המנזר)
פירין – מבקתת ויחרן להר ויחרן או ל malka todorka, (+אגם okoto?)
אשמח להערות והמלצות נוספות
-
אין הבדל גדול בין שתיהן
סמוקוב גדולה יותר (לא הייתי) וספרבה בניה קטנה יותר (חלפתי דרכה)
שתיהן קרובות להרים (כל אחת למסלולים שלה)
לגבי מוסלה – שימו לב שהרכבל לא מעלה לשיא הגובה . משם יש טיפוס נוסף של מספר שעות
לרשימה מוסיף לכם את מפל סקאקוויצה הנפלא (תראו תמונות אצלי)
ולטעמי, הר מליוויציה נראה עם נוף יפה יותר מאשר מוסלה (אפילו שהוא נמוך יותר)
-
@imeshy2 אמר:
לגבי מוסלה – שימו לב שהרכבל לא מעלה לשיא הגובה . משם יש טיפוס נוסף של מספר שעות לרשימה מוסיף לכם את מפל סקאקוויצה הנפלא (תראו תמונות אצלי)
תודה! אבדוק כמובן!
-
במסמך ששלחתי לך (אם זה האחרון) יש לינקים למסלולים הן לסקאקוויצה והן למליוויצה
-
מסמך ששלחת לי היכן ?
-
אולי אני מתבלבל. יש לי מסמך שהכנתי על בולגריה עם הרבה לינקים טובים.
שלח לי את המייל שלך בפרטי ואשלח לך שוב
-
אז נחתתי אתמול בסופיה.
מהיר מאד מהנחיתה עד שמסיימים בקורת דרכונים ומיד שם צ'יינג' וסים, ורכב של יאסן שחיכה מיד בחוץ,
נחמד שיש וויפי כבר כשנכנסים לבית הנתיבות
ביום היינו בבקתת ויחרן עד malka todorka
-
בחזור, מזהיםאת החיה?

-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
-
מבקתת ויחרן ל malka todorka
-
-
סוס?