ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בבניית מסלול ראשוני : סולט לייק סיטי- ילוסטון- הרי הרוקיס הקנדיים

פורום צפון אמריקה
    הרי הרוקי הקנדיים ילוסטון סולט לייק סיטי
    6
    13
    1803
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • anat67
      anat67 נערך לאחרונה על ידי

שלום , אנחנו זוג בני 50+ בתחילת בניית מסלול שלד. עונה יולי – אוגוסט  כ-21 יום . 

נחיתה בסולט לייק סיטי 

יילוסטון 

פארק גליישר 

קלגרי 

הרי הרוקיס הקנדיים 

וונקובר

סיאטל טיסה חזרה .

א. איך עליי לחלק את ימי השהייה בכל מקום ?

ב. באילו ערים / עיירות כדאי ללון בכדי שיהיו בקרבת הפארקים (לא מעוניינים לינה בתוך הפארק עצמו) .

אשמח לעצות לגבי מסלול לחלוקת הימים .

תודה מראש ,

ayeletback 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback @anat67 נערך לאחרונה על ידי

@anat67

אתם מדברים על 2021?

קנדה סגורה לתיירים ולא ברור  מתי ובאיזה תנאים תפתח.

אין הגיון לתכנן טיול לרוקי ןלוונקובר 

תעשו חישוב מחדש

anat67 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • anat67
          anat67 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

לא 

בע”ה 2022 . תכנון עתידי .. במידה ויתאפשר .

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dhz
            dhz @anat67 נערך לאחרונה על ידי

@anat67

סולט לייק סיטי – רק להתאושש.  אין כמעט מה לעשות שם.

נסיעה לג’קסון – חצי יום פלוס.  תחילת ביקור בגרנד טטון.

למחרת – המשך גרנד טטון ומעבר לילוסטון.  ביקור בחלק הדרומי (אגם ילוסטון ממזרח וה- Old Faithful ממערב)

לדעתי שוה להשקיע בילוסטון עוד 2-3 ימים ולהתקדם צפונה בפרק לקראת היציאה.

מילוסטון לפרק גליישר – לי זה לקח כיומיים. 

פרק גליישר – לפחות יומיים על ה- Going to the Sun road.  אם רוצים לבקר גם ב- Many glacier ולשלב קטע הליכה שם, הוסיפו יום נוסף.

מאיזור מזרח הפרק, מעבר גבול לקנדה.  ביקור ב- Waterton Lakes (יום אחד)

אני ביליתי 8 ימים נוספים ברוקיס הקנדיים.  יום אחד בדרך עד באנף, כ- 4 ימים בפרקים הדרומיים ועוד כ- 3 ימים בדרך צפונה על כביש הקרחונים + פרק ג’אספר והסביבה.

נסיעה לוונקובר – לפחות יומיים.  ממליץ על נסיעה בכביש 99, Sea To Sky.  אם אתם בפארק ג’ספר, תצטרכו קודם לרדת דרומה עד לכביש 1, שזה יום נוסף.

הנסיעה על כביש 99 לקחת לי 3 ימים.  לינה ב- Kamloops וב- Whistler.

מה שנשאר (באזור 3-4 ימים) תוכלו לחלק בין ונקובר לסיאטל.

לינות:

• סולט לייק סיטי – לנתי במלונות רשת חסרי יחוד.  אין המלצה ממש.  הפעם האחרונה שלי בעיר היתה לפני שנם לא מעטות.
            • גרנד טטון – אין הרבה ערים בסביבה, כך שכנראה שתלונו בג’קסון.  לנתי במלון לא זול (מעל $250 ללילה) של רשת הילטון, שהייתי מרוצה ממנו.  יש מלונות זולים יותר, אבל העיר יקרה.
            • ילוסטון – אפשר לבחור בין ווסט ילוסטון, שהיא עירה גדולה יותר ובעלת מבחר רב יותר של בתי מלון, אך גם יקרה יותר לבין גארדינר, עירונת ליד השער הצפוני של ילוסטון.  לנתי שם ב- Comfort Inn .   יש גם מלון זול יותר של רשת Choice Hotels לידו, Travelodge.
            • בגליישר – בצד המזרחי אני ממליץ על ההולידיי אין ב- Browning.  זה מלון קזינו בשמורת האינדיאנים.  אני הזמנתי את החדר בנקודות המועדון של הולידיי אין והמחיר בנקודות היה זול יחסית.  אני חושב שגם המחיר יחסית זול (אולי בגלל הקזינו).  בצד המערבי לנתי בעירה Kalispel.  פעם ב- red Lion Inn, שהוא יחסית יקר, ופעם ב- Hampton Inn.  לילה אחד גם ביליתי במלון Many Glacier בתוך הפרק.  זה היה הלילה האחרון בעונה.  במקרה שלכם, יש שם אפשרויות לינה נוספות שהיו סגורות בזמן ביקורי.
            • ב- Waterton Lakes לנתי במוטל לא משהו בשם Bear Mountain Motel.
            • את הלילות בפארקים הדרומיים של הרוקיס ביליתי בעירה Canmore, המרוחקת 15 דקות נסיעה מ- Banff.  לנתי שם ב- B&B, שאגב נתנו לי הנחה כי לנתי אצלם 4 לילות.  הוא היה ה- B&B הטוב מאלו בהם לנתי באיזור.  בעלת הבית גם ביקרה בישראל כמתנדבת בצעירותה. 
            • בג’ספר לנתי בשלושה B&B שונים (כל לילה במקום אחר) וזאת בגלל שהזמנתי לינות זמן קצר יחסית לפני ההגעה.  שניים מהם נתנו לי חדר קטן וגם חדר הרחצה היה קטן (מדי, לטעמי).  המקום השלישי היה קצת יותר גדול ונחמד.  שמו הוא Maria’s Rooms. 
            • Kamloops – לנתי בהמפטון אין
            • Whistler – לא זכור לי שם המלון.  הוא מלון במרכז העירה.  יש לו חניה, אבל הוא גובה עליה תשלום.
            • ונקובר – גרתי ב- North vancouver במלון הולידיי אין.  מהמלון היה אוטובוס עד למעבורת לעיר ונקובר.  בעיר התניידתי ברגל ובתחבורה ציבורית.
            • סיאטל – המלון החביב עלי ובהמלצה של מוני הוא בדרום העיר בעירה Kent – מלון Best Western שנמצא ממש על מגרש גולף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ayeletback
              ayeletback @anat67 נערך לאחרונה על ידי

@anat67

סומכת את ידי בגדול על התכנון של DNZ
              אני הייתי מוסיפה יום לגליישר . אני מאוהבת בפארק הזה ורק חולמת לחזור אליו.
              לינה.
              בגליישר לינה אחת ממערב ועוד 2 במזרח ( סנט מארי ).
              ברוקיס באיזור באנץ יאהו הייתי לנה כל הימים בלייק לואיז . הכל די קרוב ואין סיבה לעבור לינות.
              ואת הימים הנוספים בג’ספר.
              חשוב להזמין לינות ממש ממש מוקדם , משערת שמשבר הרכב השכור יפתר עד 2022 אבל כדי להיות בטוחים הייתי מזמינה גם רכב מאוד מוקדם.

שאלה : לשם מה גם סיאטל וגם וונקובר? לא נשאר מספיק זמן.
              אני הייתי מוותרת על סיאטל מסיימת בוונקובר ( אלא אם יש בעיה אם להחזיר רכב ) וטסה משם.
              ואם אי אפשר להחזיר הוונקובר סביר שאפשר בקלגרי, אז אפשר להחליף רכב בקלגרי במעבר לקנדה
              אנחנו מאוד אהבנו את וונקובר.
              מבחינת לינה- לקחנו בית פרטי ( מסוג AIRBNB ) וזה היה נהדר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • anat67
                anat67 נערך לאחרונה על ידי

תודה למשיבים .

במידה והטיסה הלוך ושוב מסיאטל .

היכן כדאי להתעכב בדרך לכיוון היילוסטון בהלוך ?

יתכן ונרצה לקחת קרוז לאלסקה מסיאטל : אשמח להמלצות למי שחווה ( איזו חברה מומלץ , משך זמן וכו’ ..) 

תודה .

גדליהו מהגרעין karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @anat67 נערך לאחרונה על ידי

@anat67

אין כמעט נקודות מעניינות על הדרך הראשית מסיאטל לילוסטון. אנחנו חילקנו אותה ליומיים. מיזולה היתה נחמדה לעצירה קצרה... ועשינו גם עצירת הצטיידות בספוקיין. מניח שבכל אחת אפשר למצוא משהו לעשות לשבור את הדרך. היתה לנו גם עצירה קטנה ליד המכרות הנטושים ב butte. לדעתי היו שם סיורים מאורגנים ממרכז המבקרים.

אם לא אכפת לכם להאריך את הדרך אז מסיאטל אתם יכולים לצאת בכביש 2  שעובר בעיירה הבווארית לוונוורת".

• anat67
                    anat67 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה על המענה . 

באילו מקומות לנתם בדרך ?

היכן מומלץ?

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • karnielr
                      karnielr @anat67 נערך לאחרונה על ידי

יתכן ונרצה לקחת קרוז לאלסקה מסיאטל : אשמח להמלצות למי שחווה ( איזו חברה מומלץ , משך זמן וכו’ ..) 

המלצה כללית לגבי אלסקה...אם אתם רוצים לראות באמת את אלסקה, ותרו על הרעיון של קרוז.  קחו רכב וטיילו כמו שצריך. 

• anat67
                        anat67 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

בהחלט לא שוללת ..

משום מה היה נדמה לי שדרך השייט באלסקה ניתן להגיע למקומות שלא ניתן להגיע בהם ברכב . 

השאלה בכמה זמן ניתן לטייל ברכב באלסקה ? 

התכנון היה קרוז לשבוע האם ניתן בזמן זה להגיע למקמות בעזרת רכב ? 

איך מבחינת התניידות , תנאי שטח / מרחקים/מקומות לינה וכו’ .. 

יובל ש. karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • גדליהו מהגרעין
                          גדליהו מהגרעין @anat67 נערך לאחרונה על ידי

@anat67

אנחנו ישנו בקמפינג- מה שהיה גמיש יותר, אבל לכמות שעות הנהיגה שאני מוכן להעניק לעצמי ליום. הגענו ביום הראשון לסביבת קור ד’אלאן, יש שם גם אגם, ככה שנראה לי שאם תחפשו שם לינה- זה יוכל להתאים, או שתחליטו שספוקיין מספיקה לכם ליום הראשון.

• יובל ש.
                            יובל ש. @anat67 נערך לאחרונה על ידי יובל ש.

@anat67

הקרוזים עוצרים ב-3 עיירות חוף שניתן להגיע אליהן גם עצמאית באמצעות טיסות פנים קצרות. אבל אם כבר מטיילים עצמאית, עדיף לטוס למקומות אחרים ופחות ממוסחרים. עיירות כמו קצ’יקן וסקאגוויי שמוכוונות לקליטה של 10,000+ תיירי אניות קרוזים לא בדיוק מייצגות את הצד של אלסקה שאנשים חולמים לראות כשהם מדמיינים את אחד המקומות הפראיים בעולם. כמובן שהשנה יהיה הרבה יותר רגוע מכיוון שמספר האניות קטן יחסית. אך עדיין, גם אם יהיו 3,000 איש בנמל במקום 10,000 זה לא ישנה המון מבחינת אופי המקום.

בכל אופן, הקרוזים מגיעים רק לחלק אחד של אלסקה שנקרא “המעבר הפנימי”. מערכת הכבישים של אלסקה היא צפונה משם, אפשר לטוס לאנקורג’ ולהגיע עם רכב (גם במסגרת טיול של שבוע בלבד) למקומות מדהימים, כולל לאורך החוף. אפשר גם לעשות טיול עצמאי של שבוע במעבר הפנימי שמבוסס על טיסות פנים ואולי כמה מעבורות לא ארוכות מדי, עם התמקדות בעיירות שלא התמסחרו בגלל אניות הקרוזים, כמו גוסטבוס והיינס.

• karnielr
                              karnielr @anat67 נערך לאחרונה על ידי

@anat67 אמר:

@karnielr

בהחלט לא שוללת ..

משום מה היה נדמה לי שדרך השייט באלסקה ניתן להגיע למקומות שלא ניתן להגיע בהם ברכב . 

השאלה בכמה זמן ניתן לטייל ברכב באלסקה ? 

התכנון היה קרוז לשבוע האם ניתן בזמן זה להגיע למקמות בעזרת רכב ? 

איך מבחינת התניידות , תנאי שטח / מרחקים/מקומות לינה וכו’ .. 

כמובן שאם יש רק שבוע, בונים מסלול של שבוע...הכל אפשרי, פשוט צריך לוותר על יעדים. לגבי כבישים, תנאים, לינה….זו מדינה בארה”ב עם תנאים של מדינה בארה”ב. אין שם שום קושי מיוחד. מזמינה אותך לקרוא את הבלוגים שלי על שני טיולים שונים שעשיתי שם. השני יותר סטנדרטי ויותר מתאים לתקופה מצומצמת, גם הוא ידרוש צמצום כמובן. לגבי מסלולים, ממליצה על אתר המסלולים של נטע דגני, נדמה לי שיש לה שם מסלול רכוב נחמד של 8 ימים. 

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון