עזרה בבניית מסלול לאוסטריה (זלצבורגלנד)
-
תחת חשש כבד ועם תפילה בלב שהטיול המתוכנן יצא לפועל, אנחנו אמורים לנחות בווינה בעוד כ-3 שבועות, וממנה להגיע לאזור זלצבורגלנד.
הצימר ששכרנו נמצא בעיירה Werfenweng.
הרכב המטיילים הוא: זוג הורים בני קצת פחות מ-50 אבל עם כושר גופני סביר, בן 17 ובת 12.
המבנה הכללי של הטיול הוא כזה:
יום ג’ – נחיתה בערב בווינה ולינה בשדה התעופה.יום ד – נסיעה ל-Wefenweng עם עצירות בדרך.
ימים ה-ו – טיולים באזור
שבת – מנוחה וטיולים רגליים באזור הצימר (יש אגם במרחק חצי שעת הליכה מהצימר)
ימים א-ב – טיולים באזור
יום ג’ – נפרדים מהצימר, מטיילים באזור ולקראת אחה”צ מתחילים בנסיעה לווינה.
ימים ד-ה – בווינה
אני מנסה לבנות מסלול שבו לא נותש מזמני נסיעות ממושכים, וגם לא נחווה כל יום את אותן אטרקציות.
אשמח להערות והארות לגבי המסלול הראשוני המתגבש.
יום הנסיעה מווינה ל-Werfenweng:
Schloss Ort בעיירה GmundenEbensee
באד אישל (וילת הקיסר פרנץ יוזף)
יום ה
מערת הקרח בוורפן
מפלי גולינג
נקיק למרקאלם
Aqua Salza spa and bath Golling
יום ו
טירת זלצבורג
ארמון הלברון
מכרה המלח בהלייו
מגלשות Keltenblitz
יום א’
גרוסקלוגנר
תוהה אם לצרף ליום הזה את נקיק ליכטנשטיין או את הגשר התלוי בבאד גסטיין ואת המרחצאות.
יום ב
מתלבטת אם לעשות את האגם הלבן, סכר קפרון והרכבל והאטרקציות בזול אם סי או את רכבל דאכשטיין ולצרף לו את מגלשות לאקי פליצר וטרמה אמדה
יום ג (חזרה לווינה)
האלשטט
מערת דאכשטיין
ורכבל Annaberg
אשמח להערות.
הילדים שלי מאוד אוהבים מגלשות הרים.
אני מפחדת להשתעמם מרוב רכבלים, אבל לא רוצה לפספס נופים עוצרי נשימה או אטרקציות מיוחדות.לגבי הטרמות במסלול – יצאתי מנקודת הנחה שניכנס אליהם בסוף היום אם יהיה לנו זמן וכח.
-
ראיתי את האקווה זלץ- ביום של גולינג. לא מתאים לילדים ונוער(גם לכם תשקלו-עירום בחלקו הלא קטן).
נכון באמת את האגמים לעשות בימי המעבר לוינה.
כל היתר בחירה והעדפה שלכם- ברור שבחרתם את היעדים הנ”ל מכלל האפשרויות, ולכן זה מה שיותר מתאים לכם.
אני לא הייתי נכנסת לזלצבורג רק בשביל הטירה (בכל מקרה נכנסים לעיר חניה, מדרחוב ואז הטירה)ובכלל היום הזה עמוס מדי לטעמי.
לגרוסלוקנר מאד נכון לצרף את המרחצאות בסופו של יום-- ואת קניון ליכנשטיין שלבו ביום אחר (קל”ב בכל זאת)
טרמה אמדה שווה לערב.
לאקי פליצר לא הכרחי בגילאי הילדים.
-
אני מעדיפה את המקומות הפחות מתוירים. במקומות המתוירים כמו בהאלשטט יש תורות ויש הוצאות, והנוף שמקבלים לא עולה על הנופים במקומות ללא עלות. קחו מפה (ממליצה על die general karte הגרמנית) שיש בה הדגשים על פנינות חן נופיות, ותהנו מהשקט.
יש לי כמה המלצות קונקרטיות אם תרצי.
-
-
-
פרסמתי בבלוג לפני מספר ימים, אך גם להלן:
Langbathsee ליד טראונ-זי. אגם שנמצא בסופה של דרך מיוערת כאשר בתחילת הדרך עוברים בעיירה שבתיה צבעוניים והיא יושבת על אפיק נהר שזורם בעוז. ללאנגבאת’-זה יש את האגם הראשון (vorderer), לידו מחנים את הרכב, ויש גם את האגם השני (hinterer) שאליו הולכים במשך שעה וחצי.
Offensee ליד טראונ-זי
Altauseer see ליד האלשטט
Grundlsee ליד האלשטט
Gusausee ליד האלשטט. גם כאן יש מסלול הליכה לhinterer הקטן והאינטימי יותר.
Zauchsee או Zauchensee ליד פלכאו. יש שם קרונית רכבת שנגררת על ידי טרקטור לטיול בהרים. יש פינות יצירה לילדים. מהמם
ויש עוד
-
תודה רבה לך על ההמלצות.
טסים לאוסטריה בפעם השניה לאזור זלצבורגלנד ואני מחפשת אתרים שלא היינו בפעם הקודמת.
תוכלי בבקשה לצרף קישור לבלוג שלך?
-