בין לאס וגאס לסיאטל - חוויות מיוחדות
-
אני לחלוטין מסכים איתך ובחישוב שעשינו למעלה באמת נראה שהרווח כאן קטן אם בכלל קיים רווח כזה.
העניין הוא שהמקטע הספציפי מצומצם באפשרויות שהוא מציע (מוזמנת לחלוק עליי ולהאיר את עייני בשמחה :)).
-
@bobsfog2 אמר:
אני לחלוטין מסכים איתך ובחישוב שעשינו למעלה באמת נראה שהרווח כאן קטן אם בכלל קיים רווח כזה.
העניין הוא שהמקטע הספציפי מצומצם באפשרויות שהוא מציע (מוזמנת לחלוק עליי ולהאיר את עייני בשמחה :)).
אז זהו, שזה קצת עניין של תפיסה….גם בנסיעות שהן על הנייר משעממות מאוד וחסרות אפשרויות עוברים בעיירות, רואים קצת אורח חיים אמריקאי במקומות שממש לא מעוררים קנאה, רואים את המרחבים...אנחנו מצליחים ליהנות מאוד גם מנסיעות כאלו.
-
כלל האצבע שלי, בנסיעה של עד 8 שעות לא מרוויחים זמן בטיסה.
פחות מ 8 שעות מתחילים להפסיד, יותר מ 8 שעות מתחילים להרוויח וככל שגדלים ההפרשים מפסידים או מרוויחים יותר.
אמנם זמן הטיסה נטו הוא בסביבות שעה אבל עם כל הלפני ואחרי זה יוצא די דומה.
כמו כל כלל אצבע הוא לא תמיד נכון, אבל בהחלט פוגע ברוב המקרים.
ואז בא העניין של הנטיה האישית.
מישהו יכול להגיד שהוא מעדיף את הגמישות של לצאת לדרך מתי שבא לו ולא להיות כבול לשעה מדוייקת של טיסה,
מישהו אחר יכול להגיד שהוא נוהג בטיול המון שעות ולא רוצה עוד יום בהיה באספלט.
למשל היום אם אני ארצה להגיע לאילת רוב הסיכויים שאני אעדיף לנהוג.
לעומת זאת כשהייתי עם פעוטות/תינוקות העדפתי טיסה.
-
עשיתי את הנסיעה בין יוסמיטי לוגאס פעמיים. פעם אחת נסעתי בדרך פחות מעניינת (שחותכת ישר מקליפורניה לנבדה דרך מדבר נטול אטרקציות, אלא אם כן מחשיבים מעבר לא רחוק מ-Area 51 לאטרקציה), ובפעם השנייה נסעתי בדרך הרבה יותר אטרקטיבית שנצמדת לסיירה נבאדה וחותכת מזרחה רק ב-Lone Pine (ואז נוסעים דרך Death Valley). בהנחה שנוסעים בעונה מתאימה (כלומר, לא בקיץ כאשר החום נוראי), הדרך השנייה בהחלט הייתה שווה את ההשקעה.
קודם כל, ביציאה המזרחית מיוסמיטי שווה מאד לבקר ב-Mono Lake, אגם מלח שבחוף הדרומי שלו יש מקבץ של סלעים מעניינים. בשתי הפעמים שהייתי שם היו שקיעות מדהימות עם עננים ורודים על כל השמיים – אני מניח שזה לא מקרי, משהו במיקום של האגם בצד הצחיח של ההרים עוזר לזה לקרות.
דרומה ממונו לייק יש לך את Mammoth Lakes ו-June Lake, אמנם לא אזור מרשים כמו יוסמיטי, אבל יפה בכל קנה מידה (הרים, יערות, אגמים וכל זה).
ב-Lone Pine יש גם נוף יפה מאד של הר וויטני – ההר הכי גבוה ב-Lower 48, וגם את Alabama Hills – אזור עם סלעים מיוחדים בגוון חום כהה, כולל סלע אחד מאד מפורסם בצורת קשת.
Death Valley הוא אמנם לא הפארק הלאומי הכי יפה בארה”ב או קרוב לזה (אם זה היה בארץ זה בקלות היה נחשב לאחת האטרקציות הגדולות...). אבל, גם שם יש מראות לא רעים בכלל. בעיקר נהניתי מטיול זריחה ב-Mesquite Dunes, דיונות מאד פוטוגניות שנמצאות קרוב לכביש.
בטיול ההוא לא מיהרתי – ישנתי לילה אחד ליד מונו לייק (Lee Vining), לילה אחד ב-Lone Pine ולילה אחד ב-Death Valley. כמובן שלא יהיה לכם זמן לעשות את זה, אבל אולי לפחות תספיקו חלק.