ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. bobsfog2
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 7
    • פוסטים 29
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

bobsfog2

@bobsfog2

1
    מוניטין
    65
    צפיות בפרופיל
    29
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3644627 גיל 56

bobsfog2 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי bobsfog2

• RE: בין לאס וגאס לסיאטל - חוויות מיוחדות

לכל הקוראים והעוקבים, מצאנו את האתר המאוד מזמין הזה:

https://traveloregon.com/

בעיקר משכו את העין המסלולים בעקבות האוכל. נראה שיש פוטנציאל!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי bobsfog2

@karnielr

אני לחלוטין מסכים איתך ובחישוב שעשינו למעלה באמת נראה שהרווח כאן קטן אם בכלל קיים רווח כזה.

העניין הוא שהמקטע הספציפי מצומצם באפשרויות שהוא מציע (מוזמנת לחלוק עליי ולהאיר את עייני בשמחה :)).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

@יובל-ש

בדיוק על זה.

כיוון שנחזיר בקליפורניה גם כן, אני לא רואה תוספת תשלום. לגבי זמינות רכבים זו אכן בעיה אפשרית אבל אנחנו בכל מקרה מכוונים לרכב הכי מינימלי אז במקרה הגרוע (?) נופתע לטובה ונקבל רכב שנחשב יקר יותר. קשה לי להאמין שלא יהיו רכבים כלל (בעיקר אם נעשית הזמנה מראש).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

@אנשיםטובים

חבל. זה קטע שלכאורה קשה לנהיגה כי רובו במדבר ואין יותר מדי אפשרויות עצירה בדרך.

הגעתי לשדה התעופה Fresno Yosemite International Airport שנראה שמרוחק כשעתיים מהפארק. שמעת עליו בעבר?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

היי,

אנחנו חושבים על טיסות בין לאס וגאס ליוסימיטי ובין יוסמיטי\סן פרנסיסקו (לא בטוח שנקפוץ לביקור קצר או לא) לדרום אורגון.

לגבי החלק הראשון, נסיעה מוגאס ליוסמטי לוקחת באזור 6-8 שעות תלוי כמה עצירות נעשה. 

נסיעה ליוסמטי מסן פרנסיסקו היא גם באזור ה 4 שעות ולא בטוח שאנחנו חוסכים כאן המון. האם יש שדה תעופה קרוב יותר לפארק שיהפוך טיסה כזו לכדאית יותר על פני נסיעה ברכב?

לגבי החלק השני, במידה ואכן נעבור בסן פרנסיסקו אז די ברור שניקח את הטיסה משם. אם לא נעבור בה, אז שוב עולה השאלה איזה שדה תעופה כדאי לקחת כדי להגיע לדרום אורגון לאחר היציאה מהפארק.

תודה מראש!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

לכל הקוראים והעוקבים, מצאנו את האתר המאוד מזמין הזה:

https://traveloregon.com/

בעיקר משכו את העין המסלולים בעקבות האוכל. נראה שיש פוטנציאל!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

תודה רבה לכולכם על ההודעות הענייניות והמאירות. אני אנסה לענות לכולכם ולהוסיף עוד קצת מידע ושאלות שעלו לנו בעקבות מה שכתבתם.

אני אתחיל מכך שבעברנו שני טיולים קודמים לארה"ב. הראשון התמקד בצפון מזרח (יצאנו מניו יורק בכיוון נגד השעון בעקבות השלכת האנדיאנית) + פארקים באורלנדו. והשני כלל שלושה איים של הוואי פלוס כמעט שבוע בלוס אנג'לס.
      שני הטיולים כללו גם קרוז ודי אהבנו את הרעיון ומכאן הנטייה לקרוז נוסף, הפעם לאזור ונופים שונים לגמרי (הקודמים היו למקסיקו ולקאריביים).

@יובל-ש
      מסכים שטיול עצמאי בסיכוי גבוה יעצים את חווית אלסקה אבל תאריך היעד של הטיול קרוב מאוד והידע שלנו על אלסקה מסתכם בדי כלום בשלב הזה, אנחנו חשבנו על טעימה שתייצר רעב לטיול משמעותי ושלם יותר בעתיד (כנראה משהו שיתחיל ברוקיז, דרך קנדה ואם נתאהב אז אולי גם אלסקה - אבל נשאיר את זה לעתיד :)).

@Sailor
      נקודות מאוד חשובות בנוגע לתקופת ההשכרה - תודה לך. אם המגבלה היא כזו קשיחה בכל חברות השכרת הקראוונים זו בהחלט מגבלה שתקשה עלינו לתפור את העניין. 
      בקשר לדמי ההחזרה, מנסיוננו עם רכבים רגילים, לא שילמנו תוספות על לקיחה והחזרה במקומות שונים בארה"ב או באירופה. בקראוונים זה שונה?
      בקשר לעצירות, אז כאמור התכנון הוא פחות ערים גדולות ויותר עיירות ביניים מינוס - יש איסור להיכנס עם קראוון למקומות כאלו? במידה ואין איסור, ואין סניף של וולמארט בסביבה אסור לחנות בחניות "רגילות"? מהמעט שהסתכלנו על קראוונים, אנחנו פחות בכיוון של נגרר אלא קראוון ממונע (כלומר, מכונית מגודלת מעט :)).
      נוף מדברי פחות קוסם לנו בשלב זה בחיינו (אולי כשנגדל נבין כמה חסרי מושג היינו) ולכן אני חושב שאריזונה ויוטה פחות רלוונטיות לנו.

@גדליהו-מהגרעין
      תודה על הטיפ בקשר לשריפות! הייתי בטוח שרק קליפורניה חטפה. איפה לדעתך אפשר למצוא מידע על מה "עדיין רלוונטי"?
      בעצתך, נערוך חיפוש על אזור החוף של אורגון אחר העיירות המעניינות (אם יש לך כמה שמות בזיכרון שיחסכו לנו זמן אל תהסס לשתף).
      לאיזה גשר באי וידבי כיוונת? Deception? זה לא סיבוב מאוד גדול? 

@hil
      חלילה לא מתכוונים להעליב אף סוג של חוויה. אנחנו אוהבים חוויות, אך כמו שהוספתי בפתיח של ההודעה הזו, אנחנו כן מחפשים משהו קצת שונה הפעם בדגש בעיקר על חוויות הדרכים. אנחנו מאוד אוהבים ירוק וכחול של טבע ולכן בחרנו שני פארקים מהמכובדים שיש לעולם להציע ואני בטוח שבדרך נסטה פה ושם לטובת עוד אגם צלול או עוד יער קסום. וכאמור כן אהבנו את הקרוז ועל אף "הבינוניות והבנאליות" אנחנו מכוונים לאחד נוסף.

@karnielr
      לא סתם בחרנו באזור, ההרגשה הייתה שזה האזור בשבילנו הפעם. נשמח מאוד לשמוע על מסלול הטיול והחוויות שצברתם בדרך. תודה!

@ilan_196
      תודה על החידוד, אין לי כרגע כלים לבדוק מי מדייק יותר (ייתכן ששניכם צודקים וזה בכלל תלוי מיקום). אם נשתכנע ללכת על הקארוון מבטיח לחזור ולעדכן.
      בנוגע להתאמת האזור לקראוון, נשמח לשמוע מה האזורים בטיול שלדעתך מתאימים יותר ומתאימים פחות לאור הנקודה שעלתה באחת התגובות. יתכן ואולי נשלב קראוון לפחות ימים ורק באזורים שבהם הניצול שלו יהיה מיטבי.

@אנשיםטובים
      קודם כל בהחלט אנשים טובים 🙂 תודה על ההודעה הארוכה והמפורטת שהתייחסה כמעט לכל אספקט בטיול.
      הטיול יצא לפועל בחודש הקרוב כאשר מלבד התאריך של הקרוז שום דבר לא חקוק בסלע אנחנו יחסית גמישים. כפי שציינתי לא מוותרים על הערים (בטח לא בצורה קיצונית, כאמור נהיה בוגאס וכנראה גם סיאטל ומי יודע לאן הדרך תקח אותנו), פשוט היינו כבר בכמה מהגדולות ובא לנו משהו אחר.
      גם אני כמוך עשיתי את החישוב של השעות טרם פרסום ההודעה וכן 3-4 שעות נסיעה מדי יום זה גם מה שהמחשבון שלי הראה (לא משהו שלא עשינו בטיולים קודמים אבל כן על פני פחות ימים). כאמור כיוון שאנחנו גמישים יחסית אולי נוסיף עוד ימים כדי לרווח או כפי שייעצת נשלב טיסות. אם נבחר בדרך השנייה, איך היית ממליץ לחלק את הדרך לנסיעה ולטיסה? 
      בקשר לקראוון, הטיעונים שלך משכנעים והם בין השאר מה שעדיין מותיר את סימן השאלה סביב העניין. מצד שני, זה תמיד יהיה נכון ומתישהו נצטרך לקפוץ למים 🙂
      הנקודה השלישית שלך היא הכי מעניינת מבחינתו לפי דעתי בשלב הזה. אתה כבר השני שמציין את הבעייתיות בכניסה לעיירות קטנות. מכל הסיפורים והשמועות הבנו שארה"ב מותאמת ובנויה לטיולי קראוונים אז לא חשבנו שהעניין הוא עד כדי כך קיצוני... באסה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2
    • בין לאס וגאס לסיאטל - חוויות מיוחדות

היי לכולם,

אשתי ואני עובדים על הטיול הקרוב שלנו שיתמקד במערב.

העוגנים של הטיול נכון לעכשיו הוא התחלה בלאס וגאס לבערך 3 ימים, לאחר מכן נתחיל בנסיעה צפונה.

*** אנחנו עוד מתלבטים אם לעשות זאת בקראוון או ברכב פרטי. מעולם לא טיילנו בקראוון אז בהתאם למסלול שלנו נשמח לתובנות אם קראוון בכלל מתאים לנו.

אנחנו אמורים להגיע לקרוז שיוצא מסיאטל לאלסקה לאחר  כ 18 ימים מהיום שעוזבים את וגאס (גם בקשר לקרוז נשמח לשמוע המלצות, הערות, כדאי או שלא).

בשני הקצוות של המסלול אנחנו רוצים לעבור בפארקים הגדולים: יוסמיטי ואולימפיק. חשבנו להקדיש עד 3 ימים לכל פארק.

ועכשיו לסיבה שהובילה אותנו לפורום הנהדר:

אנחנו מחפשים לתבל את ה road trip הקצרצר שלנו בחוויות מיוחדות ופחות סטנדרטיות. את הטבע הפראי כאמור נפגוש בשני הקצוות,ולנוף אורבני אנחנו פחות מתחברים. אז בעצם אנחנו מחפשים למצוא את העיירות והכפרים הקטנים יותר שבדרך. אני נתלה באילנות גבוהים מעט אבל משהו בסגנון של התוכנית של גידי ואהרוני שחצו את ארה”ב מהמזרח למערב. כמובן שבעולם עם קורונה יהיה קשה יותר אבל אנחנו ננסה 🙂

אז בדרך נעבור בנאבדה, קליפורניה, אורגון עד לוושינגטון – אבל אם לאור מה שכתבנו בפיסקה הקודמת שווה לפזול למדינות נוספות נשמח לשמוע כמובן.

תודה מראש על כל טיפ ורעיון!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2
    • RE: ירח דבש בהוואי (ספטמבר-אוקטובר) עזרה בתכנונים

@karnielr

התחלתי לענות לך אבל אז עצרתי רגע לחשוב שוב ואני פשוט מתקשה להבין מאיזה מקום ההודעה הזו והקודמת שלך מגיעות.

בכל מקרה אודה לך אם נצליח לשמור על הדיון כאן ענייני ולא נעסוק בתפל. 

ולמען הסר כל ספק, השאלות שלנו פתוחות למענה ע”י כל מי שמוכן להקדיש מזמנו ולעזור לנו (ולמאות הצופים הדוממים שיעשו שימוש במידע בדיוק כמונו).

ניסוח כזה או אחר נעשים מתוך כבוד והערכה לאלו שטרחו והשיבו ומטעמי נוחות בלבד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

@karnielr אמר:

@bobsfog2

לא כדאי לפנות בפורום לאדם מסוים....אולי גם אחרים יכולים לענות על השאלות שלך? 

השאלות פתוחות לכל מי שיכול לעזור.

התיוג האישי זה שכר לימוד של מערכת הפורומים החדשה 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2

@יהודה-אודי

שוב תודה יהודה.

רק כדי לוודא, בקוואי לא היית בכלל או שלדעתך מיותר להגיע ועדיף להשקיע באיים האחרים?

מבחינת הטיולים “הארוכים” היינו באירלנד, ביער השחור, שוויץ ואוסטריה, החוף המזרחי של ארה”ב.

בדרך היו גם בכמה ערים אירופיות לטיולים קצרים יותר.

חיפשנו חוויה שונה ואקזוטית יותר לירח הדבש והוואי הייתה המועמדת הטבעית שהתאימה מבחינת מזג האוויר לתאריכים שחיפשנו.

האיים במזרח גם נשקלו אך פחות התאימו לספטמבר-אוקטובר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      bobsfog2
      bobsfog2