ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בין לאס וגאס לסיאטל - חוויות מיוחדות

פורום צפון אמריקה
    אורגון וושינגטון מערב ארהב קליפורניה
    9
    24
    1425
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bobsfog2
      bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי bobsfog2

היי לכולם,

אשתי ואני עובדים על הטיול הקרוב שלנו שיתמקד במערב.

העוגנים של הטיול נכון לעכשיו הוא התחלה בלאס וגאס לבערך 3 ימים, לאחר מכן נתחיל בנסיעה צפונה.

*** אנחנו עוד מתלבטים אם לעשות זאת בקראוון או ברכב פרטי. מעולם לא טיילנו בקראוון אז בהתאם למסלול שלנו נשמח לתובנות אם קראוון בכלל מתאים לנו.

אנחנו אמורים להגיע לקרוז שיוצא מסיאטל לאלסקה לאחר  כ 18 ימים מהיום שעוזבים את וגאס (גם בקשר לקרוז נשמח לשמוע המלצות, הערות, כדאי או שלא).

בשני הקצוות של המסלול אנחנו רוצים לעבור בפארקים הגדולים: יוסמיטי ואולימפיק. חשבנו להקדיש עד 3 ימים לכל פארק.

ועכשיו לסיבה שהובילה אותנו לפורום הנהדר:

אנחנו מחפשים לתבל את ה road trip הקצרצר שלנו בחוויות מיוחדות ופחות סטנדרטיות. את הטבע הפראי כאמור נפגוש בשני הקצוות,ולנוף אורבני אנחנו פחות מתחברים. אז בעצם אנחנו מחפשים למצוא את העיירות והכפרים הקטנים יותר שבדרך. אני נתלה באילנות גבוהים מעט אבל משהו בסגנון של התוכנית של גידי ואהרוני שחצו את ארה”ב מהמזרח למערב. כמובן שבעולם עם קורונה יהיה קשה יותר אבל אנחנו ננסה 🙂

אז בדרך נעבור בנאבדה, קליפורניה, אורגון עד לוושינגטון – אבל אם לאור מה שכתבנו בפיסקה הקודמת שווה לפזול למדינות נוספות נשמח לשמוע כמובן.

תודה מראש על כל טיפ ורעיון!

יובל ש. Sailor גדליהו מהגרעין hil karnielr 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יובל ש.
        יובל ש. @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2

היי, הנה השני סנט שלי: העובדה שאתה מדבר דווקא על קרוז לאלסקה נוגדת לחלוטין את כל הקונספט שאתה מדבר עליו, מכיוון שמדובר על הדבר הכי סטנדרטי ובינוני שאפשר לעשות. אם עושים טיול עצמאי באלסקה, אפילו באורך של שבוע אחד (באמצעות רכב שכור, טיסות פנים ו/או מעבורות) יש אפשרות לעבור בעיירות ובמקומות ש*באמת* לא הרבה אנשים מגיעים אליהם, בניגוד לעיירות החוף הממוסחרות שבהן אניות הקרוז עוצרות ומורידות בבת אחת המוני אנשים לכמות שעות מוגבלת. כמובן שאם הולכים על קרוז לשם הנופש והמנוחה מה”עבודה” של טיול רגיל, זה סיפור אחר ואפשר לקבל את זה בהבנה 🙂

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Sailor
          Sailor @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2

חסרונות קרוואן:

1. ההשכרה לרוב לשבועות שלמים כשיום בשבוע של ההתחלה והסיום מוכתבים על ידי חברת ההשכרה.
          2. על המרחק תשלמו כנראה דמי החזרה גבוהים.

זה עלול להפוך את שכירת הקרוואן ללא כדאית.

היתרון הוא החופש לעצור כמעט בכל מקום שרוצים, כולל פארקים לאומיים, פארקי מדינה, טראק סטופס ואפילו במגרשי חניה של וולמארט.

אם אתם מתכננים לשלב ערים זה יסבך את העניין.

מדינות אחרות יחייבו תכנון מסלול אחר. אפשר דרך הפארקים ביוטה, אולי גם אריזונה, צפונה לואיומינג או איידהו ובהתאם אולי גם מונטנה, אבל אז זה לא יכלול את קליפורניה ודרום אורגון (או דילוג על כל אורגון).

ilan_196 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • karnielr
            karnielr @יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

@יובל-ש אמר:

@bobsfog2

היי, הנה השני סנט שלי: העובדה שאתה מדבר דווקא על קרוז לאלסקה נוגדת לחלוטין את כל הקונספט שאתה מדבר עליו, מכיוון שמדובר על הדבר הכי סטנדרטי ובינוני שאפשר לעשות. אם עושים טיול עצמאי באלסקה, אפילו באורך של שבוע אחד (באמצעות רכב שכור, טיסות פנים ו/או מעבורות) יש אפשרות לעבור בעיירות ובמקומות ש*באמת* לא הרבה אנשים מגיעים אליהם, בניגוד לעיירות החוף הממוסחרות שבהן אניות הקרוז עוצרות ומורידות בבת אחת המוני אנשים לכמות שעות מוגבלת. כמובן שאם הולכים על קרוז לשם הנופש והמנוחה מה”עבודה” של טיול רגיל, זה סיפור אחר ואפשר לקבל את זה בהבנה 🙂

מסכימה מאוד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2

מאחר ואחרי ימי אולימפיק ויוסמיטי נשארים 12 יום. אני הייתי מתמקד באורגון ( רק לבדוק אחרי שריפות הענק שלדעתי עוד לא תמו שם- מה עודו רלוונטי)- נכנס אליה מכיוון קרייטר לייק ( מניח שהטיול מתוכנן לקיץ ואז הוא נגיש) וממשיך לבנד- יש כל מיני אגמים בדרך, את מערת הלבה שהולכים בה עם עששיות וכו’- משם חותך לחוף ( אנחנו עשינו את החוף בטיול נפרד, אבל יש פה איזו דרך של מפלים)- מתחיל לעלות לאורך החוף היפיפה של אורגון- יש לך שפע של עיירות קטנותוכל מיני עצירות קטנות באינספור חופים- הייתי ממליץ לעלות בחוף עד אסטוריה וממנה לחצות לוושינגטון- שגם בה אפשר להנות מעיירות קטנות ( אנחנו היינו בלונג ביץ  והסביבה 3 ימים- היה נהדר) ומשם להיכנס לאולימפיק  מהצד של קוינולט. אם עוד נשארו ימים אחרי כל זה -אז אחרי אולימפיק אפשר להמשיך לאי וידבי ולרדת בכלל מהחלק הצפוני שלו ( הגשר המדהים) חזרה לסיאטל.

• hil
                hil @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2

גם חוויות סטנדרטיות, יכולות להיות מיוחדות..

ממה נהנתם במקומות אחרים ?

• karnielr
                  karnielr @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2 אמר:

היי לכולם,

אשתי ואני עובדים על הטיול הקרוב שלנו שיתמקד במערב.

העוגנים של הטיול נכון לעכשיו הוא התחלה בלאס וגאס לבערך 3 ימים, לאחר מכן נתחיל בנסיעה צפונה.

*** אנחנו עוד מתלבטים אם לעשות זאת בקראוון או ברכב פרטי. מעולם לא טיילנו בקראוון אז בהתאם למסלול שלנו נשמח לתובנות אם קראוון בכלל מתאים לנו.

אנחנו אמורים להגיע לקרוז שיוצא מסיאטל לאלסקה לאחר  כ 18 ימים מהיום שעוזבים את וגאס (גם בקשר לקרוז נשמח לשמוע המלצות, הערות, כדאי או שלא).

בשני הקצוות של המסלול אנחנו רוצים לעבור בפארקים הגדולים: יוסמיטי ואולימפיק. חשבנו להקדיש עד 3 ימים לכל פארק.

ועכשיו לסיבה שהובילה אותנו לפורום הנהדר:

אנחנו מחפשים לתבל את ה road trip הקצרצר שלנו בחוויות מיוחדות ופחות סטנדרטיות. את הטבע הפראי כאמור נפגוש בשני הקצוות,ולנוף אורבני אנחנו פחות מתחברים. אז בעצם אנחנו מחפשים למצוא את העיירות והכפרים הקטנים יותר שבדרך. אני נתלה באילנות גבוהים מעט אבל משהו בסגנון של התוכנית של גידי ואהרוני שחצו את ארה”ב מהמזרח למערב. כמובן שבעולם עם קורונה יהיה קשה יותר אבל אנחנו ננסה 🙂

אז בדרך נעבור בנאבדה, קליפורניה, אורגון עד לוושינגטון – אבל אם לאור מה שכתבנו בפיסקה הקודמת שווה לפזול למדינות נוספות נשמח לשמוע כמובן.

תודה מראש על כל טיפ ורעיון!

עשינו טיול מקסים באורגון, אם מדלגים על פורטלנד (אנחנו דילגנו.... ) הטיול ממש לא אורבני ועובר בעיירות שונות ונחישות. 

• ilan_196
                    ilan_196 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

ההשכרה היא לפי ימים. בדרך כלל מוגדר איזה מינימום של שבוע +-. אפשר להשכיר כמעט בכל יום למעט יום אחד בסוף שבוע.

ההחזרה כנ"ל.

אין על טיול בקרוואן  והאזור הזה ממש מעולה לכך.

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2

על מתי מדובר? שבוע הבא? עוד כמה חודשים? חורף?

ממש לא מומחה בדרך. אני חושב שלוותר לגמרי על הערים של ארה”ב זה קצת קיצוני, אבל זו כמובן בחירה שלכם.

אני חושב על משהו אחר  – כמה זמן יש לכם לזה?

קודם כל – האם 18 ימים זה נטו? כלומר ביום 1 על הבוקר יוצאים מוגאס (והטיסה לא הייתה ביום 0 אלא לפני) וביום 18 בלילה מגיעים לסיאטל (כלומר הקרוז ביום 19 או אחרי)? או שבעצם ביום 18 זה הקרוז? או שבכלל ביום 1 לא יוצאים על הבוקר? או שנוחתים ביום 1 וישר יוצאים לדרך, על כל העייפות והג’טלג? והאם גם צריך לשריין ימין לסיאטל עצמה? או שבכלל לא?

כמו שנאמר יש לכם 12 ימים למסלול (בהנחה שאכן מדובר על 18 ימים נטו).

על פי גוגל נסיעה ומוגאס לסיאטל דרך יוסמיטי ואוליפיק תיקח לכם 24 שעות נטו. בפועל מדובר על הרבה יותר. קודם כל 24 שעות נטו זה בקלות 30 שעות ברוטו (כולל עצירות רענון וכדומה, ואולי גם סטייה קטנטנה מהכביש לצורך לינה). אבל יותר מזה, אם רוצים לטייל בדרך זה אומר לסטות מהכביש הראשי. כמה לסטות. אין לי מושג. אבל סביר שתדברו על 40-50 שעות אוטו.

ב-12 ימים מדובר על 3.5 עד 4.5 שעות נסיעה ביום. כל יום. ואם תבחרו עוד יעד להשאר בו יום שלם ויותר, זה אומר ששעות הנהיגה של הימים האלה יצטרפו לימים אחרים. כלומר בימים שכן תסעו תגיעו ל 5 עד 7 שעות נהיגה.

ולא מדובר על יום אחד של נהיגה קשה. מדובר על ימים אחרי יום אחרי יום. צחשבו שבמשך שבוע שלם אתם נוסעים לאילת, ישנים שם, נוסעים חזרה למרכז, ישנים, שוב. כל יום כיוום אחד לאיילת או חזרה.

לטעמי – זו בחירה מאד לא אידאלית.

שווה לחשוב לעומק על הזמנים, ואולי למרות הפנטזיה על רואד טריפ לשנות קצת את המסלול ולשלב טיסה.

קראוון לטעמי זה יותר גרוע. חוץ מזה שלקראוון עלות ההשכרה החד כיוונית עשויה להיות מאד גבוהה, הרי שלקראוון יש 3 חסרונות ביחס לתוכנית שלכם:

1. הוא מבזבז זמן ביום הראשון והאחרון. לשכור קראוון לוקח חצי יום ויותר ולא רק חצי שעה. הן בזמן בנקודת ההשכרה והן במעבר בסופר להצטיידות. להחזיר לוקח פחות זמן אבל גם לא 10 דקות. ולא לשכוח שנקודת ההשכרה וההחזרה הן לא במלון ובנמל ולכן יש עלות בזמן (ובכסף) להגיע אל/מ נקודות ההשכרה
                      2. הוא יותר איטי ומסורבל לנהיגה. אתם לא נהגים מקצועיים שנוהגים במשאיות קטנות. מן הסתם אתם אנשים “רגילים” שנוסעים לעבורה וחזהר ברכב הפרטי הרגיל שלהם. נהיגה ברכב גדול כמו קראוון יותר מסורבלת וכתוצאה מכך גם יותר איטית. כלומר לכל חישובי הזמנים שלי תוסיפו עוד כמה אחוזים של “נסיעה איטית יותר”
                      3. הוא מתאים לטבע, לא לעיירות. הגדרותם שתם רוצים עיירות. קראוון מאד מתאים ללינה בטבע. מבלים את הערב בקמפ, עם או בלי השכנים, מבקרים בשמורות הטבע מוקדם בבוקר או מאוחר בערב. אבל בעיירות זה נראה אחרת. לא בהכרח יש אתר קראוונים זמין ונוח. והיתרונות של הקראוון נעלמים מיד

בקיצור – אני ממליץ בחום לחשב מסלול מחדש. לא צריך לנטוש את הפנטזיות, אבל צריך לחבר אותן למציאות

• bobsfog2
                        bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי bobsfog2

תודה רבה לכולכם על ההודעות הענייניות והמאירות. אני אנסה לענות לכולכם ולהוסיף עוד קצת מידע ושאלות שעלו לנו בעקבות מה שכתבתם.

אני אתחיל מכך שבעברנו שני טיולים קודמים לארה"ב. הראשון התמקד בצפון מזרח (יצאנו מניו יורק בכיוון נגד השעון בעקבות השלכת האנדיאנית) + פארקים באורלנדו. והשני כלל שלושה איים של הוואי פלוס כמעט שבוע בלוס אנג'לס.
                        שני הטיולים כללו גם קרוז ודי אהבנו את הרעיון ומכאן הנטייה לקרוז נוסף, הפעם לאזור ונופים שונים לגמרי (הקודמים היו למקסיקו ולקאריביים).

@יובל-ש
                        מסכים שטיול עצמאי בסיכוי גבוה יעצים את חווית אלסקה אבל תאריך היעד של הטיול קרוב מאוד והידע שלנו על אלסקה מסתכם בדי כלום בשלב הזה, אנחנו חשבנו על טעימה שתייצר רעב לטיול משמעותי ושלם יותר בעתיד (כנראה משהו שיתחיל ברוקיז, דרך קנדה ואם נתאהב אז אולי גם אלסקה - אבל נשאיר את זה לעתיד :)).

@Sailor
                        נקודות מאוד חשובות בנוגע לתקופת ההשכרה - תודה לך. אם המגבלה היא כזו קשיחה בכל חברות השכרת הקראוונים זו בהחלט מגבלה שתקשה עלינו לתפור את העניין. 
                        בקשר לדמי ההחזרה, מנסיוננו עם רכבים רגילים, לא שילמנו תוספות על לקיחה והחזרה במקומות שונים בארה"ב או באירופה. בקראוונים זה שונה?
                        בקשר לעצירות, אז כאמור התכנון הוא פחות ערים גדולות ויותר עיירות ביניים מינוס - יש איסור להיכנס עם קראוון למקומות כאלו? במידה ואין איסור, ואין סניף של וולמארט בסביבה אסור לחנות בחניות "רגילות"? מהמעט שהסתכלנו על קראוונים, אנחנו פחות בכיוון של נגרר אלא קראוון ממונע (כלומר, מכונית מגודלת מעט :)).
                        נוף מדברי פחות קוסם לנו בשלב זה בחיינו (אולי כשנגדל נבין כמה חסרי מושג היינו) ולכן אני חושב שאריזונה ויוטה פחות רלוונטיות לנו.

@גדליהו-מהגרעין
                        תודה על הטיפ בקשר לשריפות! הייתי בטוח שרק קליפורניה חטפה. איפה לדעתך אפשר למצוא מידע על מה "עדיין רלוונטי"?
                        בעצתך, נערוך חיפוש על אזור החוף של אורגון אחר העיירות המעניינות (אם יש לך כמה שמות בזיכרון שיחסכו לנו זמן אל תהסס לשתף).
                        לאיזה גשר באי וידבי כיוונת? Deception? זה לא סיבוב מאוד גדול? 

@hil
                        חלילה לא מתכוונים להעליב אף סוג של חוויה. אנחנו אוהבים חוויות, אך כמו שהוספתי בפתיח של ההודעה הזו, אנחנו כן מחפשים משהו קצת שונה הפעם בדגש בעיקר על חוויות הדרכים. אנחנו מאוד אוהבים ירוק וכחול של טבע ולכן בחרנו שני פארקים מהמכובדים שיש לעולם להציע ואני בטוח שבדרך נסטה פה ושם לטובת עוד אגם צלול או עוד יער קסום. וכאמור כן אהבנו את הקרוז ועל אף "הבינוניות והבנאליות" אנחנו מכוונים לאחד נוסף.

@karnielr
                        לא סתם בחרנו באזור, ההרגשה הייתה שזה האזור בשבילנו הפעם. נשמח מאוד לשמוע על מסלול הטיול והחוויות שצברתם בדרך. תודה!

@ilan_196
                        תודה על החידוד, אין לי כרגע כלים לבדוק מי מדייק יותר (ייתכן ששניכם צודקים וזה בכלל תלוי מיקום). אם נשתכנע ללכת על הקארוון מבטיח לחזור ולעדכן.
                        בנוגע להתאמת האזור לקראוון, נשמח לשמוע מה האזורים בטיול שלדעתך מתאימים יותר ומתאימים פחות לאור הנקודה שעלתה באחת התגובות. יתכן ואולי נשלב קראוון לפחות ימים ורק באזורים שבהם הניצול שלו יהיה מיטבי.

@אנשיםטובים
                        קודם כל בהחלט אנשים טובים 🙂 תודה על ההודעה הארוכה והמפורטת שהתייחסה כמעט לכל אספקט בטיול.
                        הטיול יצא לפועל בחודש הקרוב כאשר מלבד התאריך של הקרוז שום דבר לא חקוק בסלע אנחנו יחסית גמישים. כפי שציינתי לא מוותרים על הערים (בטח לא בצורה קיצונית, כאמור נהיה בוגאס וכנראה גם סיאטל ומי יודע לאן הדרך תקח אותנו), פשוט היינו כבר בכמה מהגדולות ובא לנו משהו אחר.
                        גם אני כמוך עשיתי את החישוב של השעות טרם פרסום ההודעה וכן 3-4 שעות נסיעה מדי יום זה גם מה שהמחשבון שלי הראה (לא משהו שלא עשינו בטיולים קודמים אבל כן על פני פחות ימים). כאמור כיוון שאנחנו גמישים יחסית אולי נוסיף עוד ימים כדי לרווח או כפי שייעצת נשלב טיסות. אם נבחר בדרך השנייה, איך היית ממליץ לחלק את הדרך לנסיעה ולטיסה? 
                        בקשר לקראוון, הטיעונים שלך משכנעים והם בין השאר מה שעדיין מותיר את סימן השאלה סביב העניין. מצד שני, זה תמיד יהיה נכון ומתישהו נצטרך לקפוץ למים 🙂
                        הנקודה השלישית שלך היא הכי מעניינת מבחינתו לפי דעתי בשלב הזה. אתה כבר השני שמציין את הבעייתיות בכניסה לעיירות קטנות. מכל הסיפורים והשמועות הבנו שארה"ב מותאמת ובנויה לטיולי קראוונים אז לא חשבנו שהעניין הוא עד כדי כך קיצוני... באסה.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • karnielr

@bobsfog2 אמר:

מסכים שטיול עצמאי בסיכוי גבוה יעצים את חווית אלסקה אבל תאריך היעד של הטיול קרוב מאוד והידע שלנו על אלסקה מסתכם בדי כלום בשלב הזה, אנחנו חשבנו על טעימה שתייצר רעב לטיול משמעותי ושלם יותר בעתיד (כנראה משהו שיתחיל ברוקיז, דרך קנדה ואם נתאהב אז אולי גם אלסקה - אבל נשאיר את זה לעתיד :)).

אם מעניין אתכם, ממליצה לכם על שני הבלוגים שלי על טיולינו באלסקה. 

בקשר לדמי ההחזרה, מנסיוננו עם רכבים רגילים, לא שילמנו תוספות על לקיחה והחזרה במקומות שונים בארה"ב או באירופה. בקראוונים זה שונה?

מנסיוני (הרב מאוד...יותר מעשרה טיולים בארה”ב...) בהחלט יש תוספות על לקיחה והחזרה במקומות שונים בארה”ב. אין תוספת כזו רק בין יעדים ספורים. 

נוף מדברי פחות קוסם לנו בשלב זה בחיינו (אולי כשנגדל נבין כמה חסרי מושג היינו) ולכן אני חושב שאריזונה ויוטה פחות רלוונטיות לנו.

אם תציצו באיזשהו סרטון על ארצ’ס או ברייס תוכלו להבין כבר עכשיו ולחסוך את בזבוז השנים עד שתגדלו ותבינו….

לא סתם בחרנו באזור, ההרגשה הייתה שזה האזור בשבילנו הפעם. נשמח מאוד לשמוע על מסלול הטיול והחוויות שצברתם בדרך. תודה!

זה ממש לא מסובך ולא דורש הערכות מיוחדת….יש כביש צמוד לחוף, נוסעים לאורכו….אנחנו נסענו הלוך ושוב מסיאטל ולכן ירדנו דרומה בכביש הזה וחזרנו במסלול פנימי דרך קרייטר לייק, בנד, כביש המפלים שליד פורטלנד וכו’. 

בקשר לקראוון, הטיעונים שלך משכנעים והם בין השאר מה שעדיין מותיר את סימן השאלה סביב העניין. מצד שני, זה תמיד יהיה נכון ומתישהו נצטרך לקפוץ למים 🙂

ממש ממש לא חייבים….אפשר ליהנות ולהיות גמישים עם ההרכב הידוע של רכב+לינה, נסיעה בקצב נורמלי ולא קצב צב, בלי מגבלות כבישים ומגבלות חנייה, אפשרות לעצור בצד הדרך בלי הערכות מיוחדת כשרואים משהו מעניין וכו’. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • bobsfog2
                            bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

לכל הקוראים והעוקבים, מצאנו את האתר המאוד מזמין הזה:

https://traveloregon.com/

בעיקר משכו את העין המסלולים בעקבות האוכל. נראה שיש פוטנציאל!

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • אנשיםטובים

@bobsfog2

שים לב שהחישוב שלי דיבר על שלוש וחצי עד ארבע וחצי שעות נהיגה ביום בהנחה שנוהגים כל 12 הימים וללא סטיות גדולות מהדרך המהירה, כלומר זה בקלות יכול להיות יותר. אני חושב שלהניח שלוש עד ארבע שעות זה מאד אופטימי
                              לגבי קראוון – מעולם לא טיילתי בקראוון וגם לא תכננתי אז לא חקרתי את הנושא. קראוון זה בראש וראשונה אופי של טיול. משוגעי קראוון לא יחליפו אותו בשום דבר אחר, והם יסבירו לך שאפשר להכנס לעיירות עם קראוון, שאפשרלמצוא חניה וכו’. הם צודקים. עיירות קטנות זה לא ערים גדולות, וארה”ב זה לא ישראל. לרוב אין בעיה לנסוע ברחובות העיירה עם קראוון וגם לרוב אפשר לחנות יחסית קרוב ולא צריך לחנות מחות לעיר. מה גם שאתם זוג ולכן לא תשכרו אוטובוס גדול אלא מן הסתם קראוון קטן יותר (ועדיין – זו משאית קטנה ולא מסחרי גדול).

השאלה היא למה? קראוון למשל מתאים מאד לבישול עצמי, לחניות לילה ארוכות, להכיר את השכנים וכו’. האם זה מה שאתם רוצים? קראוון פחות מתאים לארוחת ערב בחוץ, בטח שלא אחרי מקלחת (אפשרי להתנתק מהחיבורים, לנסוע לאכול ולחזור, אבל פחות נוח). הוא פחות מתאים ל”דילוגים קצרים” עם רכב בעיר או אפילו באאוטלט גדול כי חניה זה בכל זאת טיפה יותר לוגיסטיקה.

אבל כן, אפשר. לא יקרה אסון בכלל.

הכי פשוט – פתח מפת גוגל ב 2-3 עיירות שאתם מתעניינים בהן, תמצא את הרחובות הרשיים ואתרי העניין, ובעזרת גוגל סטריט ויו תחבן את הרחוב והחניונים ותתרשם מהנוחות של קראוון

אני בטוח שבכל מקרה תהנו. השאלה היא רק ממה יותר.

לגבי המסלול -אני מציע שתתחילו לבנות מסלול ראשוני, ותראו מרחקים, וגם איך הוא מסדר מבחינת הרצף. תשנו אותו עוד 5 פעמים וזה בסדר. אבל אם למשל תתרשמו שיש לכם 5 אתרים מעניינים באיזור של 100 ק” שתוספים 3 ימים, זה כנראה אומר 3 ימים זלא מתקדמים ואז יומיים של דילוג גדול אחרי. כשיהיה מסלול ראשוני תעריכו כמה זמן הוא לוקח כולו, וגם כמה זמן נסיעה יש בכל יום פרטני (לא ממוצע) ותראו מה הגיוני.

כשיהיה מסלול ראשוני אני חושב שתוכלו גם לחשוב עד כמה הוא מתאים לכם לקראוון, ועד כמה יש לאורכו קמפים

• bobsfog2
                                bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אנחנו חושבים על טיסות בין לאס וגאס ליוסימיטי ובין יוסמיטי\סן פרנסיסקו (לא בטוח שנקפוץ לביקור קצר או לא) לדרום אורגון.

לגבי החלק הראשון, נסיעה מוגאס ליוסמטי לוקחת באזור 6-8 שעות תלוי כמה עצירות נעשה. 

נסיעה ליוסמטי מסן פרנסיסקו היא גם באזור ה 4 שעות ולא בטוח שאנחנו חוסכים כאן המון. האם יש שדה תעופה קרוב יותר לפארק שיהפוך טיסה כזו לכדאית יותר על פני נסיעה ברכב?

לגבי החלק השני, במידה ואכן נעבור בסן פרנסיסקו אז די ברור שניקח את הטיסה משם. אם לא נעבור בה, אז שוב עולה השאלה איזה שדה תעופה כדאי לקחת כדי להגיע לדרום אורגון לאחר היציאה מהפארק.

תודה מראש!

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אנשיםטובים

@bobsfog2

מעשית אין שדה תעופה קרוב ליוסמיטי. יש כמה אבל הם לא מאד קרובים ולא זולים. כך שהזמן של הטיסה ברוטו יהיה הרבה יותר מאשר בנסיעה.

bobsfog2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • bobsfog2
                                    bobsfog2 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

חבל. זה קטע שלכאורה קשה לנהיגה כי רובו במדבר ואין יותר מדי אפשרויות עצירה בדרך.

הגעתי לשדה התעופה Fresno Yosemite International Airport שנראה שמרוחק כשעתיים מהפארק. שמעת עליו בעבר?

יובל ש. אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יובל ש.
                                      יובל ש. @bobsfog2 נערך לאחרונה על ידי

@bobsfog2

טכנית זה יכול לעבוד, אבל קחו בחשבון שבשדות תעופה קטנים יכולה להיות בעיה בנושא של השכרת רכב, גם מבחינת זמינות של רכבים וגם מבחינת אפשרויות/עלויות ההשכרה החד-כיוונית (כי מניח שתרצו להחזיר בתחנה אחרת). זה נושא שצריך לברר קודם.

• bobsfog2
                                        bobsfog2 @יובל ש. נערך לאחרונה על ידי bobsfog2

@יובל-ש

בדיוק על זה.

כיוון שנחזיר בקליפורניה גם כן, אני לא רואה תוספת תשלום. לגבי זמינות רכבים זו אכן בעיה אפשרית אבל אנחנו בכל מקרה מכוונים לרכב הכי מינימלי אז במקרה הגרוע (?) נופתע לטובה ונקבל רכב שנחשב יקר יותר. קשה לי להאמין שלא יהיו רכבים כלל (בעיקר אם נעשית הזמנה מראש).

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • אנשיםטובים

@bobsfog2

אפשר לטוס לוגאס לפרזנו. יש אפילו טיסות של סאות ווסט שהן יחסית זולות

אם אתם בוגאס בלי רכב, לוקחים מונית לשדה, מספיק זמן לפני הטיסה כמובן, טסים, שוכרים רכב ונוסעים (וזה שעתיים וחצי ולא שעתיים) אז הזמן הכולל הוא כ-7 שעות.

לעומת זאת אם אתם עם רכב הוגאס אז תוסיפו עוד חצי שעה לפרוצדורה של החזרת הרכב.

כלומר בסף הכל הזמן דומה לנסיעה או לטיסה

לגבי עלויות – צריך לשקלל עלות רכב בפרזנו ודמי החזר מפרזנו לסיאטל (בהשווה לוגאס) וגם אולי פיצול ההזמנות (שני רכבים במקום אחד) עשוי להשפיע – תבדקו

אבל יש גם שיקול של שעות – מתי מתאים לכם לנסוע? האם אתם רוצים לצאת על הבוקר? או אולי דווקא צהריים/ערב? בכל מקרה אי אפשר לטייל ביוסמיטי בלילה. אז יתכן שכדאי לכוון להגיע לאיזור יוסמיטי רבתי בשעות הערב, לקחת מוטל, ועל הבוקר לכנס לפארק. האם הטיסה מתאימה בשעות? ואם אתם בלי רכב בוגאס – האם שעות הטיסה מסתדרות טוב עם שעת פינוי החדר? או שצריך גם אחסון מזוודות (עולה כסף וזמן).

ולא לפחות חושב – טיסה זה עוגן שיקר לשנות אותו. נכון שאם מדובר על טיסות זולות אז מקסימום זורקים את הכרטיס לפח. אבל אתם הרי לא תעשו את זה. כשאתם עם רכב אתם הרבה יותר גמישים. הן ברמת התכנון, הן ברמת מקומות הלינה והן בשעות בתוך היום.

אז אני מאד בעד טיסה שחוסכת נסיעה, אבל באילו תנאים. ובמקרה הזה זה נראה לי פחות רלוונטי

• karnielr

@bobsfog2

לדעתי בטיסות מהסוג שציינת אתה מפסיד חלק לא קטן מהחווייה האמריקאית. הדרך ליעדים לפעמים מהנה כמו היעד עצמו ומאפשרת טעימה והיכרות עם צדדים פחות מוכרים אבל ממש מעניינים. כמובן שאני לא נמנעת תמיד מטיסות פנים, אבל במקרה בו החסכון בזמן לא ממש משמעותי, אני חושבת שכדאי לשקול שוב את העניין. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון