כפר הפטפוטים שרשור לשבת
-
השבוע קראתי על כפר ספרדי שרוצה הכרה בינלאומית בתור "כפר הפטפוטים"
האמת, קצת הופתעתי, כי לא פעם נתקלתי בביקורים במדינות (יותר ים תיכון אולי) בקבוצת גברים או נשים, יושבים בפתח הבית ומפטפטים. מה שמחליף את השיחה ליד הבאר או המכבסה הכפרית, סוג של תקשורת שכבר הרבה פחות קיימת בעולמנו המודרני.
אז-תמונות וסיפורים על אנשים מקומיים, שיחות מקומיות—שכל הפטפוטים יהיו רק חוויות .

-
את הצילום שאני מצרף כאן, אני מאוד אוהב.
התגוררנו בויאטנם במשך זמן ארוך ואני יכול להעיד שהויאטנמים הם חרוצים מאוד וקשה למצוא אותם יושבים ‘לפטפטת’. בכל זאת, מצאתי במשך הזמן כמה קבוצות קטנות כאלו. כאן, כמה גברים שבאו לפטפט על שפת הים והתישבו (מתוך מבחר מקומות הישיבה הרב לאורך החוף)
, דווקא בתוך סירות הבמבוק העגולות שבהם משתמשים הדיגים הויאטנמים. -
לי זה מזכיר את החצרות של שכונות ירושלים, שם הנשים היו יושבות, קולפות קטניות, מבררות אורז או גרגרים אחרים ושאר עבודות מטבח תוך כדי עדכוני חדשות ורכילות מפה לפה. -
כאן, מצאתי קבוצת פטפטניות אחרת. הגבר נראה משועמם. לפי הכובעים שהנשים מחזיקות, הן אינן שכנות, הן התקבצו ובאו ממרחק גדול בכדי לשבת ולפטפט. האשה מימין, הצטרפה אליהן מאוחר יותר. בכל זאת, קשה לתפוס את הויאטנמים החרוצים סתם יושבים לפטפט. בדרך כלל, הם עסוקים במשהו, אפילו באופן קבוצתי.
-
-
-
פרלמנט נשות שבט איפוגאו מתכנסות מידי יום ליד נקודת התצפית ומרכלות על התיירים המגיעים למקום.
זאת כנראה השלמת הכנסה שלהן, כי המשכורת בפרלמנט לא מי יודע מה.
אה, זה בבנאווה, צפון לוזון, פיליפנים

וזה הנוף שהן צופות בו

-
-
אופ דה רקורד- כמה מסובך טיול עצמאי בפיליפינים?
-
קטנוני מצידי – אבל נהוג לומר *אוף טופיק

-
טיול עצמאי בפיליפינים אינו מסובך יותר מכל טיול אחר
בקיצור אפשרי לגמרי , כולם מדברים אנגלית טובה.
-
-
-
היעדים מפוזרים ודרושות כמה טיסות והפלגות.
אנחנו רגילים לטייל ברכב שכור אבל בחלק העיקרי של הטיול שלנו באזור צפון לוזון, בשנת 2010 חברות ההשכרה לא הסכימו להשכיר רכב לנהיגה עצמית אלא עם נהג בלבד, שכרנו מהמלון רכב עם נהג ל- 10 ימים והנהג היה כישלון מבחינת נהיגה ויחס.
בשאר חלקי הטיול התניידנו עם נהגים ששכרנו במקום או תחבורה ציבורית.
-
בצפון תאילנד בכפר נידח בשם NAM BOR PEE
מצאנו כמה כינוסי פטפט
האחד, בכניסה למכולת, התישבנו לידן, לא אהבו אותנו

במקום אחר בכפר, בזמן השלאף שטונדה” הפרלמנט היה בסוטול ולא עניין אותם שום דבר.

ופרלמנט נוסף ומאיר פנים מצאנו על המרפסת של בית

-
בכפר הזה היושב על נהר הקוק בצפון תאילנד, הגברים עובדים כמו חמורים בשמש היוקדת

הבתים מוזנחים ומטונפים

הילדים ללא השגחה משתוללים בנהר

ואילו האימהות….. אללה יסטור
עסוקות מאד בניהול העולם

-
תודה רבה לכל הפיליפינים’ס.
שיהיה לפחות על מה לחלום בשבועות-חודשים הקרובים.
סוגרת את האוף טופיק.
תודה.