ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי

פורום צפון אמריקה
    אלסקה האי הוואי הוואי סיפור טיול
    23
    208
    29478
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

תהיתי איך לפתוח סיפור כזה, שונה כל כך מכל האחרים, בתקופה מאתגרת וקשה כל כך.
      אבל אפתח אותו בצורה הבנלית.
      תמיד ידענו שבשנה הזאת , קייץ 2021 צריך להיות טיול מיוחד.
      נופר, בכורתי סיימה י”ב ומתגייסת בקרוב, יעבור זמן עד שנוכל לעשות שוב טיול ארוך ומי יודע באיזה פורמט איך ומתי.
      השילוב של אלסקה והוואי עלה כבר לפני מספר שנים, והתנגן לו ברקע.
      שנה שעברה בזמן שתכננו את הטיול למזרח ארה”ב+ קרוז ( של קרה ) הספר של אלסקה גם היה על השולחן במקביל.

בניגוד לטיולים קודמים לא התחלנו בספטמבר, ביו הסגר המי יודע כמה למי יודע כמה זה היה הזוי.
      אבל בינואר בעיצומו של הסגר השלישי שהתחילו לדבר על החיסונים התחילו גם התקוות והחלומות.

הכל התחיל באותו אחה”צ, בשיחת זום עם עופר גלמונד ( מגלמונד מסעות גאוגרפים ) בה הוא נתן לי יעוץ ראשוני למתווה הטיול באלסקה.
      לא באמת האמנתי אז שזה אפשרי. זה היה כמו לשחק בחלום.
      במקביל גילגלתי את החלום עם פנינית שבנתה חלום מקביל משלה לטיול ביבשת אמריקה ( היא יצאה ממש היום לדרך אז עוד סיפור צפוי לנו ) וגם אז לא באמת האמנו.
      חדוות התכנון היתה הפעם מהולה בחוסר אמון שזה באמת יקרה

אבל – לפעמים – חלומות מתגשמים.
      וב 20.7 עלינו על מטוס צובטים את עצמנו שאכן זה אפשרי.
      רובכם מכירים אותנו ומי שלא , אני אילת רוב הזמן אשת הייטק ובשאר הזמן חולמת טיולים.
      מטיילת את נופר בת 18 ( מינוס שבועיים ) ותומר בן ב 15.

הטיול עלה על כל הציפיות וכל החלומות.  
      היה גם מתיש יותר וקשה יותר ממה שאני רגילה, גם בגלל ריבוי הטיסות וגם בגלל הקורונה
      מתחילה בתמונות….בלי הסברים מה הם. אח”כ יהיה פרוט

pninit1234 שירליץ rinisco 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

נדרש טקסט...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • ayeletback

עוד רביעיה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • ayeletback

עוד רביעיה

• ayeletback

עוד שלישיה

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
              • ayeletback

ועכשיו מהוואי

• ayeletback

קפצנו גם בסיום ל SF וכביש מספר 1 בקליפורניה

• dinz
                    dinz @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

תמונות הקרחונים מדהימות!

מצפה לסיפור.

מעניין אותי, האם יש תחושה של שממה במקומות האלו? ובאלסקה בכלל?

הילדים שלי (קטנים עדיין, 10, 7, 1.5) נוטים להילחץ מאד במקומות כאלו שאין איש מלבדינו ולא רואים איזה מבנה לרפואה...ותמיד מבקשים ‘ללכת מפה כבר’

מסקרן אותי אם טיול כזה היה מתאים להם או שכדאי לחכות לגילאים של מתבגרים.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ayeletback
                      ayeletback @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz אמר:

תמונות הקרחונים מדהימות! מצפה לסיפור. מעניין אותי, האם יש תחושה של שממה במקומות האלו? ובאלסקה בכלל? הילדים שלי (קטנים עדיין, 10, 7, 1.5) נוטים להילחץ מאד במקומות כאלו שאין איש מלבדינו ולא רואים איזה מבנה לרפואה...ותמיד מבקשים ‘ללכת מפה כבר’ מסקרן אותי אם טיול כזה היה מתאים להם או שכדאי לחכות לגילאים של מתבגרים.

אין תחושת שממה, זה טיול קלאסי בארה”ב ומרגיש בכל שלב בדיוק כמו כל טיול בארה”ב.
                      ברוב המקומות שטיילנו היו לא מעט מטיילים, ומעולם לא היינו לבד.
                      לא היה עומס, זה לא יוסמיטי עם פקקים , אבל לא מדובר בבדידות.
                      הטיולים לקרחונים הי או טיולי שייט ( שברור שאתה לא לבד ), או מסלול רגלי שמתקרב לקרחון, או טיול על הקרחון עצמו שזה טיול מודרך בקבוצה קטנה.

מצד שני יש פחות אטרקציות מאשר בטיולים אחרים בארה”ב שעשינו, וזה יותר טיול טבע נטו ( שגם האטרציות הן אטרציות טבע ).
                      ההחלטה מאוד תלויה הילדים, אבל לילדים שלי ניראה לי שהיה קצת פחות מתאים בגיל יותר צעיר, ומאוד מאוד התאים עכשיו.
                      ( למרות שיש באלסקה רפטינג מסוגים שונים, אומגות ועוד אטרקציות )

dinz מוני rozmar 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dinz

@ayeletback

תודה על התשובה המפורטת. נשמע טוב. אם כי גם אצלינו נראה כי גילאים גדולים יותר יתאימו יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • מוני
                          מוני @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

קחי את הזמן איילת נמתין בסבלנות

מוני

• rozmar
                            rozmar @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

תמונות יפהפיות. מזכיר נשכחות- 2 מדינות השיא של ארה”ב בעיניי- גם אלסקה וגם הוואי.

לעניין פעילות הראפטינג- עשיתי ווייט ווטר ראפטינג באלסקה, מעבר לעובדה שהלבישו אותנו מכף רגל ועד ראש, והראפטינג בנהר קרחונים, הזהירו אותנו שאנחנו יכולים להפגש עם דובים שחוצים את הנהר, וכן אפשרו לנו לקפוץ למים הקפואים ולשחות בתוך מי הקרח המחרידים האלה. מדובר באשדים שהגיעו לרמה של 4.5- לא מתאים לילדים קטנים, וראפטינג מהקשים שיש. כמו כן עשינו קאייקי ים בים שצפים בו קרחונים ליד וואלדז. זו מדינה מחוספסת מאד וגם הפעילויות שלה מחוספסות בהתאמה.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ayeletback
                              ayeletback @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

אנחנו עשינו רפטינג ברמה 2 (שזה לא באמת רפטינג אלא שייט רגוע

) ויש גם רפטינג,ברמה 3 נבלמה מקומות שבדקתי. כך שאפשר למצוא בכל הרמות

• pninit1234
                                pninit1234 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

איילת

איזה כיף שהתחלת לספר!!

התמונות מהממות (לא מפתיע) ועכשיו יהיה כיף לשמוע את כל הפרטים הקטנים 😊

אינשאללה בטח נלך מתישהו בעקבותייך…

אז ממתינה להמשך

• ayeletback

מתווה הטיול היה כזה:
                                  4 שבועות טיול ( פחות יום )

13 ימים באלסקה

8 ימים בהוואי ( 2 איים מאווי וקאווי )
                                  5 ימים קליפורניה ( סן פרנסיסקו וקצת כביש 1 )
                                  וימי טיסות.

אלסקה :
                                  בחנתי הרבה מאוד אופציות, האופציה הראשונה שכללה מעבר בין אזורים/ישובים  במעבר הפנימי  עם טיסות ממקום למקום נפסלה, הרעיון של טיסות כמעט כל יום היה מתיש מידי.
                                  בחרנו בטיול רכוב ביבשת, באיזורים מאוד מטוילים ופשוטים לטיול. בלי נסיעות מטורפת ( הגדרתי לעצמי לא יותר מ 4 שעות נסיעה ביום ובטח לא ימים של נסיעות בלבד ).
                                  התוצאה היתה טיול שהתחיל והסתיים באנקורג ועשה סיבוב באיזור פלמר ולדז גירווד ( חזרה לאנקרוג לבדיקות קורונה ) ו SEWARD

מאלסקה טסנו בטיסה ישירה למאווי הוואי, שם עשינו טיול כוכב במשך 5 ימים ( 6 לילות (
                                  משם טסנו לעוד כוכב קטן של 3 ימים לאי קאווי
                                  משם טסנו לעוד 5 ימים באיזור סן פרנסיסקו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • ayeletback
                                    ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

טיסות

לאחר ביטול הטיול בקייץ הקודם בחרתי לקבל מאלעל שוברים עם תוספת של 25%
                                    במקרה שלי זו היתה החלטה מעולה, והמחירים של טיסות לחוף המזרחי בשנה שעברה כיסו לי הפעם את הטיסות לאלסקה היקרות יותר + עלויות של משובים מעודפים ( מקום לרגליים ).
                                    עם אלעל הגענו הלוך וחזור ל LA כשאר חלק מהטיסות פנים משולבות בכרטיס הבין לאומי
                                    ישראל LA – אלעל
                                    LA לסיאטל – אלסקה איירליין
                                    סיאטל לאנקורג – אלסקה ארייליין
                                    אנקורג מאווי – אלסקה איירליין
                                    מאווי קאווי – הוואי איירליין
                                    קאווי סן פרנסיסקו – יונייטד
                                    סן פרנססיקו ל LA – אלסקה
                                    LA תל אביב – אלעל

מתיש – מאוד כמו שזה נשמע.
                                    יקר – מאוד מאוד. אמרו שמחירים בתקופת הקורונה ירדו . לא אצלי.

קל לתכנון – גהנום. כי מרגע שרכשתי את הטיסות בסביבות פסח השנה, היו אין סוף שינויים, כל שני וחמישי קיבלתי מייל עם שינוי בטיסות.
                                    ( כל מייל כזה אני פותחת עם דפיקות לב, מה מעוללים לי הפעם )
                                    חלקם זניחים ( רבע שעה פה ושם ) אבל אלסקה ארליינס התעלתה עם ביטולי טיסות ( גם 3 שבועות לפני ) ובעיקר עם הזזות משמעותיות של טיסות ב 12 שעות ויותר, מה ששיבש דרמטית לוחות זמנים ובעיקר עשה בעיות קשות עם רכבים שכבר הזומנו ולא ניתן היה להזיז אפילו בחצי שעה את זמן הלקיחה שלהם ( שלא נדבר על 12 שעות )( בגלל מצוקת הרכבים בארה”ב ששיאה היה באלסקה והוואי.)

וכך מצאתי את עצמי ימים שלמים מתעסקת בעצבים בהזזת טיסות בבדיקות אין סופיות של אלטרנטיבות, בתגלית מדהימה שהמידע באתר אלסקה איירליין על טיסות פשוט לא נכון ויש להאמין ל EXPEDIA ולא להם, בעבודה מתישה מול סוכנת שלא מגיבה ( כי שקניתי אי אפשר היה לקנות ישירות מאלעל בגלל מורכבות הטיסה ואחר מכן אי אפשר היה לעבוד מולם אלא רק מול הסוכנת ).
                                    ובסוף הכל הסתדר ונשמתי לרווחה, ואחרי כמה שבועות שוב אלסקה הפכו את הכל, ושוב ושוב .
                                    יאוש.
                                    בסופו של דבר מצאתי את עצמי מקדימה את טיסת אלעל ב 24 שעות ( בעלות ) ומגיע לאלסקה 24 שעות לפני שעת הזמנת הרכב שלא חלילה איזה ביטול או איחור יגרמו לכך שלא יהיה לי רכב ולא יהיה איך לטייל.
                                    וזה היה מוצדק כי אח”כ אכן אלסקה שינו את הטיסות….

רכבים 
                                    בד”כ מרכיב פשוט נכון? שוכרים רכב וזהו.
                                    פה היו 4...אבל עדיין נראה פשוט
                                    לא בשנת קורונה שבה החברות מכרו רכבים ולא קנו חדשים, ופתאום עלה לו גל תירות מטורף ( בעיקר פנימי ) .
                                    עיקר הבעיות בהשכרה היו ליעדים שלי אלסקה והוואי.
                                    לאורך זמן ארוך מאוד שלא היו בכלל מחירים לשכירות באלסקה חשבנו שהם מתעכבים ( חשבנו אני ואורן מרנטלקרס ועופר גלמונד)...בסוף התברר שלא הם לא מתעכבים פשוט אין ולא יהיה.
                                    מצאתי את עצמי עם השכרה ממתווך אמריקראי בשם HAPPY TOURS שנתן לי דיל מדהים של רכב FULL SIZE לכל התקופה ה 620 דולר. ואפילו לא ביקש כרטיס אשראי לבטחון ..ניראה לי לא אמין לחלוטין. ( מחיר כולל ביטוחים שלרוונטים לישראלים )
                                    מייד עשיתי עוד 2 השכרות שעוד אפשר היה לעשות מאויס ( ישירות – לא הישראלי ) ומ BUDGET דרך EXPEDIA במחירים סביב 2000 דולר. גם בהם ללא שום ערבות מצידי אפילו לא מספר אשראי.
                                    חברים בארה”ב הבטיחו לי שככה משכירים בארה”ב...אחרי שבוע לא היה יותר כלום. בשום דרך שהיא.

בהוואי השכרתי בביטחה בהתחלה דרך אורן ו RENTALCARS הכל שולם וניראה טוב.
                                    אבל אז באו אלסקה איירליינס ודחו את הטיסה ב 12 שעות.
                                    כשביקשתי לאחר את הרכב נענתי בשלילה.
                                    נאלצתי לבטל ושוב להכנס למעגל חיפושים בעולם שבו כמעט אין רכבים.

לא אלאה אתכם הסתדרתי עם המון מתח, המון הזמנות נוספות לבטחון.
                                    והמון מחשבות בדרך שלא שאמצא ושאין ברירה ואני צריכה לבטל את הטיול.

מלונות :
                                    מרכיב פשוט יותר.
                                    כמעט הכל דרך בוקינג. פה ושם ישירות או דרך HOTELS כדי לקבל מחיר טוב יותר.
                                    ופעם אחת בלית ברירה ניסוי ראשון ( וסופר מוצלח ) דרך AIRBNB
                                    הלינות היו מאוד יקרות באלסקה ( בד”כ כ 300 דולר ללילה אבל היו גם פחות ).
                                    מאוד מאוד יקרות בהוואי ( כ 400 ללילה וזה היה מחיר מאוד צנוע יחסית להצע )
                                    והרבה יותר רגוע ב SF .

אבל סך הכל פה מה שהוזמן הוזמן, לא היו ביטולים לא שינוים והיה תמיד מצאי נורמלי וסביר.

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • ayeletback

ופינת התודות.

לעופר גלמונד מגלמונד מסעות גאוגרפים שעזר לי לבנות את המתווה , ונענה לאחר מכן לאין סוף שאלות והתיעצויות קטנות. ממש ממש תודה:-)
                                      לפנינית שעודדה וחלמה איתי ועברה איתי את כל רגעי התכנון הקשים, והיתה אוזן קשבת אולטימטיבית.
                                      לעידו ( לא יודעת שם משפחה ) מדריך טיולים באלסקה שנתן לי יעוץ מפורט על מסלולי הליכה.
                                      לכותבי הבלוגים כולם- על אלסקה – נעזרתי המון בכולם.
                                      לאורן על השכרות הרכב עם אין סוף הבעיות שקרו בדרך ( שלא באשמתו כמובן )
                                      והמוני תודות לגולשת “פירו” שהיא זו שגילתה את HAPPY TOURS דרכם גם הצלחתי לשכור רכב לאלסקה ועוד במחיר של שליש ממחירים אחרים, עסקה שהתבררה כשווה ואמינה ומושלמת. עד כדי כך מושלמת ששידרגו לי לגיפ, וגם שהביטוח כלל שמשות ( מה שבד”כ לא כולל ) וכיסה את את הסדק בשימשה הקדמית של הרכב .

ניראה לי שאפשר להתחיל לטייל

• ayeletback

הטיסה בלילה בין שני לשלישי. בשבת אנחנו נוסעים לנתבג ועושים את הבדיקה המהירה . תוך שעתיים מתקבלת תשובה שלילית אפשר לנסוע.
                                        עוד מרכיב מתח יורד. זו הבדיקה הראשונה מתוך 5 שעשינו במהלך החודש ועוד אחת שצפויה עוד מס ימים.
                                        שווה לגמרי היה לשלם לבדיקה המהירה כדי לא להיות במתח. עש שחזרנו הביתה כבר היו תוצאות

היום הראשון טסים טסים טסים וטסים…
                                        בהתחלה זה היה אמור להיות מושלם.
                                        טיסת לילה של אלעל ל LA נוחתת ב 6 בבוקר, ובהמשך טיסה ישירה לאנקורג שמגיע ב 13.
                                        ואז היגיע אלסקה איירליינס ...היו הרבה מתווים חדשים ולוזים חדשים זה הסתיים ב 

12:00 טיסה מ LA לסיאטל
                                        17:30 טיסה מסיאטל לאנקורג
                                        20:30 3  מגיעים לאנקורג.. במצב מחוק מת….

הגענו לש”ת 3.5 שעות לפני המראה אחרי שבדיקה של בני, מלא המרץ ,הראתה איזה 12 טיסות של אלעל לארה”ב באותו הערב. 
                                        גיליתי שהחזירו אחוז מעובדי הביטחון לעבוד באותו ערב.
                                        ו 2-3 אנשי בטחון ( אחד הלך ושב ) + 3 פקידות של אלעל טיפלו ב 12 טיסות לארה”ב שיצאו בטווח זמן של שעה+.
                                        רוצים לנחש איך זה ניראה….רע.
                                        היו אנשים על סף פספוס טיסה...אולי גם פספסו אני לא בטוחה.
                                        מזל שהגענו 3.5 שעות לפני.
                                        לטיסה הגענו בזמן.לדיוטי פרי לא היה זמן ( למרות שהיו בידי תלושים להרבה כסף ולכן ממש רציתי להגיע לשם ).
                                        אחרי ההגעה לדיוטי פרי קניתי קפה, שתיה קרה משהו לילדים ורצנו לשער.

טיסת אלעל עברה בכיף, קיבלנו מושב מעולה – שורה 21 ( שזה מושב אחרי הפרימיום...איפה ששמים עריסות עם טונות מקום לרגליים . היה נוח ).
                                        כדור שינה נחמד ואני ישנה שעות ארוכות ובכלל לא מרגישה את הזמן.
                                        ב LA – אנחנו יושבים  בתחילת המטוס אז מגיעים ראשונים להגירה ובאפס זמן מגיעים לגייט החדש ויש לנו 5 שעות לשרוף.
                                        ארוחת בוקר במליונים ( בחיי 70 דולר ל 3 בייגל עם גבינה חביתה ומיץ תפוזים ) הרבה שעותאייפד ועושים שלושתינו יחד משוואות מהעבודה במתמטיקה של צעיר הילדים.
                                        עוד טיסה סבירה לסיאטל ועוד כמה שעות בש”ת ועוד מתמטיקה.
                                        ב 20:30 נוחתים באנקורג.
                                        שדה חמוד וקטן.
                                        המזוודות מגיעות מהר, ואנחנו מאתרים את מתחם בדיקות הקורונה החינמי שנצטרך עוד 10 ימים כדי להגיע להוואי.
                                        בשדה התעופה באלסקה אפשר גם לקבל חיסון חינם, בלי להיות אמריקאי. חבל שלא לקחתי כבר שמה את הבוסטר 🙂

2 הלילות הראשונים באנקורג במלון פשוט 150 ללילה. APTEL SUITS

אין תלונות עונה לצרכים מלון סבבה.
                                        ממליצה.
                                        רכב יהיה רק מחר כאמור. ( מזל כי אני באמת לא במצב לנהוג אפילו לא רבע שעה בתוך העיר )
                                        רק לישון למרות אור היום המלא. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • dinz

@ayeletback

ואני עוד חשבתי שהיה לי המון מתח לפני הטיול שלנו להולנד..(חזרנו לפני שבועיים)

מסתבר שטיול לאלסקה זה טיפ טיפה יותר מורכב 😋

עמדת בגבורה במתחים רבים, כל הכבוד!!

• שירליץ
                                            שירליץ @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

חלומות שמתגשמים! 

מתכוונת לקרוא כל אות, הוואי האהובה ואלסקה שבמגירת החלומות. שאפו על האומץ, אני בטוחה שהיה מטורף. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 1 / 11
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון