טיול של שבועיים פלוס בקרינתיה
-
אכן מוזר.
באירופה המצב קצת יותר רגוע (נכון לזמן שהיינו שם).
יש לי תחושה שאוהבים קצת להגזים בארץ.
בכל מקרה, מזל גדול נפל בחלקינו שהצלחנו לפרוץ ולחוות אחרי שנתיים קשים...
-
תודה, אני מתכננת על החלק היותר מערבי, כי באזור קלנגפורט כבר הייתי בעבר
אולי אצרף חלקיק אחר של אוסטריה
אם בכלל אמריא מכאן…...
-
יונית אשמח לשמוע גם מה דעתך על שבוע באזור קרינתיה לעומת האזורים שהם כבר טיילנו כמה פעמים אבל שוקלים שוב (זלצבורגלנד וטירול)
האם קרינתיה תיתן לנו משהו חדש?
או ששוה ללכת שוב על הבטוח ולבחור את הטובים ביותר בזלצבורגלנד וקצת טירול המזרחית (טירול המערבית רחוקה לנו מידי)
-
אגב אחרי קריאת גם החלק השני התחלתי די להנעל על קרינתיה. אבל כשהתחלתי לחפש מקומות לינה לשבוע מה 15 בספטמבר מתברר שהמון מקומות מלאים. לא קל למציא בולדן למשל מקומות לינה איכותיים.
כנראה שהאוסטרים מטיילים במקום גם בספטמבר בהמוניהם
-
ממליצה לך לבדוק שני אזורים יפים , קפרון ודכשטיין/שלמדינג, שבכל אחד מהם מקבלים כרטיס אזורי שמקנה כניסה חינמית לאתרים שווים:
-
לינה 2-3 לילות באזור שלמדינג-דכשטיין מקבלים כרטיס אזורי שכולל כ 7 רכבלים (מדי יום אפשרי רכבל אחד בלבד בחינם), ועוד כ 100 אטרקציות.
ניתן להשתמש בכרטיס כבר מהיום הראשון של השהייה מ 13 בצהריים. וביום האחרון הכרטיס נשאר אתכם לשימוש באותו היום.
האזור עצמו מהמם.
- רכס דכשטיין – המדרגות לשום מקום Treppe ins nichts
- אגם בונד Bodensee- דרך נוף יפה עם הרכב. מחנים בחניה. מקיפים את האגם היפה.
בקצה האגם (בצד השני מהכניסה) יש עליה למפלים יפים. ירידה באותה דרך והשלמת הקפת האגם. - עוד רכבל מומלץ מאד: Retetleim
ביציאה מהרכבל יש טרמפולינה ענקית ומעט מתקנים לילדים . יש גם אגם גדול שניתן להקיפו .מסלול לאגם המראה, 45 דקות הליכה. הנופים מהממים. - מפלי ריסאך
- המלונות בקפרון מחלקים "כרטיס קיץ" שנותן כניסה חינם לאטרקציות סביב:
- רכבל להר הקיצנהורן
- רכבל קפרון
- זיגמונד טון קלאם
- הסכר של קפרון
- בריכת שחייה בקפרון
- בריכות מתוקות בצל אם זי
- שייט באגם צל
מקפרון תוכל גם לבקר במזרח טירול.
מצורף סיכום טיול של אדיס וגיל שישנו במיטרסיל וטיילו בסביבה ועשו גיחות למזרח טירול.
משפחה מיוחדת מטיילת באוסטריה - חלק א': הוהא-טאורן ואוסט-טירולאגב, בספטמבר באוסטריה יש פחות ימים גשומים מאשר ביולי-אוגוסט. כ

מצורפות תמונות שלנו מיולי 2021 במפלי ריסאך ובמדרגות לשום מקום

-
-
-
שתי תשובות--- ראשית יש בעיה לאתר מקומות לינה בקרתיניה לתאריכים אלו או...במחירים שפויים. אני חוששת.
יש גם איזשהו אירוע המוני של אופנועים ש”שותה” מקומות לינה- למרות שלפי הפרסומים השנה לא יהיה יריד ולא יהיו תצוגות ולא יהיה ולא יהיה...ועדיין בסופשבוע של 11-12 ספטמבר מאד בעייתי.
לגבי השוואה לחלקים אחרים באוסטריה…. אני קצת לא סגורה על התשובה. הייתי בחלק מקרתיניה- ולא נפלתי מהתרגשות (אבל זה היה בסופם של 3 שבועות טיול ארוכים וסלובניה, ולא הרגשתי שיש פה “דבר מה נוסף” שהיה “שווה” את זה. שוב מדגישה כי הייתי בסוף טיול, עם ילדים, וזה בהחלט משפיע על חוות הדעת.
בחרתי להגיע לקרתיניה מערב בפעם הזו- כי יש לי תחושה ש”פספסתי” משהו בטיול אז, וזה חבל ארץ שלא חרשתי ביסודיות באוסטריה.
אבל מההתרשמות החלקית שלי--- פחות מטירול,פאורלנברג וזלצבורגלנד. או בוודאי לא “יותר” .
לחזור לאותו יעד או לגוון ביעד אחר?-זו בהחלט החלטה אישית-משפחתית , אני מאלו שאוהבת יותר להגיע למקומות שטרם ביקרתי בהם.
שים לב לכתמתם המתפשט ממערב אירופה וכבר מכסה את רוב מערב אוסטריה (פאורלנבג, טירול, זלצבורגלנד)...צריך לעקוב.
-
מעניין, לנו היה בדיוק פנצ'ר זוועתי כמו לאלין וסער, אבל היינו באמצע שומקום. למזלנו דווקא כן היה גלגל רזרבי. רק לחשוב איזה סיוט היה יכול להיות בלעדיו. לא שהיה כיף גדול גם ככה...
-
תודה סמדרולה
כוכב בקפרון עשינו בטיול האחרון לאוסטריה ואכן אזור נפלא וכרטיס שווה ביותר.
נשקול באמת את שלדמינג
בכל אופן הבלוג של אלין וסער פשוט נהדר נותן המון רעיונות וממש מושקע. שוב תודה. וגם התלהבתי מהאפשרות לעשות גיחה לסלובניה ובלד הנהדרים.
-
הדיווח של סער מאד מפורט ושימושי.
התמונות של אלין מהממות!
אכן מפתה לטייל שם עם גיחות לסלובניה ואיטליה.
אך השנה זה מגביל בגלל הבידוד שידרש בחזרה לישראל. -
קח בחשבון את העיתוי. סתיו אינו קיץ… חלק מחופי הרחצה נסגרים בתחילת ספטמבר, אם זה המיקוד--אז לחשוב פעמיים.
רוב הרכבלים שבדקתי עדיין פתוחים עד אוקטובר (למעט אחד עד 16.9)
בעיקרון נראה ש”סוחבים” כאן עונה יותר מאוחר מאשר בחלקים היותר אלפיניים של אוסטריה.
כניסה לסלובניה או איטליה -תחייב אותך בבידוד בחזור, נכון להיום.
-
עניין העיתוי אכן חשוב מאוד. כמו שכבר ציינתי – השיא של הטיול היה ללא ספק הרחצה באגמים, שהיא (אולי) פחות רלוונטית בספטמבר והלאה.
מצד שני – יש בקרינתיה לא מעט מסלולי טיול נהדרים, ומאמין שבספטמבר, או אפילו תחילת אוקטובר, יהיה הרבה יותר נעים לעשות אותם (ביולי היה חם בצורה בלתי נסבלת, וכמובן אין גם מזגנים לברוח אליהם בשום מקום). שוב, זה לא הנופים הדרמטיים של טירול, אבל עדיין מומלץ בחום.
-
הגיע הזמן לסיים את הסאגה שלנו ולשלוח לכם הקישור לחלק האחרון , החלק ה-3.
הוא מתמקדם בווינה עצמה וקצת טיפים.
https://www.lametayel.co.il/posts/8vqgd0
תהנו חברים ושיהיה סוף שבוע נעים ורגוע לכולם.

-
קראתי בשקיקה גם את הבלוג השלישי
בלוג כל כך מושקע ויפה והצילומים של אלין קסומים לחלוטין
בזכותכם תכננתי טיול שלם בקרינתיה שהלוואי ונעשה בספטמבר הקרוב ואם לא אז בוודאי בקרוב
תודה רבה!!!
-
תודה רבה על הפירגון, הלוואי שייצא אל הפועל..
-
אני עוקבת אחרי כל סיכומי הטיול שלכם ונהניתי לקרוא גם את סיכום הטיול האחרון. היינו אמורים לעשות טיול דומה בתחילת יוני האחרון אך הטיול בוטל בגלל הקורונה. מקווים להצליח להגיע לאיזור בעתיד ולהיעזר בסיכום שלכם.
תודה רבה!