קונקשן בקנדה ובדיקת קורונה
-
היי לכולם,
2 שאלות קטנות.
- אני טס עוד שבועיים ללוס אנג’לס דרך קנדה עם AIRCANADA. צריך לעשות ETA לקנדה בקונקשן? (הקונקשן הוא שעתיים)
- הבדיקת PCR לפני לוס אנג’לס צריכה להיות 72 שעות מתל אביב או מקנדה? והאם באמת מסתכלים על השעות? או על התאריך? זאת אומרת הטיסה שלי מתל אביב היא ב 02/09 ונוחת ב LA גם ב 02/09 אז מספיק בדיקה בכל שעה שבוצעה ב 30/08 ?
תודה

ושבת שלום
-
@Eyal1506 אמר:
היי לכולם,
2 שאלות קטנות.
- אני טס עוד שבועיים ללוס אנג’לס דרך קנדה עם AIRCANADA. צריך לעשות ETA לקנדה בקונקשן? (הקונקשן הוא שעתיים)
כן, צריך לעשות ETA גם לקונקשן. לא ייתנו לך לעלות לטיסה לקנדה בלי.
-
כפי שנכתב, חייב Eta גם אם מדובר בקונקשן קצר, להיזהר ולא להיכנס לאתרים שמתחזים ל-Eta וגובים תשלומים נוספים
לגבי הבדיקה, היא צריכה להיעשות עד שלושה ימים לפני העלייה לטיסה הראשונה ואת התוצאות מציגים בנתב”ג, תקפיד שהתוצאות תהיינה באנגלית עם תאריך לידה ורצוי גם מספר דרכון
אם אתה טס ב-2/9, כן, אפשר לעשות את הבדיקה ב-30/8, ראה את ההוראות בתמונה המצ”ב

-
תודה רבה על החידוד של זמן הבדיקה . בדיוק התלבטי בעניין גם כי אני טס לדנבר דרך טורונטו ביום שישי בעוד שבועיים . אז להבנתי יכול לעשות את הבדיקה ברביעי בערב, למרות שההמראה מטורונטו לדנבר היא בשבת.
התהליך של ETA פשוט מאד וזול ומתקבלת תשובה במקום.
-
קרא היטב בהוראות של מרכז המחלות האמריקני בתמונה שצירפתי בתגובתי הקודמת.
אם טס ביום שישי (לא משנה שיש קונקשן) לקנדה ומשם ממשיך לארה”ב, אפשר לעשות את הבדיקה החל מיום שלישי בכל שעה שתחפוץ, הנה שוב התמונה

-
באיזה שעה מתוכננת הטיסה לטורונטו ביום שישי ?
הייתי אומר שכדי ללכת על בטוח, לעשות ביום רביעי החל משעות הבוקר, כי אם יהיה שינוי קטן בשעת הטיסה אז תצטרך לעשות שוב בדיקה
-
הטיסה יוצא מישראל למעשה בשבת בשעה 00:50 בלילה ( כלומר הלילה שבין שישי לשבת). לכן תכננתי את הבדיקה לרביעי בערב. נראה לי שזה מגן עלי די טוב. ממריא ב 09:00 בשבת מטורונטו לדנבר.
-
החלון הוא של 3 ימים ולא 72 שעות.
מכיוון שאתה טס בשבת (שבת מתחילה ב 00:00 בין שישי לשבת) אז 3 ימים לפני זה יום רביעי, ולא חשובה השעה.
גם אם תדחה הטיסה לשבת בשעה 23:59 (בין שבת לראשון) זה עדיין שבת.
זו בדיוק ההדגשה של CDC על ההבדל בין 72 שעות ל 3 ימים.
אמרתי את זה אציין שהחברה בצ’ק אין לא תמיד יודעים את העובדה הזו וחושבים, כמו כולם, שהחלון הוא של 72 שעות.
לי נדחתה הטיסה (בחזור מארה”ב) כך שחלפו 72 השעות והפקידה לא ידעה על “3 ימים”.
רק לאחר שהראיתי לה את הוראת CDC, ורק אחרי שהתקשרה לממונים עליה, נתנה לי בורדיג פאס.
לכן ההערה של reuben13 לקחת יום ביטחון נכונה, אבל לא לעשות הבדיקה ברביעי אלא בחמישי כי אתה טס בשבת.
התשובות ניתנות היום במהירות של פחות מ 24 שעות, גם בימי שישי.
-
גם אני טס בסופ”ש הקרוב בשבת בשעה 00:55 לסן פרנסיסקו, כלומר: בין שישי לשבת, חשוב באיזו שעה טסים והתאריך הרשום בכרטיס הטיסה, אז זה יוצא שבת 28/8
לכן, קבעתי תור לבדיקה ביום רביעי הקרוב
-
-
מה אני סותר ? עושה את הבדיקה ביום רביעי, יש לי חמישי ושישי באמצע וטס בשבת. זה נקראה שלושה ימים לפני מועד הטיסה. השעות של הטיסה לא רלוונטיות, אלא התאריך
-
תודה לכולם.
לסיכום השעה של הטיסה לא מעניינת רק התאריך.
לוקחים ת אריך טיסה נגיד ה 4/09 מורידים 3 ימים 01/09 ובכל שעה אפשר לעשות בדיקה.
המשך שבת שלום
-
@רוני-סופראפשר לעשות קונייקשין בטורונטו אם אתה רק מחלים ולא מחוסן?
-
לטוס לארה”ב עם קונקשן בטורונטו ואת מחלימה ולא מחוסנת ?
החל מתאריך 8/11/2021 (עוד יומיים) לא מחוסנים בשתי מנות של פייזר לא יכולים לטוס לארה”ב, לא משנה אם טיסה ישירה או עם קונקשן במדינה אחרת, מחלים או לא, חייב שתי מנות של חיסון.
לשים לב שהחיסון השני חייב להיות לפחות 14 יום או יותר לפני ההגעה לארה”ב.
-
קונקשן בקנדה צריך להיות מחוסן ?
-
טיסה מקוסטה ריקה לישראל, קונקשין קצר במונטריאול למחוסן (3חיסונים). מה צריך?