אנחנו בשווייץ!!!🌲🏔
-
איזה כיף לקבל בזמן אמת תזכורת ממקומות שלא מזמן היינו בהם. תמונות מקסימות!!
תמיד מעניין לראות איך טיול הוא דבר כ"כ אישי ומשפע האפשרויות כל אחד מצליח לבנות לעצמו מסלול אחר שמתאים למשפחתו.
מחכה לערב להמשיך לחוות דרכך את שוויץ....
תמשיכו ליהנות!
-
-
-
את פשוט בוחרת בהעלאת התמונות תמונה מתוך הקובץ תמונות, ממתינה שניה ( או שתיים) שזה יטען, רואים ברקע ההודעה שהתמונה נפרסת בפועל על המסך. ומיד לאחר מכן בוחרת עוד תמונות באותה שיטה. -
Rothorn שווה את המחיר? במה זה שונה מכל רכבת בהרים? התלבטנו ובסוף לא עשינו. 96 פרנק לאחד..
-
נכון יקר. היינו לפני 11 שנה כך שאני לא זוכר את המחיר אבל גם היה יקר. רוב אוסטריה ושוויץ זה רכבלים ולא רכבות פתוחות כאלה. אם שווה?? לפי דעתי כן. כבר הגענו לשם, זה היה בתכנון, מזג האויר היה מצויין ( ללא גשם ומעט עננים) אז למה לא?? -
-
בסדר גמור, לא פסלתי רכבת אחרות מסוג זה. הכל יפה וטוב ( כל עוד מזג האויר יפה). הרכבל הקלאסי (הגונדולה) הוא גם יפה אבל שגרתי. כאן מרוויחים את החוויה של רכבת פתוחה, רכבת קיטור עם כל העצירות באמצע ונוף פנטסטי. ויש באוסטריה אחת דומה אבל פחות יפה לדעתי. הנה -
@Hofmanim אמר:
נשמע מעולה למשהו קצר אחר הצהריים שנחזור מלוצרן. לקחתי

לא מאמינה שאחרי לוצרן תספיקו עוד משהו.
אם יישאר לכם זמן וכוח תנסו להיכנס למוזיאון גן הקרחון ומבוך המראות (שמהחצר שלו יש גם תצפית יפה על האריה הגוסס). רוב הדברים שם מקורים. הילדים בטוח ייהנו ממבוך המראות, רק שיעשו את זה לאט, ההשתקפויות מאד מבלבלות
-
קשה……..קשה

קשה לקרוא את התאורים שלך ולראות את הצילומים.
זה יותר גרוע מאשר לשמוע בחדשות פרטים על התפשטות הקורונה בארץ.
תמשיכו להנות ולדווח
אוף

-
במקום לשמוע חדשות תיסע לים או לכנרת

-
קצת אופטימיות זהירה לחורף 2022 יהיה יותר טוב….. ואז יהיה הרבה יותר הגיוני לטוס לחו”ל.
בנתיים תנוח במזגן ….
-
איזה יופי, כייף לשמוע ולראות,
כמאמר המשורר “סע בנצור, סע...” לחו”ל.
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
מעניין מה הסיפור. זה אומר שיש כאלה שעולים את זה ברגל במטרה לרדת בפינוקולור?
אם הנוף שרוצים לראות הוא ההר אז עדיף לטפס.
בנוסף לכל מיני בעלי בעיות בירכיים – העליה קלה יותר מהירידה.
ואולי סיבה אחרת….
-
הם ממש מוזרים ובכושר שיא! כולל הילדים שלהם...

-
חד משמעית..קראתי כל כך הרבה סיכומי טיול בשווייץ וממש כל אחד חווה את זה אחרת אפילו באותם המקומות..
אני עדיין זוכרת את הסיפור של גיל! ואפילו ממנו לקחתי רעיונות.
-
-
האמת שהיא כן רשומה לנו בלו"ז..אבל לא החלטנו..מחר אנחנו באזור.
בכלל לא זכרתי שהיא ככה יקרה אמאלה
הכרטיס חצי מחיר תופס?
-
תופס, כן
-
-
אז היום סוף סוף הגיע יום הגשם 100% גשם בתחזית וסופות רעמים..ספוילר הם הגזימו.
אפור ומטפטף אבל לא סערה ואפילו לא מבול ישראלי.כצפוי אני מחליטה משהו בערב והופכת אותו בבוקר

גם אני חשבתי שאחרי לוצרן לא נספיק כלום..ובעצם זו נסיעה יחסית ארוכה להבדיל מהאחרות..וחשבתי האם הילדים ישגעו אותנו בדרך? כנראה שכן.אז מערות st beatus נבחרו לפתוח את היום! הן קרובות..הגדול מצא פנס בבקתה ומתלהב..יצאנו לדרך.
תוך 20 דק הגענו אכן במזג אוויר מטפטף ואיך שהתחלנו לטפס (יש דרך אחרת ופספסתי? מעניין אותי..
) עיקמתי ממש את הרגל ונפלתי בצורה מרשימה...
לפחות זה ירד ממערת הקרח..
מדהים תמיד חוששים מהדברים הגדולים ובסוף זה קורה סתם מאיזה שטות וחוסר תשומת לב בדרך..
וזה כאב. ממש.
אמרתי לבעל שימשיך עם הילדים למעלה ואם אגיע אגיע..מקסימום אהנה מהמפל למטה ( ספוילר חבל שלא עשיתי את זה..).בקיצור איכשהו הצלחתי והגעתי למעלה..
הם חיכו לי בכניסה ונכנסנו זריז.
המערות קרירות כיף גדול אחרי העליה הזאת ונחמדות אבל כמו שאמרו לפני..אפשר לוותר..
מי שאין לו ילדים ממש בלב שלם..
אבל הגדול שלנו שמח ממש..התלהב מהפנס והדמיון שלו עבד שעות נוספות..
כמובן ביציאה יש מיני גן שעשועים עם מגלשת דרקון כמוטיב המערה והסיפור..
נוף מטריף..
פינה לעשות מנגל
שוויץ.בזמן שהוא התגלש נהננו מהנוף מהמפל..באמת מקסים יכולתי לחכות שם מההתחלה והייתי נהנית באותה מידה.
סיימנו שם בסביבות 12 והילדים התעלפו באוטו..הגענו ללוצרן לקראת 14 והיינו מורעבים..
העיר הייתה די סגורה (יום ראשון) ואפורה מהגשם ופשוט עשינו איסוף מברגר קינג.
זה היה על הדרך למוזיאון ופתוח וזה סגר פינה
הגענו למוזיאון לקראת 14:30 הוא היה (מניחה..) יחסית ריק.
כיף גדול ונראה שרוב מבקרי הבוקר הלכו.זה אחד המוזיאונים המרשימים שהיינו בהם! 4 מבנים (אולי יותר?!) כל אחד במוטיב תחבורה אחר תעופה, שיט, רכבות ועוד...מדהים!
הכל נגיש וזמין לילדים כמו שהשוויצרים יודעים...עמדות הפעלה והתנסות ומיצגים אמיתים...מטוס..סירה..מרשים מרשים שאפו!
אבל....מישהו שכח להדליק שם מזגן.
היה לי חם!!! העדפתי להיות בחלק הפתוח בחוץ שם כמובן חילקו מטריות..…
וגם שם עוד חשיבה על הילדים..סירות קטנות, עמדות טרקטור, קורקינטים חופשי, רכבת קטנה ועוד ועוד..
נשארנו שם עד סגירת המוזיאון בשעה 18:00 עייפים ומרוצים.העיר עדיין לא נראתה מזמינה וכולם כבר היו עייפים..מניחה שנחזור אליה בזוג כי אפילו בגווני האפור ניתן לראות כמה היא יפה..
הספקנו לראות את הגשר המפורסם וחתכנו חזרה לבקתה.…מחר (אמורים נגלה בבוקר) לנסוע למערת הקרח ואולי ל3 המעברים...
נמשיך לדווח